web analytics

20

“ARE YOU MY HANDICAPPED SISTER?”

Midden in de nacht word ik wakker van stemmen voor ons huis. Vanuit bed kijk ik omhoog en zie dat een man en een vrouw op onze vensterbank zijn gaan zitten en doordat ze tegen de ramen leunen kan ik alles wat ze zeggen verstaan. Zij heeft een nieuw shot nodig en maakt hem dat duidelijk in het Engels, maar met een zwaar Oost-Europees accent. Zij wil het nu, of in ieder geval alvast even iets, een klein beetje maar, proeven, en hij probeert haar met een Surinaams accent rustig te krijgen: “Relax baby.” Ik hoop dat ze vanzelf weggaan, maar na 10 minuten geven ze me die indruk nog niet. Verdomme. Ik sta op, kleed me aan en loop naar onze voordeur. Ik tik op het raam om hun aandacht te krijgen en vouw mijn handen samen tegen 1 oor. “Joehoe, I’m trying to sleep”, zeg ik. Vliegensvlug staat de Oost-Europees schreeuwende vrouw voor onze deur en ik ben blij dat er veiligheidsglas tussen ons in zit. Haar haren staan wild en ze heeft een afwezige, glazige blik. Dan plaatst ze haar handen tegen het raam om mij eens goed te bekijken. “Hello, I’m trying to sleep”, zeg ik tegen haar. “You look like my handicapped sister”, schreeuwt de vrouw naar me terug. “Are you my handicapped sister?” Ik geloof mijn ogen bijna niet, maar er staat hier een vrouwelijk versie van Borat te schreeuwen dat ik haar gehandicapte zuster ben. Zucht. Ik zeg dat ik haar zus niet ben en vraag of ze alsjeblieft ergens anders naartoe wil gaan. Haar dealer, pooier of medegebruiker is ondertussen al een stukje verder gelopen. “Is that why you have this house?”, vraagt de junk, “because you are handicapped?” Wat? Ik kijk haar vragend aan. “Or because of our parents?” Wat? “Why you have this house?”, vraagt ze nog een keer en ze begint nu ook tegen het raam te kloppen. “Because we have a job”, zeg ik rustig door de ramen, “and can you please leave now?” Maar de vrouw blijft tegen het raam kloppen en mij haar ‘handicapped sister’ noemen. En een coherent gesprek voeren met een junk over de voordelen van afkicken en een eigen huis en waar je de beste hypotheek kunt regelen lijkt me, al helemaal op dit tijdstip, geen optie. “If you don’t leave, I’ll call the police”, zeg ik. En dat ene woordje ‘police’ zorgt ervoor dat de vrouw zich omdraait en wegloopt. En terwijl ze in de nacht verdwijnt roept ze me nog na: “Okay, I see you tomorrow.” Het lukte mij daarna niet meer om in slaap te vallen.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. lilith schreef:

  :D

  Het zal het moment zelf vast niet zo grappig geweest zijn, maar ik vind het best hilarisch.

 2. Laïs schreef:

  Misschien krijg je vandaag de kans het gesprekje wel te voeren… maar ik denk dat ze een mandje gevonden heeft en lekker ligt te slapen. Ik word hier altijd wat triest van…

 3. koen schreef:

  nog altijd geen dubbel glas Luna ? ;-)

 4. Luna schreef:

  Haha, nee Koen, nog steeds niet… maar ik heb wel een offerte aangevraagd vorige week donderdag… niet voor dubbel glas, maar voor extra dik glas en nieuwe kozijnen… Volgens mij helpt dubbel glas ook niet echt als er mensen op je vensterbank gaan zitten en bijna tegen het glas aan praten… :-)

 5. Moeder van Luna schreef:

  Om te gillen !!!! Prachtig stukje!!!

 6. Nina schreef:

  Je hebt wel ballen zeg, dat je er zomaar naartoe gaat! Voor hetzelfde geld hebben ze dingen bij zich die wel door veiligheidsglas heen kunnen…
  Anyway, het is wel een grappig stukje! ;-)

 7. koen schreef:

  Luna, vraag het eens na want ik ken er niet echt iets van (ben alleen een lichte slaper), maar volgens mij is het net het dubbelglas ttz het vacuumgedeelte binnenin dat de geluidsgolven (trillingen) tegenhoudt … en als je toch aan het investeren bent, is het misschien slechts een haalbare ‘meerprijs’ …
  dan is t wel gedaan met zulke leuke ‘nachtirritatie’stukjes natuurlijk ;-)

 8. koen schreef:

  ps heb je nu al bij je pa geïnformeerd hoe het met die zus zit ? ;-)

 9. Janssen schreef:

  Hahahahahaha……..en…kwam ze op de koffie vandaag…..je verslaafde zus?:):)

 10. eddy kledder schreef:

  Ja, dat willen we wel eens weten: Was het nou je zus?

 11. Luna schreef:

  Ik heb het net bij Piet, m’n vader, gecheckt, en hij weet van niks… Ook Riet, m’n moeder, kan zich niks herinneren van de bevalling van een tweede kind… :-)

 12. Janssen schreef:

  Ja kunst,wij vrouwen vergeten een bevalling echt niet…..maar mannen kunnen er altijd meer rond hebben lopen dan ze denken:):):)

 13. Rene schreef:

  En weer dank ik de hemel op mijn blote knietjes voor mijn nieuwbouw-woning in een vinex wijkje…

  Haleeluja!

 14. Sandrissimo schreef:

  Ach, je hebt weer een fantastisch verhaal om ooit aan je kinderen te vertellen… En dubbel glas houdt inderdaad een heleboel lawaai buiten!

 15. Maurice schreef:

  Tjeemig de Peemig. Ik heb het dan makkelijker in het Westerpark. hahahaha.

  Waarom heb je de pliesie niet gelijk gebeld?

 16. Dré schreef:

  Had haar een paar paddo’s gegeven dan was ze zo weggevlogen.

 17. KatYo schreef:

  Ooit had ik een kamer met een raam aan straatkant waar vaak rare mensen zaten en praten. Een opstaand ijzeren randje aan de vensterbank buiten, zorgde dat zitten niet fijn was en de mensen dat dus ook niet meer deden :)

 18. Mireille schreef:

  amaai , dat is me een belevenis en dat voor je eigen deur, tjah , ik heb ook al zoiets gelijkaardigs meegemaakt,wij wonene schuin over een cafeetje en de “dronken’ klanten van daar hangen in de zomer soms ook voor ons raam, en breken dan bijna de boel af , telkens vinden we dan smorgends de blikjes drank of zelfs bierglazen op de vensterbank, vorige week heb ik nog twee tieners betrapt die tegen mijn geveltje aan het pipi doen waren , wel ik heb ze zone schrik aangejaagd dat de ene over zen voeten struikelde ! Lol, Maar een junk voor je deur is nog net iets beangstigender!

  Liefs Mireille en Co

 19. fred schreef:

  @koen, dubbelglas is niet vacuum van binnen, maar bevat droge lucht of een gas…:-)

 20. seriouzz schreef:

  zet na 0.00 uur P voor de deur verkleed als politieagent en je slaapt ook de hle nacht door aan een stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *