web analytics

4

#BLOGESTAFETTE – 2014, 5 DINGEN DIE JE ALTIJD WILDE WETEN VAN LUNA, MAAR NOOIT DURFDE TE VRAGEN

Ik kreeg een stokje! Een blog-stokje! Om helemaal precies te zijn; ik kreeg een #blogestafette stokje van @puur a.k.a. Anna-Maria van www.annamariaheeftgelijk.nl. Tegenwoordig zijn stokjes volgens mij nogal oldskool en heet het een #tag die je digitaal doorgeeft of gewoon oppakt, maar het is dus een soort van digitale wave waarbij het de bedoeling is dat jij, als lezer, verder klikt en zo in aanraking komt met andere bloggers dan je favoriete bloggers! Of, zoals Anna-Maria het zegt: ‘Supermanier om snel de blogcommunity 2014 te snappen en elkaar te vinden.’

De opdracht die bij dit #blogestafette stokje hoort: Schrijf een blog met als onderwerp ‘vijf dingen je altijd wilde weten over (eigen naam) ( ik dus), maar nooit durfde te vragen en tag onder je blog je 3 favoriete bloggers.

1. Aan het einde van de dag heb ik altijd het idee dat ik niet genoeg heb gedaan. Dat ik meer had kunnen doen. Dat ik dus niet het maximale uit mijn dag en dus uit mijn leven haal.

2. Ik mis het bloggen, het ouderwetse, oldskool bloggen. Ik blog dan wel op www.climaximaal.nl, maar dat is toch anders dan het lifeloggen dat ik vroeger hier deed. En hoe leuk ik het ploggen ook vind, het bloggen was leuker (hierover later meer) (of misschien ga ik gewoon weer bloggen).

3. Ik hou heel veel van Nina, maar na Nina wil ik nooit meer een andere hond. Katten kun je gemakkelijk 24 uur alleen laten, maar een hond moet 3 keer per dag uit. Een hond houdt me aan huis ‘vast’ en zeker zo’n grote hond als Nina. Okay, de volgende keer een optilbaar hondje dus.

4. Ik mis Amsterdam. Ik ben erg blij met het huis waar we nu wonen en met het feit dat ik elke dag bij m’n ouders op de koffie kan, maar anders ging ik gisteren al terug.

5. Ik plas al jaren onder de douche.

Als eerste tag ik Anoeschka (@ontgeldingsdrang) van www.ontgeldingsdrang.nl. Anoes is een vriendin en een zeer fanatieke plogger! Ze zat jaren in de schuldsanering, maar is daar onlangs uitgekomen! Op eigen kracht én door het afbetalen van de totale schuld, iets wat maar weinig mensen lukt. Anoeschka is een lekker wijf, eerlijk, neemt geen blad voor haar mond en ik ben heel trots op haar.

De tweede tag gaat naar een collega oldskool blogger Kim, van www.webkim.nl (@webkim). Kim heeft 3 (DRIE!!!!) zonen (van 6, 4 en 2) en ik lees haar ‘moederblog’ altijd met veel plezier. Ik hoop dat Kim altijd blijft bloggen, want ik kan niet wachten tot haar boys gaan puberen!

M’n derde tag gaat naar Vera Camilla van www.veracamilla.nl (@veracamilla). Vera Camilla is een new skool blogger, een beautyblogger, maar bovenal een vrouw die ik enorm bewonder (of eigenlijk is ze nog een meisje, haha). Zo jong! En dan al een fulltime-salaris verdienen met bloggen (en vloggen) over de allernieuwste beautyproducten! WOW! En dan ook nog eens in een kickass appartement in Amsterdam wonen (en het altijd opgeruimd hebben)! Bijna elke dag worden er bij haar dozen gebracht met parfummetjes en nagellakjes en ze gaat naar beauty-events waar je na afloop een tas met allerlei leuke spullen meekrijgt en ze heeft altijd van die mooie en keurig gestreken kleren en ja, ik krijg dan wel regelmatig de nieuwste vibrators thuisgestuurd, maar dat is toch allemaal net iets heel anders. Vera Camilla heeft trouwens 36.000 followers op Twitter en het sowieso erg druk met haar blog, dus ik begrijp het volledig als ze deze #blogestafette aan zich voorbij laat gaan, maar hé, ik moest mensen taggen die ik bewonder!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Else schreef:

  ploggen of bloggen, maakt niet uit, ik ben er om te lezen of te kijken ;-)

 2. woordenaar schreef:

  Inderdaad, bloggen of ploggen maakt niet zoveel uit. Er is vooral minder communicatie tussen bloggers, er wordt minder gereageerd. Een RT op twitter of een duimpje op Facebook kan er nog net vanaf, maar daar blijft het dan ook vaak bij. Maar of je nu blogt of plogt, dat oude communitygevoel wat bloggen 10 jaar geleden had komt nooit meer terug.

 3. Irene schreef:

  Ik vind dat er juist een heel groot verschil zit tussen ploggen of bloggen. Toen je nog aan het bloggen was verschenen er alleen maar leuke stukjes waarin je daadwerkelijk iets te melden had. Daar moesten we dan misschien wel een paar dagen op wachten, maar dat was het waard. Ploggen bestaat uit niet veel meer dan dagelijkse foto’s van zaken zoals de looproute van de hond, een slapende kat en het avondeten. Not my cup of tea. Ik zou het geweldig vinden als je weer gaat bloggen!

 4. Paul schreef:

  Leuk zo’n stokje. En van mij mag je vaker weer gaan bloggen. Ik vind je stukjes altijd fijn leesvoer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *