web analytics

12

LUNA EN DE ADMINISTRATIE

P. en ik hebben er een handje van om onze administratie te verwaarlozen. Een zinnetje dat P. dagelijks tegen me zegt: “Ik ga vanavond even de administratie doen.” Om het vervolgens nooit te doen. De dag dat het echt niet meer kan moet zo lang mogelijk worden uitgesteld. Vandaag kon het echt niet meer. Ik had al 2 maanden mijn post niet geopend en P.’s stapel ongeopende post was inmiddels opgelopen tot 30 centimeter. Toen ik goed ging zoeken kwam ik nog een stapel tegen van 20 centimeter rekeningen, facturen, blauwe enveloppen en belangrijke papieren. Dat waren de rekeningen, facturen, blauwe enveloppen en belangrijke papieren die ik een half jaar geleden voor hem had uitgezocht, maar waar hij nog niets mee had gedaan. En omdat we tegenwoordig ook nog een gezamenlijke administratie hebben, met samenlevingscontracten, bankrekeningen, hypotheken en gemeentepapieren was het leed niet meer te overzien. Ik ben net 3 uur bezig geweest met het openen van enveloppen en het sorteren op afzender. Aan het uitzoeken van rekening, herinnering, tweede herinnering, aanmaning, tweede aanmaning en deurwaarderspapieren heb ik me nog niet gewaagd. Een depressie is in zicht namelijk. Het gaat niet om het geld, het gaat om het orde scheppen in de wanorde. Dat lijkt een onmogelijke taak, want morgen komen er gewoon weer nieuwe enveloppen. Er staat nu een vuilniszak vol met papierafval in de huiskamer. Om dit oud-papier richting de oud-papierbak te brengen is te confronterend en we zouden het bovendien toch vergeten. Het moet zo snel mogelijk dit huis uit, dus gewoon met de vuilniswagen mee morgen. Ik zit er aan te denken om de complete administratie mee te geven, gewoon om er vanaf te zijn. ‘Als je een ruime papiermand hebt is geen enkel probleem onoplosbaar’, aldus toneelschrijver T. Stoppard.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. peter schreef:

  Veel moed, Luna.Ik heb ook een hekel aan papierderij en administratie. Wanneer dat verhaaltje over de Belgen? En zonder flauwe moppen alstublieft.

 2. carin schreef:

  En ik dacht nog wel dat ik de absolute ster in het negeren van alle papieren post was? Sterkte ermee; ik ga me morgen ook maar eens op storten op het papiervernietigen.. Als hier nog iemand een gat in de markt zoekt? Administratiekantoor voor loggers beginnen!

 3. Suffie schreef:

  Suffie heeft de papiermand rechtstreeks onder de brievenbus gezet…

 4. miss bitch schreef:

  Gewoon regelmatig bijhouden, zo aan het eind van de maand want dan moet je toch de rekeningen betalen. Works for me! De helft van jouw papiertroep zijn volgens mij de herinneringen en dreigbrieven, als je alles nou eens op tijd gaat betalen scheelt dat een hoop papier, let op mijn woorden! :-D

 5. Yuroen schreef:

  Hoe herkenbaar. Privver iets voor je Luna? Die digitale brievenbus. Lijkt mij voor iemand die veel tijd achter de computer zit, de ideale oplossing voor de administratie. Leuker kunnen we het niet maken. Makkelijker wel………

 6. Alice schreef:

  Weet je van wie ik geleerd heb om de administratie te doen….? Juist ja!

 7. D.W. schreef:

  Alles door het werk laten betalen is ook een optie. En verdomd heel makkelijk. Geen facturen meer in de bus.

 8. Jan-Willem schreef:

  Automatische incasso, verders hoef je alleen bij heel dringende betalingsherineringen even in de boeken te duiken

 9. PB schreef:

  De oudste niet betaalde rekening in de schoenendozen van PB dateert van 1976. Reparatie aan 2CV Special (voor de allerjongeren onder U: Frans gemetoriseerd koekblik op 4 smalle bandjes. Het Speciale was dat er minder accessoires in zaten dan in het standaard model). Zegge en schrijve (ja, zo staat het er) 125 gulden en 32 cent. Voor het vervangen van het kofferbakjedekseltje, dat in aanvaring was gekomen met een kratje bier. Nog steeds rijdt PB een paar straatjes om wanneer-ie in de buurt van de bewuste Citroen-garage vertoeft.

 10. verbaljam schreef:

  Bij zo’n stapel zooi sta je maar voor één keuze: begraven of cremeren?

 11. Ray schreef:

  Nee hoor, gewoon negeren en eens in de tien jaar een programma schuldsanering bij de gemeente aanvragen, wordt het voor je gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *