web analytics

33

“WAT WIL JE VOOR JE VERJAARDAG?”

Over 2 dagen word ik 30. En over 3 dagen ga ik mijn verjaardag voor het eerst sinds 12 jaar vieren. Ik heb in het verleden mijn eigen verjaardag nogal krampachtig vermeden. Inclusief het niet-opnemen van de telefoon. Een kaartje kon ik wel waarderen, maar een telefoontje en dan het gefeliciteerd-ja-bedankt, dat was een plichtmatigheid die ik angstvallig vermeed. Laat ze maar iets inspreken op m’n voicemail, dan kan deze dag zo snel mogelijk voorbijgaan, hoopte ik altijd. Maar! Dat wordt dus helemaal anders dit jaar! Want vrijdag geef ik een feest bij ons thuis, inclusief dj en champagne en sushi en loungen in mijn hemelbed. Dus de afgelopen dagen heb ik meerdere malen gehoord of gelezen: “Zeg Luun, wat wil je eigenlijk voor je verjaardag?” Of: “Heb je nog wensen?” Nu zou ik het uiteraard bijzonder lullig vinden als ik géén cadeautjes zou krijgen. Ik bedoel; ik vier m’n verjaardag al 12 jaar niet, dus ik heb grootse verwachtingen. Ik zie een tafel voor me, met een kleedje erover. En dan op die tafel alle cadeaus. Net als vroeger. Een uitstal-tafel. En dan met allemaal mooie glimmende dingen. Met een My Little Pony in een doosje bijvoorbeeld. Maar als ik heel eerlijk ben is er niets dat ik nog wil hebben. Echt helemaal niets. Ik word 30 en er is niets waar het me aan ontbreekt. Niet in materieel opzicht; ik heb een eigen huis, ik heb een leuke baan, ik heb meer dan genoeg kleding en schoenen, ik heb boeken, ik heb cd’s, ik heb spullen! Wat heb ik een hoop spullen! En het ontbreekt me niet aan liefde; ik heb mijn eigen partner P., mijn ouders, zijn ouders, ik heb een schoonzus en zwager met nichtjes en ik heb vrienden! Wat heb ik eigenlijk een hoop lieve vrienden! En die vrienden gaan allemaal op mijn feestje komen! Maar vooral: ik ben een genot voor mezelf om mee om te gaan de laatste tijd. Ik zit in een heerlijk vel. Dus kom maar op met die 30. Als het zo goed met me gaat dan wil ik er nog wel 70 jaar bij.

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Kimske schreef:

  Maar: Wat wil je nou voor kadootje krijgen??? Anders blijft die tafel zo zielig leeg ;)

 2. D.W. schreef:

  31 was toch een kutjaar

 3. Floor schreef:

  Ik weet altijd wel wat te vragen!! Echt geen problemen mee :). En je verjaardag al 12 jaar niet gevierd? Shame on you.. is het leukste van alles.. als je eigen feest een groot succes is en iedereen het naar zijn zin heeft. Geeft mij altijd een heel goed gevoel na mijn verjaardag!

 4. Agnes schreef:

  Natuurlijk, natuurlijk. Maar glitterslippers zijn natuurlijk wel must-haves. Om maar even wat op te noemen.

 5. Roelof schreef:

  Ik mag toch echt wel hopen dat ik tegen de tijd dat ik 100 ben dood ben.
  Niets erger dan iedereen die je lief is weg zien gaan.

 6. Kaat schreef:

  Zal ik die My Little Pony dan maar kopen? Nog een favoriete kleur?

 7. n8vlinder schreef:

  Ik denk NU GAAN WE HET HOREN!!! maar nee :D
  Mn agenda staat iig tot aan a.s. vrijdagavond volgepland met een kruistocht naar het Perfecte Kado, ik verwacht er zelf heel veel van. Als jij je verwachtingen lekker laag houdt dan komt het vast allemaal goed ;) :D

 8. koen schreef:

  oh jeetje, Luun, 30 , en je bent dan ook nog eens helemaal ‘in denial’, oh jee ! … ;-)

  tip : deze keer eens een romantisch luchtballonavontuur met P misschien ?
  groetjes en gefeleciteerd natuurlijk !

 9. Claud schreef:

  Ik vind het altijd heerlijk om jarig te zijn..gezelligheid en vooral lekkere dingen.. (njammie ben dol op sushi….)

 10. n8vlinder schreef:

  wat kijk je trouwens eng op je foto! lol

 11. Jitske schreef:

  Ik dacht ook : nu gaan we het krijgen…Maar nee!! Dan toch maar een BH ;)

 12. Luna schreef:

  Ja, die foto was al een twijfelgeval ;-)

 13. Chantal schreef:

  Misschien wist je het al, maar sinds kort geeft de “gratis” teller op je website van webstats4u (voorheen nedstad) irritante reclame pop-ups. Ik heb hem ook van mijn site gegooid, heel irritant.

 14. Koen schreef:

  Viert toch altijd ALTIJD uwen verjaardag. Je moet/mag geen reden om een feest te geven overslaan. NIET 1 !!

  Er is al genoeg reden tot shit, depressie en verdriet, en dan gaan mensen ook nog eens niet hun verjaardag of anderszins vieren. SHAME! VIEREN MET DIE HAP!

 15. Menno schreef:

  Je haalt me de woorden uit de mond, Chantal, en het werkt om de pop-up blockers heen. Bah.
  —–
  Alvast gefiseleteerd, Luun, well done you *lach*

 16. Luna schreef:

  Ja, die kut-pop-ups, daar wordt aan gewerkt… ben op zoek naar een ander… :-)

 17. tijger schreef:

  Reclame pop-ups? Ik heb nergens last van… Misschien komt dat omdat ik echte browsers gebruik.
  Mensen, gewoon massaal overstappen op Firefox van Mozilla! Als het goed is hebben de Safari (Mac) gebruikers die de pop-up block aan hebben er ook geen last van.

  grtz,

 18. tijger schreef:

  Wat cadeau betreft, ik had gehoopt een hele dag de stad in te kunnen vrijdag… maar nou moet ik toch werken. Hopelijk kan ik toch nog ergens iets vinden.

  grtz,

 19. pipo de clown schreef:

  dag vriendjes..dag vriendinnetjes..

 20. Foefer schreef:

  Wat heerlijk! Maarre, waar heb je dat vel gekocht??

 21. blue schreef:

  alvast proficiat!`op naar de 40 ! (das pas errug, zucht)

 22. Corine schreef:

  Veel plezier, en pas op met de sushi in je hemelbed!

 23. Ellen schreef:

  En wat is nu jouw antwoord op de vraag wat je wilt hebben voor je verjaardag aan de vragenstellers?

 24. henk schreef:

  Het is zover. Mag ik de eerste zijn om je te feliciteren?
  HARTELIJK GEFELICITEERD!!! XXX

 25. Patty schreef:

  GEFELICITEERD! En geniet van je feestje!!

 26. Anne-Wil schreef:

  van harte,.. Dat de my little pony’s je maar de neus uit mogen komen.wahahahahaha

 27. Leez schreef:

  U bent een gezegend mens, Luna. Dat we nog lang van u mogen genieten.

 28. EvilGirl schreef:

  Van harte gefeliciteerd!!!

 29. Matthé schreef:

  30 en dan helemaal niets meer te wensen??? Klinkt goed!

 30. Menno schreef:

  Tijger, Netscape 8.0.3.3 met de Firefox engine aan heeft het ook.

 31. Marloes schreef:

  Ha! Ik heb wat gevonden! En het is geen my little pony :)

  (Ben overigens een Safari-gebruiker en heb nergens last van)

 32. Linda schreef:

  Hee, dan ben jij dus op de dag af net zo oud als mijn vent.
  Gefeliciteerd alsnog, met je verjaardag en met je verloving!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *