web analytics

25

LUNA EN DE BROWNIE

“Maar hoeveel heb je erin gedaan dan?”, vraag ik aan dr. G. terwijl we met 7 paar ogen staren naar een perfect gelukte brownie met 7 walnoten erop. “Nou, gewoon, 5 gram”, hoor ik dr. G. zeggen. “Hoeveel?”, vraag ik verbaasd. “Ja, maar ik heb er eerst THC-boter van gemaakt”, zegt dr. G. trots, “en daarna gewoon met zo’n pak van dr. Oetker en 2 repen gesmolten chocola.” “Is 5 gram niet veel te veel?”, vraag ik, terwijl ik me meteen daarna besef dat het antwoord me eigenlijk weinig kan boeien. Die space-brownie staat hier nu eenmaal voor ons op de uitklaptafel in de trailer in Weesp. En er zit in ieder geval niet te weinig weed in. En wij blijven hier allemaal nog zeker 48 uur. En daarnaast is dr. G. dokter, dus die zal er wel verstand van hebben. Dus de brownie niet opeten, dat zou zonde zijn. “Nou, doe mij dan maar een stukje”, zeg ik opgewekt, waarna dr. G. de brownie met precisie eerst door de helft, want de andere helft is voor morgen, en daarna in 14 stukjes snijdt. “Ik voel al wat”, zeg ik terwijl ik nog op het eerste stukje brownie zit te kauwen. “Jij voelt altijd meteen al wat”, zegt vriendin I. geveinsd jaloers. “Ja, maar ik voel echt al wat”, zeg ik. En vanaf dat moment heb ik 2 dagen in een vreetkick of lachkick gezeten. En ik was gelukkig niet de enige. In 2 dagen hebben wij er met 7 personen 2 kilo gele M&M’s doorheen gejaagd. Daarnaast 500 gram drop, 3 zakken kaasbolletjes, 7 zakken chips van diverse merken, 1 zak karamel, 4 zakken zure matten, 3 hele broden, 7 stokbroden, 1 flinke bak saté, 1 grote bak pastasalade met kerrie, 1 grote bak pastasalade met pesto, 1 bak kikkererwtensalade, 30 gevulde eieren, 40 ham-monchou-rolletjes, 30 merquez-worstjes, 1 bak teriyaki-kippepoten, 1 kilo kaas, diverse vleeswaren, diverse bakjes met broodsalades, 1 stuk brie, 1 bakje filet americain en dus een volledige space-brownie met 5 gram weed erin. En we hebben zo hard gelachen! Zo hard en zo veel en zo lang dat ik nu nog kramp in m’n kaken en middenrif heb. Ik heb alle stress en zorgen die ik de laatste weken in mezelf had laten nestelen er volledig uitgelachen. En ik voel me weer even helemaal opgeladen voor de toekomst. Dat ik, toen ik net op de weegschaal ging staan, dit weekend ook 3 kilo ben aangekomen, ach, daar zijn dan weer andere drugs voor.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Wiro schreef:

  Hmm, ik lust geen chocola… ;-)

 2. Suffie schreef:

  Mag ik jou voorstellen om dat recepten-uitwisselingsprogramma dat we nu al bijna vijf jaar in de pen hebben zitten versneld tot uitvoering te brengen?

 3. Janssen schreef:

  Wat een vreetfestijn:):),niemand over een teiltje gehangen???

 4. KatYo schreef:

  Klinkt zeer relaxt! Toen ik pas spacecake had gegeten, viel ’t niet helemaal goed, was helemaal wazig en bleef er maar in.. en toen misselijk. Niet meer voor mij dus..

 5. Jenny schreef:

  …maar wat heb je met die andere kleuren M&Ms gedaan…?

 6. Luna schreef:

  Eh, ik bedoelde dus zakken met gele M&M’s… die met die pinda’s in het midden… en niet die bruine (dus die in de bruine zakken)… :-)

 7. Agnes schreef:

  Ik heb een keer ontzettende choco-kick gehad na een pretsigaret, maar zoveel is me nog nooit overkomen! haha

 8. paco painter schreef:

  Geeft de MArgriet geen gouden tientjes voor zulke recepten?

 9. Jenny schreef:

  Okeeee. Nu kan ik weer slapen :-)

 10. Maurice schreef:

  Wauw…Ik voorzie een spacecake Ploesiepoesie…hahahahaha
  Had er graag opnames van gezien Luna :-)

 11. Nina schreef:

  Ik word er een beetje misselijk van, haha!

 12. Peter schreef:

  In Weesp klonk de white trash boogie woogie sound zo luid dat de kraaienzwerm rond de kerktoren verstomden. Nooit hadden zij zoveel hilariteit gehoord en zij werden helemaal angstig en onrustig en vergaten de Vlaamse Gaaien ervan langs te geven.

  Ehh, wat zijn ‘zure matten’?

 13. Gelkinghe schreef:

  Een halve gram p.p. is ongeveer de ideale dosis. Daar zaten jullie ruim onder, tenminste, als je niet alles in een keer achter mekaar opgevroten hebt.

 14. Erwin Troost schreef:

  Ik ben alweer zo’n 20 uur nuchter.
  Een hele vreemde ervaring en de grootste high die ik ken.

 15. Menno schreef:

  Mwah. Je kon nog tellen ;-)

 16. dolphi schreef:

  Zeg, kan deze niet in een PRIVEMAPJE? Ben ook lekker aangekomen! Het was heeeeeel fijn!

 17. koen schreef:

  tof voor je, … ik voel nooit iets … heb het proberen zelfs al opgegeven …

 18. Bart schreef:

  De Amerikaanse term ervoor vind ik veel vriendelijker: having the munchies. Ik herinner me twee weken met een vriend in diens ouderlijk huis, ergens rond mijn achttiende. Het weinige geld dat we hadden ging op aan weed, en na anderhalve week was het voordehandliggende voedsel er wel zo’n beetje doorheengejaagd. En nog hadden we the munchies. We ontdekten alle manieren waarop je kruidenpaneermeel en bloem tot een koekje kunt bakken, en dat er grote verschillen bestaan in de samenstelling van een glas water met ijsklontjes. ;-)

 19. Ellen schreef:

  Whaaaahahahaha….lig in een deuk hier over dat vreetwerk.

 20. blue schreef:

  aaaaaaargh…die spacecake lijkt me wel wat, maar al dat vreetvoer maakt me zo al misselijk :(

 21. Franca schreef:

  Die dr.G. van jou he, misschien is dat wel mijn dokter. Nu kan ik niet meer naar mijn dokter kijken zonder opdoemende taferelen van een trailer vol spacecake.

 22. Brownie schreef:

  ” Youre so vain, you problably think this song is about you, dont you , dont you ” , helaas dus…… hoeveel gram moest er nu uiteindelijk in ??

 23. Thierry schreef:

  Als ik het goed heb versterkt zo’n spacecake je gevoelens; bij jullie blijkbaar ook de eetlust – hahaha!!!

  Gelukkig was je in een vrolijke bui :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *