web analytics

26

LUNA IS ZIEK EN ONGESTELD

Ik ben ongesteld. Ziek en ongesteld, gezelliger kan haast niet. Mannen met een relatie weten dat je het beste maar zo ver mogelijk uit de buurt van een ongestelde vrouw kunt blijven. Want, ongestelde vrouwen kunnen nogal eens onverwacht emotioneel uit de hoek komen. Ik ook. Zo heb ik P. een keertje bijna verrot gescholden omdat hij godverdegodver een zak gele M&M’s had gekocht en geen bruine. En toen hij aanbood om dan een zak bruine te gaan halen hoefde het al niet meer van mij en heb ik vervolgens de gehele avond met tranen in m’n ogen op de bank gezeten. En hij? Hij moest vooral z’n bek dichthouden. Hij had afgedaan voor die avond. Wanneer ik nu wel eens compleet irrationeel op iets reageer krijg ik standaard het zinnetje; “Je bent zeker ongesteld” naar mijn hoofd. Als ik niet ongesteld ben kan ik daar nog wel om lachen, als ik wel ongesteld ben, dan maakt hij het alleen maar erger. Waar hij dan weer heel hard om moet lachen. Nee, het is geen pretje om ongesteld te zijn. Je bent een wandelend vat vol oestrogeen dat ieder moment kan exploderen. Daarnaast heb je ook nog eens last van buikpijn, hoofdpijn en rugpijn en ben je de hele dag met tamponnetjes in de weer. Nee, het is geen pretje. Maar dit hele gedoe zou nog best te dragen zijn als de maandverband- en tamponcommercials van het televisiescherm zouden verdwijnen. Want als ik ergens een bloedhekel aan heb, dan zijn het wel van die huppelkutjes die lopen te verkondigen dat het leven hartstikke leuk is, óók als je ongesteld bent. Oprotten moeten ze.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Jos schreef:

  Dat zeg ik, een vrouw die ongesteld is moet je nooit tegenspreken. Beterschap!

 2. Patrick schreef:

  Beterschap.

 3. Birdy schreef:

  Hi hi…. leuk zoals jij je druk kan maken over die “kut” reclames om het zo maar meteen bij het woord te noemen. Van mij hoeven die reclames ook niet hoor, je hoeft niet eens ongesteld te zijn om daar saggo van te worden. En als man kan ik dat weten want ik wordt er saggo van en kan niet ongesteld worden…(al is er weinig hoop want na “de pil” voor mannen, dus zal die ongesteldheid er ooit ook voor mannen komen) Maar ziek lekker uit en zap op tijd naar een andere zender als het over vleugeltjes,black string, always of gewoon nergens over gaat…XXX.

 4. Aliëtte schreef:

  Het zal wel heel lullig klinken, maar eh…ik heb nooit zo’n last van mijn menstruatie. Niet chagrijnig, geen buikpijn…hooguit een beetje emo de avond ervoor en een heel klein beetje rugpijn, maar voor de rest…ach…

 5. Suzanne schreef:

  De eerste keer ongesteldheid voelde ik me trots: ik was een echte vrouw (13 jaar), de laatste keer ongesteldheid voelde ik me vooral belabberd (24 jaar): buikpijn, pukkels en een hele wereld tegen mij.

 6. Maschax schreef:

  Ik heb behalve een week PMS vooraf, buikpijn, rugpijn, chagrijn, algehele malaise, puisten en trek in chocola tijdens, ook nog eens een korte cyclus van gemiddeld 23 dagen… Dat betekent dus VAAK ongesteld.
  Ik mocht toen ik de eerste keer ongesteld was geworden (dat was de eerste en enige keer dat ik dacht: jippie!) met mijn mama uit eten.
  Nu trakteer ik mij op snoep en chocola. Want het is toch wel een beetje zielig voor mezelf.

 7. jult.net schreef:

  en wij mannen maar denken dat we het zo lastig hebben (?)
  zeg, lieve mensen, ik ben op zoek naar een meisje wat (of vrouw die) ik ergens heb gezien in Amsterdam, ze is rond een jaar of 22 ofzo. Wat is de beste manier om een onbekende te bereiken in deze hellhole? Welke krant lezen ALLE jongeren nog, welke TV kijken alle jongeren nog, welke radio luisteren alle jongeren nog, naar welke uitgaansgelegenheid gaan alle jongeren nog?

 8. hinke schreef:

  een spandoek op de dam?

 9. eelke schreef:

  deze column begint verdacht veel op dat column gezeik van ene frank uit de yes te lijken!

  …niet dat ik dat lees eh….

 10. jonnie schreef:

  Tuurlijk

 11. Gambit schreef:

  Eigenlijk zouden de mannen de vrouwen moeten verwennen als ze ongesteld zijn…maar aan de andere kant, als je net wat verkeerd doet (zie bovenstaande geval met m&m`s) dan ben je weer de lul. Toch best lastig.
  En vragen wat je moet doen aan de betreffende ongestelde vrouw is dan ook weer zo gevaarlijk …

 12. eelke schreef:

  dat is toch wel weer typisch nederlands dat we zo lopen te mekkeren als een doodbloedend schaap wanneer d’r iemand ongesteld is terwijl de rest van de wereld ligt te kreperen van de honger en ellende!

  het is wel de ver van je bed show maar een realistische kijk op de maatschappij zou al een hoop gekanker voorkomen!

 13. Kiki schreef:

  Over mekkeren gesproken Eelke; heb je je eigen reacties goed gelezen? Al dat gezeik dat iedereen als er ergens oorlog is alleen maar daar over mag praten en schrijven vind ik bullshit… Ik kom persoonlijk niet op deze site om te lezen over honger en ellende, maar als jij dat wel doet, waarom kom je hier dan? Ga dan naar de CNN-site…

 14. Martin schreef:

  Waarom zou je niet mogen mekkeren over leed wat je eigen lichaam en hormonen je aandoen? Leed hoeft niet altijd ver-van-je-bed te zijn…

 15. Halon 1202 schreef:

  Tja altijd dat gezever over ongesteldheid en hoe zwaar het leven van een vrouw wel niet is. Maar het leven van een man gaat ook niet over rozengeur en manenschijn hoor. Inderdaad moet je nooit en te nimmer tegen een vrouw zeggen “Zeker ongesteld” dan ben jij gelijk de boosdoener en de schuldige dat alle vrouwen ongesteld worden.

 16. slappezever schreef:

  ik vertrouw niets wat 5 dagen bloed, en dan nog niet dood is

 17. slappezever schreef:

  overigens hebben manne ook last van een soort ongesteldheid. Als ongsteldheid een overschot aan hormonen is waar je dan weer agressief van wordt en emotioneel in onbalans, dan moet je maar eens een maand niet klaarkomen. Dan geef ik ook de schuld aan alle vrouwen van me probleem.

 18. secrets schreef:

  hoezo dit laatste slappezever? Ik zie toch wel enig verschil tenzij je handen geamputeerd zijn :)

 19. Fred D. schreef:

  Een maand niet klaarkomen??? EEN MAAND??? Kan dat???

 20. jult.net schreef:

  inderdaad, dat kan, maar dan moet je wel heel sterk zijn en zorgen dat je jezelf altijd vroeg genoeg wekt, want meestal zijn die latere dromen de gevaarlijkste na een paar weken ;)
  als je begrijpt wat ik bedoel.

 21. piet schreef:

  Het is onmogelijk om langer dan 3 weken niet klaar te komen.
  Je lichaam gaat het zaad dan nachtelijk lozen tijdens het slapen dmv een ‘natte droom’

 22. Suzanne schreef:

  Ik vraag me af hoe mannen dat toch altijd voor elkaar krijgen. Hoe het ze lukt om elk (!) onderwerp zo te verdraaien dat het uiteindelijk over hen gaat. Zeg nou zelf van: ongesteldheid-leed tot een natte droom. Je moet toegeven: het is knap, maar ergens ben ik de draad kwijtgeraakt

 23. piet schreef:

  dus dit is een site voor vrouwen?

 24. Halon 1202 schreef:

  Het is niet zo zeer dat mannen altijd alles naar hun zelf toe keren, maar meer dat vrouwen altijd maar over hun zelf bezig zijn :P en mannen daarom ook af en toe wel eens over hun zelf willen hebben. Dust..

  maar beide is waar :D

 25. Rai schreef:

  Mannen hebben eigenlijk een grote behoefte aan leuteren… zolang het maar niet met hun eigen partner is `:-0

 26. jillly schreef:

  ik heb ook nergens last van ben 13 jaar en gebruik sinds nu ok tampons veel hadiger met strings en gym