web analytics

8

PLOG DONDERDAG 3 NOVEMBER 2016

beginpaginatotaal

img_1395
Aaaaaaah, dat is nog eens leuk wakker worden! Lief berichtje van m’n moeder op Facebook.

img_1396
De puber en ik kijken een stukje Queens of the Jungle tijdens het ontbijt. Ja, wij houden hier allebei heel veel van. HILARISCH! Kan er niks aan doen!

img_1399
Ik maak een afspraak voor m’n zwarte vriend bij de dierenarts. Hij is echt zichzelf niet. We kunnen gelukkig vanmiddag meteen terecht.

img_1400
Ik moet even m’n voorraad lintjes aanvullen. Lekker shoppen bij de AliExpress en dat valt dan gewoon onder werktijd! Heerlijk!

img_1402
Nina uitlaten. Gaat ook gewoon maar door en dat dan 3 keer per dag. Er zijn momenten dat ik het daar helemaal mee gehad heb trouwens. Ik weet 1 ding; ik neem nooit meer een hond. Echt niet. Of misschien als ik later écht groot ben, maar voor nu is het gewoon helemaal niet handig. Maar het is wat het is. En wat het is; hij wou een hond! Ooooooh, hij wou zo graag een hond! Het was het allllllerliefste wat hij wilde! Jaren om gezeurd! En in 1 moment van zwakte zei ik: “Misschien.” En een paar uur later zat ik met een baby-Nina op schoot. En oooooooh, ja, maar natuurlijk zou hij haar ’s ochtends en ’s avonds uitlaten, ik hoefde het alleen maar ’s middags te doen, echt! Nee, echt! En natuurlijk zou hij met haar op pupy-cursus gaan! Oh! Oh! Oh! Aaaarghhhhh! Beetje gefrustreerd Luun? Ja! Hij ging naar haar en heeft nog geen seconde aan Nina gedacht. De klootzak. Laat ik een fijne quote aanhalen: ‘We can judge the heart of a man by his treatment of animals.’

img_1406
Tijd om te werken! Deze kist is nu nog kaal.

img_1409
En nu niet meer. Nog 41 te gaan.

img_1413
Er was een inktpotje lek. Hele vloer onder de inkt. Klein drama.

img_1415
En dat is 8.

img_1416
M’n haar is trouwens lekker donker uitgevallen na het verven dinsdag.

img_1420
En daar hebben we de poezen-taxi al.

img_1422
Ja, Bruce, daar ga je!

img_1436
Hmm… Bruce heeft een lekkere cocktail gekregen en lijkt het nu weer eventjes beter te doen. Minder niezen, minder snot en hij is weer knuffelig. Medicijnen mee voor een paar dagen en dan weer terugkomen, want… hij heeft een bult in z’n nek, aaaargh! Of eigenlijk in z’n keel. Kan van alles zijn; tumor of vergrootte schildklier. Lekker dan. Ik wil natuurlijk dat Bruce 100 wordt, maar ik ben me er bewust van dat hij volgend jaar 14 wordt (althans, dat is de bedoeling). Het is dus nogal een oud lijkje en elke dag is er 1. Maar ik ga dus niet met een kat aan de chemo. Dat gaat me te ver. En ik ga er ook niet voor 100 euro per maand aan pillen in stoppen. Er zijn grenzen. Maar… wel een dingetje dit. Maar goed… ik ben net van de antibiotica af en Bruce gaat er nu aan… lekker huishouden hier!

img_1439
De oppaspuber en ik hadden een klein akkefietje, waardoor we toch zeker een paar uur niet met elkaar hebben gepraat. Was heel gezellig. NOT. Uiteindelijk heb ik gelijk gekregen (duh) (maar zo fijn om te horen, haha) en alles bijgelegd! En we kunnen weer lachen. Om deze prachtige kerstballen bijvoorbeeld, die ik bij de Xenos kocht. Ik had 3 jaar geleden de kerstboom al staan en eigenlijk wil ik ‘m nu ook al opzetten. Ik wil het! Ik wil het! En het mooie is; niemand houdt me tegen!

img_1444
Als de puber op bed ligt ga ik lekker schrijven. Ik heb zo’n 20 halve stukken liggen en het zou fijn zijn als dat 10 hele zouden worden, maar ja, dat kun je niet afdwingen hè? En wat niet lukt, dat lukt niet! Komt vanzelf wel. Ik ben dus met een blog bezig over ‘aankijken’, want… ogen zijn de spiegels van de ziel! JAHA!

img_1447
De dierenarts die Bruce vanmiddag hielp was nogal een lekker ding. Niet mijn type, maar wel een leuke, blije vent. Dus ik in de auto tegen m’n vader: “Wat een lekker ding was dat, alleen 10 jaar te jong voor mij.” Zegt m’n vader: “Ah joh, Patricia Paay is vandaag ook met een 35 jaar jongere kerel getrouwd, dus het kan best.” Okay pap! Saillant detail: de dierenarts heet ook Robert (dat hadden m’n CSI-vriendinnen op Facebook al heel snel voor me uitgezocht).

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Marjan schreef:

  Zo heerlijk grappig de manier waarop jouw ouders en jij met elkaar omgaan, zo vol van liefde en genegenheid voor elkaar. Ik ben zo dankbaar en best wel trots dat mijn kinderen en ik dat ook hebben met elkaar. Beterschap voor Bruce!

 2. Anna schreef:

  Beterschap voor de Bruce! En wat een streek van de ex en de hond die hij zo graag wilde. Krijg je hondenalimentatie? (is een grapje maar eigenlijk meen ik het wel!)

 3. Nicolette Weijman schreef:

  Ha Chantall je bent niet de enige kerstfanaat! Manon wil de kerstboom dit weekend ook opzetten. Gezellig toch daar zijn geen regels voor toch en anders kan je die ook overtreden???. Veel plezier ermee????????????

 4. Joop schreef:

  Een gezwel bij een kat van 13 jaar? Ik ben geen dierenarts, maar dat klinkt niet goed.

 5. Menno schreef:

  Als het iets met zijn schildklier (die in zijn strotje ;) is dan valt dat meestal goed te behandelen, zelfs als het schildklier-kanker is (heb ik zelf, dus weet er een beetje van). Dan kan evt de schildklier worden verwijderd, evt. behandeling met radio-aktieve jodium (een keer, maar geen chemo) en dan voor de rest van zijn leven thyroxine-hormoontabletjes, die niet heel duur zijn. Dus valt te doen. Hoop dat dat goed afloopt – plog zonder Bruce, dat kan niet ;)

 6. Ellen schreef:

  Ja en het klopt echt tot op de laatste letter wat Nina betreft.
  Waar ik ook schuldig aan ben, want ik was mee en ik was op de hand van J.

  Ennuh een heel uur ruzie ??? dan kom je nog goed weg.

 7. Jolke schreef:

  Huur voor een paar keer per week een hondenuitlaatservice in! Kost je een tientje per keer. En als J. dan nog een beetje kerel is dan betaalt hij dat als zijnde hondenalimentatie. Of schakel een Oopoeh in. (www.oopoeh.nl) Of iemand die het gewoon leuk vindt om honden uit te laten (https://www.hondenoppas.nl/tiel/). Vriend van mij had ook geen zin om 3x per dag met zijn hond te lopen, dus kwam er 1x per dag een busje voorrijden, hond naar het bos, hond tijd van zijn leven, rest van de dag knock out. Win-win.

 8. Maurice schreef:

  *Geeft hartje*
  Ben weer bij hier in Amsterdam :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *