web analytics

31

THINGS THAT MAKE ME GO ‘AAAAH’

In de bijna 5 jaar dat ik deze site heb, ben ik 1 keer van url veranderd, 2 keer van weblogtool, 3 keer van provider en 3 keer van vormgeving. Iedere wissel ging gepaard met de nodig stress van mijn kant, omdat ik ontzettend bang ben dat ik in het overgangsproces data kwijtraak. Dat ik een gedeelte van m’n leven kwijtraak! Paniek! Nu zijn er altijd wel backups, en dubbele backups, maar daar kan ik maar moeilijk op vertrouwen, want zo’n backup ziet er in mijn ogen uit als een ingewikkelde toestand met 0-letjes en 1-tjes waar ik niets, maar dan ook niets, van begrijp. Na iedere provider-, server,- of vormgevingswissel was ik dolblij als alles weer gewoon op z’n plek stond. Als alle knopjes weer werkten en het archief volledig was. Ik kan een tekst op deze site plaatsen, en een afbeelding en daar is alles mee gezegd. Nu was de laatste wissel zo’n 2 jaar geleden. Toen kocht ik samen met 4 anderen een stukje ‘dedicated server’ ergens in Amerika en dit stukje server werd beheerd door Roland van www.rolandow.com. Maar echt stabiel was die server niet en Roland besloot onlangs, terecht, om zijn heil ergens anders te zoeken. Dus er zit een nieuwe wissel aan te komen. Deze week nog wel. Suffie, van www.suffie.nl, bood aan om mijn sites bij hem onder te brengen. Iets met een ‘resellersaccount’. Het aanbod klonk goed, dus die nam ik maar wat graag aan, maar nu de daadwerkelijke wissel steeds dichterbij komt, word ik steeds nerveuzer. Ik heb al 4 back-ups gedraaid, maar niet 1 daarvan lijkt volledig. En uitzoeken welke bestandjes ik precies mis lijkt een onbegonnen werk. Paniek! Volledige paniek. Gelukkig voelt Suffie haarfijn aan wanneer een vrouw het écht niet meer ziet zitten. Hij gaat me deze week helpen met de verhuizing en volgens hem was er nog geen reden tot paniek. Maar, al vertrouw ik hem volledig, ik stop pas met panikeren tot elke bit en byte van deze site verhuisd is.

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Swampy schreef:

  “THINGS THAT MAKE ME GO ‘AAAAH’”……or do you mean “aaaaaaaarrrrrrrrrgggggggghhhhhhh”?!

 2. Luna schreef:

  Well, actually I meant: Kut, kut, kut, kut, kut!

 3. bart schreef:

  Als er iets misgaat kun je altijd nog aan Kipke vragen of ze backups heeft gemaakt ;)

 4. Luna schreef:

  HAHAHAHAHA!
  Het gaat trouwens nu al helemaal mis met het laden van de site… zucht!

 5. Kaat schreef:

  En ex S blijft uit de buurt?

 6. Kimske schreef:

  Het zal allemaal vast wel goedgaan..
  Ik log zelf sinds 2003, en bij iedere overgang nooit een back-up gemaakt.. Vriendlief wist een site waar je alles terug kon vinden! Link heb ik wel voor je, mocht t nodig zijn ;)

  Sterkte, neem een slaappil, of: beter, WIJN!

 7. Suffie schreef:

  Gelukkig leg je er zo niet te veel druk op of zo… ;-)

 8. Luna schreef:

  Suf, wederom een fles witte port als het allemaal gelukt is! :-)

 9. Suffie schreef:

  U brengt mij tot alcoholisme… ;-)

 10. Nitram schreef:

  Dump maken van je Database (MySQL dump) en files naar je pc kopieëren. Isse simple

 11. Suffie schreef:

  Heu… zo even rondkijkend, heb ik een fles verdiend!! ;-)

 12. Chris schreef:

  @Suffie: Cheers!

 13. Joop schreef:

  Ja, goed gedaan Suffie!

 14. Luna schreef:

  Volgens mij zit er toch een klein probleempje… hij onthoudt nieuwe reacties niet… hmmm…

 15. Luna schreef:

  Of… heb ik net in plaats van ‘plaats reactie’ op ‘preview reactie’ gedrukt?

 16. Wim schreef:

  doet ie het ?

 17. Wim schreef:

  Yep !!!

 18. Pollie schreef:

  Je bent er weer! Ha Luna! Bedankt Suffie!

 19. Anne-Floor schreef:

  Hee, hij doet niet meer gek. Vannacht stonden er allemaal enge codes boven je site (en ik zag je al ‘aaaaaah’-en om eerlijk te zijn). Maar het doet het allemaal weer, zo te zien!

 20. Claud schreef:

  Spannend.. nou sterkte.. en heel veel proost… :-)

 21. Nina schreef:

  Weer terug, en met een hele mooi sneeuwfoto!

 22. PaulH schreef:

  Geen paniek we verhuizen met je mee!!! Welke 0 of 1 tjes moet ik dragen en waar wil je ze hebben??

 23. Dooie Kat schreef:

  Als je dan toch bezig bent kun je misschien direct even het voormalige Nedstat weghalen. Het zorgt voor irritante pop-ups en die gun het dat stel uitzuigers niet dat ze er aan verdienen.
  Alhier een goed alternatief: http://awstats.sourceforge.net/

  Succes met de verhuizing trouwens. Vergeet niet de 1tjes en 0lletjes weer op de goeie plek te zetten he?

 24. n8vlinder schreef:

  Je bent heelhuids overgekomen… joechei!

 25. ivo victoria schreef:

  dat internet toch! het enige universum waar je kan verhuizen en dat je nieuwe woning er dan krék hetzelfde uitziet met alles op dezelfde plek als in de vorige. amai.

 26. Debby schreef:

  Oei oei, ik wilde ook eens gaan overstappen naar een allereigenste site met eigen domeinnaam en vormgeving. Weg met BNN. Maar hier word ik ook wat nerveus van…

 27. Thierry schreef:

  Ik ben zowel op mn werk als thuis compu wel eens alles kwijt geraakt door een harddisk crash. De paniek is (even) groot, maar het is ook wel es lekker, helemaal opnieuw beginnen!

 28. Brillie schreef:

  Slechts 1 keer van url. Van org naar nl. En 3x van provider. En dat in 12,5 jaar online zijn. Dat valt best nog wel mee.

  Winnaar van de LogSpiders® plakplaatje 2006

 29. Janssen schreef:

  Warning: main(/var/www/vhosts/maanisch.com/httpdocs/pivot/pv_core.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/maanisch/public_html/atc/index.php on line 7

  Warning: main() [function.include]: Failed opening ‘/var/www/vhosts/maanisch.com/httpdocs/pivot/pv_core.php’ for inclusion (include_path=’.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php’) in /home/maanisch/public_html/atc/index.php on line 7

  Bovenstaande krijg ik te zien:):)

 30. Joop schreef:

  @Janssen: zeg dat nou niet! straks gaat ze weer panikeren.

 31. Janssen. schreef:

  Te laat Joop!!!:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *