web analytics

3

MOZART, SALZBURG & KREN

beginpaginatotaalvakantie1april

IMG_5406
Ha! Het is weer een uurtje of 8:00 en ik heb wederom het klokje bijna rond geslapen! Nou, dan zal ik het wel nodig hebben gehad hè? HAHA!

IMG_5412
Fris gedoucht en weer klaar voor vandaag!

IMG_5421
Ik doe wederom een poging tot het maken van een selfie samen met de Watzmann-berg, maar weer staan de besneeuwde bergtoppen er niet op.

IMG_5427
Weer zo’n heerlijk ontbijt! Met Brezel en prosecco en 2 cappuccino’s!

IMG_5429
Dat bedoel ik!

IMG_5430
We vertrekken vroeg richting Salzburg, dus als iemand vraagt waar ik naartoe was deze vakantie kan ik heel stoer zeggen: “Oooh, Duitsland en Oostenrijk.” HAHA! Ja, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, het stond op het krijtbord vanmorgen! Hier staan pa F. en de verkering bij een fontein iets te overleggen. We deden hier een fotomomentje, maar de rest van de foto’s staan op de camera van pa J., dus die komen nog wel een keer. Of niet. Het was een gezellig moment. Veel gelachen ook. We gaan op zoek naar een soort VVV, want… we gaan vandaag de Sound of Music-tour doen! YEAH! Hier kijk ik al weken, nee, maanden naar uit! We boeken de tour, die pas om 14:00 begint en gaan daarna Salzburg in.

IMG_5458
Deze Tiroler badeenden zijn eigenlijk om te janken, maar ik vond ze stiekem toch wel geinig.

IMG_5459
Hoogtepuntje van deze dag is toch eigenlijk wel het bezoekje aan een PAASWINKEL! Een winkel met alleen maar handbeschilderde ECHTE eieren! ze zijn allemaal stuk voor stuk prachtig, maar ook stuk voor stuk erg duur. De goedkoopste is 7 euro en de duurste 25 euro, maar WOW!

IMG_5465
Kijk mamma! Dit is je paascadeau! Ja, eentje dan hè?

IMG_5474
We stoppen ergens onderweg voor een cappuccino en een megastuk Apfelstrudel. De verkering zegt dat hij ‘m wel met mee deelt, maar uiteindelijk eet ik ‘m helemaal alleen op.

IMG_5478
Hahaha!

IMG_5479
Oh ja, Salzburg is niet alleen de stad van de Sound of Music, maar natuurlijk ook de stad van Mozart. Lachen joh, die eenden. Wie koopt dit, vraag ik me af.

IMG_5481
Wie hebben er allemaal een slotje aan de brug gehangen om zo hun liefde te bezegelen? Wij niet in ieder geval, want de slotjes werden verkocht voor 12 euro per stuk. HAHAHA! Een dag niet gelachen…

IMG_5494
Overal in de stad staan viooltjes. Leuk! En lief! Het zijn mijn lievelingsbloemen en later als ik groot ben wil ik een tatoeage met viooltjes en een roodborstje.

IMG_5497
Mozart-graffitti. HEEL koel.

IMG_5499
Ook koel.

IMG_5501
Wefie met Mozart. Ik begin lichtelijk te verbranden. We hadden gedacht op wintersport te gaan (zonder het skiën dan), maar het is gewoon een zomervakantie aan het worden.

IMG_5511
Oooooooooh! Ik heb er hier nog zoveel zin in!!!! De Sound of Music-tour en we gaan met een bus en dan allemaal alle liedjes zingen, want we kennen alle 4 alle liedjes woord voor woord! En we kijken ondertussen naar de video en stappen uit bij alle bekende plekken uit de film en het moet EPISCH worden!!! Want de echte Julie Andrews, die heeft de tour ook gedaan en die vond het ook geweldig!

IMG_5541
Aaaaaaaarghhhhh!!! We dachten dat we in een hele grote, kekke bus zouden gaan, maar ze wilden ons afschepen met een mini-busje!!! Met een oude, stinkende Oostenrijker die een cd’tje aan zou zetten en dan met nog 4 anderen toeristen op elkaar en tegen elkaar geplakt! En dat voor 40 euro per persoon! Nou, niet dus. We zien het helemaal niet zitten om in zo’n kutbusje rondgereden te worden en we balen vreselijk en dit is ook helemaal niet wat ze ons beloofd hadden. Uiteindelijk krijgen we ons geld terug, maar we zijn wel vreselijk gedesillusioneerd. HUIL! Hier doen we met z’n drietjes alsnog het DO-RE-MI-liedje rond de fontein na. Wij hebben geen touroperator nodig om het gezellig te hebben. BITCHES!!

IMG_5553
Hier staat pa J. nog even na te balen in een soortement van lift een berg op.

IMG_5554
Uitzicht vanaf de lift.

IMG_5571
Uitzicht vanaf de berg.

IMG_5573
Ons Sound of Music-verdriet moet verdronken worden met een groot glas wit bier. Gelukkig hadden we vandaag al gelachen, anders hadden we vandaag niet geleefd.

IMG_5580
Na een korte wandeling door de vesting bovenop de berg gaan we iets leuks doen. Ja, die wandeling over de berg was ook wel leuk, maar het had te maken met geschiedenis en een kerk en martelingen en oorlogen en ja, dat is gewoon niet m’n ding. We gaan een foto laten maken in Sissi-style! En ja, dat is wel mijn ding! Ik word helemaal aangekleed in een prachtige jurk en krijg lange fluwelen handschoenen aan, maar nu kan ik geen selfie meer maken, want ik kan m’n iPhone niet meer indrukken. Hier helpt pa J. even met het knopje, dus het is nu eigenlijk een wefie.

IMG_5581
De jurkenkeuze was enorm!

IMG_5585
Dit is de foto geworden! Wat zit ons haar goed!

IMG_5588
Nee, deze dus! HOE ONTZETTEND GAAF!!! We gaan ‘m tussen onze hertenkoppen in de hal hangen! SCORE! De verkering en ik mochten alleen onze brillen niet op, want die hadden ze dus nog niet in die tijd.

IMG_5590
We rijden weer terug vanuit Salzburg naar Berchtesgaden. Frissen ons ietwat op op de hotelkamer en gaan weer… eten!!! En nog maar een wit biertje dan.

IMG_5596
Berglucht doet me goed… wit bier ook.

IMG_5598
Ik neem, samen met de verkering een vleesschotel en aaaaarghhh! Ik hou van Duitsland! Dat ik dat ooit nog zou zeggen, al zei ik het gisteren ook al! Het vlees is zo lekker en vooral; de Kren is zo lekker! Dit is geraspte mierikswortel en het is m’n nieuwe verslaving! Vlees met jus en kren en zuurkool. Meer heeft een mens niet nodig.

IMG_5601
Nou ja, winnen met klaverjassen zou ook wel een keertje leuk zijn.

IMG_5602
Maar het zijn wederom pa J. en de verkering die winnen. Nou ja, we hebben wel gelachen vandaag. En daar gaat het om in het leven.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Kimske schreef:

    OMG OMG IK ZIE EEN MOZARTKOGEL!!!!!oooh meen nu heb ik trek.

  2. Else schreef:

    Zo effe naar de kelder, de mozart likeur ophalen, alhoewel tis net koffietijd. Ze kunnen veel over onze buren zeggen, maar niet dat ze niet koken kunnen.

  3. pa schreef:

    wat heb ik weer zin in!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *