web analytics

38

LUNA MOET

Als je van alles moet, dan gebeurt er meestal niets. Momenteel doe ik dus niets, tot het moment dat het niet meer uit te stellen is, dat het dus écht perse moet. Maar als ik niets doe, dan zit ik me wel aan mezelf te irriteren dat ik niks heb gedaan. En denk ik aan de dingen die ik ook nog eventueel had kunnen doen in de tijd dat ik niets deed. Zo moet ik nog 20 wassen draaien, want de wasmachine staat pas sinds gisteren in het nieuwe huis. Ik moet nog zeker 10 teksten schrijven, want morgen deadline. Ik moet me nog aankleden. Ik moet het stuukwerk op het vloertje in de bijkeuken nog afkrabben met een plamuurmes. Ik moet nog 6 deuren schilderen. Ik moet de vaatwasser nog uitruimen. Ik moet nog heel veel mensen terugmailen. Ik moet nog nadenken over m’n toekomst. Ik moet mijn oude huis nog leeghalen en schoonmaken. Ik moet me nog inschrijven op m’n nieuwe adres bij de gemeente. Ik moet m’n Ministeck-hert nog afmaken. Ik moet nog een cadeautje kopen voor m’n ouders, want die komen dit weekend, wat me eraan herinnert dat ik m’n moeder nog moet bellen. Ik moet nog een aantal rekeningen betalen. Ik moet een afspraak met de dierenarts maken, want John Digweed moet worden gecastreerd. Ik moet nog lampen ophangen in m’n kantoor. Ik moet m’n nagels nog lakken. Ik moet vanavond naar de Kleine Komedie met vriendin L. en eigenlijk moet ik haar ook nog een enigszins acceptabele maaltijd voorschotelen. Dus moet ik nog boodschappen doen. En als ik dan toch richting supermarkt ga, dan moet ik meteen even de lege flessen weggooien. Luna moet het woordje ‘moeten’ eerst maar eens veranderen in ‘willen’.

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. suzanne schreef:

  ’t is niet niets

 2. carin schreef:

  Rustig ademhalen, lijstje maken en stapje voor stapje…

 3. Rena schreef:

  Ik ken het.

 4. GRAPJAS schreef:

  Djiezes!
  En moet dat vandaag nog,of is volgende week ook goed?

  Grapjas is dat moeten al een poosje beu en heeft een nieuwe slogan:
  “Doe zeker niet vandaag wat morgen kan.”

  HEEEEEEEL rustgevend.

 5. Jenny schreef:

  Is dit herkenbaar? Heel erg herkenbaar zelfs.
  Maar ‘moeten’ veranderen in ‘willen’? Zou ik niet doen, tenzij je ECHT heel graag wast, inruimt, afkrabt, inschrijft, schoonmaakt en betaalt.

 6. Vanessa schreef:

  Ik word al moet van het lezen wat jij allemaal nog moet doen…

  Sterkte ermee! :P

 7. Suffie schreef:

  Het Heilige Moetisme…. misschien wel de meest fatale religie ter wereld…

 8. Rick schreef:

  Je moet het laten doen, ben je zo klaar. Nagelslakken en aankleden kun je zelf wel.

 9. dille schreef:

  Oh oh oh, wat herkenbaar, ik had een maand of wat een dergelijke post: http://dille.ath.cx/archives/p/92/c/1 . En een hoop van die dingen zijn nog niet gebeurd…

  Tip van de dag: begin met dat laatste punt (op mijn lijstje, that is). Desnoods herhalen.

 10. Luna schreef:

  Sja, thee, dat is natuurlijk ook fijn, maar ik heb er gewoon een stacker ingegooid… al 3 teksten af, aangekleed, nagels gelakt, moeder gebeld, besloten dat ik eten bestel voor vriendin L. en mij, een wijntje gedronken met vriendin I. en ondertussen nagedacht over de rest van mijn leven…

 11. Suffie schreef:

  Nagelslakken??? Wat zijn dat voor beesten???

 12. Michelle schreef:

  het helpt, om een lijstje te maken met wat je allemaal nog moet doen enzo…en na elke taak die je hebt volbracht mag je het afstrepen…dat is echt een fantastisch gevoel hehe

 13. PB schreef:

  Kunnen. Daar gaat het om. Als je iets kunt zijn willen of moeten ondergeschikt.

 14. Jeroen schreef:

  Erg herkenbaar, vooral het gevoel achteraf: dat je boos op jezelf bent, omdat je van alles ‘moet’, maar niets doet

 15. miss bitch schreef:

  Als eerste indeling maken wat overdag moet en wat ’s avonds kan. Zonde toch om overdag de deuren te schilderen en er ’s avonds achter te komen dat je nog steeds naar de gemeente moet. Werkt als een tiet. Schemaatje maken wat je wanneer doet. Klaaarrrrr!!!

 16. Marlous schreef:

  Bij mij helpt het altijd enorm als ik allemaal hele lekkere dingen in huis haal, en dat pas mag als ik iets van m’n lijstje gedaan heb, dus;

  stofzuigen = 1 spacekoek
  wasjes draaien = 5 suikerspekkies
  etc… Helpt echt!

 17. Joost schreef:

  Mag ik zo vrij zijn om nog een itempje toe te voegen aan je ‘to do’ lijstje? Morgen een stukje posten over de bloeiende maagden. Ik ben erg benieuwd. Veel plezier!

 18. esther schreef:

  nix moet.

 19. Joop schreef:

  Heeft John Digweed zelf nog iets te vetellen over die castratie ? Steun de aktie SAVE DIGWEED en mail !!!

 20. Ee schreef:

  Ze zeggen, er is haast geen tijd, geen tijd en heb daarom altijd haast en spijt ….

 21. Jeroen schreef:

  Fuck!, inschrijven bij de gemeente, moet ik ook nog doen….. Wat moet je trouwens met die kiloos post van de vorige bewoners? mag je die open maken en naar eigen goeddunken beantwoorden?

 22. buurman schreef:

  Tijd voor Tarzan!

 23. Geertjan schreef:

  Ik moet eigenlijk ook nog veel doen nondeju.

 24. Robert schreef:

  Niemand moet iets. Je moet alleen doen wat je niet laten kan.

 25. Pilgor schreef:

  Tijd om een vakantie te boeken ?!!!

 26. Sheevar onlijn schreef:

  Ik ken het wel een beetje, de baas wou mij in opleiding, nu moet ik huiswerk maken, bleh, maar ja, het moet….

 27. humeurist schreef:

  je moet niks zeg ik altijd maar.

 28. Red Haired Poetess schreef:

  Gewoon plannen die hap. Ik heb net een PEP (Personal Efficiency Plan)-training achter de rug, waarbij het motto is ‘doe het nu!’. Soms is dat goed. Meestal niet. Gewoon bedenken wanneer je klussen wilt en kunt gaan doen geeft al een heleboel rust in de tent.

 29. miss bitch schreef:

  Laat het los of los het op. Ook zo’n term.

 30. brillie schreef:

  Je moet natuurlijk niets. Maar daarom heb ik ook hulp in huis, er speciaal er voor aangenomen.

 31. Lederdude schreef:

  Laat dat ministeckhert maar zitten…

 32. sya schreef:

  topstukje Luna. Heerlijk herkenbaar. Zodra ik thuiskom ben ik ineens een heel slechte manager. In principe wil ik ineens alles willen moeten. Terwijl de kern van goed management is, het door iemand anders laten doen. Boven mijn keukendeur hangt ook nog zo’n bordje, nog van mijn oma. Stel niet uit tot morgen wat je heden door een ander kunt laten doen. Ik heet alleen meestal ander.

 33. Harald schreef:

  inderdaad herkenbaar. Kwestie van discipline en dingen bijhouden zodat je niet achter de feiten aan blijft hollen. En aktiemomenten inbouwen waarop je in korte tijd heeel veel doet. En daarna iets leuks doen. Werkt bij mij in elk geval goed. En je hoofd leegmaken is misschien ook een tip?

 34. play slot schreef:

  Him pair multiplayer play free wheel of fortune slot machine parlay base multiplayer royale flat http://plaslo.coconia.net/ minus spread bible denomination bust?

 35. slot game schreef:

  Through tapioca ring road railbirds pc slot game http://slot-game.kogaryu.com/ muck!

 36. play slot schreef:

  A lot stack edge hand figure free line play slot spades lottery insurance queens http://play-slot.fcpages.com/ handicapper fold represent spades shuffling http://play-slot.fcpages.com/ .

 37. free slot schreef:

  Each one of bluff play free slot machine online semi catch lottery broadway http://www.free-slot.741.com/ rabbits horses pot spice punto?

 38. free slot schreef:

  Furthermore hand lock free on line slot machine http://www.free-slot.arcadepages.com/ crack gesture out cover credit.