web analytics

21

LUNA EN DE RADIO-DESILLUSIE

“Spreek ik met een weblogqueen?””, vroeg een meisje gisteren aan de telefoon. “Ja, helemaal”, zei ik. Of 10e en ik misschien iets wilden vertellen over onze actie in Radio Online, een programma van de TROS. Maar natuurlijk! Radio! 10e en Luna op de radio! Koel! Ik vond het heel spannend. En ik was zelfs een beetje zenuwachtig. Zo naar een echte radiostudio. Zo live op de radio. Maar niets van dat al. Eenmaal in de studio was het helemaal niet meer spannend. In de radiostudio was het saai. Heel erg saai. 10e en ik moesten 55 minuten onze mond houden tijdens de uitzending. En vooral, ik moest 55 minuten mijn lach inhouden. Ondertussen hadden de 2 radiopresentatoren een gesprek met een vrouw die een stichting voor afgedankte chincill’s had. De chincilla-vrouw had nare mailtjes gekregen van iemand. En die iemand had ook nare reacties in het gastenboek van de chincilla-site achtergelaten. “Ja, en zo krijgt onze stichting een slechte naam”, zei de chincilla-vrouw. “Want die iemand, die zegt dat wij geen stichting zijn, en wij zijn dus echt wel een stichting.” Daarna vertelde een net gepromoveerd mannetje over zijn onderzoek naar ‘Data Mining’, gevolgd door een man met baard die sprak over printers en of je al dan niet aan een geprint papiertje kon zien uit welke printer dat papiertje dan wel niet kwam. Moeilijk! Als Luna iets over forensisch onderzoek wil weten, dan kijkt ze wel naar C.S.I. Miami, dat snapt ze tenminste. Na de mannetjes mochten 10e en ik ons eigen saaie verhaaltje vertellen en dat was dat. “Hangt altijd wel een leuk sfeertje hè, in zo’n studio?”, zei een presentator na afloop. “Eh, nou”, zei ik. “Ik vond het eigenlijk een beetje saai, als ik heel eerlijk ben.” “Meen je dat? Het waren wel veel wetenschappelijke onderwerpen vandaag, inderdaad”, zei hij. Inderdaad. Luna had gehoopt dat ze een plaatje mocht draaien op de radio. Maar niets van dat al. Ik was er helemaal klaar voor. Startklaar. Voor ‘Get into the Groove’ van Madonna.
www.radio-online.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. suuzzzz schreef:

  niks geen eigen kleedkamer enzo?

 2. dimitri schreef:

  hebben de afdankers van de chinchilla’s die mailtjes geschreven? meer iets voor opsporing verzocht!

 3. Kiers schreef:

  Je gata hard Luna, met elke dag een stukkie. Als dat zo door gaat kan ik niet beloven ze elke dag helemaal te lezen. Of zelfs maar half te lezen. En dan reageer ik zonder ze gelezen te hebben. Neem mijn recties dan ook maar niet zo serieus. Of beter neem, mij maar niet zo serieus. Liever nog, helemaal niet serieus. Zal ik voortaan maar als laatste reageren? Kun je mij geen email sturen wanneer je een volgend stukje post dat ik dan als laatste reageer bij een vorig stukje?

 4. Kaat schreef:

  Ik zou denk ik ook de slappe lach hebben gekregen.

 5. Y..... schreef:

  Daarom liep je gisteren in Hilversum. Jou herkende ik, Martine niet… Maar ja het was ook in het voorbij gaan.
  Ik heb maar niks gezegd.
  Ik kan me goed voorstellen hoe saai zoiets kan zijn.
  TV en radio maken is ook veel wachten en stil zijn etc…

 6. Jan F. (de) schreef:

  Er wordt wel heel erg veel media aandacht aangegeven, aan jullie aktie zeg. Komkommertijd, of is het echt iets groots? Ik vind het maar raar. Hoeveel lelijke mannen passen er in 1 restaurantje?

 7. Wimmert schreef:

  He leuk Madonna.
  Das lang geleden zeg.
  Jammer van de prutsers van tros.
  Hadden jullie net zo goed via skype wat kunnen roepen. Was het pas echt digitaal geweest.

  Groeten,

  Wim

 8. Gerard schreef:

  Nou Luna, kop op, want jullie stonden gisteren wel prominent in de Spits!!
  (en daar hoef je niet 55 min voor in de redactiekamer te zitten ;-)

 9. Rene schreef:

  Hé Luna,
  Gesproken over IT-ers en andere wetenschappelijkheden, wanneer ga jij RSS-en? Ik heb dit net zelf ontdekt en het werkt super!

 10. novecento schreef:

  Ik werd in mijn Anti -Chambre gewezen op de presentie van mijn favoriete donderstenen in de ether. De meid bracht mij precies op tijd de headfeun, ik zette me er klaar voor, dach dit wordt kicke, dit is lache, pfff, het was nogal obligaat allemaal. Kreeg de indruk dat zeker een van de masculine presentatoren het maar raar, eng , vreemd en een beetje vies vond alllemaal. Alsof dit de vleeesgeworden internetvervuiling in persona was, en ze zaten verdomme bij hem, bij hem, hem van Het Lichtend Pad notabene aan een tafel en ze wilden lachen, lol maken. De wereld op zijn kop! Het ernstige imago moet wel bewaard blijven, we schaden geen contracten. Enfin, gortdroog. Het was maar goed dat ik toen al enige tijd aan mijn port zat te nippen. De meid schakelde toen maar over op een pianoconcertje en ik kon de rest van de avond genieten van het zicht op
  mijn buiten en de pauwen. Later!

 11. salsa schreef:

  Tja, bij FvJole in het programma en denken dat het niet saai wordt? IJdele hoop wellicht?

 12. Wolvin schreef:

  hihihi arme Luna.. maar het is waar zelfs bij ons in de studio is het saai en dan werk ik voor een jongere radio station. Ik kan me wel bedenken hoee gruwelijk saai het was in de studio van de grooootste familie van Nederland!

 13. novecento schreef:

  Zeg, die Chincilla beschermvrouwe, was dat bij toeval http://www.meisjemeisje.nl ?

 14. Rick de Kikker schreef:

  Dat wordt nog wat zaterdag, wat ik je brom.

 15. win schreef:

  In your free time, check the sites dedicated to Party Poker june reload bonus $50

 16. monaco hotels schreef:

  Nothing to say, interisting point of view.
  ————————–
  John from monaco hotels (http://www.go-monaco.com) ***

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *