web analytics

45

JUST A PERFECT DAY

Schrijven vanuit een bepaald soort misère gaat altijd een stuk beter. Het trekt ook meer lezers. Paniekaanvallen, kat dood, burn-out, schoonvader terminaal, relatie uit, schoonvader dood, geen geld, geen huis, moeilijk, moeilijk, moeilijk, nog een kat dood; allemaal makkelijke onderwerpen om over te schrijven en vooral heerlijke onderwerpen om over te lezen, want ellende van een ander is altijd beter dan ellende van jezelf. Dat verklaart ook mijn grote voorliefde voor de programma’s van Dr. Phil en Oprah, want bij de problemen die daar af en toe ter sprake komen zijn de mijne dus gewoon hartstikke peanuts. Vind ik dan. Al zullen er een hoop mensen zijn die juist bij mij hier op maanisch.com komen lezen om zo weer hun problemen ontzettend peanuts te vinden. Of om minstens te denken; ik zou daar dus echt heel anders mee om gaan. Waar die Luna mee bezig is! Belachelijk! Ik voorzie graag in die behoefte. Maar helaas moet ik mijn lezers ook af en toe teleurstellen, zoals nu. Want ik ben dus heel erg gelukkig. Beetje hetzelfde idee als er ineens een celebrity bij Oprah op de bank zit die over zijn of haar nieuwste film komt praten. Flikker op man, denk ik dan, ik wil ellende! Wat kan mij het schelen hoe Brad Pitt zich heeft ingeleefd in z’n rol. Ik wil vrouwen die door hun man in het gezicht geschoten zijn en nu, na 34 operaties eindelijk met een masker over straat durven en blij zijn dat ze hun linkerduim nog kunnen bewegen om hun rolstoel mee te bedienen. En dat ik dan dankbaar ben dat ik nog nooit in m’n gezicht ben geschoten. Of ik wil dat er bij Dr. Phil een vrouw op de bank zit met enorme tieten en een enorme gokschuld en bijna uit haar huis wordt gezet en ook nog eens 12 kinderen heeft, bij 12 verschillende mannen, waarvan er 4 in een rolstoel zitten en dat ik dan denk; wat fijn dat ik niet zulke enorme tieten heb. Zoiets. Maar ik ben de laatste dagen eigenlijk ontzettend blij van mezelf. Geen Oprah of Dr. Phil bij nodig. Mijn geluksmoment bestond gisteren uit het thuiskomen bij m’n verkering en dat hij de tafel al had gedekt en ook al had gekookt. En het ging natuurlijk om het hele gevoel eromheen, maar ik had op dat moment niets meer nodig dan een visstoofschotel met een schep aardappelpuree en een glaasje witte wijn. En dan heb je altijd van die zeikerds die menen dat degenen die het hardste roepen dat ze gelukkig zijn eigenlijk helemaal niet zo gelukkig zijn, maar fuck hun. Ik ben gelukkig.

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. Zezunja schreef:

  Dat is mooi. En je gegund.

 2. evil-genius schreef:

  hoop dat je nog lang op je roze wolk mag zitten…..^-^

 3. Jente schreef:

  Geniet!

 4. H.IJ schreef:

  En morgen hoef jij ook niet voor het eten te zorgen!

 5. darja schreef:

  en geniet er maar heel hard van! en de hartelijke groeten aan H.IJ!

  en nog bedankt voor je lieve berichtje, thanks!

 6. Nathalie schreef:

  Woehoe! Good for you! :-) (enneh… hoewel ik ook een Dr Phil fan ben vind ik LEUKE dingen om te zien en lezen óók heel fijn hoor, dus mogen er nog maar veel gelukkige momenten komen!)

 7. red-bubblegum schreef:

  Tegek toch :) gun t je van harte

 8. jojootje schreef:

  geniet er lekker van joh!

 9. M%n schreef:

  Nou, hoewel ik me ook af en toe graag eens neerzet voor een Dr. Phil, lees ik hier toch het liefst vrolijke berichten… Blij voor je! En dat het nog héél lang mag blijven duren!

 10. Marina schreef:

  Fantastisch, geniet er maar lekker van! Enneh, je vrolijke, gelukkige stukjes lees ik ook heel erg graag ;-)

 11. missvanham schreef:

  Geniet en Geluk.. kus!

 12. Jan schreef:

  Enjoy ! X

 13. Swampy schreef:

  Classic piece babe! Laughing like mad at lines like this: “en dat ik dan denk; wat fijn dat ik niet zulke enorme tieten heb”. And now smiling because you are so happy! :-)

 14. Amiek schreef:

  Lekker toch? Geniet! Mij jaag je niet weg met dit soort stukjes. Ik zal alleen normaalgesproken minder snel reageren.

 15. roosje schreef:

  goed hoor…

 16. Honne schreef:

  Heerlijk toch zo happy? :-)
  Kijk daar houd ik van, mensen die niet in hun verdriet en gedoe blijven hangen en door gaan tot ze hun lichtpunt en geluk weer beet hebben!
  Die eeuwige zieligerts en klagerts die bloggen daar blijf ik juist niet hangen.
  This is life, en die gaat met ups en downs!

 17. Saskia schreef:

  Woeha! Meer hoed ik niet te zeggen denk ik. ;-)

 18. juul schreef:

  yeah! happiness rules! :)

 19. loena schreef:

  Ik ken het verschijnsel. Niet afkicken van je mislukte liefde maar meteen verliefd worden/zijn op een volgende partner. Je slaat heel wat verdriet over maar moet dat later bekopen. Ik hoop dat het goed blijft gaan Luna, het is je van harte gegund.
  Btw: ik word heel misselijk van mensen die hier reageren en het altijd zo met je eens zijn. De meesten zal het koud aan hun kont roesten.
  Maar dat zal je zelf ook wel weten, je bent tenslotte niet één van de domsten. Ga er voor meisie, we zien wel hoe het gaat lopen.
  Heel veel geluk.

 20. Luna schreef:

  @loena: De meeste mensen die hier lezen (en dat zijn er soms 1500 per dag) reageren niet… misschien zijn dat wel juist de mensen die het niet met me eens zijn… ;-) Juist de mensen die het met me eens zijn, of me kennen, die reageren hier… en dat is juist wel prettig… zeker in deze tijden :-)
  En ik denk niet dat ik heel wat verdriet over heb geslagen (of aan het overslaan ben)… ik heb hier natuurlijk nooit over mijn problemen met P. geschreven, want die gaan niemand wat aan, maar die waren natuurlijk niet van de laatste tijd…
  Ik hoop zelf ook dat het allemaal blijft gaan zoals nu en vooral dat ik me zo fijn blijf voelen als nu :-)

 21. Aukje schreef:

  Je hebt het zo ontzettend verdiend! Heerrrrlijk!

 22. ans schreef:

  Daar alleen kan liefde wonen,
  Daar alleen is het leven goed,
  Waar je vrij en ongedwongen
  Alles voor elkander doet!

 23. Jente schreef:

  @ Loena: wil toch even het volgende kwijt omdat ik eerder zo een reactie heb gelezen hier. Ik voel me niet aangesproken aangezien ik het niet alleen maar ‘eens’ ben maar waarom word je misselijk van mensen die je niet kent en die blij zijn dat het goed gaat met iemand van wie ze de dagelijkse beslommeringen lezen? Beetje gek vind ik en ook zo’n tijdverspilling van je energie. Als ik iemand leuk of goed vind, als acteur, als schrijver, als weblogger, als onbekend persoon of als vriend dan ben ik blij als ik hoor dat het goed met iemand gaat. Zou ik dat niet zijn, lijkt het dan niet op iemand iets misgunnen?

 24. Micheline schreef:

  Ik hou vooral van de blije verhalen hier :-)

 25. Anka schreef:

  Ik snap Loena wel! Ik verbaas me er soms ook over dat iedereen die reageert dat doet met:”Oh, wat geweldig en lief en leuk en fantastisch!!” Terwijl niemand zegt dat het natuurlijk best wel grof is om over je nieuwe vriendje te praten terwijl je weet dat iemand met veel verdriet (lees: ex en familie) ongetwijfeld meeleest, om meisjes die minder intelligent zijn en achter de kassa zitten voor de gek te houden, of om links te zetten naar pagina’s van huisvrouwen die een theemuts hebben genaaid en daardoor helemaal afgekamd worden terwijl je zelf ook wel eens ideetjes jat.
  Maar goed, ik bedenk me dan ook vaak dat de mensen die dát denken, net zoals ik dan meestal niet reageren.
  We zijn allemaal mensen en doen leuke en minder leuke dingen, en ik geniet er elke keer weer van om ze van Luna te lezen. Of ik me nu kapot erger of heel hard moet lachen.
  Ik denk en hoop dat dát juist de bedoeling is.
  Geen ruziemaken meiden.

 26. Evelyn schreef:

  Ik zeg: Jeuh! Dat is wat ik zeg. Dus.

 27. India schreef:

  Nou, nou, Luna, wat een pretenties. Je schaart je dus onder de ‘schrijvers, dichters, kortom kunstenaars…’ enz.
  Je fröbelt aardig, maar ga jezelf nou niet wijsmaken dat je een kunstenaar bent. Daar komt toch echt wel ietsje meer bij kijken. Ik ben bang dat je dat niet in huis hebt. Dat klinkt niet aardig, maar er moet iemand zijn die je terug fluit:). En vergis je niet, ik weet waar ik het over heb. Ik wens je wel veel succes en vooral veel plezier in wat je maakt.

 28. Anka schreef:

  Volgens mij schreef ze iets anders, India..

 29. CiNNeR schreef:

  Nou, soms is het best lekker om iets verschrikkelijks te horen of te zien en te bedenken dat je het zelf minder moeilijk hebt. Maar over het algemeen heb ik liever een overdaad aan leuke verhalen om wat vrolijker van te worden. Teveel ellende lezen/zien maakt ook zo mismoedig. Ik kijk tegenwoordig dan ook graag naar de Best Life shows van Ophra. Vooral met dr. Oz.

 30. Jente schreef:

  @ India: ik wil graag op je reactie regaeren maar ben zo flabbergasted dat ik het niet doe. Althans niet inhoudelijk dan.

 31. esther schreef:

  @India: dus jij denkt te weten wat iemand in huis heeft op basis van een weblog dat ze schrijft? Erg kort door de bocht zou ik zeggen. Enne, makkelijk he, in zo’n commentboxje lekker schrijven wat je IRL waarschijnlijk nooit in iemand’s gezicht zou durven zeggen? Wat een pretenties India, om iemand te willen zijn ‘die een ander terugfluit.’

 32. Brooklyn schreef:

  Luna, you go girl!
  India, get down girl!

 33. India schreef:

  Nee, Esther, ik kan zien wat iemand in huis heeft aan de producten die hij/zij maakt.
  Luna is een erge originele meid,ze maakt grappige dingen, maar jezelf dan maar meteen tot kunstenaar verheffen gaat me echt te ver. Dat is tenenkrommend.
  Dat moet je “publiek” doen, niet jijzelf. De tijd zal het leren.
  Maak je geen zorgen, ik ben IRL net zo direct. Ik maak me daardoor in sommige kringen niet geliefd, maar ik heb wel vaak gelijk:)En ik weet ook wie mijn echte vrienden zijn.
  Zelf heb ik ook graag mensen om me heen met een kritische blik, i.p.v. die meelopers of “kunstvlooien” die elke kunstenaar of artiest(nog erger) altijd om zich heen zal hebben, puur en alleen maar om “erbij” te horen en mee te liften op hun succes. Ik spreek uit ervaring, maar kan daar niet verder op in gaan.
  Idd, mee eens Brooklyn: Luna, you go girl.
  Maar mij krijg je niet down, al ga je op je kop staan. Ook zo misplaatst, die Engelse kreten. lol

 34. H.IJ schreef:

  @India,
  Wel grappig dat jij jezelf als kunstenaar profileert maar er vervolgens verder niet op in kunt gaan.Hoop dat je lekker de kriebel krijgt met je kunstvlooien!
  De mensen om je heen maken je een kunstenaar? of ben je gewoon een kunstenaar? Wie bepaald dat eigenlijk?
  Denk zeker niet jij!!

 35. seriouzz schreef:

  “Gelukkig zijn” gezongen door Wim T. Schippers moet je horen! Geweldig nummer!

 36. India schreef:

  :) Kom jij maar voor je vriendin op hoor H.IJ. En je hebt het goed begrepen, ik kan en wil er verder idd niet op in gaan. Daar komt alleen maar narigheid van. Ik wens jullie het allerbeste! Van mij heb je geen last meer:).

 37. esther schreef:

  @India: heel bijzonder dat jij hier als kunstenaar zijnde anoniem reageert. Heb je geen website of een online CV waar je werk bekeken kan worden? Benieuwd of je werk net zo hoogdravend is als je je hier presenteert.

 38. Luna schreef:

  @India: Goed lezen is in ieder geval wél een vak! Ik schreef: ‘En als schrijvers, dichters, webloggers, kunstenaars, radio-dj’s, kortom: mensen die dingen creëren (…).’ Ik schaarde mezelf dus niet onder de kunstenaars, maar onder de mensen die dingen creëren… En dat ik dingen creëer en dat ik dat niet geheel onverdienstelijk doe, dat lijkt me duidelijk…
  Wat ik me afvraag; hoe komt het dat jij zo fel op mij reageert en me daarbij en passant ook nog even beledigt door dat wat ik maak af te doen als ‘fröbelen’ en dat ik ‘het’ niet in huis heb om een kunstenaar te zijn?

 39. kim schreef:

  Komt inderdaad behoorlijk lullig over

  Die zelfgenoegzaamheid van india vind ik eerder tenenkrommend

 40. Linda schreef:

  Nou… RTL Boulevard noemt Luna in ieder geval wél een kunstenares! En de krant ook. Dus.

  *grote grijns*

  (Geen ellende in je logjes, dan zorgen we er in de reacties wel voor. ‘Probleem’ opgelost…)

 41. Marina schreef:

  “Hoop dat je lekker de kriebel krijgt met je kunstvlooien!”

  Mag ik die nomineren voor de Uitspraak van d Dag?! :’-)

  Geniet van al je geluk. Ik vind gelukkige stukjes echt veel veel veel leuker om te lezen. Van wie dan ook. (Misschien soms iets minder leerzaam, maar echt heel veel leuker.)

 42. Neneh schreef:

  Dat is relativeren, dat is blij zijn en het zien, dat is geluk.

  En het leest net zo lekker weg ook.

 43. Paul schreef:

  Dan is het de kloteperiode die je achter de rug hebt waard geweest. Geniet!

 44. Géke schreef:

  Eigenlijk te flauw voor woorden ,de reactie van India, dus maak ik die er ook niet vuil aan.
  Luna ik vind het leuk om blogjes van je te lezen of ze nou goede of slechte berichten bevatten.
  Het zijn uitgelichtte delen van wat je meemaakt en waar je mee bezig bent.
  En dat is altijd wetenswaardig.
  Ik ben blij voor je dat je gelukkig bent.

 45. Jill schreef:

  Och ja, ik ken het type “India” wel. Kunstenaars met grote K, onbegrepen, onbemind, ontegenzeggelijk zichzelf veel te serieus nemend… :) Niets van aantrekken Luna.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *