web analytics

13

LUNA EN DE LEKKAGE

“Volgens mij hebben we een lekkage hier in dit hoekje”, zei ik tegen P. een paar maanden geleden. Voorzichtig bekeek P. de muur en de plint in het hoekje van dichtbij. “Oh”, zei P. en hij zuchtte diep. We keken elkaar aan. “Zal ik dit kastje er gewoon voorschuiven, dan zie je er niks meer van”, zei ik. Dat vond P. een goed idee. “Hahaha”, lachten wij. Wij vonden onszelf onwijs inventief. En dat kastje stond eigenlijk best leuk in dat hoekje. Dus wij negeerden een paar maanden de hele lekkage-situatie. Al leek de lekkage zich uit te breiden. De vochtplekken trokken langs het kastje en richting plafond. Wij begonnen na te denken over een groter kastje. Maar al is het negeren van zoveel mogelijk negativiteit best een leuke levenshouding, er komt altijd een moment dat je de waarheid onder ogen moet zien. Ons moment was tijdens een vergadering met de Vereniging Van Eigenaren. Met onze bovenburen dus. “Hebben jullie ook zo’n last van lekkage?”, vroeg de buurman van 2-hoog. “Eh, ja”, zei ik, “wij hebben zelfs al verrotte plinten en het stuc komt van de muur. Maar ik word al depressief al ik alleen al denk aan het uitzoeken waar die lekkage vandaan komt.” “Ja, maar buurvrouw, het is in ons aller belang dat die lekkage wordt opgelost”, zei de buurman van 2-hoog. “Maar écht buurman, ik kan alleen nog maar aan potjes Prozac denken als ik een hamer zie”, zei ik. De buurman van 2-hoog keek me aan en hij begreep het. Hij zag al het voorbije verbouwleed van de afgelopen jaren in mijn ogen. En hij zag ook dat ik, verbouwtechnisch, niet op partner P. hoef te rekenen. De 2-hoog-buurman zag het en hij besloot het voortouw te nemen. Dus zo kwam het dat de buurmannen van 1- en 2-hoog mij vandaag hielpen met het bouwen van een nieuwe regenpijp. Want daar lag de oorzaak van de lekkage. En die oorzaak is nu opgelost. Nu alleen het gevolg, de verrotte plinten en de vochtplekken, nog. Dus voorlopig blijft dat kastje staan.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Jan F. (de) schreef:

  Wees maar blij met zulke buurmannen! Als ze dezelfde instelling hadden als partner P. dan stond het hele blok nu op instorten.

 2. suuzzzz schreef:

  ’t was zeker in een uur of twee verholpen?

 3. Wiro schreef:

  en ach, als je geen verre vriend hebt die loodgieter is…

 4. Erwin schreef:

  Ha! Toch aardig van buurman & buurman.

 5. blue schreef:

  nou gelukkig maar Luun dat je zulke lieve buma’s hebt..nu nog P.op cursus sturen bij de plaatselijke praxis ofzo :)

 6. Agnes schreef:

  Sommigen kunnen beter de olie laten zitten en de auto verversen.

 7. Kris schreef:

  Gewoon een gordijntje aan die muur hangen, zie je er niets meer van. Raamsuggestie, en ook wel artistiek verantwoord;)

 8. Kaat schreef:

  En binnenkort even geurverfrisser aanschaffen, want van rottende plinten ga je niet echt gelukkig worden.

 9. Jochem schreef:

  Misschien als het echt gaat stinken, dat P. er alsnog wat aan gaat doen…

 10. jessie schreef:

  Oeh, hebben wij ook last van. In het vorige huis schimmelden de muren als oude brie en pelde het behang er in grote vellen af. In dit huis, alweer, grote vochtplekken. We hebben er ook al iets voorgezet. Hatelijk, die dingen.

 11. Demos schreef:

  En als je er volgende keer helemáál geen last meer van wil hebben, gewoon een kastje voor de buurmannen zetten.

 12. ikke schreef:

  kijk hier es als je snel GELD wil VERDIENEN
  http://easymoney.ea.funpic.org/

 13. eliane schreef:

  Wij hadden een lekkende televisie. Bleek later toch de douche te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *