web analytics

LUNA’S EERSTE DAG

Gisteren zou de eerste dag van de rest van nieuwe leven worden! Ik zou gaan wassen en ik zou die was er ook uithalen en ophangen. Ik zou gaan strijken, ik zou met alle liefde de afwasmachine in- en uitruimen. Ik zou het allemaal helemaal anders gaan doen! Ik zou doordeweeks niet meer drinken! Ik zou me als een verantwoordelijke volwassene gaan gedragen. De datum 8 juni zou mijn persoonlijke 1 januari worden! Maar de zon scheen. En daar moest ik tussendoor natuurlijk wel even gebruik van maken. Dus richting ex S. om te lunchen. “Nee, maar we gaan niet naar een restaurant”, zeiden we tegen elkaar, “nee, we gaan lekkere broodjes halen en die dan zelf smeren. En dan gaan we op het dakterras zitten!” Wij vonden onszelf verdomde inventief! En een half uurtje later aten wij dan ook verse broodjes op zijn dakterras. “Roseetje erbij Luun?”, vroeg ex S. terwijl hij al 2 glazen had volgeschonken. “Lekker”, zei ik en was mijn goede voornemens ineens vergeten. De zon was lekker en de rosé nog lekkerder dus ex S. en ik hadden eigenlijk niets te klagen. Maar dat deden we toch, want klagen helpt. “Dat het 3 halen 2 betalen was met die rosé wil niet zeggen dat we ze ook alle drie op moeten drinken”, vond ik. Maar toen was fles 3 al open en kreeg ik een telefoontje van vriendin M.: “We zouden vandaag toch even vergaderen?” “Oh ja! Bijna vergeten. Kom maar hiernaartoe”, zei ik, “maar dan moet je wel een fles rosé meenemen.” En nadat vriendin M. ook arriveerde op het dakterras moet ergens mijn licht zijn uitgegaan. En dat licht begint nu pas weer een beetje lafjes te schijnen. Heel laf. Kreeg net een mailtje van vriendin M.” ‘Hey Loen, je was erg grappig op je fiets, weet je nog dat je dat heuveltje niet opkwam en daardoor door een soort brommobiel werd aangereden?’ Nou, nee, daar weet ik dus helemaal niets meer van. En ook na heel hard nadenken komt er geen herinnering van een brommobiel bovendrijven. Misschien dat 9 juni een betere eerste dag is voor de rest van mijn leven.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. walb schreef:

  beter begin je op een maandag met de rest van je leven.

 2. Silvia schreef:

  Toevallig had ik laatst ook een dag benoemd tot mijn nieuwjaarsdag. Om alvorens met veel plezier (en drank) het oude jaar uit te luiden. Alleen als je me nu vraagt welke datum dat was…

 3. Maks schreef:

  Ik mis iets geloof ik. Dit is toch een superbe doorstart van de rest van je leven?

 4. SillyCrazyMe schreef:

  @Maks: de rest van je leven als alcoholist bedoel je? ;-)
  @Luna: waar het omgaat is natuurlijk: heb je nu uiteindelijk de vaatwasser uitgeruimd of niet? :D

 5. Anne-Floor schreef:

  De eerste dag van de rest van je leven. Hmmm, die gedachte komt na ‘Ga eens studeren!’ en ‘Ruim nou es op!’ het meest in mij op de laatste tijd. Het hangt allemaal samen. Heb mijn wekelijkse kroeguitje met mijn vrienden al afgezegd. Nu hopen dat ze niet te erg gaan zeiken, want anders ga ik toch weer. :-S

 6. Eddy Kledder schreef:

  Morgen is de eerste dag van de rest van je leven. Vandaag nog even niet.

 7. kiki schreef:

  Luun je bent maar 1 keer op deze aarde! Geniet van je leven en doe er mee wat jij wil. 4 flessen rosé wegtikken is blijkbaar wat je wil. Geniet er dan van als je het doet en maak je niet zo druk over wat je WEL moet doen en wat je NIET moet doen. Drukmaken doen we wel in een ander leven.

 8. Luna schreef:

  Nou, ik had toch gisteren ook wel heel graag een was op willen hangen… :-)

 9. Leo schreef:

  Ha, Ik heb je nog niet zo lang geleden ontdekt en was even een inhaalslagje aan het maken door je oude logs door te lezen (vind je namelijk erg grappig). Hoe treffend is een van je eerste logs (26 juni 2001) waarin je vertelt dat je op rijke mannen valt :

  “Ik hoop dat P. nog rijker wordt, zodat we later een lekkere au pair in huis kunnen nemen. Een glas wijn op de bank drinken terwijl een andere vrouw de huishouding doet zou me namelijk nog beter bevallen”

  Niks nieuw begin; tijd voor een lekkere au-pair!

 10. monique schreef:

  and I quote: “…ik zou doordeweeks niet meer drinken”

  ..dat moet je ook niet voornemen, dat gaat geheid mis! Daardoor is het misgegaan hoor, omdat je dat wilde doen…dat kan toch helemaal niet meid!

 11. Corinne schreef:

  Hahahahah ach als je maar lol hebt gehad zeg ik altijd maar…

 12. Mariska schreef:

  Er is maar 1 goed voornemen en dat is de rest van je leven veel lol hebben & rosé drinken op zonnige dakterrassen…

 13. Sabine schreef:

  Ken je dat lied van Youp van ’t Hek?
  “Deze dag is de eerste van de rest van mijn leven
  Dat denken er velen bij hun ontbijt
  Terwijl ik altijd denk, ik heb nog maar even
  Dit wordt de laatste van een prachtige tijd!
  Dus moeten we dansen, en moeten we vrijen
  Moeten we lachen en drinken vol vuur
  Lief, hou me vast want nu ben ik nog bij je
  Tijd is toch geld, dus het leven is duur!”

  Is misschien ook een goeie benadering? Uit zijn Oudejaarsconference ’89.

 14. ReZa schreef:

  Elke dag is een nieuw begin van je leven. En dus moet je dat ook elke dag vieren!

 15. Janl schreef:

  Ben blij dat ik niet de enige ben die zo snel de goede voornemens vergeet. Vorige week dinsdag was mijn oudejaar. Ik heb het volgehouden tot 16.00 uur toen iemand mij vroeg wat ik wilde drinken, het floepte er gewoon uit: doe mij maar een wijntje.

 16. Kaat schreef:

  Zon, rose, dakterras. Dan heb je een goed excuus hoor.

 17. blue schreef:

  tuurlijk moet je genieten van elke minuut! maar dat kan toch ook zonder liters wijn en black-outs achteraf? maar ja het ” wie dan leeft wie dan zorgt” idee kan ook natuurlijk
  Ook in een korzakowkliniek kan een mens plezierige uurtjes hebben denk ik

 18. David schreef:

  Right. Morgen beter?

 19. brtk schreef:

  joints zijn ook lekker

 20. Ali Chemicali schreef:

  Hoezo een late reactie, dat komt omdat ik ook weer eens een paar flesjes rosé burgemeester heb gemaakt… op naar de volgende mooie dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *