web analytics

34

LUNA EN DR. PHIL

7.00. De mobiele telefoonwekker van P. gaat. Een halve minuut later de mijne. Zucht. Nu sterk blijven. Nu aan Dr. Phil denken. Nu vooral heel veel aan Dr. Phil denken: “Als je niet tevreden bent met iets in je relatie dan moet je niet proberen om je partner te veranderen. Dat werkt averechts. Je moet jezelf veranderen of proberen om op een andere manier met de situatie om te gaan.” Dus besloot ik gisteren om met P. te gaan ontbijten. Dit zou het wekker-piep-drama moeten voorkomen. Gewoon sámen vroeg opstaan en doen alsof we een gezellig gezinnetje zijn. Een schier onmogelijke opgave, want ik heb een kut-ochtend-humeur. Geef me 2 bakken koffie en er kan misschien een glimlachje vanaf. Daar houdt het dan wel op en er moet niks geforceerd worden. Maar ik moest eruit vandaag om 7.00. Ik had namelijk een missie. En Dr. Phil zou me daarbij helpen. Kopje thee voor P. en een dubbele kop koffie voor mij. Broodbeleg op tafel, boter, brood, bordje en messen. Ik was er klaar voor, maar P. lag nog beneden in bed. Geen goed moment om in bed te blijven liggen. “Liefje, kom je aan tafel? Nu! Ik doe dit voor jou”, schreeuwde ik naar beneden. Nog geen minuut later zat P. aan tafel naar mijn chagrijnige gezicht te staren. We smeerden allebei een bruine boterham met kaas en konden ‘m met moeite wegslikken. “Gezellig hè?”, zei hij. Het was een grapje, maar ik kon er niet om lachen. Ik kon eigenlijk tijdens ons hele ontbijt van 10 minuten niet lachen. Ik wilde partner P. de deur uit. En snel. Ik trok het gezellig doen ’s ochtends niet. Oprotten moest hij, dat straalde van m’n gezicht. Ik probeerde aan Dr. Phil te denken, maar het lukte niet meer. En ik wou het ook ineens niet meer. Ik ben er klaar mee. Partner P. mag van mij voortaan de wekker weer gewoon om 5.00 zetten. Dan blijf ik gewoon liggen en dan kan ik hem daarna tenminste legitiem uitschelden. Dat past beter bij m’n ochtendhumeur. Fuck Dr. Phil.

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. lijn schreef:

  Ik heb helemaal geen ochtendhumeur. Maar ze moeten wel allemaal hun bek houden als ik net wakker ben.

  Dat dan weer wel.

 2. schreef:

  Verstandig besluit…

 3. Ton schreef:

  Ik heb helemaal geen humeur. Maar ze moeten wel met hun klauwen van m’n weblog blijven.
  Protagonist moet dood (of ben ik dan een linklogger die z’n frustratie ff op iemand ander’s site aan ’t botvieren is?).
  Maar ach, Luna, ik hoop dat je lekker slaapt, zo lang als mogelijk, morgenochtend.

 4. mireille schreef:

  Je moet ook niet luisteren naar Dr. Phil. Da’s een Amerikaan met rare Amerikaanse ideeen. Gewoon morgen de dekens pikken, werkt veel beter om iemand het bed uit te krijgen.

 5. Merel schreef:

  5:00 uur!???
  Waah!

 6. Merel schreef:

  (oh oeps, nu zie ik het pas het stukje eronder… duh)

 7. Chriz schreef:

  En Dr. Phill probeert Oprah na te doen. Propaganda, propaganda en nogmaals propaganda. Op z’n Amerikaans. En voor alles een alternatieve oplossing zoeken, zodat iedereen verrast is en denkt dat het wel eens zou kunnen werken.

  Bah.

 8. Chriz schreef:

  Stukje wat er nog voor moest:

  Leuk! Je slaapkamer beneden!

 9. Job schreef:

  Right On!!
  Dr. Phil moet zijn muil dichthouden, en ochtenden zijn er om chagerijnig te zijn!

 10. Yuroen schreef:

  Sorry, ik kan hier nog niet positief op reageren. Mijn ochtenhumeur houdt het lang vol en ik heb nog te weinig koffie gehad.
  Ik voel met je mee….

 11. René schreef:

  Ik heb een hekel aan mensen met een ochtend humeur!!!

 12. SummerTime schreef:

  Hoi Luna,

  Geweldig, echt geweldig! Ik heb op de grond gelegen van het lachen! Wat heb je deze log toch ontzettend goed verwoord. Het zou zo een passage uit mijn leven kunnen zijn! gr, Bas

 13. Rick schreef:

  Dr. Phil, ik kan er niet naar kijken. Misschien heb je iets aan Dr. Kikker: begin de dag samen in bad, daar kikker je van op.

 14. Demos schreef:

  Right. De P van Partner P staat dus duidelijk niet voor ‘Phil’.

 15. Niky schreef:

  Dr Phil is maar een zeikbil…

 16. Huug schreef:

  Zet het bed aan jullie ‘traphol’ en duw er hem uit als de wekker gaat…

 17. Morrie schreef:

  Dr. Phil roels big time!! Persoonlijk heb ik niet veel aan zijn tips omdat ik een evenwichtig persoon ben met een stabiele relatie met een zelfbewuste moderne vrouw. Dr. Phil is meer voor mensen die hem een eikel of een lul of een kwal vinden. Die mensen zitten in een vergevorderde ontkenningsfase en zitten helemaal niet te wachten op een Amerikaan die op een paar duizend kilometer afstand zijn vinger op hun zere plek weet te leggen. Schelden, honen en wegzappen zijn doorgaans hun eerste primitieve reacties. Daarna volgen de huilbuien, de slapeloze nachten en een geforceerd ontbijt.

 18. blue schreef:

  Allemaggies Luun
  Opstaan en een ontbijtje maken…luisteren naar die enge Dr .Phill…..
  heb je koorts?

 19. theodoor schreef:

  Ik ben vanochtend om 4.30 opgestaan. Vrijwillig nog wel. Zit nu op het vliegveld van Mexico city en heb geen bed. Groetjes Theodoor

 20. Paul schreef:

  Morrie, het vmbo, is dat iets voor je?

 21. b°b schreef:

  En toch, dit stukje is gepost om 01.21u… is dat al zo laat op de avond dat het ochtendhumeur al is toegeslagen?

 22. Luna schreef:

  Nee, ik ga altijd laat slapen…

 23. Morrie schreef:

  Nee Paul, het vmbo is niks voor mij want ik ben blank…

  Dr. Phil zou in dit geval adviseren: als het jezelf niets kost geef dan je tegenstanders hetgeen waar ze naar zitten te hengelen. Hun zijn dan blij met ‘jouw’ niets terwijl jij mijlenver boven ze blijft staan.

  Je kan wel stellen dat ik mijn eigen Dr. Phil ben…

 24. Paul schreef:

  “Hun zijn dan blij met ‘jouw’ niets terwijl jij mijlenver boven ze blijft staan.”

  ‘Hun’, Morrie. Fatal mistake.
  Het vmbo it is for you. Toch?
  Het niveau is er, nu nog de motivatie,
  aangezien je blank bent.

 25. Suffie schreef:

  @Paul: De meeste VMBO’s hebben een eigen schoonmaakbedrijf…|!
  (wacht op inkoppertje)

  @Ton: Het vermoorden van Protagonist schijnt een lange afstandproject te zijn. Misschien aan Dr. Phil vragen???

  @Luna: Wel eens aan brinta gedacht?

 26. Lahmebeer schreef:

  kijk das nou een van de dingen uit amerika die ik best kan missen!!
  ik ben al niet al te pro amerikaans, maar hiervan ga ik over mijn nek.
  het aller ergste is ook nog dat hij zijn zoon ook laat meedoen.
  hij spreekt met alle jeugdige probleemgevallen, GADVERDAMME!!!

  Gore overloper, als jongere moet je toch zeker opkomen voor jongeren int algemeen, zeker op tv, zeker tijdens uitzendingen die over de hele wereld gaan!!
  Overloper is het!!

  weg ermee!!

 27. CiNNeR schreef:

  Wow, het moet wel echte liefde zijn dat je deze poging gewaagd hebt. Het lijkt alleen niet de juiste oplossing voor mensen met ochtendhumeur :)

 28. Marius schreef:

  Ga toch heerlijk apart slapen en kruip bij elkaar als je beiden zin hebt,dan is elke kwelling over.

 29. Morrie schreef:

  Iemand die een Golden Girls site beheert wil het met mij over niveau hebben. Grappig.

 30. Paul schreef:

  Ja, hartstikke leuk.
  Vinnik dus best dus.

 31. Kris schreef:

  Ik voel me net een gluurder…je bent weer lekker beeldend aan het schrijven en dus werd ik even een deelgenoot van jullie ‘intieme’ ontbijtje! Waah!

 32. Paul schreef:

  “Fuck Dr. Phil”

  Dat zei Oprah ook toen Dr. Phil’s wijsheden haar in de steek lieten en hij doodleuk zijn eigen talkshow begon.

 33. gnfntrutyeUFJHFJHws