web analytics

104

LUNA IS OOK MAAR EEN MENS

Ik heb er nog eens even over nagedacht en eigenlijk ben ik het er niet meer mee eens. Met m’n eigen voorgenomen regels over hoe en wat ik met deze website om zou gaan. Over hoe ik met kritiek zou omgaan. Of met kutreacties. Over hoe ik ooit heb besloten om nooit een IP-ban te geven. Over hoe ik heb afgesproken met mezelf om altijd boven lezers te staan die me afzeken. Hoe ik vond dat ik dan gewoon niet moest reageren. Of met humor. Ik zou nooit laten zien dat ze me raakten met hun kutreacties. Want dat reacties me raken of hebben geraakt in het verleden, dat staat vast. Keihard zelfs. Gejankt heb ik soms. Want; snap me dan! Snap dan wat ik heb gedaan! En waarom! Snap me! Ik probeer uit te leggen waarom! Lees dan! Lees me dan! Godverdomme! Maar je krijgt nooit 100% uitgelegd waarom. Omdat ik niet alles opschrijf. Omdat ik niet alles kan opschrijven. Omdat sommige dingen niemand een ene reet aangaan. Maar vooral omdat lezers altijd hun eigen levenssjabloon over mijn stukjes heen leggen. Hun normen. En hun waarden. Want ik heb hier nog nooit iets negatiefs gezegd over m’n ex. Nooit verteld waarom we uit elkaar zijn gegaan. Nooit! En hell yeah dat ik daar weken, nee, maanden, over had kunnen schrijven. Wat zeg ik! Een boek! Maar hell no, dat ik dat zou doen. Juist omdat ik nog zoveel van hem houd. Ik ben wie ik nu ben dankzij hem. Dus de reacties onder het stukje ‘Luna valt op grote mannen’ raakten me. Ja. Natuurlijk. En ik denk dat ik tot de conclusie moet komen dat niet alle lezers mij aardig vinden. En dat hoeft ook niet, want andersom geldt namelijk precies hetzelfde! Ik vind namelijk dat er een paar kutwijven tussen zitten. Dus @even een ander perspectief: ‘Ik heb helemaal geen rekening met P. te vereffenen! Dan zou ik hier wel meer shit neergooien dan het feit dat hij fysiek kleiner was dan ik!’ En @kay: ‘Wat nou, nadat ik weg ben bij P. ben ik zo gewoontjes geworden? Fuck you bitch! Noem jij gelukkig zijn maar gewoontjes!’ En @sjiekdefriemel: ‘Meer empathie naar P. toe? Laat me godverdomme niet lachen! Fuck You!‘ En @MS: ‘Valt het jou op dat P. kleiner gemaakt wordt? Really? Als je voorbeelden kan noemen krijg je van mij een gevulde koek! Trut!’ En @Eveline: ‘P. er toch steeds weer bijhalen? Steeds? Steeds? Definieer ‘steeds’! Iemand met wie je 10 jaar van je leven deelde is onderdeel van je leven en blijft voor altijd onderdeel daarvan.’ En @linda: ‘Erg onvolwassen om te roddelen over P.? En een beetje dom? En straks is dit vriendje aan de beurt? Well! Fuck You! Stomme kut! Ga ergens anders lezen! En wil je wedden? Ik sla je liever keihard op je bek!’

Dit vind je misschien ook leuk...

104 reacties

 1. Irene schreef:

  Yeah! Vengeance is Luna’s! Mooi geschreven!

 2. carice schreef:

  Zo.
  Dat is eruit. :-)

 3. angelique schreef:

  Heel goed gedaan. You rock!

 4. Anke schreef:

  Hell yeahh! Zo is dat! Go Luna!

 5. Esther schreef:

  Ja! Ik ga ook meedoen! Eveline heb ik nooit gemogen! :D

 6. Hoof schreef:

  Haha. Een levend mensch in (re)actie. Mensen permitteren zich ook maar van alles omdat ze achter een fantasienaam een stukje tekst in een reactievakje kunnen typen. Wel zo eerlijk dat je ook wat terug mag zeggen dan.

 7. Chantal schreef:

  Hahahahaha! Geweldig! Go Luna! Je hebt helemaal gelijk. Laat die tering bitches maar eens horen wat je van ze vindt. Staan zij nu even voor lul. En lucht wel op zeker?

 8. Zezunja schreef:

  ‘ns Kijken wie er nu nog durft. Die krijgt een keiharde toek op zijn bek. Omdat ik dolgraag voor je opkom. Voor de verandering zal ik hier gewoon eens ‘super veel liefs’ in de reacties zetten. Mag ook wel ‘ns.

 9. Honne schreef:

  Heheh dat is er uit :-).

 10. Madd schreef:

  Zo. Hoofdstuk afgesloten ;-)

  Nu weer lekker doorgaan waar je mee bezig was, je kan ’t toch nooit voor iedereen goed doen.

 11. Marloes schreef:

  He he go go Luna! Gooi het eruit. Al die azijnpissers denken wat te kunnen zeggen, nou dat kan Luna ook. En nog veel beter ook!

 12. Bateman schreef:

  Hahahahaha… en toch, je bent mislukt in de randstad. Weggevlucht naar Tiel, of all places. En ja, je bent ook truttiger geworden. Maar dat zal misschien niet zoveel met P. te maken hebben, maar meer met je nieuwe man.

 13. Laura schreef:

  You go girl! Respect voor de manier hoe je je woorden kiest, hoe je de dingen op papier zet die je bezig houden. Dat kan niet iedereen, en kennelijk zit daar toch een stuk van afgunst. Ben benieuwd hoe hun blog er uit ziet :P

 14. Aurore schreef:

  En zo is dat. Je hoeft dit weblog namelijk niet te lezen! Gewoon skippen denk ik dan.

 15. digilin schreef:

  Woehoe! Bateman durft ook iets stoers en onaardigs te zeggen. Heldhaftig hoor. Vergeet je sokken niet.

 16. darja schreef:

  eens met madd! you can’t please them all! en ik vind dat de zeikers alsnog te veel eer krijgen door ze nu expliciet te noemen in je blog van vandaag!

  en ik zou alvast even een doos gevulde koeken halen voor de reacties die dan weer op deze blog komen….

  blijf gewoon lekker jezelf, dan ben je meer dan leuk genoeg hoor! ik geniet van je blijheid om kleine dingen, ik geef toe dat ik daar wel eens op gewezen moet worden en dat doe jij. Zo heb ik ook eens een knallende ruzie met manlief opgelost door jouw stukkie over spijt (is een zinloze emotie zoals je toen schreef) naar hem te mailen en dat hielp, dus al weer 2 voorbeelden van hoe je mij in ieder geval hebt geholpen met je blogs, mag ook wel eens gezegd worden!

  zo!

  X!

 17. Luna schreef:

  @Bateman: Gezellig dat jij ook even je duit in het zakje komt doen hier, leuk! En ook fijn dat je daarbij en passant even mijn nieuwe man denkt te moeten dissen…

 18. Jenny schreef:

  Amen!
  *dikke kus*

 19. Caer schreef:

  Goh, jeetje. Stel je voor dat je zegt dat je ex kleiner is dan jij. Ik denk inderdaad dat P. meteen in een hoekje is gaan huilen en vervolgens zijn verdriet is gaan verdrinken in de kroeg en nu tegen een alcoholverslaving aanzit nu al je lezers het weten. Dat iedereen het irl kan zien maakt natuurlijk niks uit, maar je lezers. Pffff…. kunnen ze zich nergens anders druk over maken.

  De meeste vrouwen knappen af op een man die kleiner is. Zie het eerder als grootsheid. Een vrouw die verder heeft gekeken dan het uiterlijk :)

 20. Zezunja schreef:

  Goed, de eerste toek is voor Bateman.

 21. Danny schreef:

  hier hou ik wel van, en volkomen terecht!

 22. Kees Versluis schreef:

  Lieve Luna,

  er valt jou helmaal niets te verwijten, ga gewoon door zoals je bent, je bent heerlijk en eerlijk,

  liefs,

  Kees

 23. Toine schreef:

  Way to go Luna! Sommige helden op sokken die van achter de veiligheid van hun toetsenbord ineens van alles durven te roepen mag best wel eens duidelijk worden gemaakt dat je uiteindelijk ook een gewoon mens van vlees en bloed bent.
  (Al moet ik wel zeggen dat ik twijfel aan hun vermogen om dat te bevatten)

 24. Menno Nicolai schreef:

  Ik heb je nooit ontmoet maar ik vind je al jaren OK! Laat je niet al te zeer van de wijs brengen door anonieme naarlingen. En wees zo burgerlijk en gelukkig als je maar wilt :-)

 25. Marina schreef:

  Op Twitter wilde ik je al gaan motiveren tot het plaatsen van dit stukje door je te herinneren aan mijn stukje over hoe je mij motiveert. ;-) Maar ik had kunnen weten dat jij dat helemaal niet nodig hebt. Het staat er gewoon al.

  Hoewel het natuurlijk treurig is, moest ik er ook wel een beetje om lachen. Gewoontjes zijn is zo fijn. Truttig zijn is the best. Ik weet zeker dat ik je ook nog graag lees als je alleen nog maar schrijft over (lekkere!) soep koken en sjaals breien.

 26. nil schreef:

  Lieve lieve Luna,
  Je gaat verdomme toch geen stukje wijden aan mensen die je anoniem pijn doen??? Wat is dat nou?
  Misschien is het beter een idee om dan geen reactie mogelijkheid meer te doen op je site.
  Ben jij ook van dat gezeik af.
  Ik vind je een schatje.

 27. H.IJ schreef:

  @BATEMAN Mislukt? gevlucht? truttiger?
  wees maar blij dat ik, nog, niet weet wie jij bent!

 28. Alice schreef:

  “Ik weet zeker dat ik je ook nog graag lees als je alleen nog maar schrijft over (lekkere!) soep koken en sjaals breien”

  En daar ben ik het helemaal mee eens, kom maar door met die recepten !

 29. Swan schreef:

  O my god! Er zijn nog steeds mensen zonder eigen leven…gelukkig houd jij ze met dit soort logjes van de straat! Stel je voor dat ze los zouden rondlopen! Luna for president!

 30. Ben schreef:

  Size matters. Dat weet iedereen. Ga voor groot Luna :-)

 31. Groentje schreef:

  Goed zo luna, leef je maar uit.
  Mensen die zo negatief zijn hebben zelf geen leven en reageren dat hier af.

  Laat je niet kennen en laat ze maar lullen.

 32. Sanne schreef:

  En waar zijn de zeikende trutjes nu? Nergens te bekennen, inderdaad.
  Ik vind je top en lees je graag. Of het nu over koken & dieeten of glijmiddel gaat.

 33. jojootje schreef:

  Jij bent jij en wie dat niet aanstaat leest je blog toch gewoon niet.
  Wat een verspilde energie om negatief te reageren. Zo jammer.

  Ik heb je beide hubbies gezien en met beide was niks mis! De een wat artistieker dan de ander enzo, maar als ze je gelukkig maken zijn ze prima toch!

  kop op meissie!

 34. AWeetje schreef:

  Halleelujah!!!

  Luna Rules!!!!

 35. Niki schreef:

  Goed zo dame, geef ze van jetje. IPbannen is trouwens helemaal 2010.

 36. Luna schreef:

  @Niki: IP-bannen is MASTER!!!!

 37. Maurice schreef:

  Gelukkig! Ik krijg geen peut voor mijn neus. Dus ik mag gelukkig door blijven lezen :P

 38. kim schreef:

  Luna,

  Ik vind je een tegek wijf
  En al die zure hutten met hun vooroordelen moet je lekker kapot laten vallen.
  Ik kan me heel goed voorstellen dat het je raakt, en ik vond het altijd facinerend hoe jij je inhield naar dat soort reacties toe.
  Ik hoop dat het oplucht!

  dat laatste ook ” ik sla je liever op je bek” geweldig! zou precies iets kunnen zijn wat ik zelf zou zeggen.
  En grote mannen zijn nou eenmaal beter!

  Kus!

 39. linda schreef:

  Idd. If you can’t stand the heat…enz. Wat een huilerig onzeker persoontje ben je Luna. Maar eh, knutsel lekker verder daar in Tiel. Je bent weer op je plaats zullen we maar zeggen. lol
  Een IP-ban kan ik wel aan hoor:).

 40. kim schreef:

  uche – kreng- uche

 41. darja schreef:

  jaaaa! luna vs linda! bloed aan de muur!

  kom op linda, niet zo zeiken joh!

 42. Suus schreef:

  Ik vind je lief, Luna. En stoer. En eerlijk. En dapper. En mooi. En open. En respectvol naar P. En ik vind Linda een stomme muts waar je geen aandacht aan moet besteden. Dat is zonde van de energie. Gebruik die maar voor al het goeds in je leven!

 43. Natasja schreef:

  Haha, gooi het er maar uit Luna!
  En je mag er trots op zijn dat commenters zelfs moeite doen om een IP ban te omzeilen. Dan heb je in ieder geval wat bij ze losgemaakt :)

 44. missvanham schreef:

  Ik heb eigenlijk best zin in een gevulde koek met trut….hmmmm!

 45. Marina schreef:

  Je bent inderdaad een mens, maar dan wel een fantastisch, creatief, zorgzaam, lief, dapper, te gek, superleuk mens. Ga gewoon zo door en fuck de azijnzeikers!!

 46. Mentha schreef:

  You go girl!
  Kusje

 47. Marietje schreef:

  Als je opmerkingen over jou niet meer leest heb je er ook geen last van.

 48. Eveline schreef:

  Ik kies er inderdaad voor om niets over mijn ex te schrijven, vooral ook omdat mijn familie tot mijn grote spijt nog steeds contact met hem heeft. Mijn neefje gaat nog weleens bij hem en zijn nieuwe vriendin logeren, echt te belachelijk voor woorden vind ik dat. Bij mij is dit inmiddels bijna 4 jaar geleden, en misschien is het door jouw stukjes dat het allemaal nogal ‘vers’ lijkt. En ja, dan kan het kloppen dat ik dan mijn leven en mijn keuzes vergelijk met die van jou en dan mijn eigen besluiten prefereer. En dat ik dan zeg dat ik het jammer vind dat je hier op je blog je nieuwe lief regelmatig vergelijkt met P. wil toch niet zeggen dat je een vreselijk kutwijf bent die absoluut niet het recht heeft om dit zomaar neer te zetten? Joh, jouw blog, jouw regels. Als jij je hier lekker bij voelt moet je gewoon zo doorgaan. Ik hoop alleen dat ik het jammer mag blijven vinden. Maar vooruit, ik zal me voortaan inhouden met het schrijven van reacties. Het is namelijk nooit mijn bedoeling geweest je te kwetsen.

 49. Luna schreef:

  @Eveline: IK VERGELIJK MIJN NIEUWE LIEF HELEMAAL NIET REGELMATIG MET MIJN OUDE… Wel offline, maar niet online!!!!

 50. astrid schreef:

  zonnestraaltje… goh for it girl, nog geen jaar geleden had je waarschijnlijk niet eens de puf gehad om te reageren, nu uit deze tekst blijkt toch maar weer hoe goed het met je gaat.. je krijgt je vechtlust terug, je laat niet over je heen lopen, je bent strijdlustig en je bent gewapend… en het grootste wapen wat jij bezit zit hem in je schijftalent… Blijf vooral schrijven met je hart want wat moeten we zonder je leuke stukjes……..

 51. Lilimoen schreef:

  Luna, goed gezegd. Ik heb ondertussen ook gereageerd op de kritiek die ik kreeg. Het deed goed om het van me af te schrijven. Ik hoop dat jij je ei ook kwijt bent.

 52. Eveline schreef:

  Sjonge. Probeer ik mijn excuses aan te bieden krijg je dit. Pfff…

 53. Luna schreef:

  @Eveline: Nee Eveline, jij probeert je eerdere verwijten goed te praten… dat is iets heel anders dan je excuses aanbieden… Ik zal het nog 1 keertje zeggen; ik vergelijk mijn nieuwe man niet met mijn oude man en al zeker niet REGELMATIG!!! En al zeker niet ONLINE! Dat is wat jij mij voor de voeten werpt en dat is gewoon NIET WAAR! Ik zal er even bij gaan staan stampvoeten; dat is gewoon NIET WAAR! Punt. Klaar. Uit.
  Je hoeft je van mij zeker niet in te houden met het geven van reacties, kom maar op, doe je ding, maar ga er geen dingen bij lopen halen die gewoon niet waar zijn en waar je niets van weet…

 54. Mike schreef:

  Gewoon je ding doen. Wat dan wel weer grappig is dat dit stukje gelijk weer piekt met reacties ;-)

 55. Een andere Linda (nog steeds) schreef:

  You go girl …. Ti’s zo makkelijk om anoniem, of nagenoeg anoniem, te reageren en dan jou verwijten maken dat je niet tegen dergelijk commentaar kan …. Tssss…. Je zou ze inderdaad wat ja….

  Als ik voor mezelf spreek, ik lees Luna omdat ze het zo mooi verwoord zonder poespas. Gewoon zoals het is, niet meer en niet minder en ondanks dat ze heus wel eens iemands ‘minpunten’ aanstipt is het mij nog nooit opgevallen dat ze iemand echt zwart heeft gemaakt. Ik vind het prijzenswaardig dat hoe ze eerlijk is, zouden we eens een voorbeeld aan moeten nemen want daar heb je ‘fucking BALLS’ voor nodig!

  Zo, fijn weekend!

 56. marielle schreef:

  Ik zie maijn reactie er niet bij dus nog maar eens:
  lieve luna,
  Ik geniet heel erg van je stukjes. Snap echt niet dat er mensen zijn die het nodig vinden om je af te kraken. Als je een blog niet leuk vindt ga je toch gewoon ergens anders lezen? Pffff. ik laat dit stuk van jou in elk geval aan alle vrouwen die ik ken lezen omdat het zo heerlijk eerlijk en open en recht uit je hart geschreeuwd is! Geweldig, spierpijn in mijn kaken van het lachen! En ik vind je een topwijf omdat je terug bent verhuisd naar Tiel! Dat kan ik (nog) echt helemaa niet aan, hahaha heb gelukkig mijn lief hier maar terug naar Tiel ga ik nog niet, ben daar jaren geleden weggevlucht en ben nog niet klaar met wegrennen van mijn geboorteplaats :-)

  kus en hoop nog lang te mogen genieten hier van jou!
  liefs, Marielle

 57. Eveline schreef:

  Ik probeer uit te leggen dat ik inderdaad, zoals jij al opgemerkt had, vanuit mijn eigen referentiekader reageer. Net als andere mensen die reageren uit hun referentiekader reageren, trouwens. En ja, dan denk ik vanuit dat referentiekader (ik heb mijn ex-vriend na 15 jaar ingeruild voor een ander, wat mijn omgeving niet snapte omdat alles toch prima leek te gaan. Daarin zag ik overeenkomsten met jouw situatie, omdat er hier ook met verbazing werd gereageerd op het nieuws dat je P. had verlaten), jammer dat je er P. bijhaalt. Het stukje was net zo goed geweest als je dat niet had gedaan. Dat benoemen van P. blijkt nu iets dat door mijn gevoeligheid (referentiekader, eigen ervaring, blah blah) groter geworden is dan het was. Sorry. Dat neem ik hierbij terug. Nogmaals, het was niet mijn bedoeling je over de zeik te krijgen, en het spijt me dat dat wel gebeurd is.

 58. Kaat schreef:

  Zo.. eindelijk thuis dus ik kan reageren. Dat manifest van jou qua bloggen dat heb ik al een tijdje terug over boord gegooid. Ik laat me niet meer kwetsen en schrijf het van me af. Zo heb ik al een paar azijnzeikers volkomen gedisst. Overigens, nooit meer iets van gehoord, dus het werkt. Als ze bij mij te ver gaan, kunnen ze het krijgen. Zelfs laatst iemands naam gepubliceerd die me onterecht liep af te zeiken. En moderaten van reacties, dat doe ik nu ook. Ik plaats kritiek wel, maar tot op zekere hoogte. Erg fijn. Pfff. Zelfs dit lucht op.

 59. Nog een andere Linda schreef:

  Tjonge, jonge, jonge… stelletje kuttekoppen. Ze kunnen het ook gewoon niet lezen toch? Of gewoon niet reagere? Ik vind dat je een rete mooi blog hebt en volgens mij ben je een prachtig mens. Laat je niet wijs maken dat het niet zo is.

 60. Zezunja schreef:

  Geinig dat je hier niet ongestraft meer Linda kunt heten… ben benieuwd welke formulering de volgende Linda gebruikt.

 61. Nog een andere Linda schreef:

  Noem het maar geinig Zezunja, maar het eerste wat ik dacht toen ik @Linda zag staan in het stukje van Luna was: kut, als ze maar niet denkt dat ik dat heb gezegd! ;-)

 62. esther schreef:

  Wat je zegt ben je zelluf. Kortom, mensen die hier kleinzielige opmerkingen maken, oordelen en suggereren dat ze jou kennen door je blogs, zijn uitermate zielig en hebben vermoedelijk een zeer frustrerend leven. Good for you om ze es effe lekker de waarheid te zeggen! Wij vrouwen zijn vaak veel te lief (OK, behalve Linda en wat andere zielige types dan) :-)

 63. Een andere Linda (Linda no. 2 zeg maar) schreef:

  Hear hear, enne ik vind mijn naam nog steeds leuk hoor!

 64. salsa schreef:

  Beste Luna, als je je, na al je ge-weblog, überhaupt ook nog maar *iets* aantrekt van de reaguurders op je eigen weblog, dan heb je nog een lange weg te gaan.

 65. Marlous schreef:

  Heerlijk hè, hoe andere mensen het altijd zo fijntjes weten. Heb je ze jouw schoenen al aangeboden?

  Ook heerlijk om het soms arrogante Randstad-toontje van sommige reageerders te lezen. Was het leven maar zo eenvoudig dat je woonplaats je geslaagheid in het leven en in werk en je geluk in de liefde bepaalt…

  Luna, lekker zo doorgaan met bloggen, ik lig in een deuk om jou.

  Liefs van een plaatsgenoot (Off all places, hahaha)

 66. Rian schreef:

  Je hebt een populaire blog en daar reageren mensen op. Je kiest er voor om bepaalde dingen online te zetten en niet iedereen is en hoeft het met je eens zijn (ook al kennen ze het hele verhaal niet, maar goed dat is de schrijvers keuze), maar dat is toch helemaal niet belangrijk? Ik zie hier altijd juist veel mensen die je een hart onder riem steken en/of bevestigen dat je goed bezig bent. Als er dan een paar zijn die daar anders over denken, dan kan dat toch?

  Persoonlijk vind ik het erg netjes van Evelien dat ze hier in 3 reacties probeert uit te leggen waarom ze zo reageert, waar jij dan weer zegt dat ze alleen dingen probeert recht te breien. Waarom reageer je hier zo fel op? Jij, je nieuwe liefde en ex kennen het echte verhaal toch? Dan hoef je jezelf helemaal niet te verdedigen tegenover die paar mensen die anders denken dan jij.

 67. seriouzz schreef:

  wat eten we vanavond?

 68. mariek schreef:

  Luna heeft een blog. En als je blogt mag je schrijven wat je wil. En reaguurders of lurkers of weetikveelwie mogen reageren wat ze willen. Als het maar binnen geldende normen en waarden blijft, toch? Sticks&stones? Trouwens…onder Wie is Luna staat nog dat ze in Amsterdam woont hihi.

 69. Aukje schreef:

  Dit is nog ‘es een fijn stukje. You go girl!

 70. Jan schreef:

  Yes ! eindelijk!! ik zat op zo’n stukje van je wachten, want je blijft altijd zo beleefd, en ‘ uitleggend’ in je reactie op reacties !
  You go Girl!!

 71. Mandy schreef:

  Sja…klote dat je kutreacties krijgt. Doesn’t make your day.

  Maar aan de andere kant…wat vind je van blogs die alleen slijmreacties doorlaten? Word je daar niet misselijk van? Van dat hielengelik!

  Tuurlijk is het fijn als mensen het met je eens zijn of complimenteus. Maar als je controversieel eerlijk schrijft…over de ins (letterlijk) en outs van je leven…moet je dan willen dat je alleen maar poezelige reacties onder je berichtjes krijgt?
  Ik weet het niet, hoor Luna. Maanisch zou maanisch niet meer helemaal zijn.

  Mensen die vinden dat je niet meetelt als je niet in de hectiek van de Randstad woont…fuck ‘em! Wat weten zij er nu van? Die moeten dat wel roepen om zelf nog een beetje tevreden te zijn met de torenhoge huur die ze betalen voor hun pieterpeuterhuisjes zonder tuin waarvoor ze elke dag 2 uur in de file staan om 20km verderop te gaan werken. Als ze ook maar éven zouden toegeven dat Tiel best goed toeven is…sja…ai!

  En truttig? hehehe…tuurlijk! Nou, als jij truttig bent…eh…nou ja, whatever! Laat ze lullen. En laat de reacties gewoon lekker wél op je blog staan! Als reminder dat de wereld met bekrompenheid en domheid gevuld is…misschien wel júist onder mensen die het zogenaamd wél allemaal fast en furious in de Randstad hebben “gemaakt”.

 72. Boortje schreef:

  Het internet zit vol met gekken, helaas….

  Laat je niet gek maken en stel grenzen als het niet anders kan.

  Ga zo door!

 73. Luna schreef:

  @Mandy: Tuurlijk wil ik niet alleen maar poezelige reacties, integendeel… maar er zijn wel grenzen… discussie is goed, maar vaak vergeten sommige lezers dat het over mijn leven gaat en dat er een mens achter deze site schuilt… en ik zal nooit reacties weghalen of modereren of IP-bans geven… maar ik ben het nu wel zat dat ik alles maar over me heen laat gaan :-)
  @Eveline: Dan zijn we nu weer helemaal vriendjes! :-)
  @Rian: Mag ik nou ook eindelijk eens een keertje fel reageren als ik dat zo voel? Na mezelf 9 jaar te hebben ingehouden vind ik dat het nu tijd is om van me af te bijten als ik daar behoefte aan heb… grrrrrr… ;-)

 74. KNAL schreef:

  Go girl! Van je af!!! Groot gelijk!! Helemaal mee eens!!

 75. Jan schreef:

  @Luna
  Wat ik heel bijzonder vind om te zien is dat je lezers zich erg betrokken voelen, bij wat jij schrijft. Het was voor mij ook echt een schok dat je ineens wegging bij P. En voor mij niet eens alleen. Ik keek toen Brucie Lee ziek was, ook ieder uur even of er wat meer bekend was..
  Ik volg je echt al vanaf het begin (electric luna)
  Als ‘ volger’ ben je te gast in iemand leven, en als lezer moet je denk ik goed begrijpen dat, je dus niet alles weet. Alles wordt niet geschreven of benoemd. Het blijft een selectie. Maar wel een die mij iig nieuwsgierig houdt.
  Bij het reageren moet je natuurlijk alles kunnen zeggen, want dat schijnt zo te horen in NL.. Laten we alleen even onze reactie door lezen voor we op ‘ plaats reactie’ drukken.

 76. artgrrl schreef:

  lekker stukje Luna, maar jammer dat het nodig was natuurlijk en een en ander is alweer opgelost las ik hierboven, als je nog iemand wil meppen houd ik die graag voor je vast hoor ;-)

 77. Maurice schreef:

  Maar als je zegt dat P. een centimeter kleiner is en Nieuwe vriend groter is en zwaarder dan P. en jij..Dan vergelijk je toch?

  Maar ik kan er naast zitten natuurlijk :P

 78. Irene schreef:

  Wat een gezeik…. met je billen bloot op internet en dan mauwen als mensen het niet met je eens zijn….

  What the fuck wat die mensen zeggen (incluis ik bedoel ik dus) Je vaart je eigen leven. Dat is waarom zoveel mensen jou zo tof vinden en tegelijkertijd verafschuwen in je reacties. Dat is toch juist goed… Je bent een weblog kunstenaar. Je roept heftige emoties op… Cool toch, beter dan een suffe muts waarop iedereen loopt te ja knikken. Ik ben het vaak ABSOLUUT niet met je eens en toch kom ik altijd weer terug om je verhalen te lezen omdat ze me raken.

  Je doet het niet voor een veer in je reet daar ben je veel te eigenzinnig voor en heb dat heb je ook helemaal niet nodig!

 79. Carola schreef:

  Luna….geniet lekker van die grote kerel!!! Niemand weet hoe jij je voelde, toen je bij P wegging! En blijf gewoon alsjeblieft schrijven zoals je schrijft!!! Mensen hebben altijd wat te drammen, en het is makkelijker om dat over iemand anders te doen. want dan hoef je niet naar jezelf te kijken. Well screw them! Jij voelt je lekker met je grote kerel!!! En dat mag je iedereen best laten weten! Dus mensen WAAR BEMOEIEN JULLIE JE MEE
  Kijk naar jullie eigen leven, waar ongetwijfeld nog heel veel aan moet gebeuren.

 80. Ilona schreef:

  Als Luna truttig is, geef mij dan ook maar wat truttigheid. :)

 81. koen schreef:

  je lijkt ineens veel meer dan maar 1cm groter hoor :-)
  en over die ip bans … kan je ze d’r niet op laten en geregeld eens goed op hun nummer zetten zoals in dit stukje ?
  scheldproza rulez :D
  groetje,

 82. Indigo schreef:

  Last time I checked ging jouw log nog steeds over de manier waarop JIJ de wereld beleeft, en heette het “Maanisch” en niet “Politiek correct en sociaal verantwoord”. Waarom zou je je moeten verdedigen?

  En! Grappig genoeg reageren mensen heel fel als P. ter sprake komt, maar amper of niet als het over sex of drugs gaat. Schijnbaar gaat het hier over een heel speciaal selectief soort moraal waar mensen aan lijden. Persoonlijk denk ik dat er een hoop hartjes zijn gebroken en een hoop teentjes zijn vertrapt in het proces dat “relatie” heet, dat mensen daarom zo fel moeten reageren. Het komt dan allemaal wel erg dicht bij huis.

  Ik vind overigens dat je met de hele breakup erg gentlewomanly bent omgegaan, je hebt er immers amper iets over gezegd, behalve Dat je bij hem bent weggegaan.

  Nergens heb ik je zien schrijven dat P. minder man is dan je huidige man. Daarom wil ik een aantal lezers op het hart drukken nog een lesje “Begrijpend lezen” te gaan volgen op de dichts bijzijnde school. Daar zouden we allemaal baat bij hebben.

  Keep on doing your thing! De wereld zit nu eenmaal vol met stomme mensen, jammer genoeg.

  Ohja, en truttig is hartstikke het nieuwe hip. Toevallig.

 83. Bateman schreef:

  HAHAHA moet ik blij wezen dat je niet weet wie ik ben? LOL rot toch op, pummel.

 84. H.IJ schreef:

  @bateman
  Pummel? u is dus nog van voor de oorlog?
  Dan vind ik het sneu voor u dat u geen eigen leven heeft en uw frustraties op deze manier moet ventileren. En inderdaad wees maar blij! Lekker een beetje anoniem iemand af lopen kammen aan de hand van een paar stukjes op het web wat misschien nog geen procent is van het echte leven. LOSER!

 85. H.IJ schreef:

  @bateman
  Herstel: Ik bedoel natuurlijk NOZEM ipv LOSER!

 86. Lizzy schreef:

  YEAAAH! Luna rocks!!!

 87. Muts schreef:

  Oh, lekker. Ik houd wel van een beetje stennis. Heb op mn gemakkie alle reacties gelezen, en genoten!
  Heb ook al een favoriet: H.IJ
  Over veilig voelen gesproken… H.IJ lijkt me echt zo’n heerlijk grote viking waar je lekker tegenaan kunt kruipen :-)

 88. karin schreef:

  ey Luna, lekker jezelf blijven met wie je bent en wat je doet en de rest fuck you.

  groetjes van een oud klasgenoot

 89. Suffie schreef:

  Wie de tuindeur open zet kan vliegen verwachten…

 90. Monique schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook met sommige dingen die je hebt gedaan niet eens ben (of hoe je het hebt gedaan), maar het is jouw leven….maar jij schrijft erover op Internet en je geeft mensen de mogelijkheid erop te reageren…
  Ik heb nooit eerder gereageerd, maar werd wel een beetje misselijk van alle meepraters die elke beslissing van jou geweldig vonden en nooit eens iets kritisch zeiden.
  Ik denk dat het heel normaal is dat je ook af en toe commentaar over je heen krijgt, kijk, het hoeft niet op een grove manier natuurlijk, maar al dat geslijm de hele tijd…beetje onrealistisch ook hè…
  (Ik lees jouw stukjes trouwens ook al vanaf de Electric Luna tijd, het is een verslaving ;) ).
  Gewoon lekker doorschrijven, en zo’n stukje als dit mag natuurlijk ook, maar iedereen mag het ook met jouw stukjes oneens zijn natuurlijk…

 91. CiNNeR schreef:

  De gevulde koek deed me meteen denken aan Suffie, blijft een goede prijs om overal bij in te schakelen ;)

 92. Mia schreef:

  helemaal geweldig toch dat “vriend en vijand” je blog leest. Er zijn er genoeg waar nooit iemand naar kijkt, laat staan op reageert. Natuurlijk zal niet iedereen het eens zijn met jouw idee-en of acties en als je die absoluut niet wil horen, kun je altijd de knop “Plaats Reactie” verwijderen. Wat mij betreft: ik vind dat je geweldig schrijft en je lijkt me een top mens!

 93. linda schreef:

  Ben het eens met Monique.
  Dat geslijm is mij bekend. Zit in een branche waar ik dat regelmatig tegenkom.
  Ik walg er van. Ik heb liever iemand die me recht in m’n face de waarheid zegt.

 94. dré schreef:

  in ieder geval goed voor 100 reacties

 95. Kim schreef:

  Ik heb diverse keren een licht kritische reactie geplaatst maar gek genoeg stonden die er hooguit een dag op en waren dan verdwenen…ja zo houd je wel allemaal positieve reacties over.

  Ik ben dan ook aangenaam verrast over al deze reacties. Lijkt een mooie afspiegeling van de samenleving. Mooi toch! Ook ik vind Luna’s stukjes niet altijd top, vaak iets teveel in de verdediging geschreven, alsof je je steeds moet verantwoorden of je het wel goed doet. Vermoeiend lijkt me, maar wel leuk om te lezen! Daar gaat het allemaal om toch! Blijkbaar geen grijze muis anders zou je niet zoveel stof doen opwaaien, Groeten Kim

 96. Maurice schreef:

  Ik zeg altijd dat de waarheid in het midden ligt :D

  Maar ik hou dan ook van je schrijfstijl. En ik moet even kwijt dat ik je Valentijnskrans giga leuk vind. (Ja/nee dit is geen slijmen, de waarheid ligt in het midden)

 97. Amiek schreef:

  Dit is heavy shit zeg. Soms lijkt het wel of er op het web een heleboel mensen rondlopen die er alleen maar zijn om te oordelen. Soms verpakt als ongevraagd advies, maar altijd een oordeel. Vermoeiend. Jouw grens is in ieder geval duidelijk. Goed gedaan!

 98. Bitch schreef:

  Wanneer je een weblog schrijft, moet je ook tegen negatieve reacties kunnen vind ik. Als een vaste lezer eens een kritische opmerking maakt, is het meteen een bitch of trut?! Als je daar niet tegen kunt en alleen veren in je kont wilt, moet je mensen maar niet laten reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *