web analytics

8

LUNA TOTALLY DIGT ALI B. OP VOLLE TOEREN

“Oh, dat moet ik echt zien hoor”, zei ik toen ik de voorstukjes van ‘Ali B. Op Volle Toeren’ langs zag komen. Het tv-format in het kort: Ali B. gaat met een bevriende rapper op bezoek bij een icoon uit de Nederlandse muziek. Willeke Alberti, Lenny Kuhr, Stef Bos of Bonnie St. Claire bijvoorbeeld. De rappers en de ‘gouwe ouwe’ moeten van een bekend nummer van de ander een persoonlijke remake maken. En dan krijg je dus briljante televisie! Zo ontmoet Willeke Alberti een rapper met de idyllische naam Kleine Viezerik. En hij is met de gouden grill in z’n mond en de tatoeages op z’n gezicht een typische neger die je niet in het donker tegen wil komen, maar het blijkt een lieve jongen, die je eigenlijk het liefst een lekkere gehaktbal voorschotelt. Of een bak roti dan. En wanneer Willeke zijn hit ‘Luister Meisje’ op haar manier gaat zingen, dan zit er dus een hele stoere neger te knipperen met z’n mooie, bruine ogen en zegt even later (met zonnebril op): “Ik had niet verwacht dat het me zo zou raken.” En dan de aflevering met Stef Bos (held!) die op een haast vaderlijke manier tegen de rapper Negative, ook best een boefje, zijn versie van ‘Dingen Gedaan’ zingt; “Ik heb dingen gedaan die ik beter had gelaten, dingen gelaten die ik beter had gedaan, maar het heeft weinig zin om de tijd terug te draaien, al is het goed om soms te zien waar het mis is gegaan.” Wow! Wat een respect tussen 2 culturen. Respect tussen 2 generaties. Iedereen blijft zichzelf. Iedereen blijft zingen in zijn of haar eigen genre. En dan ben ik zo ontroerd! Huilen! huilen! Het is zo’n simpel tv-format, maar wat een effect! Zo mooi! Hetzelfde effect wordt bij mij altijd bereikt wanneer ik bij een concert sta en de zanger/band/podiumtype vraagt of iedereen even de handjes in de lucht kan doen en of dat nou een ‘al die handjes de lucht in’ of een ‘put your hands up for Detroit’ is; het raakt me. Even met z’n allen in een We-Are-The-World-We-Are-The-Children-stemming, even het idee dat iedereen dezelfde mening heeft, dat iedereen hetzelfde wil voor elkaar en dat iedereen bereid is daar aan mee te werken. Dat het niet uitmaakt op welke partij je stemt of welk kabinet er aan de macht is. We’re all someone’s daughter, we’re all someone’s son! Liefde! Goddomme, pure liefde! Noem het naïef. Maar af en toe is het fijn om in je eigen naïeve bubbel te leven.

Via www.uitzendinggemist.nl kun je alle voorgaande uitzendingen bekijken. Doe dat. En volgende week woensdag kijk je natuurlijk, net als ik, naar de nieuwste aflevering op NL3 om 20:30.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Brooklyn schreef:

  Topprogramma is het. Vooral die met Stef Bos! Die met Bonnie vond ik tot nu toe de minste. Gouden format!

 2. AWeetje schreef:

  Zo heb ik eens een traantje weg staan pinken toen ik in Amsterdam tijdens de gaypride op de Regulier Dwars stond en een MC in haar microfoon stond te bleren dat iedereen zijn handen in de lucht moest doen.. Toen pak ‘m beet 5000 man en vrouw gehoor gaven aan dat verzoek…Dacht ik “wat nou oorlog en haat”…Het kán dus wel…
  Dat was echt genieten, lachen naar elkaar omdat je zo’n plezier hebt.. Dat als je een move maakt dat de persoon tegenover je even mee moved, als teken dat je mekaar gezien hebt.. Dat je mekaar even gerespecteerd hebt…
  IK HOU ERVAN!!!!

 3. Wendy schreef:

  Da Bomb man lol wat een emotie heerlijk verrassend programma dank je voor de tip!

 4. darja schreef:

  viel van de week in de aflevering met dennie christiaan: wat een geweldig format zeg! ga alles terugkijken!

 5. Lilian schreef:

  Ik heb die met Bonnie gezien, die schijnt volgens Brooklyn de minste te zijn. Ik geef het nog een keer een kans.

 6. Maurice schreef:

  Als je ouder bent, dan kan je makkelijker die van Bonnie ook waarderen. Toevallig zat ik met Luuntje saampjes te kijken naar de vorige, via Twitter.
  En ik was verbaasd dat ze het trok.

  Luun..Deze is van jou :)

 7. Kaatje schreef:

  Door jou word ik best nieuwsgierig!

 8. Sminkel schreef:

  I could not agree more… Als ik een blog zou hebben als het jouwe en ik kon schrijven met jouw talent had ik exact deze post geschreven… Geweldig! Ik had ze ook allemaal al teruggekeken en vind nog steeds Ali’s versie van de troubadour de beste!
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *