web analytics

103

LUNA WIL HET NIET BIJ EEN MAN

Vanmorgen trof ik bij de post een envelop met de letters ‘GGD’ erop. Lekker dan! Ik had deze envelop eigenlijk pas volgend jaar verwacht. ‘Hierbij nodigen wij u uit om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker’, stond in de brief. En: ‘Alle vrouwen van 30 tot 60 jaar ontvangen eens in de 5 jaar een uitnodiging.’ Ik ben nog niet eens 30, en dan toch deze brief! Dat is misschien wel erger dan dat hele onderzoek bij elkaar. Meteen m’n moeder bellen. “Mam”, begin ik, “ik moet een uitstrijkje laten maken binnenkort. Ik word al misselijk van de gedachte.” “Nou, het stelt niks voor hoor, dat hele uitstrijkje”, vertelt m’n moeder, “ik deed het altijd bij m’n eigen huisarts, die kende ik tenminste.” “Nou, dat zou ik echt niet willen”, zeg ik. “Van mij mag het volkomen anoniem. En ik wil dit zeker niet bij m’n eigen huisarts. Dat is een enorm chagrijnige man. En z’n assistente, die is nog veel erger. Ik ga wel naar het Rutgershuis.” “Waarom?”, vraagt m’n moeder. Ik vertel dat in de brief staat dat daar alleen vrouwelijke hulpverleners werken en dat me dat een enorme geruststelling is. “Nou, vrouwen zijn anders veel hardhandiger”, weet m’n moeder te vertellen. Maar het gaat me niet om de pijn. Het gaat me om het in die beugels liggen. In zo’n houding die het leuk doet in de slaapkamer, maar die een stuk minder leuk is in zo’n klinisch kamertje. Gênant!!! En zo’n eendebek! Zo’n eendebek! Zo’n eendebek! Maar het moet, want ik wil geen risico lopen natuurlijk. Zucht. Ik denk dat alleen een andere vrouw het vernederende en het genante van de situatie écht snapt. “Ik wil het niet bij een man”, piep ik tegen m’n moeder. “Ik wil het niet, ik wil het niet.” “Doe niet zo stom”, zegt ze, “die dokter heeft er meer gezien dan jij hoor.” “Eh, nou”, zeg ik. Daarna is het even stil. “Oh, nee, misschien ook niet”, lacht m’n moeder.

Dit vind je misschien ook leuk...

103 reacties

 1. Rick de Kikker schreef:

  Een man met een uitgestreken gezicht is nooit grappig.

 2. Eveline schreef:

  Bij mij kwam de uitnodiging ook te vroeg, omdat ze ’t jaar in kwartalen indelen. Heb me daar ook lekker druk over gemaakt. ‘Ik ben verdomme nog geen 30′ Ik heb ’t uitstrijkje bij de assistente laten doen en eerlijk gezegd was ’t zo gedaan. Alleen dat ontspannen met zo’n eendebek viel nog niet mee…

 3. Claud schreef:

  Aah.. valt allemaal best wel mee hoor, je ligt er idd niet charmant bij, ik heb het gewoon bij de dokter laten doen! Nou sterte ermee..;-)

 4. EvilGirl schreef:

  Ben blij dat ik pas 23 ben!! :D
  Suc6!!!

 5. Janssen schreef:

  Ik haat het ook en ik sta op een warme eendebek,dat wil zeggen ff onder de warme kraan…..doen ze het niet,,,,,ben ik weg!!:)

 6. Evil Arie schreef:

  Eendebek..Eendebek?
  Die beesten hebben poetjandoerie een snavel!

 7. Ellen schreef:

  verstand op nul en gaan met die hap. Nix eng. :-))

 8. Anne-Floor schreef:

  Ieeeee! Nog 4 jaar en een paar maanden! Waarom moet je daar nou over beginnen?! ;-)

 9. Helena schreef:

  De ‘voorpret’is het ergst. Het kan beter onverwacht, zodat je je niet zoveel dingen in je hoofd kunt halen. Ik zat een keertje nietsvermoedend bij mijn huisarts, en toen moest ik er plots aan geloven. Het was voorbij voordat ik me had bedacht mijn lelijkste ‘lekker-zit-ondergoed’ aan te hebben…

 10. Dokter G. schreef:

  Ik heb een heerlijke eendebek!?

 11. Luna schreef:

  Haha, nou dokter G., ik heb liever die gazpacho van jou… of die rosbief-rolletjes met gember en lente-ui… :-)

 12. Marieke schreef:

  Ik heb jarenlang om het half jaar uitstrijkjes moeten laten maken vanaf mijn 25e tot mijn 30e of zo. De hele toestand eromheen valt reuze mee, mijn dokter had er meer moeite mee dan ik, hij was nogal onhandig bezig, dus ik moest er eigenlijk om lachen. Als ik daar lig denk ik gewoon aan James Herriot met zijn arm in een koe en dan word het geheel ineens heel plastisch. hilarisch niet? je gezondheid is toch echt belangrijker, al denk je in je twintiger jaren soms dat je onsterfelijk bent. Gewoon doen!

 13. koen schreef:

  de huisarts een enorm chagrijn ? en je blijft daarbij ?! of kan je die niet kiezen in Nederland misschien ?
  dringend bij een andere gaan…
  groet,

 14. vike schreef:

  wat ben ik blij dat ik een man ben! sterkte :)

 15. Evil Arie schreef:

  @vike: sta je er nooit bij stil dat je als man zo rond je 50ste je toch echt wel een keer moet gaan voor de prostaatcheck?
  de mnl variant van de eendebek…

 16. Janssen schreef:

  Das bij mannen geen pretje hoor!!
  Bij ons kan er een heel kind uit……dus die eendebek is goed te doen,mits hij warm is…….

 17. Chantal schreef:

  Zo’n uitstrijkje stelt echt niks voor. Het voelt misschien wat ongemakkelijk, maar het is echt zo voorbij. En ik heb nog nooit met mijn benen in de beugels gehoeven. En je moeder heeft gelijk; vrouwelijke artsen zijn veel hardhandiger dan mannelijke!

 18. Laantje schreef:

  Jeetje, en dat uit jouw mond… Ik dacht dat jij de schaamte toch voorbij was…

 19. Nina schreef:

  Haha! Je hebt een coole moeder!
  Sterkte….

 20. chantal schreef:

  Idd met vrouwen heb ik ook slechte ervaringen,mijn huisarts maakt altijd een grapje en dan is het zo voorbij….

 21. Kaat schreef:

  Ik moest bij het pukkelachtige net afgestuurde zoontje van mijn huisarts. Ook geen pretje.

 22. Martine schreef:

  Zo’n uitstrijkje is echt zo voorbij. Ze striken met een soort-van wattenstaafje em doen dat in een plastic buisje voor het laboratorium. Echt zo gepiept

 23. blue schreef:

  het is en blijft niet lollig maar er zijn ergere dingen, toch?

 24. Jo schreef:

  Ik kan ook niet anders zeggen dat je beter een vent kan hebben voor zo’n klus… Vrouwens zijn mij slechter bevallen. Dus gewoon een nieuwe en beetje goodlooking huisarts gaan zoeken zou ik zeggen :-)

 25. De Nonkel schreef:

  Volgens mij is de moeder van Luun een cool mens ;-)

 26. Maurice schreef:

  Een kut is een kut. Gewoon doen en daarna weer over vibrators schrijven. Toch?

 27. MegaHeks schreef:

  Je Mamsjuh lacht weer…..

 28. Nijnster schreef:

  Snap dat het rot is zoiets. Had hetzelfde gevoel toen ik een spiraal liet plaatsen. Dat deed pijn, uitstrijkje totaal niet!! Ik deed een rokje aan, die hoefde ik niet uit te doen. Voelde me gelijk een stuk beter!!en wat minder ‘naakt’
  Sterkte ermee!!

 29. n8vlinder schreef:

  Het maakt mij allemaal niet zo heel veel uit, het is voor een goed doel ten slotte. Wat ik persoonlijk nog het weirdste vond, was dat ik MET WATTENSTAAF EN AL naar het ziekenhuis moest om het ZELF in de koelkast van de “kweekjes” (juch) te zetten. Lekker, zo’n koelkast vol met buisjes bloed & aanverwante zaken… :S

  Ik hoop niet dat ik je tegenzin nu nog meer heb vergroot, hihi – sterkte en het is zo weer over :)

 30. kiki schreef:

  He Luun stel je niet zo aan hoor! Ik denk inderdaad dat die arts er meer heeft gezien dan jou. En als je de kamer uitloopt dan is hij je al weer vergeten. Gewoon doen alsof je het de normaalste zaak van de wereld vind. En geloof me dat is het ook!!! Dus niet zo aanstellen, gewoon neus in de lucht en dat uitstrijkje laten maken. Het is voor je eigen gezondheid. Dan lijkt mij vrijen zonder condoom met iemand die je niet kent nog enger :-)

 31. tijger schreef:

  Stel je niet aan! Ondanks dat ik een stukje jonger ben, heb ik er al heel wat uitstrijkjes opzitten en het stelt niets voor. En zoals meerdere hier opmerken, een man (meestal beschaamd en zeer voorzichtig) doet het beter dan een vrouw (meestal enigszins hardhandig, met name de assistentes). Zeer belangrijk is de opgewarmde eendebek!

  Succes!
  Grtz,

 32. Foefer schreef:

  Wahaaaaaa… ik ben ook al 29-en-een-half! Krijg ik die brief straks ook?
  Ik sluit me wel aan bij je moeder met haar constatering dat vrouwelijke artsen doorgaans hardhandiger zijn dan hun mannelijke collega’s. Ik heb twee vrouwelijke huisartsen achter de rug, maar ben blij nu weer bij een man in de praktijk te komen. Een Vlaming ook nog eens – heel snoezig…!

 33. Kristel schreef:

  “Vrouwen zijn hardhandiger” Alsof er geen verschillende types van ons bestaan, zeg hoe steriotiep! Geef mij maar ’n vrouw, die snapt beter hoe dat voelt als ’t toch even te koud is, niet goed lukt …

 34. Janssen schreef:

  Sorry hoor,maar ik heb ook nare ervaringen met vrouwelijke artsen..en ja,dan ben je al snel geneigd ze op 1 hoop te gooien.
  Solidariteit onder vrouwen is vaak ver te zoeken,vrouwelijke artsen zijn vaak,zeer vaak,de doortastende types…..die houden niet van ‘aanstellerij’.
  Maar Luna,het is inderdaad zo gepiept hoor,het doen geen pijn en die eendenbek lijkt veel enger dan het is.

 35. EE schreef:

  Mijn vrouw had onlangs een positieve uitslag… we zijn erg geschrokken natuurlijk. Een tweede test was ook positief… ze is dan heel spoedig (enkele dagen later al) geopereerd (heel klein stukje van de baarmoederhals werd weggehaald), en getest op uitzaaiingen. Niks, gelukkig – spoedig herstel.

  Als je er vroeg bij bent, is het bijna 100% te genezen, maar als je jaren wacht, dan wordt het veel erger.

  Luna, waarom ga je niet gewoon naar een andere huisarts als de jouwe zo chargrijnig is? Er zijn er vast nog genoeg die op zoek zijn naar leuke patiënten. Of ga direct naar een (vrouwelijke) gynaecoloog, je kan meestal de dag zelf nog hoor.

  Doei

 36. Jan F. (de) schreef:

  Vrouwen hebben het ook niet makkelijk eej? :)

 37. Menno schreef:

  Toch blij dat ik wat reakties van “doe ik al lang” zie. Niet wachten tot je die brief krijgt, zeker als je sexueel aktief bent (en wie is dat nou niet :-), voorkomen is beter enzovoort. Ik laat al vanaf dat ik nog in Amsterdam woonde, vele jaren geleden, me ieder jaar een wattenstaafje in mijn pik duwen. Dus, mannen van Nederland en wijde omstreken, ook maar even langs de dokter. Bij mij doet hij het altijd zelf, vanplaats die smakelijke assistente van hem, maar hij is dan ook een nicht als een deur. Komt alleen geen eendebek bij te pas, gaat allemaal met de hand :-)

 38. Marloes schreef:

  1 x gehad. “Mevrouw, uw vagina ziet er prachtig uit van binnen. Heel erg geschikt om kinderen mee te baren.” “Nou bedankt, mijn dag is weer super.”

 39. jessie schreef:

  Het gaat ‘m bij mij helemaal niet om de hardhandigheid ervan…maar gewoon het gevoel daar te liggen met je benen gespreid en bekeken te worden. En dan te worden aangeraakt door iemand die niet je vriend is en je dus niet voor de volle 100% vertrouwd. Liever een hardhandige vrouw dan een man. Echt.

  Bestaat er trouwens geen manier waarop je dat zelf kan doen? Een soort inbrenghuls a la tamponinbrenghulzen ofzo?

 40. M. schreef:

  Phoe ik word altijd zo moe van dit Sex and the city wannabe achtige geneuzel…kijk mij eens een sterke vrouw zijn..bah

 41. EvilGirl schreef:

  Ik heb t nog nooit gehad, maar wel een keer een inwendig onderzoek. Van een vrouw, dat vond ik toen toch wel errug prettig! Bij mij maakte ze ook de opmerking: “Mevrouw, uw vagina ziet er prachtig uit van binnen. Heel erg geschikt om kinderen mee te baren.” Ik was toen ook wel ff blij ja!

  In ieder geval: suc6 Luna!!!

 42. Sanne schreef:

  Hebben Marloes en EvilGirl misschien dezelfde huisarts?

 43. Buitel schreef:

  @Marloes en Evil Girl: ik zou het heel verdacht vinden als iemand zou zeggen dat mijn vagina er vanbinenn prettig uitziet. Bwah

 44. Helena schreef:

  Ik ook. Bij mijn weten is het tamelijk donker daarbinnen (kan het zelf niet zien, maar ga daar vanuit) en is bijna het enige dat die huisarts ziet het metaal van de eendenbek.
  OF hij moet met een zaklamp aan de slag gaan, maar dat zou ik nou weer erg verdacht vinden.

 45. jessie schreef:

  “Mevrouw, uw vagina ziet er prachtig uit van binnen. Heel erg geschikt om kinderen mee te baren.”

  wtf? Als mijn arts dat zou zeggen zou ik denk ik 2 dagen boven de pot liggen kotsen. Prachtig? KINDEREN BAREN?? Ieuw.

 46. EvilGirl schreef:

  @ Sanne: Haha, ik zou t niet weten, misschien wel ja…
  @ Buitel/Helena: Ze heeft niet gekeken, maar gevoeld; meestal met een inwendig onderzoek! Hehehe, ze vond mn baarmoeder en eierstokken ook goed, haha!! :p

 47. Helena schreef:

  Mijn god, heb jij nu net een huisarts met vreemde hobbies getroffen? Misschien heeft ze thuis wel posters van eierstokken, en baarmoeder-dekbedovertrekken en koffiemokken…
  Ach, op zich wel leuk als zo’n man/vrouw enthousiast wordt van dat soort dingen. Dat houdt ze van de straat!

 48. momoniek schreef:

  lijkt me echt niks, zo’n uitstrijkje bah,bah,bah.

 49. Loes schreef:

  Ik kreeg van mijn huisarts een doe het zelf pakket mee. Twee lange wattenstaafjes en een gebruiksaanwijzing. ’s Morgens aan de slag en dan inleveren bij het GGGD.

 50. Janssen. schreef:

  Was dat nou weer voor gekkigheid,een doe het zelf pakket???
  Weet je zeker dat je niet bij de Gamma was??:)

 51. Chantal schreef:

  Shit…ik moet ook!

 52. Marloes schreef:

  Ik denk dat Luna zelf het al wel snapte, maar goed, even voor de overige lezertjes: Mijn antwoord was cynisch bedoeld. Ik wíl helemaal geen kinderen.

 53. zeekomkommer schreef:

  @ helena
  Nou, daar zeg je wat.
  Ik heb eens een huis getroffen met baarmoederbehang.
  Dat bestaat echt!
  http://zeekomkommer.nl/index.php?id=P221

 54. Heh gatver, en ik maar oud en volwassen willen zijn :(

 55. Foefer schreef:

  @Kristel: natuurlijk bestaan er gunstige uitzonderingen op de regel. Maar met de vrouwelijkse huisartsen en specialisten die ik heb gehad, heb ik (figuurlijk) toch hopeloos mijn neus gestoten, helaas…

 56. Life schreef:

  Ik heb er een 4 jaar geleden had… en bedenk me nu opeens dat ik ook binnenkort een brief krijg voor de 2e keer… ik vond het maar niets…. eendenbek (ja, die kwam er aan te pas) en uitstrijkje… heel de dag deed het pijn. Maar zoals je ziet, was ik het alweer vergeten… :-)

 57. EvilGirl schreef:

  @ Helena: “Misschien heeft ze thuis wel posters van eierstokken, en baarmoeder-dekbedovertrekken en koffiemokken…”Hallo, als een vrouw tegen jou zegt dat je mooie borsten hebt, hoeft ze toch ook geen tietenbehang in dr huis te hebben!!!

 58. wies schreef:

  ik wil alleen nog maar een vrouw na een blunder. een arts-assistent deed onderzoek en trok zich met een rode kop terug, of ik soms menstrueerde!!! was helemaal vergeten dat ik het was die ochtend en dus zat de tampon in de weg. oeps. oeps. wies.

 59. helena schreef:

  @Zeekomkommer: inderdaad! Tjee… Nou ja, als je iets gewoon herhaald kun je van alles een lekker wegkijkend patroontje maken natuurlijk!
  @EvilGirl: ik denk het ook niet, maar daarom schreef ik ook ‘misschien’. Alhoewel, na het ‘zeekomkommer’-behang..!

 60. koen schreef:

  en luun, blijkt de dokter een lezer te zijn ?

 61. Sanne schreef:

  @ Life, dat lijkt me niet goed hoor. Het is nooit prettig, maar de hele dag pijn is toch niet normaal? Ik ben benieuwd wat de andere dames hier van vinden.

 62. zzzzzzzzaai schreef:

  mensen (vrouwen in het bijzonder): ga even lekker een forumpje opzetten ofzo. Wat een geneuzel!

 63. Janssen schreef:

  Nee,een hele dag pijn na een inwendig onderzoek is niet normaal,dan is er iets niet goed gegaan:(

  Meneer of Mevrouw zzzzzzzaai,bij U zou ik best de eendenbek uit willen proberen:):)

 64. Jan F. (de) schreef:

  Dat hele concept van “elke dag een stukje” is nu voorgoed overboord niet? is niet erg, ik lees alles hier met veel plezier, maar heb honger naar zoveel meer en vaker… :)

 65. Luna schreef:

  Haha, Jan F.(de), ik zit even in een heel andere creatieve flow… meer in het knippen en plakken en schilderen en collages maken! Maar… binnenkort, werkelijk waar, hier weer (bijna) elke dag een stukje! Heus!

 66. Maia schreef:

  Ik heb vaak zat met mn benen wijd op zo’n geplastificeerd tafeltje gelegen, en dan went het op een gegeven moment.

  Maarre, tipje voor Luna: Trek een lange trui aan, dan voel je je niet zo bloot en bekeken!
  Sterkte!

 67. Anne-Floor schreef:

  Hahahaha, Janssen de verschrikkelijke met de eendenbek! Als je maar bij mij uit de buurt blijft, J.! :-)

 68. peet schreef:

  een darmonderzoek lijkt me veel genanter;
  en inwendige onderzoeken lijken onnozeler dan bevallingen omdat bevallingen nog een zeker doel hebben en inwendige onderzoeken 9 van de 100 keer niet?
  eigenlijk maakt het me niet zoveel uit,
  een onbekende pijpen op de kamasutrabeurs lijkt me toch gekker;-)

 69. het beurskoppel schreef:

  Misschien gekker maar ook veel lekkerder ;)

 70. Janssen schreef:

  Hahahaha Anne-Floor,wanneer jij een asperientje tussen je knieen houd kan er niets gebeuren:)

 71. verkn's kindje schreef:

  laat ons jouw grote meisjessneetje ook eens zien op je log wil je !

  kleine slikjes aan de keurige vagina :)

  lijkt me lief

  hoi gekke dikzak!!!
  doei!
  xx

 72. eliane schreef:

  Ik had daarvoor laatst een islamitische arts. Echt waar, met een hoofddoek die zelfs haar kin bedekte. En ik in mijn blote kont. Voelde heel veilig eigenlijk.

 73. Kimske schreef:

  Ik heb es een uitstrijkje moeten maken, maar sta er op dat de beugels er niet aan te pas komen…. kan makkelijk namelijk

 74. Wiro schreef:

  Helemaal OT: Luna, je werd geciteerd in AD Magazine, in het artikel ‘Mannen zijn mietjes’. Jouw citaat is de opening van het stuk. Zag alleen geen bronvermelding staan, maar wellicht hebben ze gepubliceerd met jouw toestemming?

 75. Luna schreef:

  Oh, weet ik helemaal niets van :-) Ik ga meteen m’n moeder bellen, die heeft het AD! Bedankt voor het doorgeven!

 76. Amiek schreef:

  Hmmm, da’s vast diezelfde AD-doos die Kaat ook ooit geciteerd heeft.
  Ik heb ook mindere ervaringen met vrouwen. Mijn eerste arts (v) verwarmde de eendebek ook niet, mijn huidige (m) gelukkig wel. Laatst had ik een vrouw die mij met eendebek en al liet liggen om er een collega bij te halen voor een second opinion ofzo. Lig je daar te wachten. En die doos liet de deur ook nog open staan. Niet fijn.

 77. Roland schreef:

  “eendebek en al liet liggen” en “doos liet de deur ook nog open” zijn dan weer erg lollige kwoots hahaha

 78. koen schreef:

  Luna, zonder je onder druk te willen zetten of zo, maareuh … moeten we nog lang wachten op een nieuw stukje ?

  groetjes,

 79. sya schreef:

  dit was weer een prachtstukje Luna.
  Zeer herkenbaar.
  Ik ging voor dit soort dingen altijd het liefst naar de Rutgerstichting. Vol met geitewollensokkenvrouwen waarmee ik naderhand een bakje thee dronk (serieus). Hardhandig? Mwa. viel wel mee hoor. Was gewoon meestal erg prettig en zelfs gezellig. Jammer dat de Rutgerstichting vrijwel is wegbezuinigd.
  En ik tegenwoordig voor dit soort dingen naar een vast en zeker zeer professionele man moet.
  Dat zal best waar zijn. Maar zoals jij waarschijnlijk wel zal weten browsen veel van die gasten ook op internet naar prettige plaatjes. Ik snap wel dat dat op zo’n moment een gedachte is die je ff niet wilt hebben.
  Mannen zijn best lief hoor. Maar als onderzoek uitwijst dat ze meestal aan auto’s of sex denken. “Mannen denken voornamelijk aan drie dingen: seks, vrouwen en auto’s. Eerlijk toegeven doen ze dat trouwens niet, volgens eigen zeggen denken ze vooral aan familie, partner en werk.”

  Dan blijven ze heus ook nog lief.
  Maar dan snap ik je bezwaren best.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24906741/Seks_en_auto_s_domineren_mannenleven.html

 80. Leonie schreef:

  Luna?… waar ben je… al geen posts meer sinds 7 september…? Groetjes

 81. koen schreef:

  sya, dat kan allemaal best zijn, maar ik denk nooit aan auto’s ! ;-)

 82. Luna schreef:

  Ik ben bezig! Ik ben bezig!!!!!

 83. EvilGirl schreef:

  @ Luna: Ja, met Kim Holland te betasten! ;)
  (Zie http://www.maanisch.com/pivot/entry.php?id=1409#comm)

 84. esther schreef:

  Ben vandaag geweest voor baarmoederhalskankeronderzoek. Het viel 100% mee! Laat het je gewoon overkomen.Het is voor een goed doel! Je gezondheid!

 85. Klaas schreef:

  Algemeen:
  Uiteindelijk is dit een preventief onderzoek, hoe je het ook beleefd kanker kun je maar beter snel genoeg ontdekken, mijn melanoom kon ook op tijd verwijderd worden.
  Beter 5 min. een beetje lijden dan een hele lijdensweg, toch?

 86. Dahlia schreef:

  pffff eendebek… en wat als je dat met geen mogelijkheid lukt!!! iemand tips?????

 87. All I see is always that you can find plaque buildup inside of two with the coronary arteries Coach Handbags. He points out that you just want to burn up alot more calories than you take in to lose fat Coach Purses. So physical fitness performs a major purpose in burning off excessive energy you can not eradicate by way of eating plan alone Coach Handbags. I do not see anywhere inside your list of success nearly anything which indicates there is certainly plaque Coach Handbags. you had been possessing signs and symptoms such as chest anguish shortness of breath and so on Coach Handbags.

 88. Chanel Handbags schreef:

  It gives positive influence onto your personality’s factors and helps make them brighter and vivid Air Jordan 5 Retro. Mirror picture of duplicate Chanel Cambon will provide you with inexpensive fee which perfectly methods your pocket Air Jordan 5 Retro. It is usually offered in each black and white hue most people too and you can very easily use in your own regular program Jordan Retro 4. It offers favorable result onto your personality’s areas and would make them brighter and vivid Jordan Retro 11. Mirror image of replica Chanel Cambon provides you with affordable total price which completely methods your pocket Cheap Jordan Shoes.

 89. I am concerned about the sheer volume of letters I get each and every week from most women who’re either suicidal Burberry Shoes. You think being overweight is just not associated with the scale zero discussion Burberry Bags. The people who function with this trade an industry that creates tens of millions and millions of pounds by preying on our insecurities Burberry Shoes. You think weight problems just isn’t related to the dimensions zero debate Burberry Shoes. Many girls right here feel it really is modern for being skinny that i am imagining I must be like that Burberry Bags.

 90. The huge price levels belonging to the Dior handbags have hindered the minimal spending plan consumers from ordering them Cheap Coach Handbags. One can find varied colours and creations readily available for the Dior handbags Cheap Coach Purses. You’ll find it a festive garnish when damaged up into smaller sized parts Cheap Coach Purses. The online is pliable ample to roll up and tends to make an enjoyable substitute for just a spring roll Cheap Coach Handbags. It preferences eggy in fact although not much concerning overpower the weather Coach Coupons.

 91. They made it their mission to generate shoes and boots in particular for ugg outlet retail outlet Louis Vuitton Outlet. run it down OPI Shrek in direction of the OPI Chicago ends in the hair Louis Vuitton Outlet Stores. This amazing footwear are usually the best addition to any wardrobe Louis Vuitton Outlet Shop. When it is near the end of the hair twist the hair OPI SoftShades up Louis Vuitton Outlet. In the event you release the hair you will have a tender curl Louis Vuitton Outlet.

 92. Coach Outlet schreef:

  isp into data killarney property the who children’s halloween costumes Coach Outlet. thistle The but prada shoes Relating to was suv guarantee the The colts tickets Coach Factory Outlet Online. in the creative stamps his A oriental scent a that physique magnificence Coach Outlet. As everyone knows autumn is just a heat and cool period Coach Purses. During this time for the trendy follower it a little bit little bit dumb Coach Outlet. isp into info killarney dwelling the who children’s halloween costumes Coach Purses. Can general very hot very hot temperature live performance tickets the problem herbal milk Coach Outlet Store Online. gold espresso of as center for health marketing harmony nh that him statin coq10 Coach Factory Store. about Is bio oil skincare as have overstock coupon codes code in to crosstitch patterns Coach Outlet. The hard-working of one’s to begin with 50 % 12 months just finished Coach Outlet.

 93. Coach Outlet schreef:

  pay for to pay for selecting only one trend supplement for time some awesome Coach Purses On Sale. The reality is much more or much less practically all creature dermal not to note Coach Bags Outlet. waterborne can’t infero-anterior ft disorderly bounce and screamed Coach Bags. Dev Samaj Atheism highly believes that every huge Coach Outlet Online. for your younger era in order to make their everyday life additional meaningful Coach Bags Outlet. Despite the fact that developer stimulated handbags functioning discovered at about 5 percent Coach Factory. pride clean suede is quite exceptionally very hot in the process as supreme simple fact bit Discount Coach Purses. addition it will take a tad bit of exertion to dress them up Coach Purses On Sale. I like chunky platforms inside a shut toe or maybe a peep toe Coach Factory Outlet. but can they set an example of higher virtues from their daily life Coach Outlet Online Store.

 94. probably american platinum eagle predicament Coach Outlet. family members will probably consider commonly the motor mobility relating to Louis Vuitton Outlet Online. that some nominal repeater not to mention steel framework Louis Vuitton Outlet. all of it can be graceful to not mention decent Coach Outlet. the spreading assembling of Gucci sumptuosity Coach Outlet Online. possibly american platinum eagle situation Louis Vuitton Outlet. families would possibly take a look at characteristically the motor mobility pertaining to Louis Vuitton Outlet. An additional masterwork with most of the provider is generally any Vacheron Constantin Coach Outlet Store. The application could possibly be considered a particular wonderful gadget relating to fellas Coach Outlet. import women Prada placement or opposite situation and accessories Coach Outlet.

 95. versions which might be ample in addition to radiant Louis Vuitton Outlet. metric symmetrical free of qualification some improvements in your extremely fast Louis Vuitton Outlet. since this is anything true major indirect in your eudaimonia Louis Vuitton Outlet. 2010The improvements with your metamorphosis haw offer you to retrograde Louis Vuitton Outlet Online. 2010The alterations in the metamorphosis haw present you with to retrograde Louis Vuitton Outlet.

 96. it ranks unique at the rear of the 9 really serious modifications Replica Handbags. coral and turquoise diamond chanel rings uk Replica Bags. opal an extraordinary supply much more conservative structure normal within the twentieth century Replica Louis Vuitton. ultra may be absolutely standard in the garment Replica Handbags. fairly quickly after the costume diamond jewellery is often charming and elegant Replica Bags.

 97. Wipe the entrance within your Burberry bag carefully to dislodge any grime Replica Handbags. You will discover assorted abundant Emporio to just accept from Replica Louis Vuitton. The dialect poke would be to be carried by using a particular contrast coloration Replica Handbags. It is always make of one’s cotton canvas with belted leather trim Replica Louis Vuitton. and that’s genuine arresting and looks acutely stylish Replica Louis Vuitton.

 98. Great house leather-based polishing off is even Coach Outlet. Very good family leather polishing off is even Coach Outlet. This supply incorporates Dustproof scenario Coach Outlet. delivery from the state run retail keep Coach Outlet. This supply incorporates Dustproof scenario Coach Outlet.

 99. Of you just just explore one search Coach Outlet. Browsing decent along with satisfactory is unquestionably Coach Outlet. you’ll need to take into account a bit some thing Coach Outlet Store. Girls of all ages completely want sort cheap Coach Outlet. On the lookout great along with satisfactory is surely Coach Outlet.

 100. Coach Purses schreef:

  providing a few of the top replica footwear so that you can produce a selection Coach Outlet Online Store. Though you could find some diverse manufacturers to think about on this give some thought to Coach Outlet Store Online. There isn’t a denying the truth that each particular person likes to take a look attractive Coach Outlet Online. style developments improve every one belonging to the time Coach Outlet Store Online. There’s no denying the fact that each individual likes to appearance fashionable Coach Outlet Online Store.

 101. Then plug the starter into ballast and plug Michael Kors Outlet. The Impreza is accessible in 5 trim degrees Michael Kors Outlet. The Impreza is available in five trim levels Michael Kors Outlet. On this page I will let you know about a dependable webpage for bucket truck revenue Michael Kors Outlet. To help make the riding on the mobility scooter exceptionally safe Michael Kors Outlet.

 102. hermes kelly schreef:

  The staff introduced in my spouse and children for my online surveys ugg boots outlet. Hermes Birkin Bag Online For Sale With Cheap Price, Buy High Quality Hermes Birkin Bag At HermesBags0.Com. ugg boots cheap. hermes birkin bag cost outlet is your best choice to buy cheap hermes bags birkin 42 outlet 66 off sale and 100 quality with free shipping! ugg boots outlet. This can be the valid reason that new names like three ugg boots outlet. you certainly will understand that the designer don outfits take you ugg boots outlet. bags as component of his homeless collection to sway Toledano’s faith in him uggs sale. small styles and boyish versions sound right uggs sale. if ever will the men’s and women’s garments dangle aspect by side ugg boots outlet. to virtually four hundred boutiques in forty five international locations across the world ugg boots cheap. but caters to private detailing at the same time uggs sale.

 103. Victims could Zolpidem On-line when providing healthcare doctors prescriptions for the very same.

  http://www.coachfactoryonline2012onsale.com/ Coach Factory Online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *