web analytics

9

LUNA KIJKT ‘HET BLOK’

M’n moeder aan de telefoon: “Hé, 5 september begint een nieuw programma, ‘Het Blok’. Op Net5. Over verbouwen en het is in Amsterdam. Begint om 21.30. Moet je echt even kijken.” M’n moeder zei het V-woord, dus ik reageerde wat bits: “Jesus. Mam, waarom zou ik naar een programma over verbouwen kijken? We hebben net zelf een paar jaar verbouwings-shit gehad en als ik er eens goed voor ga zitten, dan ben ik daar nu nog depressief van.” “Nou, zeg, bij jullie valt het nog wel mee hoor”, zei m’n moeder. “Mam, we wonen hier bijna 2 jaar en het is nog niet af”, zei ik. “En dan heb ik dus helemaal geen zin om naar verbouwings-programma’s te kijken.” Maar ik keek natuurlijk toch, afgelopen zondag. Geen beter leed, dan andermans leed, bleek achteraf. Die deelnemers krijgen dan wel een bak geld van Net5 en allerlei cheques om meubels en badkamers mee te kopen, maar na wat rondsnuffelen op de site van ‘Het Blok’ blijkt dat ze hun droomhuis na 3 maanden verbouwen weer af moeten staan! Dan worden die huizen geveild! Ze weten niet waar ze aan beginnen! Al die moeite voor niets! Meerwaarde van het appartement mogen ze houden? Die meerwaarde kunnen ze straks samen delen, want de kans dat een relatie zo’n intense verbouwing overleeft is minimaal. En dan héb je met pijn en moeite een droomhuis in centrum Amsterdam gebouwd, gaat een of ander yuppenstel er het plezier van hebben! Meerwaarde! Laat me niet lachen. Verbouwen is de hel! De hel! En het enige dat die hel kan verzachten is de wetenschap dat je ooit klaar bent en dat je dan in alle rust van je huis kan genieten. Partner P. en ik willen graag ook een eigen programma. We zijn nog op zoek naar enthousiaste, mediageile stellen, geile singles mag natuurlijk ook, die ons huis in 1 week even flink willen aanpakken. We dachten zelf aan een soort internetsoap.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Kaatje schreef:

  Geweldig dat soort programma’s, alleen de promo al.
  Heb gister de bachelor in Zuid Afrika gekeken, over mediageilheid gesproken….

 2. marCel! schreef:

  Wanneer zelf niet in de hel van het verbouwen zit is het best leuk om naar te kijken..

 3. Marcules schreef:

  De uitgesproken mening over verbouwen in relatie tot iemands gemoedstoestand deel ik geheel. En als dan tijdens de eerste uitzending l van de dames al jankend om een nieuwe vriend vraagt, dan denk ik: hier blijf ik voor thuis, dit wordt uitstekend entertainment.

 4. novecento schreef:

  Nou ,Marc , ik zit liever in de kroeg of waardanook tegenover een meid met een natte pruim dan tegenover dat dorre en stupide amusement.

 5. ientje schreef:

  Hahaha, in België loopt het ook! En ik kijk graag! Kijken ja, dat zei ik al! ;-)

 6. Ries schreef:

  In Amerika heet het “The Complex Malibu”.
  Ik heb gisteren deel drie gezien en dat is echt super heftig.
  Het Blok is daar saai bij!
  Voor meer info zie:
  http://www.fox.com/complex/

 7. Jochem schreef:

  Wat mensen al niet doen om op tv te komen, ongelooflijk!!

 8. Jessica schreef:

  en dan blijkt opeens mijn kapper Brett ook aan het klussen te zijn in het Blok, had hij ook wel eens mogen vertellen ;)

 9. seriouzz schreef:

  is die beer genoemd naar de legendarische jazz muzikant? heeft Luna iets met Jazz trouwens?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *