web analytics

10

LUNA EN HET CHAKRA-VROUWTJE

“Met deze biotensor meet ik je emotionele en mentale conditie”, zegt een vrouwtjes dat gespecialiseerd is in ‘Chakra Healing’. Het chakra-vrouwtje houdt een metalen voorwerp in haar hand. “De biotensor is een subtiele energieversterker”, zegt ze. “En met behulp van de biotensor geef ik een cijfer van 1 tot 9 voor jouw 7 verschillende chakra’s. Een 9 is het beste en een 1 komt eigenlijk alleen voor bij mensen die op sterven liggen.” “Oh”, zeg ik. Het chakra-vrouwtje vraagt aan de biotensor hoe het met een mijn chakra’s is gesteld. Ze spreekt zachtjes de nummers ‘1’ tot en met ‘9’ uit en als een bepaald cijfer bij mijn chakra past, dan begint de biotensor ‘ja’ te knikken. Past het cijfer niet, dan knikt de biotensor ‘nee’. Op een papiertje schrijft ze haar bevindingen en als ze klaar is kijkt ze me voorzichtig aan. “Je scoort op alle chakra’s erg laag”, zegt ze. Ja, dat dacht ik al. Zul je altijd zien. Helemaal uit balans. Fuck. Fuck. Fuck. “Eh, ik ben net ziek geweest”, probeer ik. Had er niets mee te maken. Ik liet me te veel beheersen door m’n gedachten. “Je moet erg veel van jezelf hè?”, zegt het chakra-vrouwtje. “Je stelt te hoge eisen.” “Partner P. zegt ook altijd dat ik teveel moet van mezelf”, vertel ik. En partner P. zegt dat helemaal gratis, denk ik ondertussen. “Ik wil je graag een oefening meegeven waar ik zelf ook veel aan heb gehad”, zegt ze. “Je kunt iedere ochtend een paar minuten langer in bed blijven liggen en dan denken aan alle dingen die je niet hoeft te doen.” Klinkt goed. “Je hóéft niet te werken”, zegt ze, “en je hóéft de telefoon niet op te nemen. Je hoeft eigenlijk niet eens je ogen open te doen.” “Dus ik moet elke ochtend met m’n ogen dicht opsommen wat ik niet hoef te doen die dag?”, vraag ik. “Ja, het is echt een goede oefening”, zegt ze. Luna moet dus opsommen wat ze niet moet.

Wordt vervolg…

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Suffie schreef:

  Da’s geen chakra, da’s pure Rationeel Emotieve Therapie…!

 2. Jan F. (de) schreef:

  Hahahaha, erg leuk! “ik moet niet plassen, ik moet niet koffie, ik moet niet denken aan wat ik allemaal niet moet”

 3. Rick de Kikker schreef:

  Ik hoef niet in therapie.

 4. Eric schreef:

  Moet je nóg een ding extra op een dag…!

 5. artgrrl schreef:

  Een weblog bijhouden hoeft ook helemaal niet! Maar het is wel leuk. Op zo’n beurs hebben ze altijd makkelijk praten. M’n moeder was een keer verslaafd aan waarzeggers en handopleggers, als ze haar niet vertelden wat ze wilde horen ging ze naar een andere. Als ze haar wel vertelden wat ze wilde horen ging ze ook naar een andere, ter bevestiging…

 6. eliane schreef:

  Ik zou niet aan je vragen of je veel van jezelf moet. Ik zou aan je vragen of je je erg verveelt. Want anders had je geen tijd voor zulke onzin.

 7. eddy kledder schreef:

  Sja…. kra (?)

 8. Luna schreef:

  Soms is het heel leuk zijn om iets onzinnigs te doen als naar een paranormaal beurs gaan… dat heeft niets met vervelen te maken…

 9. Roos schreef:

  Nog zo eentje:

  ik hoorde mezelf laatst zeggen dat ik op zoek was naar rust maar dat ik geen tijd had om te mediteren. Neee, gaat heel lekker ;-)

 10. eliane schreef:

  @ Luna, zo bedoelde ik het natuurlijk ook niet! Ik bedoelde de kunst van de cold reading.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *