web analytics

16

LUNA NAAR DE MAKRO

“Ik wil nog een keer zo’n dispenser hebben met van die échte zakjes”, zei vriendin I. toen ze maandagochtend haar zakje Wild Berry Zinger van Celestial Seasonings in een glas water hing. “Net als in een café!”, riep ik, omdat ik precies wist waar ze het over had. De thee van Celestial Seasonings is dé lekkerste thee, maar de theezakjes zijn een beetje saai. “Maar die met dispenser zijn nergens te koop”, zuchtte vriendin I. “Wel bij de Makro”, herinnerde ik me. “Maar ik heb geen Makro-pas”, zuchtte I. nog een keertje. “Ik wel”, zei ik. “Oh ja!”, kirde I. enthousiast, “zullen we morgen dan samen gaan?” “Eh, hoe dan?”, vroeg ik, “want we hebben geen auto.” Na heel lang en diep nadenken kwamen we met de oplossing; we zouden op de fiets gaan! Dat we daar niet eerder opgekomen waren! Op de fiets naar de Makro! Maar wat maandag nog zo’n goed idee leek, bleek dinsdag toch nog een hele beproeving. Ik, met mijn conditie van niks, minstens 10 kilometer fietsen. Zucht en steun. En het was dan wel een beproeving, toch was het een magisch moment toen ik met m’n eigen Makro-pas zo langs de balie kon. En na dat we plichtmatig een rondje deden op de nonfood-afdelingen, want als je voor de Makro-experience gaat, moet je ook voor de compléte experience gaan en het niet een beetje halfjes doen, belandden wij op de food-afdeling van de Makro; het Walhalla voor de budgetterende huisvrouw. Vriendin I. vond het echt de moeite waard om een doosje Prosecco mee te nemen, want die waren toch wel 50 cent goedkoper dan bij de Dirk van de Broek. En die 5-literfles olijfolie voor 12 euro, dat was natuurlijk ook een koopje! En 2,5 kilo bevroren frambozen voor maar 5 euro, die konden we allebei niet laten liggen. En op de snoep-, koek- en chocolade-afdelingen lieten wij al onze biologische en gezonde principes voor wat ze waren en vulden wij onze kar met plastic tonnen met dropveters, westerndrop, zure matten, witte muizen en nog meer chemische troep; want, omgerekend maar 3 cent per snoepje. De Celestial Seasonings dispenser, inclusief de gezellige kleine theezakjes, bleken ze toch niet te hebben bij de Makro. “Volgens mij hebben ze ze wel bij de HANOS”, zei ik toen we enkele uren later, moe maar voldaan met een glaasje Prosecco, naar onze boodschappen staarden. We keken elkaar aan en begrepen elkaar meteen.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Nina schreef:

  Dit is nu precies waarom ik nooit naar de Makro durf; ik ken mezelf en ik zou ook met de meest waanzinnige dingen thuiskomen! Mijn hart gaat ook sneller kloppen van familieverpakkingen!
  Wat ga je nu met die lekkere framboosjes doen?? :-)

 2. Luna schreef:

  Met yoghurt in de blender! Een hele fijne smoothie!

 3. Claud schreef:

  Ja.. dat is het probleem van de makro.. je koopt altijd teveel en uiteindelijk heb je het helemaal niet nodig (zo’n huishoudbeurs effect.. alles kopen en nix gebruiken) maar zo’n smoothie lijkt me heerlijk!!

 4. Sandrissimo schreef:

  Hebben jullie fietstassen ter grootte van kleine olifanten of zo?
  Hoe kregen jullie dat allemaal thuis?

  Voor de rest, Makro is een beproeving voor mensen met een gat in hun hand (zoals ik), gelukkig aanvaarden ze geen Visa, je MOET je dus nog enigzins inhouden…

 5. Cindy schreef:

  Oeh schmoezies! yum
  Maar ik herken het probleem ook, tijdens de hamsterweken ben ik ook niet meer te houden ;)

 6. Luna schreef:

  @ Sandrissimo: ik heb inderdaad HELE grote fietstassen… per stuk kan er zo een kratje bier ingeschoven worden denk ik… zo’n formaat dus… en vriendin I. was gewoon héél creatief met snelbinders :-)

 7. Suzan schreef:

  NEE!! Dat hele pokke-end gefietst en nóg geen dispenser? LOL

  Goed, gelukkig heb ik wèl een auto, dus volgende keer gaan we met zn allen, kunnen jullie echt los ;-)

 8. Anja schreef:

  I just LOVE de Macro.
  Ik heb al een probleem dat vaak niet alles in de kofferbak van de auto past, laat staan dat ik op de fiets moest gaan ;.
  Maar het mag de fun natuurlijk niet drukken.

 9. Amiek schreef:

  Mmmmm, ik ben binnenkort ook een bedrijf. Dan kan ik dus ook een Makropas. En ik heb een bestelauto. Ik ruik de mogelijkheden….

 10. Kimske schreef:

  Celestial seasonings…

  Ik vind appel kaneel helemaal geweldig!

  en wild cherry berry!

 11. Menno schreef:

  See? Who needs Disneyland, when you can have Makroland… Toen ik aan mijn computer-carrière begon, bij IBM Nederland N.V. aan de Weesperstraat, was de Makro een van mijn eerste klanten. Was een van de eerste bedrijven in Nederland waar de voorraad werd bijgehouden op een heusche mini-computer. De RAMAC-unit, de harde schijf van het systeem, zou denk ik nèt bij je in de huiskamer hebben gepast, Luun. 50 megabytes, als ik me goed herinner. Sheesh.

 12. blue schreef:

  klinkt goed…mag ik je makropasje lenen????

 13. Sandrissimo schreef:

  Ik heb een rondedansje gemaakt toen ik hoorde dat we via ’t werk macropasjes konden krijgen. Nu kunnen de kids mee, want we hebben er twee en je mag per kaart met 2 binnen…

 14. Dolphi schreef:

  Dus nou moet ik zaterdag nog, na een hele nacht stappen, de celestial zakken met m’n vingers uit het glas hengelen? Thats a bummer man, a bummer!

 15. Karin schreef:

  Ik ga altijd op de fiets naar de makro :)
  Heel goed; kun je gewoon niet alles meenemen!
  Maar ik moet zeggen, voor mij is het geen 10 km fietsen, en ik heb fietstassen en een rugzak en aan het stuur kun je ook nog een tasje kwijt… :)

  Moet je in de zomer eens doen trouwens, staan hier in Delft de jappanners meteen klaar om je op de foto te zetten :D

 16. Doinja schreef:

  Ik heb er nog gewerkt… echt heeeeeel gevaarlijk! Meteen je hele salaris weer op bij de kassa… haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *