web analytics

19

LUNA EN HET SCHUIM OP HAAR LIPPEN

Gisteren, in ‘Het Parool’; ‘Café Schuim in de Amsterdamse Spuistraat is vanmiddag rond het middaguur dichtgetimmerd. (…) De politie had daar bij een inval in de nacht van 1 op 2 april ruim 70 xtc-pillen en 40 wikkels cocaïne aangetroffen. ‘Het Horeca Interventie Team van de politie had maanden geleden informatie gekregen dat in het café in harddrugs werd gehandeld.’ Maanden geleden? Toen ik nog geen dag in Amsterdam woonde wist ik al dat je in en rond café Schuim moest zijn als je op zoek was naar pillen of coke. En toen had ik zelf nog nooit alcohol gedronken, of iets geslikt of gesnoven, dus als ik dat binnen een dag al wist, waarom weet de politie dat dan niet al jaren en jaren? Volgens mij is het zelfs opgenomen in de ‘Lonely Planet Europe’; ‘If you want to buy some good coke or xtc in Amsterdam, please try café Schuim at the Spuistraat 189.’ Nee, rechercheurs van het team hebben café Schuim de afgelopen weken eens goed geobserveerd en stelden daarna vast dat er inderdaad in harddrugs werd gehandeld en dat het daar ook werd gebruikt. Wat een conclusie! Ik durf met 100% zekerheid te zeggen dat in élke Amsterdamse club, in élke kroeg, in élke discotheek, in élk establishment dat ook maar iets met uitgaan te maken heeft wordt gesnoven, geslikt of geblowd. En waar gebruikt wordt, wordt gedeald. En als dat dan toch zo is, dan is het mijns inziens diep triest om af en toe willekeurig een horecagelegenheid te sluiten, gewoon om eventjes als burgemeester een punt te maken. Maar volgens burgemeester Job Cohen leverde café Schuim een groot risico voor de openbare orde. Nee, het dichttimmeren van een café dat de hangplek is van zo’n 200 cocaïnegebruikers, dát is lekker voor de openbare orde! Flikker toch op. Het harder aanpakken van drugsgebruik of drugsverkoop zal nooit samen gaan met minder gebruik. Ze verkochten trouwens ook ontzettend lekkere broodjes in café Schuim. Waar moet ik die nu voortaan vandaan halen?

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Silvia schreef:

  Dat lijkt me ook ja. Waar denkt meneer Cohen dat de gebruikers nu heen gaan dan? Een ander café? De straat op…?

 2. ReZa schreef:

  Beter dat ze gezellig met zijn allen in het cafe zitten.
  Daar vallen ze ook niemand lastig en is iedereen tevreden.

 3. Front Anti-Tori schreef:

  Dit moet je dus niet gaan doen, Luna… Open deuren intrappen, de vinger heffen en oreren. Je bent het leukst als je knipoogt.

 4. Tamara schreef:

  zo lijkt het me dat je toch alleen maar meer overlast krijgt? want al die drugsgebruikers gaan dan zwerven over heel a’dam misschien )_)

 5. Front Anti-Tori schreef:

  Opbouwend bedoeld, trouwens.

  Felle betogen zijn alleen leuk als je iets verrassends beweert – en niet wat élke eigentijdse, min of meer hoogopgeleide inwoner van Amsterdam toch al vindt.

  Snappie?

  Ik ben trouwens ook 30 geworden dit jaar.

 6. dreadloki schreef:

  Cocaïnegebruikers associëren met zwervers, danwel het zwerven over straat.

  Zelden het predikaat “hoogopgeleid” zo misplaatst aanschouwd.

 7. Willem schreef:

  Word je niet een beetje te oud voor harddrugs?

 8. Sillycrazyme schreef:

  En daarbij komt, als de gemeente helemaal niets tegen drugsgebruikers zou doen dan werden ze daar weer mee om de oren geslagen. Ik zeg niet dat dit de manier is hoor, alleen wat betreft een onderwerp als dit kun je het toch nooit bij iedereen goed doen

 9. joop moerman schreef:

  Ze zullen de overheid wel getart hebben door de ongeschreven regels te overtreden.

 10. Oss schreef:

  Volgens mij zijn ze warm, ze zouden het hele blok rond schuim kunnen dichttimmeren,
  zou zomaar kunnen dat in het midden de loods staat waar de hele stad mee wordt bevooraad.

 11. Alper schreef:

  Hoe zou het nou komen dat die broodjes zo lekker waren?

 12. Jrn. schreef:

  Haha, lekker broodjes! Bolletjes wit en bruin?
  Maar ben het helemaal met je eens, willekeur is troef. wanneer gaan we nu eens beseffen dat de mens gewoon drugs wil, en die hele handel lekker legaliseren. Gaat én heel veel overlast schelen, én heel veel criminaliteit. ik weet zeker dat het aantal probleemgebruikers niet in verhouding staat tot het leger recreatief gebruikers, die verder niemand tot last zijn en er prima mee om kunnen gaan. voorlopig zie ik een verbod op alcohol en sigaretten nog niet in de maak. zoals ik zei, willekeur is troef…

 13. suuzzzz schreef:

  Niet alleen lekkere broodjes, ook heerlijke koffie, kindvriendelijke (onder invloed van?) bediening, mét kleurplaten en stiften (die het deden). Ik mag er graag een middagje hangen.

 14. Ach ja, daarom hou ik ook zo van Nederland (met name Amsterdam)
  Als je zin hebt in harddrugs, of er verslaafd aan bent, ga je naar het café waar je al jaren lekkere dealen sluit en na 5 jaar word dat café dan eindelijk gesloten, maar heb jij wel mooi die 5 jaar lekker kunnen “spacen” ;)
  Zo kun je het ook bekijken, toch ?

 15. joop schreef:

  Als iemand die al jaren in Schuim komt wil ik ook graag even wat kwijt: Ik ben erg blij dat de politie het dicht heeft getimmerd. Al heel lang wordt er gebruikt in Schuim. Weinig mis mee. Het bleef binnen de perken. De laatste paar keer dat ik er was, was Schuim echter veranderd in een agressieve coke tent. Mensen die ruzie met je zochten wanneer je tegen ze opbotste, dealers die elkaar de handel niet gunden. Het liep uit de klauwen. Dus nu even dicht dan kunnen we over een paar maanden weer open en dan kunnen we weer terug naar gematigd en gezellig gebruik.

 16. Dr.D schreef:

  -Ik ben erg blij dat de politie het dicht heeft getimmerd.-
  U is net zo oplossingsgericht als de overheid.
  En mensen die ruzie zoeken bij per ongeluk lichaamlijk kontakt is hun ‘koeltoer’
  Dat kan je ook bij de Dirk gebeuren…

  Het gebruik in `t Schuim was , net als elders vaak genoeg, in `t weekend lastig te ontkennen.
  Maar spijker dan heel Amsterdam dicht!!!
  Op `n ruigoordavond in Paradiso glij je uit over de ‘ponypapiertjes’!!! Hoor je niets over…
  Op Dancevalley… duizenden pupillen als schoteltjes! etc…

  Meer:
  http://afkraken.antville.org/stories/1096396/

  Dr.D mist nu al de gratis IJ biertjes van de barvrouw…
  eh,eh

 17. Van der Putten schreef:

  ’t Schuim… Jaren geleden zag ik ‘ns Hans van der Togt totaal afgeleefd de wc ingaan. 5 minuten later kwam hij er superstrak en levendig uit. Heel sneaky verliet ‘ie de zaak. Zijn gezelschap, een jongeman, heeft nog heel lang zitten wachten.

 18. chris schreef:

  wat een naab die cohen,
  beter geven we heb een lintje komt ie mis ook nog een keer langs

 19. chris schreef:

  beetje jammer cohen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *