web analytics

12

LUNA HOORT ‘PIEPPIEPPIEP’

Ik moest nu, nu, nu ineens een pincet hebben, want er zaten een paar wenkbrauwharen de verkeerde kant op die ik ook graag nu, nu, nu wilde verwijderen. En ik weet dat ik minstens 5 pincetten in huis heb, maar waar, dat is altijd de vraag! In plaats van orde te scheppen in de chaos en de boel een beetje op te ruimen kies ik er liever voor om zo snel mogelijk van mijn wenkbrauw-probleem af te komen en over te gaan op de aanschaf van pincet nummertje 6. En Thank God voor een huis in centrum Amsterdam, want binnen 5 minuten sta ik in de Kruidvat. En omdat ik een nogal gejaagde en drukke indruk maak ben ik de target van het beveiligingsjochie. Zo’n pikkie van een jaar of 18 met net 3 schaamhaartjes en nog nooit geneukt waarbij ik me dus never nooit veilig zal voelen. En terwijl ik op zoek ben naar een pincet voel ik hem naar me staren. En ja, moet je dan terugkijken, of juist niet? Hoe kijk je als een niet-dievegge? Ik besluit vriendelijk te glimlachen, maar terwijl ik de rest van de Kruidvast door sjees loopt het jochie me quasi niet-opvallend achterna waardoor ik nog gejaagder word. Zenuwachtig, dat ook. Ga weg, denk ik, terwijl ik met een vol mandje voor de kassa sta en zie dat het beveiligingsjochie zich strategisch achter de detectiepoortje heeft gepositioneerd. En ja, ik kon er natuurlijk op wachten, want zo’n dag is het; het alarm gaat af wanneer ik door de detectiepoortjes loop. ‘Pieppieppiep’! Binnen no time staat het jochie naast me. "Wat heeft u gekocht mevrouw?", vraagt het jochie. Mevrouw? Mevrouw? Ja, joh, maak de situatie nog even erger. Ik zucht en begin met het uitladen van mijn tas. "Dit heb ik gekocht en dit zat al in m’n tas en dit heb ik gekocht en dit en dit en deze mascara zat al in m’n tas en deze lipgloss ook", begin ik. Even later ligt er een ongeorganiseerde stapel met nieuwe en oude verzorgingsproducten op een tafeltje. Zijn blik blijft hangen bij mijn net gekochte Lactacyd intiemtissues. Ik wil wat zeggen als; "Ja, dat ken je niet hè? Dat is voor een frisse kut, lul!", maar ik glimlach nog maar een keertje. Even later zie ik het jochie met de tissueus op en neer lopen door het detectiepoortje. Gênant! Fucking gênant! En pas na een 5 minuten durende tas-check sta ik eindelijk buiten. Thuis epileer ik m’n wenkbrauwen en denk aan de 3 schaamhaartjes van het beveiligingsjochie.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. lin schreef:

  Het is nog zo vroeg in de ochtend voor mij, maar ik heb nu al mijn eerste lachkick gehad, Za-lig.

 2. Octavie schreef:

  Hahahaha. Je hebt meer haren op je voorhoofd dan het jongetje tussen de benen.

 3. Poebeliewoepsie schreef:

  Hahaha!

  En toch is het altijd zweten als zo’n ding afgaat, ook al weet je 100% zeker dat je alles betaald hebt.
  En sta je ook mooi voor lul ten overstaan van de rest van het winkelend publiek. Eigenlijk moeten ze, als ze erachter komen dat het hun eigen schuld is, op hun knietjes met je mee naar buiten komen en onderwijl luidkeels scanderen dat ze ontzettende eikels zijn om jou ten onrechte van zoiets te betichten.

  Ach, hij heeft er drie, dus kan er in ieder geval een leuk vlechtje van maken…

  Even voor mijn nieuwsgierigheid: Wat veroorzaakte nou uiteindelijk het afgaan van het alarm?

 4. Luna schreef:

  @Poebeliewoepsie De oorzaak van het afgaan van het alarm heeft hij uiteindelijk niet eens kunnen vinden!

 5. Janssen. schreef:

  Feit blijft dat het joch natuurlijk gewoon zijn werk doet,dat de pieper ging is pech voor jou…………..

 6. susan schreef:

  hilarisch stuk Geweldig!

 7. Maurice schreef:

  Lactacyd intiemtissues…Ow…Dus daar is het voor :D

  Ik lig weer krom !!!!!!!! (van het lachen)

 8. leila schreef:

  Bij het kruidvat bij mij in de buurt gaat altijd de pieper als je het pand verlaat, bij iedereen. Er wordt al niet eens meer op gereageerd:). Dat schept nieuwe perspectieven, hahahaha.
  O ja, eh..wat is schaamhaar? lol

 9. Brooklyn schreef:

  :-)

 10. Marijke schreef:

  De alarmsystemen van kruidvat zijn veel “krachtiger” dan die in eender welke winkelen. Ik heb het gedurende 2,5 jaar geregeld voor gehad :s Ik durfde al bijna niet meer binnen gaan. Na de 100ste keer mijn tas te onderzoeken heb ik een platte stikker gevonden met metalen draadjes in. Dit was blijkbaar de boosdoener gedurende 2,5 jaar… Het product waar deze op hing kwam oorspronkelijk van kruidvat zelf.

  Zeer goede doekjes trouwens …

 11. JustMe schreef:

  Luna als je make up in je tas hebt zitten, moet je even checken of alle stickertjes eraf zijn. Het kan namelijk zo zijn dat er nog een (stukje) beveiligingssticker op zit, die zichzelf weer activeert. En daardoor sta je dan mooi voor *piep* ;o)

 12. Maurice schreef:

  Even tussendoor. Omdat vriend P. het al vast 1000 x heeft gezegd.

  “Luuntje, je hebt geen troep op je gezicht nodig. Je bent gewoon mooi van jezelf….”

  God mag weten wat vrouwen mankeert. Maar wij zeiken ook niet over onze lul :D (hoewel….Maar dat is een ander verhaal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *