web analytics

17

LUNA EN JORDY

Met 5 plastic tassen vol PloesiePoesies probeer ik het kleine halletje binnen te lopen waar het winkelmeisje me op gewezen heeft. “Daarachter staat een stoel”, zegt ze, “ga maar vast zitten, dan help ik deze klant nog even.” Ga maar vast zitten? Ga maar vast zitten?! Eerst moet ik me langs 2 middelgrote honden en 1 grote Deense Dog pup zien te manoeuvreren! En binnen no time staan ze alledrie kwijlend tegen me aan te springen. “Je bent toch niet bang voor honden hè?”, vraagt het meisje. “Eh, nee, hoor, maar ik ben meer een poezenmens, volgens mij ruiken ze dat”, zeg ik. “Ze doen niks hoor”, roept het meisje, “en er lopen hier ook 5 katten rond, dus ze zijn wel wat gewend.” “Oh, okay”, zeg ik terwijl ik m’n tassen neerzet en plaatsneem op het stoeltje. De honden schieten als een kermisattractie langs m’n benen. Links, rechts, op en neer en op en neer. “Nee, niet je kop in de tas”, zeg ik tegen een dikkige labrador en duw ‘m aan de kant. Nee! Geen hondenkwijl op m’n PloesiePoesies! “Jij bent braaf”, zeg ik tegen een soort zwarte herder die naast me komt zitten en aai ‘m over z’n kop. Ik ruik aan m’n hand. Nee, niet lekker. “Ik kom er zo aan hoor”, zegt het winkelmeisje, “wil je koffie?” “Ja, doe maar.” En terwijl ik heel even niet oplet staat de Deense Dog-pup ineens met een roze PloesiePoesie in z’n bek te schudden. “Nee, hondje, nee!”, roep ik en probeer de poes uit z’n bek te pakken. “Nee, stout”, probeer ik daarna. Oh, paniek! “Laat los hondje, laat los!”, roep ik in een laatste wanhoopspoging en gelukkig sta ik even later het hondenkwijl van de poes te vegen. “Misschien kun je de tassen beter op de tafel daar zetten”, zegt het winkelmeisje terwijl ze me een kopje Senseo geeft, “nog 5 minuutjes, dan ben ik er.” Wanneer ik m’n tassen op de tafel heb gezet en een slokje van m’n Senseo neem zie ik dat de Dog zijn kop in een kattenbak steekt. “Jordy! Niet doen”, hoor ik vanuit de winkel, “Jordy!” Het meisje loopt richting de Deense Dog en trekt hem aan z’n halsband uit de kattenbak. Een strontlucht komt me tegemoet. Jordy’s grote roze tong draait een cirkel rond z’n bek. “Heeft-ie nou kattenpoep gegeten?”, vraag ik het meisje. “Ja, ze doen het alle drie”, zegt ze, “hoe verser de poep hoe beter.” WTF? De Dog zit op nog geen meter afstand en kijkt me vrolijk aan. Daarna komt Jordy met z’n kwijlende bek op me afgelopen. En legt z’n kop op m’n knieën. Op m’n kekke ‘70’s jurkje. I’m soooooo not a dog person.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Gerard schreef:

  pfffffffff nou… shake hands! ;)

 2. Janssen schreef:

  LOL!!!:):)

 3. Honne schreef:

  Hahahaha ach ook n iet als je mijn 9 weken oude pup ziet? ;) .
  (Heh bah ik hoop toch niet dat onze hond de stront van onze kat op gaat vreten :( )
  http://i37.tinypic.com/10nyoeh.jpg

 4. jojootje schreef:

  ik snap helemaal wat je bedoelt……ik ben ook absoluut geen fan van honden, hoe leuk ze ook zijn (volgens hun baasjes)

 5. Janssen. schreef:

  Honden zijn gek op kattepoep,trouwens ook op dat van eenden……ach,af en toe een hapje is oke,barstensvol mineralen….:):)

 6. Swampy schreef:

  PUKE!!! Cats are soooooooooo gorgeous and clean!! :-)

 7. Aukje schreef:

  Ik ben opgegroeid met honden en die van ons aten altijd koeienpoep. :) Maar hoe leuk de honden ook waren, ik ben ook veel meer een kattenmens.

 8. Maurice schreef:

  Dit is een marketing move…Luna komt met Poop Doggies! Let maar op !

 9. San schreef:

  Ieeeewwww! Honden zijn zo vies!

 10. Janssen. schreef:

  Protest San!!!
  Honden zijn wat je ze leert en vooral afleert…..:):):)

 11. artgrrl schreef:

  wat handig! nooit meer de kattenbak verschonen want de honden eten ‘m wel leeg…

 12. darja schreef:

  getverdegetver! ze zijn vast heel lief, maar een kattenpoep-etende hond zou ik ook ver van mijn ploesie-poesies houden! ieuw!

 13. Djoizz schreef:

  Vroeger woonden mijn ouders bij een park en hadden een hond. Die hond at ook graag poep…. maar dan niet de poep van de andere honden. Nee, alleen de poep van de zwervers die woonden in dat park… :(
  Ik woon nu niet meer bij mn ouders en heb 2 katten.

 14. Johannet schreef:

  Vanmorgen werd ik wakker van een lange staart die door mijn gezicht heen en weer wreef. Ik deed mijn ogen open en keek recht in het achterste van Mai. Ik strompelde de trap af en kneep mijn neus dicht voor de kattenbaklucht. Een verse drol. In de keuken greep ik in een haarbal van Max die naast de aangekauwde bos bloemen lag. Mijn lieve hondje kwam op gepaste afstand aangekwispeld. Terwijl ik uitgleed over een haarbal van Mai.
  Eerst een kopje koffie en dan trek ik me terug op het toilet.

 15. Linda schreef:

  Ik vind honden wel erg leuk maar ben een kattenmens…bah wat vies dat ze uit de kattenbak eten, dat kun je ze vast afleren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *