web analytics

22

LUNA KEEK ‘PRISON BREAK’

‘Na de zomer is ‘Prison Break’ weer terug’, roept een stemmetje naar ons vanuit de televisie. Dit zinnetje laten partner P. en ik even tot ons doordringen. Een seconde of 10. En dan ineens slaat het gegeven in als een bom. What the fuck! What the fuck! “Schatje zag je dat? Zag je dat?”, vraag ik aan P. terwijl ik op zoek ga naar de afstandbediening om via alle knopjes te checken of wat er net gebeurde wel echt gebeurd is. Maar het is echt gebeurd en P. en ik staren om beurten van het scherm naar elkaar. What the fucking fuck! Al 12 weken lang kijken P. en ik elke donderdag naar de, overigens briljante, serie ‘Prison Break’ op RTL5. Al 12 weken lang steunen wij de kijkcijfers van RTL5. En al 12 weken lang zijn wij er blindelings vanuit gegaan dat we na 12 weken de ontknoping van het verhaal zouden zien! “Zal het Michael lukken om z’n broer te bevrijden en te ontsnappen uit de gevangenis?”, galmde elke week door onze woonkamer. Wij zijn 12 weken lang elke donderdagavond thuisgebleven omdat wij de serie zo briljant vonden en omdat we wilden weten hoe het afliep. Wij dachten; ach, zo’n serie van 12 afleveringen, dat moet te doen zijn. Niet dus. “Moet ik nu een paar maanden wachten voordat ik weet hoe het afloopt?”, vraag ik. “Meisje, daar ziet het wel naar uit”, zegt hij. “Wat een kutzooi”, zeg ik, “dat kunnen ze niet maken.” Zo’n 12 weken lang, en dan heb ik het nog niet eens over de lekker-maak-trailers vooraf, heeft RTL5 ons op zitten geilen om naar ‘Prison Break’ te kijken. Zal het Michael lukken om te ontsnappen? Zal het ‘m lukken, zal het ‘m lukken? Ik was er de hele donderdag al mee bezig. ‘Vanavond ‘Prison Break’, sms-ten P. en ik naar elkaar. En dan, na 12 weken, krijg ik de grootste anti-climax voorgeschoteld die er bestaat; een cliffhanger! Een cliffhanger! Een cliffhanger! “Weet je wat ik ga doen?”, vraag ik aan P. terwijl ik opsta van de bank. “Nou?”, vraagt hij.

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. ifje schreef:

  Ik heb het opgezocht: hij gaat zijn broer niet kunnen bevrijden.

  Voila, nu weet je het en heb je tijd voor belangrijker dingen in het leven. En als je niet op een kussen wil zitten, ga dan (zo bewust mogelijk) nog wat kaartjes maken (waar je veel levensvreugde aan hebt volgens een antwoord een paar entry’s terug)

 2. Eva schreef:

  hmmmm….downloaden?

 3. Brooklyn schreef:

  Nou?

 4. Mia schreef:

  je komt toch zeker nog wel terug voor de zomer om is !?

 5. Peter Harte schreef:

  Ik wil niet lullig doen maar in de US zijn ze al bezig met seizoen 2 (in aflevering 22 van seizoen 1 ontsnappen ze inderdaad maar… wederom een cliffhanger naar het volgende seizoen.

 6. M%n schreef:

  Wel dan? Wat ga je dan…
  Ooooh… Da’s ook gewoon een cliffhanger natuurlijk dus…

 7. Brooklyn schreef:

  @ Leuk zo’n verklappertje…….

 8. Brooklyn schreef:

  @….die was voor Peter natuurlijk…..sorry

 9. Maurice schreef:

  Tja. En het werd zomer…Zomer….
  Je had het kunnen weten Luna. Ik wacht gewoon braaf op de herhalingen :-)

 10. jura schreef:

  Als je wilt heb ik hier wel de rest van season 1 liggen.. Laat me hier maar weten of je die iets eerder op je pc wil bekijken. Woon om de hoek, dus je kunt ze zo ophalen :)

 11. Fairy schreef:

  Goeie log-cliffhanger Luna! En laat me raden … na de zomer komt pas de ontknoping? ;-)

 12. henk schreef:

  Het vorig seizoen heb ik heel aandachtig de serie Carnivale gevolgd. Elke zondagavond paraat voor de buis. Allemachtig, wat was ik benieuwd naar het vervolg. Eindelijk, deze week begint het. En wat denk je?
  Op maandagavond! En dan werk ik!

 13. Nina schreef:

  Ik denk dat je gaat opzoeken op internet hoe het afloopt, dat kan ik dus nooit laten met mijn lievelings serie Lost.

 14. Inger schreef:

  Aaaahh, hoe ontzettend herkenbaar! En de frustratie steekt direct zijn venijnige kop weer op..

 15. Wendy schreef:

  nou… vertel op =)

 16. Joyce schreef:

  Dat had ik met Grey’s Anatomy! Toen snel gaan downloaden… Hehe.

 17. Plompie schreef:

  Haha, briljant! :-)

 18. Lidewij schreef:

  Wij zijn verslaafd aan Lost, en hebben alle amerikaanse afleveringen ondertussen ook gezien!! Dus nu moeten we , net als alle amerikanen, gewoon wachten op seizoen 3.. bah bah! Zomer… ;)

 19. majadebij schreef:

  Ik heb de afleveringen tot nummer 10 bekeken.. en toen hij nog steeds niet ontsnapt was gaf ik het op..

  iemand wat lekkers voorhouden en niets geven zuigt.. ook op tv

 20. Sabine schreef:

  Tegenwoordig kijk ik halverwege zo’n nieuwe (vervolg)serie inderdaad maar even op internet of het weer een gebed zonder einde gaat worden. Bij LOST weet ik gewoon dat het voorlopig nog niet afgelopen is, dat kijkt heel anders… wel lekker vind ik zelf.

 21. brtk schreef:

  het is nog erger Luna! Ik heb ze alle 22 gezien, seizoen 1, en dan weet je het NOG niet !!

  walgelijk !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *