web analytics

75

BAAS OVER LATEN ZIEN VAN EIGEN BUIK

Ongeveer een week geleden in het Friese plaatsje Harkema viel de blik van een moeder per ongeluk, echt heel per ongeluk, op naaktfoto’s van de schooljuf van haar dochtertje. Deze, overigens zeer gezellige en spontane blootfoto’s, maakten wij van FOXY een paar maanden geleden op de Kamasutra-beurs in Utrecht. Maar die moeder dus, die vond deze foto’s een schande. De schooljuf van haar dochtertje, naakt in een seksblaadje! Dus toen deed deze moeder wat iedere moeder zou doen. Zij liet de FOXY aan haar dochtertje zien. “Moet je kijken”, zei ze, “dit is jouw juf. Helemaal naakt, ja. Dat is een geschoren kutje. Nee, mamma heeft daar haar zitten. Ja, dat kun je ook afscheren, ja, maar dat is een ander verhaal. Nee, dat afscheren is niet normaal, nee. Ja, mamma is wel normaal. Nee, de juf niet. En neem dit seksblaadje nu maar mee naar school en laat het maar eens aan het schoolhoofd zien. Kijken wat hij ervan vindt.” En dat deed het dochtertje. En het schoolhoofd deed wat ieder schoolhoofd zou doen. Hij gaf alle schoolkinderen een briefje mee naar huis met daarop de mededeling dat de juf in een blootblaadje stond. En dat de juf maar eventjes thuis moest blijven. Want de juf had straf. En toen alle Harkemaase kinderen dat briefje hadden gelezen deden alle Harkemaase kinderen wat alle andere kinderen ook zouden doen. Ze kochten de FOXY van hun spaargeld of ze gingen stiekem gluren bij de plaatselijke Bruna. En alle Harkemaase vaders deden trouwens precies hetzelfde. En toen was de poserende juf ineens een item op Omrop Fryslân, stond het in de Kollumer Courant en de Leeuwarder Courant en verscheen er gisteren een artikeltje mét foto op de voorpagina van de Telegraaf. Wat een ophef over een paar onschuldige foto’s. Wat een overtrokken toestand! Als je anno 2005 op non-actief gezet wordt omdat je bloot in een blaadje staat, dan denk ik dat het tijd wordt dat vrouwen de straat op gaan en dit keer niet alleen hun bh’s, maar ook hun slipjes verbranden.
www.foxymagazine.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

75 reacties

 1. Weeb schreef:

  Gelijk alle BN-ers van de buis die ooit eens wat bloot hebben laten zien :-)

 2. Suffie schreef:

  Laten we dan later, als alle stoom weer is gecondenseerd, eens onder de loep nemen hoe die eerste moeder aan de Foxy is gekomen….!!!

 3. Silvia schreef:

  Hahah ja die opmerking van Suffie is goed!!!

 4. Johannet schreef:

  Het zal wel suf klinken maar ik vind het ook niet zo slim van de juf uit Harkema. Of dacht de juf dat alleen in Amsterdam de Foxy gelezen wordt.

 5. Kaat schreef:

  Je ex S. vertelde het vanavond. Ik ben verbaasd. Alsof kinderen de Fox lezen zeg.

 6. blue schreef:

  tja…ben het wel een beetje met Johannet eens……is toch een soort van ” openbare functie” juf-zijn…niet handig om dan dit soort stunts uit te halen………….

 7. Menno schreef:

  Kmoezegge, of het nou wel of niet zou moeten kunnen, dat de ouders er niet zo blij mee zijn is natuurlijk slightly te verwachten..

 8. Kris schreef:

  Juffen die in blote-blaadjes staan moeten worden verboden. Punt.

 9. Maurice schreef:

  Kom ik net bij Pollie vandaan, heb jij het ook al over die juf Luna. Ik typte al bij Pollie dat de FOXY dit groots aan moet pakken met een promotietoer, wat journalisten en dat jij met een Tarzan door dat dorp moet gaan wandelen.

  Het is toch te tries voor woorden. Welke leerling wil zijn juf niet naakt zien? Wedden dat ze dan niet meer spijbelen :)
  Maar goed. Het is Friesland, geen Amsterdam.

  Maar het blijft lachen. De verkoopcijfers van de FOXY in Harkema zijn goed genoeg om alle medewerkers van het blad een bonus te geven. Ook jou dus. Kan je nog meer klodderen met verf :P

 10. Flying Gogo schreef:

  Zullen we ipv slipjes en bh’s als protest een dag gaan naaktlopen? Of worden we dan allemaal op non-actief gezet?

 11. Flying Gogo schreef:

  als protest verbranden off course.

 12. Rolandow schreef:

  Ik wou dat mijn juf in de foxy stond.

 13. Pollie schreef:

  Zo is het maar net!

 14. Pollie schreef:

  Ik bedoel al dat gezeur om een paar blootfoto’s en o jee dat mag niet hoor als je een onderwijzeres bent. Hoezo mag niet? Wat een onzin. Wat een vreemd land.

 15. Janine schreef:

  Jammmer, jammer, maar Omrop Fryslan heeft helemaal geen item gemaakt over de blote juf! Ik wilde een paar fragmenten opvragen om te gebruiken in mn radioprogramma maar de redactie zei dat ze er GEEN item over hebben gemaakt… Heb je nog een suggestie voor n interviewpartner? De juf geeft vandaag weer les dus die kan niet gebeld worden. :-)

 16. Kris schreef:

  @Pollie: Wat een vreemd land? Het is toch juist vreemd dat er een land is waarin een basisschool juf het in haar hoofd haalt om bloot in een blaadje te gaan staan? Maargoed, dat zal dan wel mijn conservatieve mening zijn.

 17. Luna schreef:

  Ik vind het veel vreemder dat een moeder haar dochtertje een naaktblad laat zien…

 18. Martijn schreef:

  Als je zelf kinderen hebt, praat je toch anders…

 19. Kris schreef:

  @Luna: Dat is ook veel vreemder, maar van die situate was geen sprake geweest als juf gewoon haar slipje aan had gehouden. Partner S. mag van mij best een seksblaadje kopen als hij daar zin in heeft. Maar niet als de eventuele juf van mijn eventuele kind er in zou staan… Zo kan je toch verdomme nooit meer normaal op oudergesprek.

 20. Maurice schreef:

  Of alle vaders gaan in Harkema INEENS wel naar Ouderavond Kris! Die juf zou eigenlijk een krans moeten krijgen. Of een lintje van de koningin.
  Normaal komen vaders niet naar school, nu struikelen ze al over elkaar bij de voordeur. Alle juffen naakt in Amsterdam, zou ik zeggen. Wordt er minder gespijbelt en komen alle vaders en moeders naar ouderavonden! Hopla!!!!!

 21. Enzo schreef:

  Zeker zelf ook veel gespijbelT, Maurice

 22. leila schreef:

  Helemaal mee eens. Vrijheid blijheid. Maar tis wel een beetje ranzig blaadje hoor.:)

 23. martijn schreef:

  Ik kan me een voorval herineren van de lagere school. Na de gymles zaten we stiekem door het sleutelgat te loeren naar de meisjes die aan het douchen waren. En toen kwam ineens de juf naar binnen. Iedereen had het door, behalve Olaf, die nog uitgebreid stond te gluren. Toen moest ie voor straf samen met de juf douchen, om te laten zien dat naakt normaal is. Wij allemaal kijken naar de juf die stond te douchen en naast haar stond Olaf, met zo’n rood hoofd natuurlijk. Lachen, we kwamen niet meer bij. Kijk, dat dus waren de jaren 70. Het lijkt er op dat we via de jaren 90 weer in de jaren 50 zijn beland ! Is professor Barrabas soms in de buurt?

 24. ReZa schreef:

  Tja, echt heel erg logisch om dan een naaktblad aan je dochtertje te laten zien… Daar schiet je iets mee op

 25. Kris schreef:

  Op zich geen slecht idee…behalve dan de huisvredebreuk die dat tot gevolg heeft;)
  Maar even serieus: het zou toch al te triest zijn dat je vaders met seks naar ouderavonden moest lokken. En het is nog triester dat ik me realiseer dat het fantastisch zou werken. Damn, we’re fucked:)

 26. Kris schreef:

  Die reactie was @maurice…

 27. Chantal schreef:

  En toch blijf ik me elke keer weer verbazen over de bekrompenheid van de Nederlanders, zelfs een aantal bezoekers van Luna zijn nogal conservatief. Ik heb zelf 1x overtrokken reacties op mijn werk gehad over mijn website en wat ik doe, maar over het algemeen is het bij de meeste bedrijven geen probleem (als ze er achter komen, want ik zeg het niet bij mijn sollicitatiegesprek) en ik ga wel wat verder dan naakt in de Foxy. Je doet er toch niemand kwaad mee?
  Leven en laten leven!

 28. Kris schreef:

  Ben jij een juf? Het maakt nogal verschil of je administratief medewerkster bent bij Aldi of juf op een basisschool, in dit geval.

 29. Het ligt wel een beetje aan welke juf er bloot in een blaadje staat, ik ken juffen die dat echt niet moeten doen, echt niet!!!!

 30. Femke schreef:

  Je kan wel zeggen “het is Friesland, geen Amsterdam”, maar in dorpen gebeuren juist de meest afgrijselijke dingen.

 31. Tamara schreef:

  laat die juffrouw toch lekker haar gang gaan

 32. Nina schreef:

  Ik denk dat de juf gewoon een beetje naïef geweest is. Dit zal ze vast vreselijk vinden, al die heisa!

 33. Floor schreef:

  Wat ik me afvraag. Is het een openbare of een christelijke basisschool? Je kan niet ‘zomaar’ iemand op non-actief stellen. Vraag me af of dit voldoende is, zou de juffrouw het aanvechten…
  Het was misschien van haar wel handig geweest als ze voor de publicatie het hoofd vd school/bestuur had ingelicht.

 34. Arvid schreef:

  Ze mogen dan wel niet in zo’n boekje staan maar het kopen en verspreiden van deze boekjes mag dus wel.. wil wel eens weten wat die preutse mensen achter de gesloten gordijnen doen… wellicht heel wat meer dan op de foto’s van de Juf te zien zijn…

  Heeft alleen maar een aantal voordelen:
  – De supermarkt was zo door de voorraad foxy’s heen
  – De ouderavonden waren nog nooit zo druk bezocht
  – De kids hoeven niet meer te lopen, papa komt ze wel van school halen!

 35. Moljevic schreef:

  Wat zielig voor die schooljongetjes. Straks, of misschien wel nu of binnenkort, kunnen ze, als ze aan hun piemeltjes friemelen nergens anders aan denken dan die ene juf, hun leven lang.

 36. mwoi schreef:

  @Floor, ze is niet op non-actief gesteld. Ze is ‘in goed overleg’ even thuis.
  Maar erg handig is het in ieder geval niet…

 37. Kris schreef:

  “die preutse mensen achter de gesloten gordijnen doen”…het gaat hier toch helemaal niet om preuts zijn ja/nee? Het gaat volgens mij om verantwoordelijkheid nemen voor het vak waarvoor je hebt gekozen.

 38. Erwin schreef:

  En zo zie je maar dat ook slechte publiciteit voor zo’n dame voor een uitverkocht blad kan zorgen.

 39. Wolvin schreef:

  Als alles goed was gegaan, hadden die kinderen pas te weten gekomen van de juf als ze pak hem beet 16 waren. Welke moeder/vader bespreekt dit nou met zijn kinderen die op de basisschool zitten? Enneh doen basisschooljuffen niet aan sex? Pff maar goed dat ik dat vak niet gekozen heb!

 40. nove schreef:

  Dezelfde sores overkomt jonge frivole en commercieel handige soldates en of/ hogere beambten, zoals wethouders of burgermeesters.(Canada)
  De zogeheten intellectuele elite is preuts en doet zich burgerlijk voor om een aan een imago van fatsoen, onkreukbaarheid, integriteit en gehoorzaam aan de monogame trouw te voldoen.
  Intussen put men zich uit in avonturen en experimenten ( sm, lingerie, partnerruil, trio’s), zoals dat al eeuwen gaat.
  Dat de burgerij hypocriet functioneert is een onoverkomelijk maar zakelijk gezien wel handige bijkomstigheid. Er kunnen op maat gesneden produkten gemaakt worden voor de naar sensaties hunkerende klant, zoals sexblaadjes, pornofilms en kinky parties..
  Het zijn nu eenmaal geen Griekse senatoren, katholieke priesters of Afrikaanse rebellenleiders die carte blanche hebben om elke jonge dame of heer op hun bevel na copieuze diners en volgeschonken met kostbare dranken de kleren van het lijf te scheuren. De haremsjeiks zijn verdwenen, de loverboys zijn het surrogaat.
  Hier iser vrijhandel in speelfilms als detectives, politie en spionageseries. Geweld en sex horen als een siamese tweeling bij elkaar in onze cultuur van beloning en straf.
  De ‘crime passionelle’ wordt relatief mild bestraft ( Frankrijk)
  Als fantasie, als een virtueel produkt mag van alles uitgespeeld en verkocht worden tegen de hoogste prijs, en niet alleen in geld uitgedrukt. Denk aan kinderporno en vrouwenhandel/ prostitutie.
  Als er geen schier onuitputtelijke vraag en dus markt voor de perversie en menselijke ondeugden zou bestaan, dan zou het wel weer opnieuw uitgevonden worden.
  Ik denk dat zowel klant als fabrikant uiteindelijk bij zichzelf de vraag moet stellen waarvoor hij dergerlijk aanbod nodig heeft, maakt en (ver)koopt.

 41. Pollie schreef:

  @ Floor het is een openbare basisschool. En vooraf toestemming vragen? Nee natuurlijk niet. Ten eerste is het een spontane actie van juf op de beurs omdat ze daar ineens zin in heeft en al was het geen spontane actie dan ga je dit toch niet van te voren melden (of nog erger) toestemming vragen aan school?

 42. Pollie schreef:

  @ Wolvin haalt trouwens de woorden uit mijn mond. Precies zoals ik er over denk.

 43. Marjanne schreef:

  Luna schrijft alsof de moeder ook echt dat blaadje aan haar kind heeft laten zien. Mar is dat zo? Ik geloof er niks van.

  Ik vind wel dat je met je functie rekening moet houden met waar je naakt in gaat staan. Net zoals dat Katja S. niet zoveel moet zuipen als ze auto rijdt, zo heeft ook een juf een ‘voorbeeldfunctie’.

  Maar persoonlijk zou ik me niet druk maken om mijn eventuele kinderen. Naakt zegt niets over haar verdere kwaliteiten.

 44. Luna schreef:

  Ja, die moeder heeft de FOXY écht aan haar kind laten zien… en, nee, natuurlijk niet op de manier zoals ik beschreef…

 45. Mario schreef:

  De Foxy? Nooit van gehoord, is het wat?

 46. Maurice schreef:

  Wat doet Chantal in haar blote reet?

 47. Luna schreef:

  Misschien moet je even op haar link klikken dan, Maurice…

 48. Maurice schreef:

  Luna. Ik moest je vertellen dat Jack die lebber van je heerlijk vond. Lees mijn pagina maar, doet hij het zelf :D

 49. angelien schreef:

  hoi ik ben een bijna juf
  ik zou het echt niet in mijn hoofd halen om bloot in een blad te gaan.
  ik ben helemaal niet zo conservatief hoor
  ga regelmatig flink uit mijn dak en binnen mijn 4 muren gebeuren ook wel eens spannende dingen maar het is gewoon niet zo handig
  heb je een conflict met een ouder of je bent het ergens niet over eens ,,,,zeker weten dat het je dan voor de voeten word gegooid.
  Je hebt nu eenmaal een voorbeeldfunctie en daar moet je toch rekening mee houden
  Doe wat je wilt maar laat je niet publiceren

 50. Laantje schreef:

  Ik dacht eigenlijk eerst, waar komt de grap…. Maar het is echt! Jeetje, das wel heel belerend allemaal!

 51. Laantje schreef:

  Moeder had het natuurlijk ook gewoon voor zich kunnen houden en de juf kunnen vragen of het nu wel zo verstandig is dat te doen… Om gelijk iemand op te hangen…Tssss

 52. Nijn schreef:

  Ik ben ook juf. En als je voor dit vak kiest, kies je ook voor een bepaalde verantwoordelijkheid. Je bent een voorbeeld voor kinderen en een aanspreekpunt voor ouders en kinderen. Naar mijn mening verlies je gewoon je geloofwaardigheid op het moment dat je met je blote kont in een blaadje gaat staan.
  Stomme actie dus van de juf uit Harkema.
  De discussie is dus niet dat de leerlingen last zouden hebben van dat hun juf naakt te zien is in een tijdschriftje. Want dat is niet zo. Wel aan de orde is de discussie dat het een beetje dom is van de docent om te denken dat je hier zonder problemen mee wegkomt…

  • Sandra schreef:

   Vind dat deze juf dat zelf mag weten. Als jij in je blootje in een blaadje zou staan en je was juf van mijn kind had ik je blootplaatje ook laten zien. Of je nu een blote kut heb of niet. Zou zelf ook wel even kijken

   • Lieke schreef:

    Mee eens. Ik zou mijn kind juist die plaatjeslaten zien, en al helemaal al het kutje van de juf bloot zou zijn. Geloofwaardigheid verloren? Vind ik niet

    • Stephanie schreef:

     Same. Vind het wel iets hebben om de blote kut van de juf aan mijn kind te laten zien. Dus ook als jouw kut, Nijn, mocht jij bloot in het blaadje staan. Zou zelf idd ook wel even kijken naar hoe je kutje gevormd is, en dan weet ik meteen wat er bij de ouderavond onder je kleding zit.

     • Iris schreef:

      Inderdaad. Vind dat de juf dat helemaal zelf mag weten. Laat haar toch in dat blaadje staan. Ook zou ik de foto’s idd meteen aan mijn kind laten zien. Het heeft wel wat als mijn kind haar juf naakt ziet. Ook zou ik zeker zelf een kijken. Dus ook bij jou, Nijn, zou ik zelf even kijken hoe je lipjes eruit zien en of je kut helemaal kaal is. Ook een fijne gedachte idd voor de ouderavond, om je een hand geven, terwijl ik weet dat ze onder je kleding gewoon een heerlijk kaal spleetje zit. Zou je eigenlijk in het lokaal nog wel een keer naakt willen zien.

 53. Maurice schreef:

  Sjeezus Nijntje. Groei op en ruik aan de rozen. Je bent niet 24/7 een juf voor de klas met kutkinderen die je het liefst voor je pan schieten omdat jij met werkwoorden de maandagmiddag begint.
  Ow. Het is al dinsdag..Shit. Maar je begrijpt wat ik bedoel.
  Dat de directeur met zijn geile leuter in zijn linker- of rechterhand nu heel anders in de lerarenvergadering gaat zitten, dat is pas interessant.
  Ergens hoop ik dat Luna microfoons plant in die school. En dat ze de gesprekken tussen de heren de revu laat passeren.

  Een juf mag naakt! Lang leve de juf. En als een directeur daar problemen mee heeft, dan komt hij vast te kort of moet Luna hem meenemen naar de Kamasutra beurs. Of zoiets.

 54. Chantal schreef:

  Ik heb een eigen bedrijf en werk overdag bij mijn klanten op kantoor. Dus geen voorbeeld functie zoals de juf, dat klopt.
  Maar zolang de juf geen Foxy voorleest in haar klas, is haar voorbeeldfunctie in deze niet aangetast vind ik.
  @nijn: als je goed leest wat je zelf schrijft, dan zie je al dat er niks van klopt. Je geeft zelf al aan dat de kinderen er geen last van hebben, maar dat de discussie is dat de juf naief zou zijn dat ze er mee weg zou komen. En waarom komt ze er niet mee weg dan??? Leg dat eens uit, waarom zou dat de discussie moeten zijn?
  En waarom verlies je je geloofwaardigheid als je met je blote kont in een blad gaat staan? Wat een bull shit.
  Het hele gebeuren wat gister zelfs bij RTL4 op tv. Blijkt dat er in het afgelopen jaar al aardig wat mensen hun baan zijn verloren vanwege poseren of een website. Zelfs een kassiere bij een supermarkt.

 55. Frank schreef:

  Baas om je eigen buik te laten zien?
  Luna, normaal ben je zo scherp. Maar was het slechts een buik geweest dan zou niemand hier moeilijk over hebben gedaan.

  Juf ben je zeker in een klein plaatsje wel degelijk 24/7. In ieder geval buiten je eigen huis.

 56. Nijn schreef:

  @Chantal. Ik vind persoonlijk dat de kinderen er geen last van hebben. Daar zijn we het over eens. Vrijheid blijheid. Daarentegen zijn volwassenen in het algemeen veroordelend. Hiermee doel ik op de ouders van de kinderen. (ouders die tot de doelgroep van blaadjes als de Foxy behoren) Logisch dat een dergelijke actie uitlekt en dat je gedonder kan verwachten. Want niet iedereen is tegenwoordig een vrijgevochten mening toegedaan. Helaas pindakaas.

 57. Luna schreef:

  Ach, lieve Frank… waarschijnlijk is mijn subtiele verwijzing naar de Dolle Mina’s (“baas in eigen buik”) je helemaal ontgaan…

 58. Laantje schreef:

  Dus wel gauw kijken in de blaadjes, maar als je er iemand in ziet is ie de “lul”. Dat is pas vies…

 59. Kris schreef:

  Stel nu eens: In Harkema had niet de juf, maar de meester in een seksblaadje gestaan.
  Blijft jullie mening dan dezelfde?

 60. Menno schreef:

  @Kris: tuurlijk. Lekkere meester is ook niet te versmaden.

 61. Wolvin schreef:

  Ja!! Beter zelfs! Ik heb helemaal nix met naakte vrouwen!

 62. Herr Doktor schreef:

  Met recht een “zuurpruim”

 63. Frank schreef:

  @luna:
  Nee, helaas. De dolle mina’s zijn mij volledig bekend. Tenslotte opgevoed door een van hen. Ik was het voor een keer gewoon niet met je eens. Kan gebeuren.
  :-)

 64. Luna schreef:

  Niet eens zijn met Luna, dat kan natuurlijk altijd! ;-)

 65. Jan schreef:

  Ik werk zelf in het onderwijs en vind dat die voorbeeldfunktie iets is dat bij je werktijden hoort. Daarbuiten is prive. En wie bepaalt hoever die voorbeeldfunktie gaat? Is straks in de zomer topless zonnen ook verboden als je juf, politieagente of zuster bent? M.a.w. de groep bepaalt wat het individu behoort te doen of te denken? Zoals in totalitaire staten nu nog altijd gebeurt?
  Wat de juf moet doen is gewoon goed lesgeven en daarmee basta! Zij die geen voorbeeldfunktie vervullen weten altijd precies wat hij of zij moet doen die dat wel heeft. Komt dat even goed uit? Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik het in de krant las…is dit 2005??? En ja OK, ik ben het ermee eens dat de juf bepaalde reacties had kunnen verwachten in Harkema….nee in heel Nederland. Dat vooruitstrevende land, pratgaand op z’n vrijheid en ruimdenkendheid…(zucht)….

 66. Boer Harkema schreef:

  Ik vin’t mooi dat ons dorp ook eens positief in de belangstelling komt!

 67. review schreef:

  You can also check the sites dedicated to store

 68. Joe Parks schreef:

  An amazing site so with great source of information. I thnk that there is no necessity to make heavy weather of describing how nice your site is! Everyone can find here all he or she need! Your site means much for such people as I. Thanks!

 69. positioned.vex clefts,woeful blameless?commuted!butted similitude.launched substructures:Andrews discount weight loss drugs discount weight loss drugs http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=thephentermine http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=thephentermine Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *