web analytics

11

LUNA HEEFT DE SITUATIE VOLLEDIG ONDER CONTROLE

Al drink ik allang niet meer zoveel als vroeger, ik leef nog steeds volgens de stelregel; je moet zoveel mogelijk drank in huis hebben om je helemaal de tyfus te zuipen, zodat je, mocht er zich een terroristische aanslag, burgeroorlog, watersnood, Hongerwinter, Hitchcock-tafereeltje, Return of the Killer Tomatoes of iets met zombies gaan aandienen, in ieder geval genoeg alcoholin huis hebt om alles om je heen zo snel mogelijk te vergeten! En dat dan voor minstens een maandje, totdat het ergste kwaad geschied is, of totdat het me gewoon niks meer kan schelen omdat ik dan ergere problemen heb, zoals bijvoorbeeld een alcoholvoorraad die geslonken is tot een nulpunt. Dus toen er 1,5 maand geleden een advertentie in de Tielsche Courant stond dat er een Wijnkelder-Uitverkoop zou plaatsvinden bij de Albert Heijn en dat er allerlei topwijnen voor slechts € 2,50 de deur uit zouden gaan, begon mijn hart iets sneller te kloppen. Je tijdens een zombie-aanval helemaal naar de klote drinken met wijntjes van de Albert Heijn voelt toch net iets prettiger dan met wijntjes van de Lidl, dus die Wijnkelder-Uitverkoop, daar moest ik bij zijn! Verkering J. was niet te beroerd om z’n auto strak voor de deur van de AH te parkeren zodat we de 40 aangeschafte topwijntjes ook meteen hop, vanuit de kar, hop, in de achterbak konden tillen. En omdat we die avond meteen even doorreden naar Breda om een via Marktplaats.nl aangeschaft wijnkastje op te halen, konden we de flessen ook meteen hop, in het wijnkastje zetten. En het voelde goed. Veilig ook. Stabiel. En ik waande mij in een prettige leefomgeving. Maar toen ik in de krant las dat er vorig weekend wéér een Wijnkelder-uitverkoop zou zijn bij de Albert Heijn begon het toch te knagen. "Maar het is echt zonde als we niet gaan hoor", zei ik tegen J., "ik bedoel, 2,50 voor een fles wijn waar je normaal gesproken 6 tot 10 euro voor betaald, dat scheelt hoor. Ze hebben alleen wat etiket-schade!" "Maar er staan nog 40 flessen van de vorige keer", zei hij. "Nou… eh… dat niet meer precies hoor",zei ik, "maar het is écht belangrijk om weer te gaan. Echt hoor. Straks gebeurt er iets Jack Bauer-achtigs en dan zitten we hier maar met die pakken ijsthee van jou! Ah? Ah? Ga je weer even mee? Met de auto? Dan krijg je zo een kusje, echt!" Dus er bevinden zich momenteel zo’n 120 flessen topwijn in dit huis. En zolang War of the Worlds zich niet in mijn achtertuintje gaat afspelen maakt niemand mij wat dit jaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Linda schreef:

  Dus als de pleuris uitbreekt, dan weten we waar we moeten zijn. Met z’n allen richting Tiel… :P

 2. Marleen schreef:

  Hoezo? Jij was toch gestopt met drinken? Heb ik wat gemist dan?

 3. Luna schreef:

  @Marleen: Vorig jaar was ik een paar maanden gestopt inderdaad… omdat ik dacht dat m’n paniekaanvallen daarvan kwamen… maar dat was uiteindelijk dus niet zo… drink nu af en toe een wijntje/biertje (met wat, eh, uitschieters hier en daar, dat dan weer wel)… Geen paniekaanval gehad meer sinds ik uit A’dam centrum weg ben… :-)

 4. Honne schreef:

  Je bent gestopt met roken toch?
  Ze zeggen dat vaak als je van de ene verslaving af bent wel weer een andere verslaving opbouwd.
  Hopelijk blijft het meer bij verzamelen dan het opzuipen ervan ;-).

  *Honne nog maar een sigaretje op steekt :-P.

 5. Luna schreef:

  @Honne: Oh, maar ik ben nu vooral verslaafd aan seks hoor… ;-)

 6. Honne schreef:

  @Luna Haha, ik wacht dan ook met smart op je testuitslag van de smeer en glij en sexmiddeltjes ;-) .

 7. Luna schreef:

  @Honne: Misschien komen hier binnenkort ook de producten die ik test voor de FOXY (op aparte pagina natuurlijk… moet wel netjes blijven op de voorpagina, haha)!

 8. Marloes schreef:

  Ik verheug me op de witte port! :)

 9. H.IJ schreef:

  @Marloes: ik heb vorige week al twee flessen gekocht! Komt dus helemaal goed.

 10. Marloes schreef:

  120 flessen? 1 feestje en je bent er zo door heen ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *