web analytics

32

LUNA KOMT UIT DE KAST

“P.”, piepte ik vanmorgen, “ik durf niet.” “Dan doe je het niet”, zei hij. “Ja, maar”, zuchtte ik. “Ja, je bent bijna 30, het wordt nu wel een keertje tijd”, vond hij. “Ja, maar, ik durf echt niet”, zuchtte ik nog dieper. “Dan trek je maar een shirtje met lange mouwen aan”, antwoordde hij lachend. “Ja, maar het is hartstikke heet buiten”, zei ik. “Dan doe je het wel”, zei hij, nog veel harder lachend. Zucht. Ik besloot het te doen. Ik heb al 8 jaar een tatoeage ter grootte van een rummicub-steen op mijn rechterbovenarm. En ik durf het al 8 jaar niet aan mijn ouders te vertellen. Want. Ik ben compleet anti-tatoeage opgevoed. Vroeger. Alleen mensen van het kamp hadden een tatoeage, en hoeren en criminelen. Vroeger. En het vriendje van mijn nichtje had ook een tatoeage en die moest van mijn tante altijd een T-shirt met lange mouwen aan. En dat vond mijn moeder 20 jaar geleden héél terecht en logisch. Toen dus. Maar toch krijg ik al 8 jaar lang hartkloppingen als ik aan het moment dacht dat mijn ouders mijn tatoeage zouden zien. Instant hyperventilatie. Maar het moest er een keer van komen en vandaag leek mij het goede moment. Dus. Ik adem in en ik adem uit en ik loop in een mouwloos shirt naar de woonkamer. “Mamma”, begin ik, “ik heb een tatoeage, kijk, een heel kleintje en ik heb ‘m al 8 jaar.” Ik kan er niks aan doen”, zegt m’n moeder terwijl ze m’n tatoeage amper aandacht schenkt. “Wat?”, vraagt m’n vader terwijl hij aan komt lopen vanuit de keuken. “Pappa”, begin ik weer en ik bereid me nu écht voor op het ergste, “ik heb een tatoeage, maar ik heb ‘m al 8 jaar en ik durfde het niet te zeggen.” “Oh”, zegt hij, “wat betekent het eigenlijk?” “Maan”, zeg ik. “Oh”, zegt hij, en dacht je nou echt dat wij overstuur zouden raken van zo’n dingetje?” “Eh, ja”, zeg ik. “Nou”, begint hij, “je moest eens weten wat je moeder op haar kont heeft staan.”

p.s. (1) Ik heb nóg een tatoeage, maar dat vertel ik ze volgend jaar.
p.s. (2) Mijn moeder heeft geen tatoeage.
p.s. (3) Mijn vader heeft wel humor.

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. M%n schreef:

  Mooie tattoo.
  Mooie rok precies ook.
  Grappig stukje.
  :))

 2. Floor schreef:

  good on you Luna! Dat luchtte wel op zeker!

 3. "Bridget" schreef:

  HAHAHAHAHA…. had zelfde euvel met tongpiercing…. hoe herkenbaar….

  Vader heeft idd humor..

 4. Jan F. (de) schreef:

  Mooi! :)

 5. Alette schreef:

  hahaha sorry Luna ik moet even lachen :) Mijn moeder schrok zich het apezuur toen ze mijn tatoo zag. En maar vegen met een natte vinger want het vast een plakplaatje :)

  gr Letje

 6. Silvia schreef:

  Je vader heeft inderdaad humor :) en ben je nu een beetje opgelucht?!

 7. Tulp schreef:

  En jij maar met lange mouwen rondlopen bij je ouders met snikheet weer…dat ze niet eerder “iets” gemerkt hebben!

 8. Erwin schreef:

  p.s.(4) waar is dan die andere tatoe te zien?

 9. Wiro schreef:

  weer een boel gedoe om niets dus, en hopelijk blijf je er blij mee; verwijderen schijnt een keer of acht zo duur te zijn als laten zetten.

 10. Nina schreef:

  Toffe vader. :-)

 11. Flexie schreef:

  Wat is de betekenis van dat teken??

 12. tjikki schreef:

  Misschien moet je leren lezen flexie….

 13. Ellen schreef:

  Een vriendinnetje van me (heus… niet ik) heeft in haar Gothic-periode een werkelijk bijna levensgrote grafzerk op haar rug laten zetten (‘R.I.P.’-Gezellie!). Zij doet nu al sinds jaar en dag alsof ze een zonne-allergie heeft, in ieder geval tegenover haar ouders. En zij is 35..

 14. esther schreef:

  Een vriendin van mij heeft een kronkelende slang op haar rug, van bil tot schouders. Als we gingen sporten samen, viel de hele sportschool stil..Want ze kleedde zich zo dat het goed te zien was!

 15. dimitri schreef:

  ik durf al 10 jaar geen tatoeage te nemen omdat ik bang ben dat ik er spijt van krijg. ik vind het wel een schatje die van jou…

 16. Kaat schreef:

  Hahahaha, jouw vader is ge-wel-dig!

 17. Mijn ouders vinden het zeker absoluut niet leuk dat ik en mijn 3 zussen alledrie piercings hebben , en een van mijn zussen heeft zelfs een 30 cm grote engel op haar rug getattoeerd!!
  Mijn moeder zegt dan zoiets van “Ik vind je niet lief”, of “ik vind het niet mooi”.. terwijl mijn vader het best interessant vind allemaal =p

  Toen mijn vader de tattoo van mijn zus zag zei hij “Wow ! Wat artistiek”, maar toen ie me tongpiercing zag, kreeg ie toch wel een beetje een “aargh!” gevoel..

  Maar ach, ze doen er verder helemaal niet moeilijk over , gelukkig =)

  Leuke foto trouwens ! :)

 18. Maurice schreef:

  Je vader en moeder zijn geweldig. Als ouders zijnde had ik me meer druk gemaakt of je met genotsknotsen in de RAI staat te jongleren. whahahahaha
  Jij maakt je echt druk om niets muppet van me. Als je had gezegd dat het een moedervlek was, had ik het ook geloofd.

 19. Rick de Kikker schreef:

  Wat is de betekenins van dat teken Luna? ;-)

 20. Bloesem73 schreef:

  LOL tattoo’s zijn verslavend.. ga er weer 1tje bij zetten op mijn rug… en heb er gelukkig nooit spijt van gehad. Mijn ouders zijn er niet zo blij mee.. maar hé ik ben 32.. volwassen genoeg om te beslissen.. ;-)

 21. pm schreef:

  Japans voor ‘maan’: spreek uit ’tsuki’
  Het betekent ook ‘maand’: spreek uit ‘gatsu’
  januari is bijv. 1-gatsu; ‘ichi-gatsu’
  februari: 2-gatsu; ‘ni-gatsu’ enz

 22. sillyfish schreef:

  Openheid…altijd goed voor de mens….word je altijd beter van….geen onderbuikpijn meer..!!

 23. Corinne schreef:

  Ja het is wat met die ouders…de mijne waren ook zo ouderwets wat tattoo’s betrof, ik heb daarom maar even gewacht tot ik de deur uit was en toen gelijk de grootste genomen die ik maar kon vinden hehehe!

 24. Tom schreef:

  tssss, om even een offtopic dronken reactie te plaatsen. Nu wil ik er ook een! gsme.

 25. Menno schreef:

  Joehoehoe… Nu had je dus prima de gelegenheid om al je tatouages te vermelden, doe je het niet. Ik heb altijd iets van let’s get it over with.. Aan de andere kant kunnen we nu weer naar het vervolg uitzien.

 26. Liesbet schreef:

  Haha, de max!

 27. walb schreef:

  leuk; ‘iets japans’.

 28. Rachel schreef:

  Nou, dat is dan toh wel weer een meevaller! En je vader heeft indd humor!

  Liefs,

 29. Mario schreef:

  Is die andere tattoo een pijltje misschien? :-$

 30. ReZa schreef:

  Tattoo-troubles… ik ken het maar al te goed. Al was het mijn vader die me op het idee bracht. Gisteren de 4e laten zetten dat was een ramp. Heb er maar meteen een verslag van gemaakt voor op de weblog hahaha. Maar nu ben al iets minder depri erom. :’-(

 31. Saskia schreef:

  Jouw vader heef zéker humor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *