web analytics

29

LUNA EN DE GEHEIMZINNIGE BLOEMEN

Het is 20.00 en de bel gaat. "Ik doe niet open hoor, ik doe het niet, ik doe het niet", zeg ik tegen P., maar aan de blik in z’n ogen zie ik dat het nu echt mijn beurt is om open te doen. Hij neemt immers al dagen de telefoon op als ik roep; ‘Ik neem niet op hoor, ik neem niet op, ik doe het niet!’ Dus ik strompel in m’n pyjama al zuchtend en puffend van de bank richting de voordeur. Daar tref ik een ietwat corpulente man met een grote bos bloemen. "Hoi", zeg ik. "Is dit 104 A?", vraagt de man. "Ja", zeg ik. "Van den Heuvel?", vraagt de man. "Ja, dat ben ik", zeg ik. En meteen krijg ik de bos bloemen in m’n handen gedrukt en de man loopt weg. "Van wie dan?", roep ik verbaasd. Maar de man haalt z’n schouders op en roept terug: "Dat weet ik ook niet." En ja, daar sta je dan. In de deuropening. Met een bos bloemen zonder afzender. En even later zit ik sprakeloos op de bank elke bloemstengel minutieus af te speuren naar een kaartje of iets dergelijks. "Van wie zijn ze dan?", vraagt P., net zo verbaasd als ik. "Ik weet het niet", zeg ik. In m’n gedachten ga ik iedereen uit m’n iPhone-lijst, m’n familie, vrienden, Twitter-vrienden, Flickr-vrienden en andere bekenden af, maar ik blijf nergens hangen. Wat dus niet wil zeggen dat geen bloemen verdien, want hell yeah, ik verdien de laatste tijd elke dag wel een bos bloemen en dat minstens voor een jaar. "Nee, liefje, ik weet het echt niet", zeg ik. "Maar je moet toch wel een idee hebben?", vraagt hij. "Nee, echt niet", zeg ik. Maar partner P. kijkt me aan alsof ik al maanden een affaire heb met die lekkere geile neger uit de Jillz-reclame. Of met zo’n lekker jong voetballertje met de viriliteit van 20 stel konijnen. Of met die ene neger uit Grey’s Anatomy. Of Denzel Washington. Of met Humberto Tan, die is ook best wel lekker als je ‘m met bepaalde ogen bekijkt, ja. Of met de eerste de beste Antiliaan die ik op straat tegen kwam. Of met die jongen van de soepwinkel, ja, die is ook best lekker, ja. "Nee, liefje", zeg ik, "ik weet het echt niet." En ik weet het nog steeds écht niet.

You may also like...

29 reacties

 1. jac schreef:

  Oké, ik gok tòch op partner P.
  Die zie ik hier wel voor aan ;-)

 2. Luna schreef:

  Nee, die heeft het echt niet gedaan… 100% zeker!

 3. Cindy schreef:

  Ooh, daar zou ik helemaal gek van worden

 4. Marina schreef:

  Zijn ze niet van de ouders van partner P.? Je hebt zoveel voor ze gedaan!
  Of je hebt gewoon een stille bewonderaar ;-)

 5. Luna schreef:

  Nee, ook niet van zijn ouders… die heb ik pas nog gezien en die zouden nooit een bloemetje zonder afzender sturen :-)
  Ik ga voor de stille bewonderaar! ;-)

 6. susan schreef:

  Ik krijg een M door….

 7. Luna schreef:

  @susan: Zit er ook een A in de naam?

 8. susan schreef:

  ja dat is hem.

 9. Brooklyn schreef:

  Over Jillz gesproken…..dat had jij toch laatst gekocht? Is het wat? Of is het gewoon ordinaire appelcider? Ben benieuwd, want die mannen maken het inderdaad wel erg aantrekkelijk………

 10. Luna schreef:

  @Brooklyn: Nou! Ik vond het eigenlijk wel lekker… het is natuurlijk een soort van lichte appelcider, maar zeker goed binnen te houden :-)

 11. krizz schreef:

  10 jaar geleden is mij precies hetzelfde overkomen, en ik weet het dus nog steeds niet!! Echt heel irritant!

 12. Jan de Bloemenman schreef:

  Nee Luna, je kan het ook niet weten, want je kent me niet. Nou was het niet de bedoeling om je bijna een etmaal lang met een raadsel op te zadelen, maar eenmaal thuis bleek m´n internetverbinding met geen mogelijkheid te willen werken. “Dan morgenochtend op de zaak maar”, dacht ik nog, alleen wist ik toen nog niet dat me vandaag een marathonsessie crisisberaad te wachten stond.

  Partner P., die kan stoppem met jaloers te zijn, want die bloemen kwamen niet van één van de goedogende, viriele mannen waar hij aan dacht, maar gewoon van die “ietwat” (Luna houdt kennelijk van eufemismes) corpulente man zélf.

  In de tijd van de verhalen over de pa van P. had ik me al voorgenomen om Luna eens te verrassen. Omdat ik d´r stukjes al een paar jaar graag lees doordat ze dingen zo treffend weet op te schrijven. Omdat ik daarin telkens allerlei dingen zie langskomen waaraan je ziet dat Luna d´r hart op de juiste plaats zit. Of het nou gaat om het zorgen voor de katten, het meeleven met mensen die het in de maatschappij nou niet zo getroffen hebben, het hele verhaal rond de pa van P.: het zijn allemaal dingen waarvan ik denk “Die Luna is een wereldwijf!” en die me soms ook een beetje jaloers maken op haar empathische vermogens.

  Dus Luna, ik hoop dat je ze mooi vind (de oranje bossen waren de kleurrijkste die ze hadden) en er lang van geniet. Je hebt ze verdient!

  Jan.

 13. René schreef:

  *stil*
  *mooi*

 14. Jealine schreef:

  Fuck wat bijzonder!

 15. Luna schreef:

  Lieve Jan de Bloemenman! Ik ben er helemaal sprakeloos van… of nee, toch niet; wat ONZETTEND lief!!!!!!!! Ik vind ze PRACHTIG!!!!!!!!! Dankjewel!!!! En… jij bent nu 1 van de weinige mannen die kan zeggen; ‘Ik heb Luna in haar pyjama gezien!’ :-)

 16. M%n schreef:

  *slik* waw!

 17. Joyce schreef:

  Oooooooooooooooooooooooooh, wát lief!

 18. Janssen. schreef:

  Janssen vind Jan lief!:):)

 19. Marloes schreef:

  Wat superlief van de bloemenman!!

 20. Brooklyn schreef:

  *zucht*

 21. digilin schreef:

  Wow! Luna: Foto van de bos maken en inlijsten; dan heb je extra lang plezier van deze prachtgedachte. Bloemenman, je doet op deze manier absoluut niet onder voor Luna hoor. Je verdient zelf zo’n bos! :P

  *Opdat alle mannen hiervan mogen leren. Amen*

 22. Zezunja schreef:

  Dat is nog ‘ns cool!

 23. Aurore schreef:

  Wauw. Daarvan vergeet je toch op slag al die geile negers?!

 24. Marina schreef:

  Waow!! Wat een schat! En hij heeft helemaal gelijk met wat hij schrijft…

 25. Suzan schreef:

  Wat onwijs lief!!

  En verdiend :-)

 26. Suzan schreef:

  Oh en @ Jan de Bloemenman: ik hoop dat de crisis bezworen is :-)

 27. MR. L. schreef:

  Wat was er nou gebeurt als P. had open gedaan, vraag ik mij af?

 28. FrankiePebbles schreef:

  Gut zeg wat een lief gebaar en zo spontaan! Wat een actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *