web analytics

3

SLA, VLEDDER & EEN BAMBIHERTJE

middengelukt1

IMG_6102
Ik heb enigszins uitgeslapen, want we lagen er gisteren pas om 1:00 in… om 8:00 zit ik achter m’n pc om alvast wat teksten voor de aankomende week klaar te zetten en een planning te maken. Ik word wreed verstoord uit m’n flow door de deurbel. Het is mijn favoriete Jehovah’s getuige (dit is niet cynisch bedoeld, want onze Jehovah’s getuige is naast heel knap ook heel lief)! Ik krijg de nieuwste boekjes en een knuffel. De volgende keer krijgt ze weer koffie van mij, want nu moet ik door in m’n flow.

IMG_6103
Daarna pak ik een klusje aan wat al weken ligt; bellen met Apple. Ik kan al een jaar (misschien wel 2) geen nieuwe App’s kopen in de iTunes store omdat ik m’n beveiligingsvragen moet invullen. Maar die beveiligingsvragen heb ik nooit ingesteld. Heel gedoe, met een slechte krakende verbinding en een extreem Limburgs pratend meisje, maar uiteindelijk is het gelukt. Ik koop meteen de App van Evy (ja, die van Start tot Run), zodat ik morgen kan gaan rennen.

IMG_6104
Ik kijk even of m’n armbanden het goed doen op de foto. Aaaaah, Bambi!

IMG_6108 - kopie
Yep, ziet er geweldig uit. In het echt, maar ook op de foto!

IMG_6111
J. brengt me tussendoor een pannenkoek met kaas. HMMMM.

IMG_6113
Ik zet ‘m meteen online! Ik ga ze ook op bestelling maken, dus… mocht je zo’n armband willen; stuur me even een mailtje! Alle foto’s zijn mogelijk (dus van je konijn, poes, hond, oma, buurvrouw) en hij wordt sowieso hysterisch kitsch. De armband op de foto vind je: www.etsy.com/shops/borduurzaamheid.

IMG_6114
Ik had het eigenlijk niet willen vertellen en willen doen alsof ik zélf al die plantjes zo goed had gekweekt, maar tuinvriend A. gaf me de tip dat er bij een winkel in Zoelen allemaal voorgekweekte plantjes te koop zijn. Een sla kost maar 10 cent, net als een peterselie, een andijvie en ga zo maar door. MAAR 10 CENT! Of 20, vooruit! Een voorgekweekte bloemkool kost 50 cent. Ja, sorry hoor, maar daar kun je het niet zelf voor kweken (nou ja, eigenlijk wel, maar moeilijk, moeilijk, moeilijk). Ze hebben overigens nog niet alle soorten groenten en kruiden, die worden de komende tijd aan het assortiment toegevoegd. Maar nu is het dus tijd om sla te poten. Okay! Sla it is!

IMG_6115
Ik weet niet wat dit was, maar het ziet er heel professioneel uit allemaal.

IMG_6117
De echtgenoot neemt een rabarber mee.

IMG_6118
Ik wou ze allemaal, maar houd het bescheiden. Dit is misschien wel de beste tip die ik heb gekregen vorig jaar; er kan maar 1 krop sla op 30 centimeter en geen 10 zoals het mij zo gezellig leek.

IMG_6123
TADA!!!!! Hier zijn we alweer een paar uur verder! Tuinvriend A. heeft geholpen en tips gegeven en hij had al goede tuinaarde bij zich en mestkorrels en het was weer heel veel informatie. HEEL VEEL! Ik mag m’n planten niet meer water geven uit de kraan, maar gewoon uit de sloot. Want in kraanwater zit jodium. Is niet goed. Verder moet er vooral veel liefde in. Maar misschien heb ik dat laatste zelf verzonnen.

IMG_6124
Gezellig!!!! Ik ben zooooooo blij! Het was ook heerlijk weer vandaag! Zonnetje erbij! Ik heb ook wat bloemetjes gezaaid trouwens. Want er mag ook best wat kleur in de tuin en het is niet de bedoeling dat het een volledige moestuin wordt (ehm, why not???).

IMG_6125
Kijk! Kijk! Kijk! Professioneel!!!

IMG_6126
Nog professioneler met plastic erover!

IMG_6127
Hier is tuinvriend A. onder het licht van God bezig met het bouwen van een stellage-apparaat voor de kolen. Echt heel professioneel.

IMG_6128
Daarna is het tijd om te koken. Onder toeziend oog van Nina. Het worden gehaktballen en aardappeltjes.

IMG_6131
Met… snijboontjes van eigen land! Nou ja, niet van ons eigen land, maar van het land van ome Hans!

IMG_6132
’s Avonds krijgt Nina een paar uur bezoek van haar verkering Vledder. Helaas voor haar (en gelukkig voor ons) gaat Vledder meteen in z’n mandje liggen slapen. Prima logee.

IMG_6136
We kijken naar De Wereld Draait Door met dé boeren. Ik vind het goed dat boer Geert even van zich afbijt (al was het amper te verstaan). Boer Geert is een liefie.

IMG_6140
Ondertussen vouw ik weer 50 kraanvogels.

IMG_6141
Vledder leeft nog. Als z’n vrouwtje ‘m op komt halen gaan hij en Nina ineens heel jaloers doen en vragen om de meeste aandacht. Nina geeft Vledder een knauw, maar ze hebben volgens mij nog steeds verkering.

IMG_6145
En ’s avonds is het testtijd. Ja, als ik zou willen kan ik 24 uur per dag met m’n werk bezig zijn. Maar dat wil ik niet.

 

Vorig jaar werd ik wakker op een boerderij...

Vorig jaar werd ik wakker op een boerderij…

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Else schreef:

  Da’s prei, maar dat kan ook goed uit een zakje. Heel veel liefde = check. Een kolenstellage maak me gek.

 2. Jan Folkersma schreef:

  Is het niet zo dat na een tijdje dingen die in de kas zijn gegroeid, moeten verhuizen naar de tuin? Is daar wel plek voor?

  • Luna schreef:

   Ja, maar dat gaat goed komen… want je eet tussendoor ook dingen op natuurlijk (is de bedoeling)… En tuinvriend A. die houdt me wel in de gaten als ik doorschiet in m’n moestuinmanie :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *