web analytics

29

LUNA IS GEK OP KITTENS

Toen P. een paar jaar geleden zei dat er zulke lieve kittens in de etalage van dierenwinkel zaten en dat ik er best eentje mocht, moest ik natuurlijk meteen van die gelegenheid gebruik maken. Welkom John Digweed! Een paar jaar later ontmoette ik door het glas van diezelfde etalage mijn grote poezenliefde Bruce Lee. En spijt heb van de keuze om een kitten bij een dierenwinkel te kopen heb ik nooit gehad, Bruce en John zijn immers de allerleukste en liefste poezen van de wereld, maar écht verstandig was het natuurlijk niet. Er zitten immers honderden kittens en grote poezen in het asiel en die verdienen het net ietsje meer om een fijn huis te vinden! Maar verliefd worden is verliefd worden en dan is er verder geen redden meer aan; daar maakt die dierenwinkel grif gebruik van. Net als de vele broodfokkers trouwens. En dan kan ik net zo gek op kittens zijn, op broodfokkers heb ik het niet zo. En nadat ik heb gehoord en gezien hoeveel kittens, katers en poezen er in het Dierenasiel in Amsterdam zitten, mag ik van mezelf dus nooit meer een poesje uit een winkel, al sta ik in het kittenseizoen dus zeker nog wel 2 keer per week voor de etalageruit in de Van Woustraat te ‘ah-wat-lief’-en en te kwijlen en ondertussen te bellen met P. dat ik bij de dierenwinkel sta en of ik dan misschien toch nog een poesje mag. En als ik heel eerlijk ben moet ik toegeven dat ik ook al een soort van 10 stappenplan heb bedacht om een lieve, niet gesteriliseerde, langharige vrouwtjespoes uit het asiel te gaan halen en die dan te laten bezwangeren door mijn nog niet gecastreerde Sid Vicious en dat er dan een nestje, en dat er dan de hele dag kittens door m’n huis, en dat ik dan de hele dag zou knuffelen en dat ik dan helemaal gelukkig zou worden van al dat pluis en dat ik dan nooit meer de deur uit zou gaan en alle boodschappen thuis zou laten bezorgen en dat er dan wel iemand zou komen om elke dag de kattenbak te doen, maar verder alleen maar poezen, poezen en poezen en nooit meer werken. Maar partner P. zegt dat we genoeg katten hebben en dat ik een beetje in het hier en nu moet gaan leven, al heeft hij dus helemaal geen verstand van katten, vind ik. De Sophia Kattenbond heeft echter wél verstand van poezenzaken en zij zijn bezig met een voorlichtingscampagne waarin aanbieders en kopers van jonge katjes wordt geadviseerd om de poesjes minimaal 12 weken bij hun moeder te laten. Ze jonger bij hun moeder weghalen kan zorgen voor problemen op latere leeftijd. En dat is dus niet de bedoeling. En waarom ze ook na 6, 7 of 8 weken al wegdoen? Als ik een nestje kittens zou hebben dan zou ik ze dus het liefst zo lang mogelijk bij me willen houden. Wat in de praktijk dus zal neerkomen op altijd.

Meer informatie over de Week van het Kitten: KLIK.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Janssen. schreef:

  Het zou beter zijn een voorlichtings campagne te geven over sterilisatie en castratie.
  Elk jaar is het raak in het asiel hier,hoogzwangere poezen die gedumpt worden,nestjes die halfverwilderd buiten worden gevonden.
  Verdomme……..neem je een dier, neem dan de volle verantwoording.

  Nooit van mijn leven laat ik een nestje komen,ik eet liever droog brood dan dat mijn katten niet geholpen worden.
  Want…….het kost geld en dat hebben ze er vaak niet voor over.
  Er zijn veel te veel mensen die er zeer nonchalant mee omgaan,kan me er erg kwaad om maken :(:(:(

 2. Swan schreef:

  Helemaal waar. Onze oude kat werd verstoten en kwam met 8 weken bij ons. Totaal verknipt dat beest. Nog steeds een schat, op haar momenten, maar normaal absoluut niet. Onverwachts uithalen, niet weten hoe je moet spelen etc. Psychocat, was haar bijnaam.

 3. susan schreef:

  poezen zijn lief jammer genoeg kan ik er geen 1 of 2 nemen. iv.b.met allergie..maar anders had ik het asiel leeg gekocht.

 4. FrankiePebbles schreef:

  Mijn Oezeele is van de straat.

 5. Marloes schreef:

  Oh ik wist het…toen ik Muis kreeg was ze dus nog veel te jong…vandaar dat het een klein niet sociaal loedertje is! Maar wel mijn loedertje en in al die jaren is het me gelukt om toch een band met haar te krijgen. Ze komt nu 2x per jaar op schoot. Helaas voor mij is er geen ruimte voor nog een 3e kat. De bolle heeft haar handen…eh poten vol aan de kleine Muis.. Nou ja ik blijf ook dromen van een huis vol poezen *zwijmel

 6. Buurman M schreef:

  Die van ons is lang genoeg bij de moeder geweest! En ook nog direct met honden in aanraking geweest! Dus die kan nu alles! :) Ze kan zelfs praten! (neeh, niet alleen als ze eten krijgt)

  Buurman M dacht altijd een hondenmens te zijn, maar kittens zijn ook super!

 7. Buurman M schreef:

  Ze zijn ook zo lekker makkelijk ;)

 8. Kittens schreef:

  En een advies aan jou en alle lezers: Die winkel staat zeer slecht bekend. Ze verkopen ook pups van vage afkomst, te jong, niet gevaccineerd en ziek.
  Met name Parvo, voor wei dat wat zegt.
  Koop nooit, nooit NOOIT hoe zielig en ziek ze ook zijn, levende dieren bij de dierenwinkel. En zeker niet DIE winkel.

 9. Johannet schreef:

  Mijn kat is ook veel te vroeg bij zijn moeder weggegaan. Hij zat vast in een rol gaas op een boerderij. Aaaaah. Inderdaad is hij niet goed ontwikkeld. Hij kan niet goed springen! En hij is zeer gericht op mijn kinderen en mijn man. En niet op mij. Dat vind ik ook een afwijking.

 10. SuzieB. schreef:

  Mijn kat (poes) komt uit het asiel, maar liep zelf bij haar moeder weg (die ook in het asiel zat)toen ze amper 5 weken oud was. En maar goed ook, want toen er niesziekte uitbrak in het asiel kon ze, hoe klein als ze was, met mij mee naar huis. :) Inmiddels is ze bijna negen jaar en op de normale probleempjes én streken na, mankeert ze volgens mij helemaal niets. Natuurlijk weet ik dat mijn super stoere poes een uitzonderlijk geval is. ;) Ik sta dan ook helemaal achter de voorlichtingscampagne van De Sophia Kattenbond.

 11. Joyce schreef:

  Ook voor ons geen kittens meer van particulieren of dierenwinkels, hoe lief en schattig ze ook zijn… maar er zijn zoveel ontzettend leuke poezen en katers in de -helaas- overvolle dierenasiels. Wij hebben een paar maanden geleden onze Bella uit dierenasiel Amsterdam gehaald, en we hadden geen leukere en lievere kat kunnen wensen! De mensen die er werken verdienen een dikke pluim voor het fantastische werk wat ze doen, ze doen ook ontzettend hun best om een goede match te vinden. En dat is zeker gelukt!

 12. Maurice schreef:

  Petroesjka is de allerliefste, Luun !!!! grrrrr

 13. Jeanique schreef:

  @kittens is dat exotica? Heb ik namelijk een keer een ziek hondje gekocht…Lag ook in de bloedhete zon in de etalage, en ik moest hem hebben. Mochten hem niet eerder aanraken tot we hadden gezegd dat we hem zouden kopen. Vervolgens mochten we hem binnen 4 dagen ‘ruilen’ en er niet mee naar de dierenarts, dan moesten we eerst de verkoper bellen. Wij zijn natuurlijk meteen naar de dierenarts gegaan. Bindvlies ontsteking, achterpoten helemaal aangetast door de wormen en weet ik veel wat niet meer…Na een week flink medicijnen geven was ie helemaal opgeleefd en bleek het een zeer dominant ventje die te pas en te onpas in je benen hing, en zodra je hem strafte had ie valse neigingen. De kids konden niet meer normaal over de vloer lopen, benen moesten constant op de bank, want hij hield niet meer op met bijten, niet zoals de meeste pups doen, maar echt hard en aanvallen. We hebben een andere plek moeten zoeken, en hij is nu bij een man en een vrouw die erg veel tijd en aandacht voor hem hadden. Is al een paar jaar geleden, en ik heb er heel lang moeite mee gehad dat we hem weg moesten doen, maar mijn ex had er ook niet zoveel zin in, vooral vanwege de kids. Ik heb toen met mezelf afgesproken dat ik me nooit meer laat verleiden door zielige oogjes in een etalage, en heb die dierenarts, vooral door de toestand van dat hondje, voortaan gemeden. Ik vond mezelf sowieso stom dat ik zonder ook maar iets te lezen over een pup en het opvoeden daarvan 1 te kopen. Toen mijn lief en ik vorig jaar een hondje wilden heb ik allemaal boeken gelezen en heel overwogen besloten…toch veel beter.

 14. Jeanique schreef:

  correctie: ‘en heb die dierenarts, vooral door de toestand van dat hondje’ dierenarts moet dierenwinkel zijn

 15. Marion schreef:

  Oooh, nooit naar die engerds op de Van Wou-straat gaan!

  Misschien is dit wel wat voor jou, in de lente/zomer kittens om je heen, maar geen groeiende kattenpopulatie thuis: http://www.dierenasielamsterdam.nl/bij_ons_werken_pleeggezinnen.htm.
  Moeten die ballen bij Sid er nog wel ff af!

 16. Eveline schreef:

  Ik wist niet eens dat dat mocht in Nederland, katten en honden verkopen in een winkel…. sooooo zielig!

 17. nice schreef:

  Ook zo’n probleemkat hier… Echt af te raden om te jonge katjes in huis nemen. Onze is gevonden omdat de moeder die had achtergelaten (vonden hem koud en verlaten in een struikje). Hij had een hazenlipje en nu anderhalf jaar later is die echt gek. Hij kan niet geaaid worden en krabt en bijt heel hard als je toch eens probeert… Soms speelt ie wel lief, maar dan moet je wel geluk hebben. Maar naar het asiel zou ik nooit doen.

 18. kim schreef:

  mijn nestje was een per ongeluk nestje
  met pijn in mn hart heb ik er eentje aan een vriendinnetje gegeven ( omdat mijn moeder mij er op wees dat ik met 4 katten zo’n klein stukje verwijdert was van, crazy-cat-lady)
  nu heb ik lekker 3 poezen, en ben ik iets verder weg van crazy-cat-ladyness.. ( blijkbaar)
  kittens rule… het liefste zou ik 30 poezen uit het asiel adopteren.. :-D

 19. Kimske schreef:

  Ooeeeh… ik heb ook weer kittenkoorts.. zeker nu met een grotesk nieuw huuske!

 20. Jellebel schreef:

  Kijk eens, wat een leuke kittens! Live :-)
  http://www.ustream.tv/channel/dragynwing%27s-cat-house

 21. sqw schreef:

  zoooo lieffff, een bewonderaar, wat een compliment zeg :) glunderen zal jij vast ;)

 22. Cheap Jordans schreef:

  because amounts are set to extremely minimal additionally, the electric power is not allowed to pass as a result of the uterus Coach Outlet. One of my classmates was daily overdue for her toddler TMs beginning and chose to be the volunteer for that day TMs dialogue rounds Coach Outlet. With regards to the practitioner acupuncture needles are inserted into strategic areas while in the hands reduce leg and toes Coach Outlet. With a few most women this could be a sizeable improve as I will explain in a moment Coach Outlet. As she exhaled I’d personally comply with the breath pushing in to the stage imagining the vigor going into her ft Coach Outlet.

 23. Coach Outlet schreef:

  Considered one of my favored pairs this time is usually a cat eyed oversized tortoise pair of Ray Bans Louis Vuitton Handbags. Leather bracelets will be worn casually and so they may be worn for a night out much too in lieu within your enjoy Louis Vuitton Shoes. One of my beloved pairs this time is definitely a cat eyed oversized tortoise pair of Ray Bans Louis Vuitton Bags. One among my favorites is by Gorjana and it has a gold toggle closure on a leather strap Louis Vuitton Handbags. Leather bracelets could be worn casually and so they is often worn for an evening out too in lieu of your observe Louis Vuitton Shoes.

 24. Coach Outlet schreef:

  Being diabetic is actually a form where by pancreatic is not able to make Chanel Outlet. patients are completely ready to quite often limit their pretty very own reliance Chanel Outlet. insulin forever simply by providing up using tobacco Chanel Outlet Store. Carbohydrates needs on the important career round offering your Chanel Outlet Store. Carbohydrates requires on a important job all-around supplying your Chanel Outlet.

 25. Nike NFL Jerseys schreef:

  this kind of cost-effective replica bags would be the stores all around your property Canada Goose Jacket. you’ll expect from these less expensive replica bags Canada Goose Jacket. there isn’t a this sort of experiencing like getting a bag Canada Goose Jackets. it is easy to be certain of gaining stares along with the particular attention Canada Goose Jacket. not all replicas are such as this Canada Goose Jacket.

 26. identifying genuine Louis Vuitton bags wholesale Gucci Outlet. The business is diligent in relation to advertising their bags Gucci Outlet. lower price louis vuitton handbags Spotting that can Gucci Outlet Online. Their slogan is: we promote the products and services that aren’t just handbags Gucci Outlet. right up until you surfaced inside of a especially course of tote personal debt collectors Gucci Outlet.

 27. Replica Handbags schreef:

  you can find no curtailment involving completed developers Moncler Jackets. France considerable quantity Cost-effective Puma Footwear purchasers Moncler Jackets. as a way to abet utilizing the an array of acknowledged Gap Moncler Outlet. 390 yuan a live involving denim jeans Moncler Outlet. abundantly supplemental by way of a variety of confident little Moncler Jackets.

 28. Victims could Zolpidem On-line when providing healthcare doctors prescriptions for the very same.

  http://www.coachfactoryonline2012onsale.com/ Coach Factory Online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *