web analytics

17

LUNA KIJKT ‘BIJNA BEROEMD’

“Nee, nee, nee, ik wil dit zien”, riep ik toen P. gisteravond alweer verder wilde zappen van Nederland 1 naar Nederland 2. “Oh nee, meisje”, zuchtte P. toen hij een tweeling in strakke roze pakjes met een majorettestokje bezig zag, “moet dit, het is zaterdag?” “Dit is de Nederlandse versie van ‘Britain’s Got Talent’”, zei ik, “even kijken of wij in Nederland ook een paar van die pareltjes rond hebben lopen.” “Wat denk je zelf?”, vroeg P. en wees naar de 2 huppelende majorettes. De voorgaande weken hebben P. en ik meerdere keren een hele avond achter de pc gezeten om alles wat er maar te zien was aan inzendingen voor ‘Britain’s Got Talent’, een soort talentenshow in Engeland, stuk te kijken op YouTube. Wij lachten, wij verbaasden ons, maar vooral: wij huilden van ontroering. Wat een talent! En wat een geweldig programma. Fuck ‘Idols’! Wij hadden voortaan ‘Britain’s Got Talent’. Dus als het Nederlandse equivalent ‘Bijna Beroemd’ ook maar een fractie zo goed zou zijn, dan zaten P. en ik gebakken de komende zaterdagavonden. Maar helaas, en niet geheel verbazend, zoog ‘Bijna Beroemd’ big time. En de huppelende majorettes bleken nog maar het topje van de ijsberg. In Engeland hebben ze Tony Laf, Crew 82, Craig Womersley, Scott Holtom en de uiteindelijke winnaar Paul Potts: allemaal acts waar ik de rillingen van kreeg. En wat kregen wij? Wij kregen een op een tuinkabouter fluitende boer! En verdomme, als daar in Engeland een stel travestieten optreedt onder de naam de ‘Kit Kat dolls’ dan is het nog top. En wat kregen wij? Wij kregen gisteren 2 zichzelf veel te serieus nemende stijldansende homo’s in een veel te fout pakje! En al kwám er bij ‘Britain’s Got Talent’ een onwijze kut-act voorbij, dan nog werd het programma qua amusementswaarde volledig gecompenseerd door de briljante en humoristische presentatoren en de eerlijke en hilarisch juryleden. En wat krijgen wij? Wij krijgen Jochem van Gelder. En wij krijgen Catherine Keyl. Zucht. “Liefje, als ik nou 2 minuten met een strijkijzer aan m’n lul ga hangen”, zei P., “denk je dat ik dan de aandacht van het Nederlandse publiek vast kan houden?” “Geen idee”, zei ik, “maar de mijne heb je in ieder geval.” En ik zette de tv uit.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Janssen schreef:

  Ach ja…ik heb me vorige week verbaasd bij de eerste uitzending,om te huilen:(
  Neemt niet weg dat ik me zeer verheug op Idols………dat weer wel!!:)

 2. Joop schreef:

  Je zette de tv uit… En toen?

 3. Fairy schreef:

  Oh de twirlingtwins heb ik ook gezien! Maar nee, volgende week zaterdag sla ik over

 4. Nina schreef:

  Ik heb ook de eerste aflevering gezien! Althans, een deel ervan. Ik kon er niet meer tegen en heb het afgezet. Misschien dat al het talent kwam nadat ik was weggezapt, maar als ik jouw stukje zo lees, heb ik niets gemist. :-)
  Wat een knulligheid! Dan kan je veel beter spelen met strijkijzers! :-D

 5. M%n schreef:

  Dus P. en dan dat strijkijzer… Oh verrek, nu zit ik hier met een visual in m’n kop die ik helemaal niet wil…
  ;)

 6. Sandra schreef:

  Vorige week die koeienbellenbeller… onnavolgbaar!

 7. kimske schreef:

  Dus P. strijkt voortaan?? ;-)

  We hadden t ook gezien, dat drummende jochie was toch wel echt goed… maar verder idd bagguuuuur!

 8. blue schreef:

  ik heb de helft gezien maar kon er wel om lachen hoor! vorige week was er een kerel met alpenkoeienbellen, dát was pas erg!

 9. Joyce schreef:

  En wat er verder gebeurde lezen we op maanischongecensureerd.com :D

 10. Rick schreef:

  Een strijkijzer op je teen, da’s pas vervelend.

 11. Mir schreef:

  Ik denk dat P volle zalen trekt

 12. Maurice schreef:

  Laat mij raden. Jij wilt WERELDWIJD PloesiePoesjes verkopen !!!!

  Geef het maar toe !

  Wat een raar verhaal…..

 13. jan schreef:

  Ik zou zeggen: gooi de TV de deur uit en laat de invulling van vrije avonden over aan de creativiteit van P. Laat hem wel de stekker van de strijkboutuit het stopcontact halen.

 14. Horzel schreef:

  En Connie was je alweer vergeten?

 15. Pervert schreef:

  Nee, geef mij maar die majorettes, sorry P. ;-) (lekker weer hiero overigens….)

 16. Virginie schreef:

  Ik probeer de Nederlandse varianten van BBC-programma’s tegenwoordig niet eens meer. Het wordt toch niks.

  Voor mij blijft ‘iedereen beroemd’ dus altijd alleen maar de titel van een humoristische Belgische film en niets meer.

 17. seriouzz schreef:

  Jim Rose circus heeft dus daarwerkelijk zo’n act gehad…er moet nog wel een bel gaan rinkelen bij Jim Rose…en tja wat kun je verwachten van de veel te brave NCRV???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *