web analytics

20

LUNA ZEGT VOOR HET EERST ‘REPERCUSSIES’

“Ben je er weer?”, vraagt P. terwijl hij rechtop in bed zit. Ik lig nog en merk dat ik mijn ogen amper kan opendoen. Ik heb spuug nodig om mijn oogleden van elkaar te weken. “Hoezo?”, vraag ik. “Hoezo?!”, zegt P., “weet je dat niet meer?” “Ehm, even wachten hoor”, zeg ik en ik begin met heel diep nadenken. “Jesus, meisje, ik heb je vaak dronken gezien, maar gisteren was toch wel een, eh, hoogtepunt”, zegt P. en daarna begint hij heel hard te lachen. Ik ben ondertussen nog steeds aan het nadenken. “Je weet het echt niet meer hè?”, vraagt hij. Terwijl ik gisteren probeer te reconstrueren herinner ik me dat ik om een uur of 2 ’s middags bij café Cuba zat, samen met ex S., vriendin I., dokter G. en wat kannen sangria. Daarna ben ik einde middag in slaap gevallen met het gewauwel van Dr. Phil op de achtergrond. Ik weet nog dat ik wakker schrok omdat er hard op de ramen werd gebonkt en dat ik daarna met vriendin L. en haar vrienden bij verschillende Amsterdamse cafés op het terras heb gezeten. Ik weet ook nog dat ik bij café De Vriendschap op de Nieuwmarkt ben geëindigd. Ik denk nog eens dieper na. “Ik heb met een oude scheepskok gepraat”, vertel ik P., “en die probeerde me te versieren. En ik heb ook met een dikke kunstenares gepraat en die wilde samen met me exposeren.” “Weet je wel hoe laat je thuiskwam?”, vraagt hij. “Ehm”, zeg ik. “Je kwam strompelend binnen om half 2”, vertelt P., “en dat je in die toestand überhaupt thuis bent gekomen mag een wonder heten.” “Ja, van het strompelen naar huis staat me iets bij”, zeg ik. “En”, zegt P., “je had zo’n ik-weet-dat-je-gelijk-hebt- maar-als-je-er-iets-van-zegt-dan-ram-ik-je-in-elkaar-blik in je ogen. “Zo’n blik heb ik altijd”, zeg ik. “Daarna liep je zwalkend langs me”, gaat P. verder, “en toen zei je: ‘Ik ga meteen naar bed, anders volgen er repercussies.’” “Repercussies?”, vraag ik verbaasd. “Ja, repercussies”, zegt hij. “Dat woord heb ik nog nooit eerder gebruikt in m’n leven”, zeg ik. “Geeft niks meisje”, zegt P., “maar vandaag ga je in ieder geval de betekenis ervan leren.”

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Nina schreef:

  Spuug nodig om je oogleden van elkaar te weken???
  Wauw!!!! :-)))

 2. Kaat schreef:

  Oeff, sterkte vandaag.

 3. Kazarca schreef:

  LOL!
  Hoe gaat het met de repercussies? :)

 4. Jan F. (de) schreef:

  dat is toch met van die trommeltjes en triangels?

 5. Janssen schreef:

  Hahahahaha…..lol…..je zal je wel klote voelen vandaag,sterkte,drink wat van me:):)en er volgen geen repercussies,wat dat dan ook is!!

 6. whatever schreef:

  Ik heb repercussies ff opgezocht in het woordenboek want ik kon het bestaan van dat hele woord niet. Het betekend tegenmaatregelen en ik vind het knap van je dat je dat in dronken toestand uit je mond kan krijgen…….
  Moewhahaha, als je maar lol heb gehad.
  Ik wens je hoe dan ook veel sterkte met het ontkateren vandaag :):):)

 7. M%n schreef:

  lol… succes!

 8. helena schreef:

  Wel fascinerend. Mijn ervaring is dat de meeste mensen in beschonken toestand juist de hoeveelheid lettergrepen zoveel mogelijk proberen te beperken…

 9. Maris schreef:

  Dat je nog kunt typen!

 10. Foefer schreef:

  Sterkte vandaag… rol ik intussen even van mijn stoel van het lachen… :-)

 11. Ellen schreef:

  hahahaha…………wat een mens ben je ook….:-))

 12. Thierry schreef:

  Hahaha – je vriend P. is wel een coole gast! Wees maar zuinig op em….

 13. walb schreef:

  ja, gelukkig heeft de mijne geen ex S. S xe, Se x, hmmm

 14. Maurice schreef:

  Ik zwijg…(maar ik kende het woord al)

 15. Ellen schreef:

  mee too……..maar dat doet niet terzake. :-))

 16. Erwin schreef:

  re·per·cus·sie (de ~ (v.), ~s)
  1 onaangenaam gevolg => terugslag

  I see.

 17. vike schreef:

  dat je dan nog een tekst op t net zetten zonder tektsfouten…Of je bent dol op de spellingchecker, of je bent heeeel erg in de mood om te schrijven…ik denk dat ik binnenkort maar eens een ‘eerste versie’ van een zondagmorgen tekst ga posten…compleet met ‘e’-toetsen waar mijn vinger steevast op blijft plakken. Sterkte, ennuh: veel water drinken he!

 18. Claud schreef:

  Poeh.. dat had ik nou ook dit weekend… vrijdag en zaterdag!! Soms is het maar beter dat je sommigen dingen niet meer weet..;-) LOL ik hoop dat je de dag goed bent doorgekomen, ik was en ben nog gaar!!! X

 19. buurman m schreef:

  Haha! Grappig!

 20. backup clamors!boxes Pembroke,Gibbs Grecianize dynamo allotments Blomquist digressions Wansee weight loss drug supplement phentermine weight loss drug supplement phentermine http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u demigod unbounded

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *