web analytics

24

BRUCE LEE IS EEN PROBLEEMGEVAL

Als je een katje koopt in een dierenwinkel die niet al te goed te boek staat, dan kun je er eigenlijk op wachten dat hij een keertje ziek wordt. En als je dat katje dan ook nog vernoemd naar een Chinese vechtlegende, ja, dan is het eigenlijk gewoon de Goden verzoeken. Een paar weken geleden begon Bruce te niezen en te gorgelen, dus P. en ik naar de dierenarts. Na wat voelen kwam hij tot de conclusie dat Bruce veel te vroeg bij z’n moeder is weggehaald. Toen wij hem kochten was hij waarschijnlijk pas 5 weken. “Hij is te vroeg ingeënt, dus de antistoffen die hij van z’n moeder heeft meegekregen werken niet goed”, zei de dierenarts. Het antibioticakuurtje voor een week dat we meekregen hielp tijdelijk, want 3 weken later gorgelde Bruce nog erger dan voorheen. Weer naar de dierenarts die hem nu een dubbel sterke kuur voor 3 weken meegaf. En een neusspray. Al deze chemische goedjes beginnen nu te werken en Bruce Lee huppelt door het huis als een bezetene. Volgens mij heeft-ie ADHD. Hij is onopvoedbaar, oncontroleerbaar, heeft een enorme plaat voor z’n kop en springt op de meest onverwacht momenten in je benen, onder je voeten of op je handen. Daarnaast is-ie onverzadigbaar en eet als het lukt niet alleen z’n eigen etensbakje binnen 10 seconden leeg, maar ook die van de andere katten. Die zitten er dan bij en kijken ernaar. Mietjes. Maar als dat kleine zwarte balletje uitgeput bij je komt liggen en je aankijkt met z’n grote, groene ogen, dan is alles meteen vergeven. De katten hebben gisteren een complete biefstuk van m’n vader gekregen. Dierendag. “Wie z’n naam hoort mag een stukje biefstuk af komen halen bij Piet!”, riep m’n vader door het huis. Uiteindelijk heeft Bruce meer dan de helft gekregen. “Ja, hij moet er nog van groeien”, zei m’n vader.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Erik schreef:

  Cool. Mag ik ook wat van die neusspray?

 2. juffie schreef:

  Mijn Jackie Chan heeft gisteren een stuk hond gekregen, maar hij liet het staan…of het uit geloofsovertuiging was, of omdat hij nooit echt gek op mijn ex is geweest werd niet duidelijk!

 3. Jan schreef:

  Bruce Lee heerst!

 4. Hans schreef:

  Nooit geweten dat het de bedoeling van dierendag was om je dier te verwennen met het vlees van … een ander dier. Dan is er dus altijd één de pineut :-)

  Maar ja, aan de andere kant, ik denk dat je vader geen vrienden had gemaakt met de tekst “wie z’n naam hoort mag een stukje komkommer af komen halen bij Piet!”

 5. Morrie schreef:

  Ik zei gelijk al dat dat beest niet goed was en meteen afgemaakt moest worden.Maar gewoon niet luisteren he. Nu je hem hebt volgestopt met chemische troep hoeft de chinees om de hoek dat beest ook niet meer. Maar gelukkig is de redding en de gracht nabij…doe je plicht en verlos dat beest uit zijn lijden.

 6. Kiers schreef:

  Bij Merel hebben ze hetzelfde probleem. Ik heb mijn wijze raad reeds duur verkocht.

  Voor de beste spuitjes;

  DIERENASIEL CRAILO EN ALMERE
  Nieuw Crailoseweg 14
  1222 AB Hilversum
  Tel: 0900-2020330
  Website: http://www.dierenasiel.net

 7. Kiers schreef:

  Verhangen, de gracht of de magnetron. Efficient, snel & goedkoop. Neem je daarna toch een goeie die wel antistoffen van zijn moeder meekreeg?

 8. Webdeb schreef:

  Troost je…heb hier ongeveer hetzelfde geval gehad. Onze Salami, een klein poesje, nog steeds trouwens, adhd achtig, chronisch ontstoken oog van de niesziekte overgehouden die ze had als kitten. Met 5 weken in huis gekregen, vreten als een achterlijke, energie voor 100…mijn lieve god. Maar na een jaar laten “helpen” en nu is ze zoooooooo lief en rustiger vooral, en ook het eten is lang niet zo belangrijk meer.

 9. Suffie schreef:

  Misschien de rekening maar eens indienen bij die dierenwinkel…??

 10. blue schreef:

  knuffie voor bruce lee ;)

 11. Kikii schreef:

  klinkt als een heel gezond jong katertje….. Hij is op de betere hand als ik dat zo hoor….

 12. eddy kledder schreef:

  En wat is er mis met ADHD?

 13. Femke schreef:

  Waarom heb je dan ook geen kitten uit het asiel gehaald?? Asiels zijn doorgaans betrouwbaarder dan dierenwinkels. Ik vind sowieso dat iedereen zijn/haar kat uit het asiel moet halen. Er zijn daar zoveel poezen die een nieuw huis zoeken…

 14. Martine65 schreef:

  Niets van aantrekken hoor, Bruce Lee is er en blijft toch? Medicijnen werken er en de andere kat-collega’s helpen vast ook mee.
  Enneh… je hebt een lieve pa, om een stukje bief te komen brengen!

 15. Luna schreef:

  Ik ben het met je eens dat je katten en kittens uit het asiel moet halen… ik heb dat 3 keer gedaan en riep tegen iedereen dat het belachelijk was dat je een kitten kocht in de winkel of van een particulier… tot ikzelf voor die etalageruit stond en verliefd werd…

 16. Paul schreef:

  naar de chinees met dat beest, dan hebben anderen er ook nog plezier van ….

 17. Suffie schreef:

  Het thema Chinees schijnt nog lang niet uitgekauwd te zijn op het internet. Kennelijk loopt men hier toch een jaar of wat achter op de maatschappelijke ontwikkelingen in het echte leven.

  Wat ik wel kwijt wil is dat iemand die zijn kat Salami noemt wat mij betreft een prijs verdient!!

 18. Kikkertje schreef:

  Ik vond zijn ogen al zo groot op die foto!

 19. cassje schreef:

  volgens mij heeft dat beesie van jou superenzymen! .. halve biefstuk… :p

 20. CiNNeR schreef:

  Tja, ik vind ook dat je katten vaak beter uit een asiel kan halen. Maar dat is omdat er zoveel ziellige katjes in het asiel zitten. Niet omdat zo’n kat gezonder zou zijn. In tegendeel, vanuit het asiel weet je toch nooit helemaal wat je krijgt en zeker qua gezondheid kan dat vies tegenvallen.

  Hopelijk knapt Bruce snel op en blijft redelijk gezond. Ik heb er onlangs een uit de berm geplukt die te jong uit het nest was gekwakt en die doet het nu als de beste!

 21. Femke schreef:

  @Cinner: katten worden in het asiel (mits GOED asiel, maar ik hoor nooit negatieve dingen moet ik zeggen) juist erg goed behandeld. Ze worden onderzocht door een dierenarts, worden ingeent, ontwormd en krijgen vaak een chip. En van de gezondheid kan je gewoonweg niets zeggen, dat is in elk geval altijd gewoon afwachten… En in een asiel zitten nooit alleen maar zielige katten. De zielige katten zijn de exemplaren die door niemand in huis gehaald worden (doordat ze dik, niet zo mooi, of wat dan ook zijn) Ik heb nog nooit een zieke kat in een asiel gezien, want die worden vaak apart gehouden of afgemaakt…

 22. PHAT schreef:

  Dieren uit het asiel? Mij niet meer gezien. Vriend van me heeft een hond uit een asiel gehaald. Die lag op de bank te pitten, en ik wou daar zitten. Hap, halve hand lag ernaast! Nou ja… Het bloede in iedergeval als een gek. Eigenlijk zou die naar de Chinees moeten ;-) Lekkerrr

 23. CiNNeR schreef:

  Femke: Dat ziellig bedoelde ik iets anders, ziellig in de zin dat het allemaal dieren zijn die in de steek zijn gelaten of verwaarloosd gevonden.

  Verder ben ik het niet met je eens. Ik heb zelf in een dierenasiel gewerkt en genoeg ervaring met hoe anders katten uit kunnen pakken als ze eenmaal bij iemand thuis zijn. In het asiel zelf worden ze wel prima verzorgd en gezond afgeleverd, het asiel kan meestal niets zeggen over de zwaktes of eerdere ziektes van de kat. Of over rare trekjes en trauma’s. Dat komt niet door het asiel natuurlijk maar daardoor weet je nooit echt zeker wat je in huis haalt. Al mijn katten mankeerden nogal wat zowel psychisch als fysiek en in sommige heeft heel wat jaren werk gezeten om ze redelijk normaal en gelukkig te krijgen hoor.

 24. CiNNeR schreef:

  Kleine toevoeging, door mijn werk weet ik ook welke praatjes we hielden om katten een thuis te kunnen geven en heb ik gemerkt dat sommige medewerkers behoorlijk meer positief kunnen zijn dan werkelijkheid was :)