web analytics

23

‘KEDENG, KEDENG’

Ik zit weer in een volledige manische periode. ‘Kedeng-kedeng.’ Of misschien is het een ADHD-vlaag. Of misschien ligt het gewoon aan het feit dat de zon nu echt begint door te breken en er een einde is gekomen aan mijn verlengde winterdepressie. ‘Kedeng-kedeng.’ Dus. Dingen doen. De hele dag moet in het kader staan van dingen doen. Er zijn nog genoeg dingen te doen ook. De was bijvoorbeeld. Of de grote kast in de keuken, daar kan de helft van weggegooid. ‘Kedeng-kedeng.’ En ik heb nog honderden ideeën voor atc’s. En ik kan een paar pagina’s in m’n art-journal maken. ‘Kedeng-kedeng.’ En schilderen, en nog meer knippen en nog meer plakken. De administratie doen. Alle tijdschriften op jaar, maand en week sorteren. Alle recepten uitknippen en in mappen doen. De vloer in de slaapkamer voor de tweede keer verven. ‘Kedeng-kedeng.’ M’n site verder opschonen. Nog meer kleding weggooien die ik nooit meer draag. Alle digitale foto’s uitzoeken en af laten drukken. ‘Kedeng-kedeng.’ Maar ik kom er maar niet in. In het manische ritme waartoe mijn lichaam me dwingt. ‘Kedeng-kedeng.’ Ik zit maar te hangen voor mijn computer. Te staren, want tot meer ben ik niet in staat. ‘Kedeng-kedeng.’ Ik zit te wachten tot het 16.00 uur is. Tot de bouwvakkers van hiernaast eindelijk naar huis zijn gegaan. De bouwvakkers die al vanaf 7.00, en dat al 4 dagen achter elkaar, mijn dagenergie volledig overhoop gooien door in het huis hiernaast alwéér met een heipaal bezig te zijn. ‘Kedeng-kedeng.’ Om de 10 minuten, en dan 2 minuten achter elkaar, gaat er een heipaal de grond in. Ons huis trilt, ik tril, de poezen trillen, de schilderijtjes aan de muur trillen. En dat trillen gaat zo in m’n hoofd zitten dat ik onmogelijk iets kan doen. Ik word er helemaal neurotisch van. En neurotisch en manisch, dat gaat dus helemaal niet samen. “Liefje?”, belde ik met partner P., “hoeveel heipalen gaan er in 1 huis?” “Een heleboel meisje, een heleboel”, zei hij.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. koen schreef:

  kedeng kedeng, deze tijd van het jaar, dat kan maar één ding betekenen, jij moet het huis uit ! de tuin in, gras afrijden en de geur opsnuiven! of als je geen tuin hebt hopen bloempotjes kopen en je handen tot aan je ellebogen in de potgrond, en water erbij , bloemetjes planten (vorstvije!, kruiden telen)! met je vingers in het slijk ! snuif die lente op ! keer de winter buiten !

  allez, bij mij werkt dat toch ;)
  groet,

 2. D.W. schreef:

  Das de prijs om op een moeras te wonen…

 3. Nina schreef:

  Ahh! Wat vreselijk! Arme Luna. :(
  Kan je niet van de gelegenheid gebruik maken en lekker bij vrienden gaan logeren ofzo? Succes!

 4. M%n schreef:

  Museumpje! Vondelpark! Amsterdam fotograferen! Dagje naar zee trekken! Fietsen! Shoppen! Bibliotheek! … … …!

 5. Janssen schreef:

  Oordopjes,maar ik vrees dat die tegen heien niet helpen:(
  Heien is erg,je kunt er niet omheen,maar inderdaad,laat de boel de boel en ga lekker door Mokum struinen,dagje Artis of Waterloo plein,lekker bij de Slegte rommelen,ik zou het wel weten:):)

 6. Stoppel schreef:

  Tja…. ik ben het dan toch eens met Koen. Lekker naar buiten! Of toch juist lekker gaan schilderen. Wie weet wat voor leuk motief je maakt met al dat getril.

 7. Marloes schreef:

  Ik zie het voor me! Kunst met behulp van heipalen! Zoiets als dit: http://www.earthquakerose.com/

 8. n8vlinder schreef:

  Zoals je weet mag er bij mij nog flink met de verfkwast gewapperd worden, gnagna… kom maar opski! ;-)

 9. n8vlinder schreef:

  leuke foto bijdeweg!

 10. Kimske schreef:

  Lekker naar buiten inderdaad! Hoewel ze nu al bijna klaar zijn ;)
  Je zou ook, als je toch achter de pc zit, je site verder kunnen opschonen!

  Succes!

 11. Ellen schreef:

  Maak van de nood een deugd en tril er lekker op mee. :-))

 12. Janssen. schreef:

  Weten jullie wel hoe hard je dat heien buiten hoort??
  Dan wil je echt je tuin niet in hoor:):)

 13. Agnes schreef:

  Het paleis op de Dam staat op 13659 heipalen, om maar wat te zeggen.

 14. Pollie schreef:

  Even het huis een paar dagen ontvluchten dan maar?

 15. ivo victoria schreef:

  ik wist niet eens dat er heipalen in een huis zaten. dus ja.

 16. Peter schreef:

  Ivo, stap es uit je monoloog en meng je in de meute rond bouwputten. Zie je het maatschappelijke proces eens van dichtbij. Wie weet ga je meetellen met de slagen.

  Die heifirma is wel lomp bezig. Ze hadden de buurt bet wel mogen informeren over duur van de heislag. Aantal dagen, schattingswijs.
  Zo’n kavel moet in de grondverf gezet worden, dat gaat gepaard met enig ongemak.

 17. Suffie schreef:

  Gelukkig staat de binnenstad zo vol dat er nauwelijks nog meer geheid kan worden, of het moet iets met de Noord-Zuidlijn zijn…

  Overigens, kun je de titel iets wijzigen? Mijn Guus-allergie speelt op…!

 18. Verbal Jam schreef:

  Eergisteren fietste je nog als een zombie straal langs me heen. Niks kedeng. Niks manisch! ;-)

 19. Ukkie schreef:

  Jij weet dat maanisch.nl het niet meer (goed) doet?

 20. dipfico schreef:

  Dingen doen, dingen doen? Ik ben eindelijk een sblij dat ik eens niets moet doen dit weekend

 21. Marcel schreef:

  Misschien kun je meehelpen met heien? Dan heb jij wat te doen, en zijn ze met een beetje mazzel nog eerder klaar ook!

 22. pZ schreef:

  Verslavingsgedrag. Maar je kan het natuurlijk best op ADHD of de heipalen schuiven, das wel zo prettig. Toch?

 23. Luna schreef:

  @ pZ: Eh, en wat is dan precies het verslavingsgedrag uit bovenstaand stukje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *