web analytics

27

LUNA EN HAAR EERSTE BEKEURING

Vanmorgen had ik ineens zin om weer wat stukken sinaasappelkist tegen de muur te timmeren. Terwijl ik de eerste spijker de muur in sloeg, schrok Bruce Lee, die nietsvermoedend in de vensterbank lag te genieten van het ochtendzonnetje, zo ontzettend dat hij van de vensterbank afdonderde en in zijn val 1 van de 8 bloempotten meenam. Van de uiteenspattende bloempot schrok Bruce nog veel harder, zodat hij in zijn vlucht naar een veilig plekje ook nog eens een heel schilderij een verdieping lager liet zakken. Een complete ravage, maar omdat de zon scheen en IKEA op Hemelvaartsdag haar deuren wagenwijd open heeft staan besloot ik ter plekke om met de metro een nieuwe bloempot te gaan halen. Ik kocht een strippenkaart, stempelde af en ging zitten in de metro richting Gein. Ik las een boek en dit boek was zo spannend en het zonnetje zo fel dat ik per ongeluk een halte te vroeg uitstapte. Om daar het hele Amsterdamse politiecorps aan te treffen. Inclusief minstens 30 GVB-mannetjes en GVB-vrouwtjes. Controle. Razzia. Op Hemelvaartsdag! Op fucking Hemelvaartsdag! Maar ik reis nooit zwart. Nooit. Niet in de trein, niet in de metro, niet in de bus of in de tram. Nooit. Dus toen een dikke Surinamer naar mijn vervoersbewijs vroeg, liet ik hem breed lachend mijn strippenkaart zien. “Gaat u daar maar even staan, dame”, zei de dikke Surinamer. “Hoezo?”, vroeg ik hem. Ik had een zone te weinig afgestempeld, terwijl ik écht in de heilige overtuiging was dat het van Centraal Station tot Bullewijk 3 zones was. Ik werd behandeld als een crimineel. Er kon geen lachje van af. Tot overmaat van ramp werd ik via de roltrap afgevoerd naar een potsierlijke, dikke agente die me ook nog eens onzedelijk betaste. “Preventief fouilleren”, noemde ze het terwijl ze alle vakjes in m’n tas doorzocht. Bovenstaand stukje heeft me € 29,40 gekost. En € 1,90 voor een nieuwe bloempot.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. johan onlijn schreef:

  ..ik zeg altijd maar, zo maak je nog eens wat mee :)

 2. Janeway schreef:

  Ja, maar voor 30 euro vermaak ik me toch liever op een andere manier….

 3. Robert schreef:

  “Vette pech”…Ik hoop dat de bloempot nog enigzins wat goed kon maken.

 4. Morpurgo.tk™ schreef:

  De galbakken, omdat zij moeten werken op hemelvaart gaan ze jou pesten, de galbakken

 5. Michaela schreef:

  Fouilleren?? Zochten ze die ene zone die jij vergeten was te stempelen??

 6. Lee schreef:

  En die ‘nette heer’ in 3-delig grijs, die óók een zone te weinig had gestempeld, mocht zeker door lopen? Want zó’n iemand rijdt nooit zwart…

 7. tijger schreef:

  weet je zeker dat ze gelijk hadden? volgens mij zijn het er namelijk ook 3…

  pufff, die agenten kunnen beter echte boeven gaan vangen.

  grtz,

 8. yvonne schreef:

  ik vind t een schande dat ze je zo behandelt hebben ik heb zelf elke dag met {echte} zwartrijders te maken {in de trein} en vind dat je ook hun met respect moet behandelen en al heb ik niet veel verstand van de metro volgens mij zijn t er ook drie ben laatst geweest en had t gevraagt in zo’n hokje en die man zei ook drie mischien kan je t aankaarten bij ze schrijf een brief ofo nou in ieder geval fijne dag nog vandaag
  -x-x-x- von
  p.s
  ik lees al een tijdje je logs vind ze erg leuk

 9. Koen schreef:

  eikels zijn het…allemaal!

 10. Johan schreef:

  Belachelijk!

  Die prijs van die bloempot, dan hè.

 11. Skar schreef:

  Mmm… net ff op GVB.nl gekeken en is volgens mij idd ook 3 zones, maar dat zijn dan 4 strippen. Misschien dat je daar de mist mee bent ingegaan? En anders wilden ze je gewoon ff voelen :-P

 12. blue schreef:

  arme Luna, wat een dikke pech zeg. En dat op zo’n mooie dag!

 13. Huug schreef:

  Nazi’s, preventief fouilleren…

 14. wolvin schreef:

  Jaaa tegen jou durven ze wel de grote enge boze agent uit te hangen. Als je een marrokaanse knul van 19 was geweest die een bij zijn intergratie cusus verkregen nederlandse scheldwoorden boek had uitgespuugd hadden ze je laten gaan… De tactiek is blijkbaar enger en bozer terug doen dan zij.

 15. SAN schreef:

  Sjah.. die mensen hebben tegenwoordig niks te doen joh, laatst ikzelf ook, blikje op straat gooien, €50 euro! lekker dan..

 16. Kikkertje schreef:

  Heb je haar adres en telefoonnummer gevraagd Luna?
  Ga jij, als rasechte Amsterdamse de bon betalen? Of moest je gelijk afrekenen???

  Vragen, vragen, vragen….

  Toch een fijn weekend XXX

 17. Bite Me schreef:

  tsss, nou jaaaaah wat een gestapo’s zeg !

 18. Maks schreef:

  Weet zeker dat Hij het niet zo gewild heeft op zijn hemelvaartsdag ;-)

 19. Marloes schreef:

  Bruce Lee heeft een goede kennis van de wet van oorzaak en gevolg. :)

 20. Harm schreef:

  @San: terecht dat jij een boete krijgt. Ik vind het zooooo asociaal om dingen op straat te gooien. Was het te moeilijk om het even in de prullenbak te doen?

 21. max schreef:

  waaaat? preventief fouilleren!?!?!?! en dan ook nog voor een zone te weinig??!?!? wtf? jezus, wat gebeurt er dan met je als je überhaupt geen geldig vervoersbewijs bij je hebt? meteen maar in vieren delen? of hand eraf hakken, oh nee, beter een been want dan weten ze zeker dat je meer van het ov gebruik gaat maken en dan hopen ze stiekem dat je nog meer zwart rijdt want dan kunnen ze het andere been er ook vanaf hakken ofzo. rare jongens die gvb’ers.

 22. max schreef:

  ik had het trouwens geweigerd. en ze helemaal maar dan ook echt hélémaal volgekankert. zeg maar een nieuwe record poging om zoveel mogelijk scheldwoorden en ziektes in één halve minuut te produceren. schelden lucht op trouwens. volgens de bond tegen vloeken niet overigens. maar die kunnen allemaal toch de tering krijgen.

 23. odette schreef:

  Be-lache-lijk gewoon!

 24. goblin schreef:

  Hmmmmmmmmmm…nou dá`s lekker!! Foulieeren voor een stripje te weinig! Ik denk dat ik wel iets had kunnen bedenken wat ik met die bloempot had kunnen doen! Het was krap aan geweest, maar ik kreeg em der wel in gerost!!!

 25. Menno Nicolai schreef:

  Ik vind dat je het nog heel ingetogen hebt geformuleerd. Zelf zou ik van deze behandeling heel erg opgewonden worden en dat zeer zeker niet in erotische zin.

 26. Tommy schreef:

  bruce lee = dood …………………………………….. ?? 2. volgende keer: pak je je tas maakt een overtuigend tikkend geluid slaat radicale islamitische bezweringen uit en……. gaan voor die banaan 3.de SPEELDOODTECHNIEK: ga liggen en jaja ….speel dood 4. tegen die controle geile controlerende macht trippende surinamer zeggen dat je tas gestolen = door: iemand die leek op……… HEM.

 27. Rabz schreef:

  Wayooooo Zo erggg ze mishandelen je gewoon saanggg, ze willen gewoon stoer doen mangzz
  voor 1 funkin zonee tekortt DAMNZZZZZ!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *