web analytics

14

DAAR GAAN WE WEER?

“Volgens mij is het weer niet goed met Bruce hoor”, zei ik gisteren tegen m’n ouders terwijl ik Bruce Lee voor de derde keer in 10 minuten op de bak zag zitten. Ik Toen hij daarna wéér 3 keer op en af richting kattenbak liep en hij pijnlijk begon te kreunen toen ik ‘m oppakte, wist ik meteen dat het weer mis was. Sinds de toestand met Bruce een paar maanden terug let ik als een havik op zijn pisgedrag. Ik geef alle 4 de katten ook al maanden voer dat speciaal geschikt is voor katten met blaasproblemen. Want Bruce alleen op dat dieet zetten en de andere katten gewoon blikkie-blikkies blijven geven, dat ging gewoon niet. En alle katten dat speciale geven was geen enkel probleem volgens de dierenarts. “Hij moet weer gekatheteriseerd hoor”, zei ik en na een razendsnel dierenarts-bellen, taxi-bellen, kat-in-bakkie-stoppen en jas aantrekken stonden m’n vader en ik een kwartier later voor de dierenarts met een heftig jankende Bruce. M’n hart klopte in m’n keel en ik was doodsbang dat ik weer een week met een poezendrama geconfronteerd zou worden. Of de rest van m’n leven! Misschien zou z’n pikkie dan toch geamputeerd moeten worden! Paniek! Na wat voelen, temperaturen, duwen en wegen zei de dierenarts: “Ik wil ‘m toch wel even hier houden en dan bel ik wel of u ‘m op kunt komen halen of dat we ‘m een nachtje hier houden.” “Oh, nee, ik kom ‘m sowieso ophalen”, zei ik, “ik laat ‘m hier niet in z’n uppie in zo’n hok zitten.” “Heeft u ‘m wel dat speciale voer gegeven?”, vroeg de dierenarts. “Ja, maar niet dat van jullie”, zei ik, “maar het was wél speciaal voor katten met blaasproblemen. Bij de dierenwinkel. Keertje vis, keertje vlees, keertje kip. En ik heb ‘m ook wel eens héél klein stukje kip of ham gegeven, omdat-ie zo lief keek. En hij heeft ook wel eens vlees van m’n bord gejat.” “Je moet nog beter gaan opletten”, zei de dierenarts. En een paar uur, een katheterisatie, een bloedonderzoek, 210 euro en 50 schietgebedjes van m’n moeder later, mocht ik Bruce weer op gaan halen. Thank God. Momenteel ligt er een door de valium lichtelijk gedrogeerd poesje op m’n schoot te ronken. En het befje dat net weer was aangegroeid is nu weer afgeschoren. Maar hij heeft wél net de hele kattenbak volgepiest.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. seriouzz schreef:

  Bestaan er ook huisdierenverzekeringen?…wordt zo wel erg prijzig…zelfs als je het er 1000% voor over hebt!

 2. Aukje schreef:

  Je zou bijna denken dat z’n piemel er maar beter af kan… Wat betreft het geven van de andere katten met datzelfde dieetvoer: het kan zijn dat katten er dik van worden. Bij Scooszi is dat niet het geval, maar bij Pixel wel.

 3. Aukje schreef:

  Oh, en nog een tip: je kan dat dure voer van de dierenarts iets goedkoper online bestellen en thuis laten bezorgen (hoe groter de zak, hoe goedkoper in verhouding): http://www.dierapotheker.nl. Ook is er een site voor alternatieve diergeneeskunde voor katten met blaasgruis die me ook zeer aanspreekt: http://www.blaasgruis.nl/.

 4. Linda schreef:

  Oh wat zielig voor Bruce en wat een spanning voor jou, ik hoop dat het nu weer goed gaat en hij zich weer een stuk beter zal voelen. Wat goed dat je het zo snel in de gaten had en hem gelijk mee naar de dierenarts nam….

 5. SF&CO schreef:

  Aah de stakker.
  Dat wordt dus geen rolletje voor Bruce in goede tijden slechte tijden.

  groetjes :)
  geef Bruce maar een dikke knuffel van mij.

 6. Susan schreef:

  Oh shit! Gelukkig was je er snel bij. Sterkte!

 7. Trijntje schreef:

  Omdat hij de mascotte van de site is, verdient hij het beste!

 8. jan schreef:

  Kop op Bruce !!!!

 9. Nina schreef:

  Wat een drama met die mannetjes katten altijd. Je vraagt je af hoe ze dat vroeger in de natuur deden. Of zijn ze daarom soms bij de mens gaan wonen???
  En of ze het misschien expres altijd in het weekend krijgen, zodat het je nog meer kost??
  Sterkte met Bruce.

 10. Katja schreef:

  Sterkte met Bruce ! Hier een website met heel veel informatie over katten met blaasproblemen:
  http://home.planet.nl/~boe00645/flutd-inhoud.html

 11. Rian schreef:

  Ach gos! Sterkte.

 12. Marloes schreef:

  Oooh dat wordt de grootste uitdaging..Bruce niks lekkers meer voeren en zorgen dat hij niets van de borden kan jatten…Succes daarmee en beterschap voor Bruce!

 13. Annibal schreef:

  Oh nee, dát was nou ook weer niet de bedoeling! Beterschap, arme Bruce.. En Luna, ik hoop dat je er dit keer niet zo veel stress aan zal hebben, dit is naar!

 14. Jitske schreef:

  Wat klote zeg! Hoop dat het snel weer goed komt met Bruce. Dat C/D dieet werkt overigens echt alleen wanneer je superstreng bent. Zelfs het eten van de plant kan de Ph van de urine al verstoren! (en volgens mij is het dieet van de dierenarts beter dan datgene wat de dierenwinkel mag verkopen- Bommel en Casper zitten er nu ook een maand of twee op. Gaat heel goed. ’s Ochtends een blikje met heel veel water erdoor gemengd (waardoor ze sowieso al veel meer drinken én veel beter plassen!) en s avonds C/D brokjes. En verder krijgen ze helemaal niets meer!). Ik duim voor jullie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *