web analytics

0

LEUKE DINGEN DOEN

Gisteren moest P. verplicht met mij een avondje ‘leuke dingen doen’. Wat ik daar precies mee bedoel weet ik ook niet, maar het gaat erom dat we samen ‘iets leuks’ buiten de deur doen en dat we ondertussen geen ruzie maken. Ik vind dat soort dingen belangrijk voor een relatie. P. ziet het nut er niet van in. Hij vindt dat het gewoon samenzijn genoeg is, en een avondje thuis op de bank onder het genot van een film valt in zijn optiek ook onder ‘leuke dingen doen’. Het ‘leuke dingen doen’-syndroom schijnt nogal iets vrouwelijks te zijn, want laatst kwam er een commercial op de tv voorbij waarin een vrouw iets te hysterisch riep; “Ja, en leuke dingen doen!” Ook ik roep dus regelmatig dat ik ‘iets leuks’ wil gaan doen, maar ik verwacht van P. dat hij iets verzint. En dat is niet echt eerlijk, maar ik vind dat het zijn taak is om mij te vermaken. Hij wordt daar, terecht, een beetje gek van. Maar er is hoop. De site leukedingendoen.nl bestaat al een tijdje en heeft onlangs een vormgevings-prijs gewonnen. De site wordt vaak ge-update en is écht een bron van inspiratie. Dacht ik. Toen ik P. vertelde over deze site was zijn reactie; “Das leuk, schrijf jij er maar een leuk stukje over dan.”
www.leukedingendoen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...