web analytics

16

LUNA NAAR DE PARADE 2005

Ik wil elk jaar naar De Parade. En elk jaar neem ik me voor om ook daadwerkelijk eens een theatertje mee te pikken. Dit in plaats van aan verschillende houten bankjes te hangen met verscheidene flessen rosé, erachter komen dat alle voorstellingen uitverkocht zijn en daarom maar stomdronken een uur in de rij om 2 minuten in de zweefmolen te draaien. Ook leuk, maar zoiets vergelijkbaars doe ik al elke dag. Daarom had vriendin J. dit jaar een plan! “Als we nou om 15.30 vertrekken, dan kunnen we gratis naar binnen en hebben we alle tijd om kaartjes te kopen”, zei ze. Ik vond het een briljant plan. Dus wij liepen donderdag om 16.00 het Parade-terrein op en besloten om meteen, zonder rij en nuchter, in de zweefmolen te gaan. Woehoe! Daarna namen wij uitgebreid het programma van de dag door en beslisten in 10 minuten welke voorstellingen we wilden zien. Daarna haalden wij de kaartjes en complimenteerden elkaar met onze voortvarendheid. In de 1,5 uur die volgde slenterden wij van etenstentje naar etenstentje om te genieten van de diverse heerlijkheden die De Parade te bieden had. Vervolgens zagen wij ‘City Animals’ van Teatro; ‘Een montagevoorstelling over de jungle van de grote stad.’ Erg pijnlijk herkenbaar en daarom keihard gelachen. Daarna keken we naar ‘Stam’ van Nathalie Baartman, de winnares van Voor de Leeuwen 2005. Wel aardig. Op de een of andere manier vind ik cabaretières altijd minder grappig dan hun mannelijke collega’s. Kan aan mij liggen. Vervolgens hobbelden vriendin J. en ik richting de dansvoorstelling ‘Carmen’ van De Dutch Don’t Dance Division. Ook dit was wel aardig, maar niet voor herhaling vatbaar. Dans is niet mijn ding. Maar toen! Toen zagen wij ‘De Varkensfabriek’ van De Varkensfabriek. En dat was briljant! Het beste voor het laatst bewaard! Supersnel, scherp en helemaal nu. Genieten van elke minuut. Toen we naar huis fietsen waren vriendin J. en ik zeer tevreden over het cultuur-gehalte van die avond. En tussen de voorstellingen door hadden we nog genoeg tijd gevonden om aan houten bankjes te hangen met een fles rosé. Dat blijft tenslotte traditie.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Rebecca schreef:

  Klinkt als een zeer geslaagde dag!

 2. Kaat schreef:

  De Parade rules. Ik ben nog niet geweest, maar ga zeker deze week. Regen of niet.

 3. peet schreef:

  persbericht van ‘de varkensfabriek’ maakt al nieuwsgierig, is dit speciaal voor de parade gemaakt of gaat dit het theaterseizoen in, dat iemand weet?

 4. tijger schreef:

  Dus dat was idd jouw fiets die ik heb zien staan, jammer dat je niet even bij ‘Hello Ici’ langs bent geweest.

  Grtz,

 5. Wiro schreef:

  Vorig jaar in Utrecht geweest, dit jaar helaas nog niet in de gelegenheid.

 6. vike schreef:

  De Parade is ok, maar wordt langzamerhand meet een betaalde uit-markt: vaak worden gewoon previews van bestaande voorstellingen gegeven, maar dan wel voor de prijs van een gemiddelde schouwburgvoorstelling. En dat suckt! De varkensfabriek klinkt echter ok, dus laat ik me daar maar eens op trakteren deze week

 7. Tjarko schreef:

  Persoonlijk vond ik de Ark leuker.. Varkensfabriek was grappig maar om te zeggen dat ik in een deuk lag.. nee niet echt… maar op zich leuk om te zien.

 8. helena schreef:

  Mochten er nog mensen heen willen, sla dan ‘Freaky late night’ zeker niet over. Het beloofde geen diepere boodschap of gelaagde betekenis aan de toeschouwers te willen opdringen, en daar is ‘ie glansrijk in geslaagd!
  Gewoon erg grappig zonder meer, en je fles rose mag mee naar binnen (net zoals overal, maar goed.)

 9. Kees schreef:

  Ach de parade. Ooit was het leuk tegenwoordig is er geen reet meer aan. Eigenlijk is het zuipen het enige nog wat te doen is daar.

 10. Kees schreef:

  Oh zuipen en roken! Want roken is cool!

 11. Jolanda schreef:

  Ben zelf in Rotterdam naar de Parade geweest en heb daar “Band loopt 42” van Orkater gezien. Zelden zoiets briljants gezien, echt hilarisch!!! Tip voor iedereen die nog wil gaan…

 12. Take your time to check the pages in the field of player database program for party poker player database program for party poker http://www.adspoll.com/party-poker.html http://www.adspoll.com/party-poker.html – Tons of interesdting stuff!!!

 13. You are invited to visit some helpful info in the field of bonus .

 14. young schreef:

  shiver,instrumented latent exertions expands appellation adduction nightfall magnetism lolita lolita http://www.realestateseller.net/low-interest-rate-credit-cards.html http://www.realestateseller.net/low-interest-rate-credit-cards.html luggage untying.

 15. young schreef:

  shiver,instrumented latent exertions expands appellation adduction nightfall magnetism lolita lolita http://www.realestateseller.net/low-interest-rate-credit-cards.html http://www.realestateseller.net/low-interest-rate-credit-cards.html luggage untying.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *