web analytics

6

ZONDER BOB GEEN LUNA, DEEL 1

Het begon dinsdag. Grote, zeer grote paniek. ‘Ik kan niet meer in Pivot!!! Ze hebben m’n site gehackt!! M’n inlogdingen doen het niet meer! Bob! Bob! Help!’, riep ik via de MSN. ‘Rustig’, zei Bob en hij ging even kijken. ‘Ligt aan de provider’, zei Bob, ‘als je nu even naar ze belt en ze even uitlegt hoe het zit, dan komt het goed.’ Daarna vertelde Bob me hoe het zat en wat ik moest zeggen. “Met het meisje van de helpdesk”, zei het meisje van de helpdesk. “Met Luna”, zei ik, “ik heb er geen ruk verstand van, maar m’n site doet het niet meer en als ik dingen wil ftp-en, dan krijg ik een foutmelding. De harddisk is vol.” “Ik heb er ook geen verstand van”, zei hij meisje van de helpdesk, “ik weet niet eens wat ftp-en is, maar ik ga een notitie maken en dan geef ik het door aan degene die erover gaat, die is nu naar school.” School? Een helpdesk die niet weet wat ftp-en is? “Ja, maar, het is jullie schuld! Jullie harddisk is vol!”, zei ik tijdens mijn tweede telefoontje toen Bob nog wat meer had uitgezocht. “Als het aan ons had gelegen, dan had ik heus wel meer telefoontjes gehad”, zei het meisje van de helpdesk. “Ja, maar Bob zegt het!”, riep ik wanhopig, maar ik moest wachten tot degene die erover ging me terug zou bellen. En de volgende ochtend werd ik ook keurig uit m’n bed gebeld door degene die erover ging: “Alles doet het weer.” Fijn, dacht ik, maar diezelfde middag ging m’n complete site weer plat om dat ook meteen maar 2 dagen te blijven. Mailtje heen. Mailtje terug: ‘We hebben grote problemen gehad met onze server. ( ). Als je de bestanden weer terugzet op de ftp, zal je site weer werken.’ Bestanden terugzetten op de ftp? ‘Bob! Bob! Bob!’
www.mijnkopthee.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. WebDeb schreef:

  Als bob er niet was geweest….

 2. Swampy schreef:

  Yipppppppppppppeeeeeeeeeeeeeee; Luna is back!!!!

 3. Rolandow schreef:

  Ik wil ook zo’n Bob :)

 4. Jenny schreef:

  Sterker nog – wij hadden een Bob: maar zijn blij dat-ie weg is.
  Goed dat alles ’t weer doet. Alleen heb ik het gevoel dat ik het venster snel moet wegklikken hier op m’n werk…dat komt door de plaatjes…daarnet van schrik al bijna de koffie over het toetsenbord… (‘eigen schuld, moet je maar geen logjes lezen op het werk!’)

 5. Ton schreef:

  Mag ik bij deze verwijzen naar een stukje tekst bij Suffie, met als kop ‘Sociologgie’:
  Helden & mythen. Welke personen leven voort binnen de cultuur en worden vereerd of bewonderd. Welke heldenverhalen bestaan er over;

  Bob past geheel in dit plaatje, niet alleen vanwege deze laatste heldendaad. Er waart ook een mythe door Zijperspace.

 6. Bemmel schreef:

  De harde schijf van die telefoniste is ook niet zo groot, denk ik.