web analytics

113

FUCK THE SYSTEM

“Mevrouw!” Naast me zie ik 2 jochies staan die net iets boven m’n schouder uitkomen. “Zou u misschien voor ons voor 5 euro wiet kunnen kopen in die coffeeshop?”, vraagt de een. Gewetensvraag. Moeilijk. Ik zie er dus uit als een blower. “Ehm, ja, maar jullie mogen toch helemaal niet blowen?”, vraag ik. Altijd goed, een retorische vraag. “Ja, dat mag pas als je 18 bent”, zegt de ander. “Hoe oud zijn jullie dan?”, vraag ik. De een is bijna 16, de ander bijna 15. Zeggen ze. Fuck it. Ik ben opgegroeid in een tijd dat er nog geen ‘age-checkers’ op sigarettenautomaten zaten. In een tijd dat ik zonder problemen voor mijn opa een fles jenever kon gaan kopen, ook al was ik 10. Een tijd waarin ik stiekem sigaretjes ging roken met een vriendinnetje. Op een strandje bij de Waal. Het was niet lekker, maar het was wel heel stoer. Vrijheid. En uiteindelijk is het met mij ook allemaal goed gekomen. Dus. “Geef maar hier die 5 euro”, zeg ik en loop de coffeeshop binnen. Als ik het niet doe, dan verkopen ze misschien hun lichaampjes wel aan de eerste de beste sekstoerist die op de Wallen loopt. Anders kopen ze wel een joint op de pillenbrug. En daar betalen ze het dubbele en zoveel zakgeld zullen ze wel niet krijgen. Een halve minuut later sta ik weer buiten. “Ze verkopen hier geen zakjes van 5 euro, alleen vanaf 12,50 euro”, meld ik ze. Of ik dan misschien 2 voorgedraaide jointjes voor ze wil halen. Alstublieft. Heel alstublieft. “Vooruit dan maar”, antwoord ik en even later wens ik ze veel plezier. Ik heb de wereld een slechtere plek gemaakt, maar de wereld van 2 jochies eventjes verruimd. Ik heb maar een klein beetje spijt.

Dit vind je misschien ook leuk...

113 reacties

 1. Gooly schreef:

  En over een paar dagen loop je met je familie over straat en hoor je aan de overkant roepen: “Dat is die mevrouw waar we onze joints bij kopen” :-)
  Ach, zo wordt een joint roken tenminste weer spannend, want daar deed ik het vroeger toch vooral om.

 2. watgeefik.nl schreef:

  ghe ghe….

  vind het eigenlijk wel een strakke actie.. Ik moest vroeger naar Spieter of Irma van “de witte flatjes” om spul te halen..is dit een veel meer “gecontroleerde” methode.. Luna en het gedoogbeleid… hulde!

 3. Persephone schreef:

  En wat als ze weer naar jou toekomen om joint voor hun te halen? Zou je het weer doen?

 4. Rnow schreef:

  Ze vroegen het laatst aan mij. Ik zei: neee jongens.
  En ook maar een klein beetje spijt.

 5. Roland schreef:

  Als vader zeg ik “dat had je niet moeten doen”. Ik wil erop kunnen vertrouwen dat als mijn kinderen op die leeftijd zijn ze geen spullen kunnen kopen die ze niet mogen kopen. Nou vind ik het best ok als ze een blowtje roken maar dat bepaal ik als vader dan wel….

 6. Rick schreef:

  Je had ze met de koppen tegen elkaar moeten slaan… en nu oprotten naar jullie moeders.

 7. Robert schreef:

  Je kleine beetje spijt wordt vanzelf groter als je zelf koters hebt.

 8. Paul schreef:

  Luna is een heerlijkheid om te lezen. Altijd weer. Fuck the system, je tietel kietel alleen al!
  Blozend nam hij afscheid.

 9. Morrie schreef:

  WEL GODVERDOMME!! BEN JE HELEMAAL VAN DE POT GERUKT!?! LEUK OM TE WETEN DAT JE KINDEREN AAN DE DRUGS WORDT GEHOLPEN DOOR DE EERSTE DE BESTE HUPPELKUT. EN JEZELF NOG LEKKER STOER VINDEN OOK MET JE INFANTIELE TITEL.
  FUCK THE SYSTEM?? FUCK DEALER LUNA!!

 10. Inez schreef:

  Wat nou aan de drugs geholpen? Ze vroegen er toch zelf om!

 11. boris schreef:

  Ik merk het alweer, allemaal neo-goed-fatsoen hier, geheel in de lijn van Balkenende II. Luna, je hebt groot gelijk, ik rookte ook al op mijn 15e en met mij is het ook niet slecht afgelopen; temeer omdat het de normaalste zaak van de wereld was en er geen daad rebellie aan te behalen viel om ergens een joint te scoren.
  Het gaat pas slecht met die jongetjes als je ze gaat onderdrukken, want dan gaan ze rare dingen doen, echt…
  Heb maar geen spijt, je hebt heel wijs gereageerd.

 12. CiNNeR schreef:

  Nou nou, je zou bijna denken dat ze ze persoonlijk een dosis coke heeft aangesmeerd. Het was maar een jointje hoor mensen. Had Luna het niet gedaan, hadden ze wel iemand anders gevonden.

  Al die regeltjes en agecheck’s maakt volgens mij alleen maar dat het nog spannender is, verboden vrucht idee. Net als die teksten op sigarettenpakjes. Ipv niet roken gingen tieners de pakjes sparen!! Heb jij ‘longkanker’ voor me. Denk dus niet dat het helpt ..

  Luna heeft gewoon een goede daad verricht ..

 13. CiNNeR schreef:

  Wil er overigens nog even op wijzen dat weed net zo legaal is als een biertje of een jenever. Denk daar maar aan vaders, als je zelf het goede voorbeeld geeft met de flessen ..

 14. Erik schreef:

  @ Luna: Had je het ook gedaan als ze 7 of 8 waren?

 15. Lotte schreef:

  Ik vind het sneu dat jullie nu allemaal Luna de scguld geven. Ik bedoel, die jongetjes zijn oud genoeg om zelf te beslissen wat ze willen, en Luna was zo vriendelijk hulp aan te bieden. So what?! Niet zeiken allemaal..

 16. marco schreef:

  AhA! Zou De Zangeres Zonder Naam dat bedoeld hebben, toen ze ‘Vragende Kinderogen’ zong?

 17. Morrie schreef:

  JA NATUURLIJK!! GA VOORTAAN MAAR MET EEN ZAK XTC OP PAD. JE WEET MAAR NOOIT OF JE EEN MEISJE VAN VEERTIEN TEGEN HET LIJF LOOPT DIE DAAR NET BEHOEFTE AAN HEEFT.
  JE FIETS IS OOK NIET MEER VEILIG LUNA. ONDER HET MOM VAN: ALS IK HEM NIET JAT DAN DOET IEMAND ANDERS HET WEL NEEM IK HEM GEWOON MEE EN IK ZAL HEM GOED VERZORGEN EN NIET VERKWANSELEN VOOR 10 EURO OM EEN JOINT TE KUNNEN KOPEN. DAT MOET JE TOCH EEN GOED GEVOEL GEVEN. MIJ WEL IN ELK GEVAL.

 18. Paul schreef:

  Fuck the system, fuck yourself.

 19. Majoor Snorkum schreef:

  Goeie zet dit stukje, Luna! We waren de schreeuwende moraalridders bijna vergeten!

 20. Just Me schreef:

  Sorry voor het mierenneuken… Verruimd is met een d…
  Verder ben ik het niet geheel eens met je manier van handelen, maar ik snap het dilemma en je houdt het niet tegen… maar al is het een cliche: het begint bij jezelf… en tweede cliche: alle beetjes helpen…

 21. tijger schreef:

  geen spijt hebben Luna, prima zet.

  tot woensdag! groetjes

 22. tijger schreef:

  ter informatie voor de moraalridders. ik zelf blow niet, zal het ook nooit doen, maar ik vind niet dat het verboden moet worden. vanaf 14 jaar mogen jongeren best af en toe een jointje roken, wat mij betreft. ik zat in een klas waarvan bijna iedereen in meer of mindere mate wiet/hash rookte, allemaal hebben ze daar geen schade van ondervonden… ik ken een aantal personen die toen ze jong waren super heimelijk moesten blowen en waarbij het een beetje uit de hand is gelopen, gezien het feit dat ze nu na ruim 20 jaar nog blowen (bijna dagelijks), er niet vanaf komen en er kleine/grote gedragsveranderingen optreden… dan helpt verbieden toch niet?!?

  groetjes

 23. Paul schreef:

  Doet toch even denken aan mijn jeugd 4 vrienden van ook rond de 15 jaar, alle 4 ook blowtjes roken tot de dag dat oom agent 2 van ons pakte rokend en wel onder het trappenhuis. Heel hilarisch vooral omdat ik niet 1 van de 2 was en hen voorbij zag rijden in het busje van oom agent.. Nu zijn wij vieren uit elkaar gegroeid maar weet wel wat er van hen allen gekomen is. Ik burgerlijk rook inmiddels niet meer (verlang af en toe nog wel naar een lekkere joint). 2. Is managment gaan studeren in Leeuwarden heeft goede baan en lieve vrouw en dochter. 3. Dacht een stapje verder te gaan en ging wat pillen kopen op centr station r’dam en reed helemaal van de wereld op zijn brommertje stoned een pilaar uit de grond van de metro (pilaar gaf niet mee) 1 dag coma en eerlijk is eerlijk hij heeft er wel een behoorlijke tik van overgehouden. 4. Ook verder gegaan is het prototype junk geworden met alles erop en eraan, afkick enz enz paar jaar in “de hoop” gezeten om af te kicken ging goed toch uit eindelijk weer terug gevallen tot het niveau uitschot van de samenleving (ik weet niet of hij nog onder ons op deze aarde is?)
  Gewoon een stukje van 4 jongens van rond dezelfde leeftijd als je hier beschrijft. Maar je maakt uiteindelijk zelf de beslissing om verder te gaan of niet..

 24. Tsss schreef:

  Wat een burgertjes zeg! Alsof er niet veel meer gezopen wordt, door veel meer mensen van allerlei leeftijden.

 25. serge schreef:

  moeilijk moeilijk, ik blow al vanaf mijn 15e en heb er geen problemen mee, maar dat zal komen door mijn aversie tegen drank. ik ben het eens met de stelling,beter zo dan dat ze het van een coke-dealer halen. maar ik ben het ook eens met de vader die zegt dat hij er op wilvertrouwen dat zijn kinderen er tot een bepaalde leeftijd niet aan kunnen komen. SOCIETY SUCKS…. wat moeten we nou?? Luna ik had hetzelfde gedaan, maar ze ook gewaarschuwd. beter zo dan in mijn jeugd (15 jaar geleden) toen ik zelf bananen (voor de amsterdammers onder ons) leende om later een wietje van te halen. maar wees gersut, met veel blowers loopt het beter af dan met gebruikers van andere middelen.

 26. Hornet.NL schreef:

  Ik vin dhet wel humor dat iedereen er opeens een mening over heeft.
  Tot voor kort kon alles, mocht alles, en nu is het blijkbaar weer tijd dat de teugels aangetrokken worden.

  Persoonlijk ben ik erg van de generatie “Alles mag, zolang je een ander er niet mee in de weg zit”.

  Of, omgezet in dit geval, laat die gasten, als zij er blij mee zijn en er verder niemand mee lastig vallen…. (In die context gezien vraag ik me al af of je dat soort dingen unberhaupt moet verbieden!?(Volgens mij heb ik al iemand anders dat neer zien zetten, maar dan ten overvloede))

  En die “Skreeuwlelijk”: just one word; Tsjoh…….

 27. Witchy schreef:

  Damn, wat maakt t nou uit, als luna t niet had gedaan had een ander het gedaan. Dus ja, t is een beetje naief te denken dat ze het dan niet hadden gedaan. Als kinderen iets willen dan doen ze t, klaar.

 28. Hornet.NL schreef:

  Luna,

  Krijgen we nog een spelings tsjekker in dit schermpje…. :-/

  JJ

 29. Paul schreef:

  Maar ik zei het al op merelroze.com.
  Order. Order!
  Stilte.
  Ofzo.

 30. Moos schreef:

  “als ik het niet doe dan verkopen ze misschien hun lichaampjes wel aan de eerste de beste sextoerist” Zeg moeder Theresa, ik weet niet hoe jij je amsterdamse kroost inschat maar lijkt dat je niet wat overdreven?

 31. Paul schreef:

  Moos, het is moeder Teresa. Zonder h.
  Laat Luna nou maar schuiven, ja?
  Ze is DUS slimmer dan jij.

 32. Wendy schreef:

  Come on, achterlijke gladiolen. We leven in het nieuwe millennium met neerlands trots in de vorm van een gedoogbeleid en beter stuff te verkrijgen via een volwassene dan het te jatten. Of al die Breezers. Ik vind dat Luna goed gehandeld heeft. Blowen is alleen maar geestverruimend en daar kunnen die pubers van tegenwoordig wel een portie van gebruiken. Ik blowde voor het eerst op mijn 15e, maar kinderen zijn toch steeds geavanceerder? Heisen die hap!

 33. Gooly schreef:

  Haha, Wie had dat gedacht, dat anno 2003 twee joints nog voor zoveel commotie kunnen zorgen :D

 34. Jan schreef:

  Shit Moos jij bent echt dom

 35. Vladimir schreef:

  Goed gedaan hoor Luna. Die kids zijn natuurlijk blij. En jij hebt mensen blij gemaakt dus kan je ook tevreden zijn. Evenals de eigenaar van de coffeeshop. Laat al die bescheten moraalridders maar lullen.

 36. Paul schreef:

  Luna is helemaal niet cool, of kewl, of gaaf.
  Of vet.
  Luna is exact in orde.

 37. Jenny schreef:

  Moest hierdoor met een glimlach denken aan het concert van Patti Smith in de Melkweg. Ging er naar toe met mijn dochter. Ze vond het leuk, maar ‘jezus, wat stinkt het hier toch altijd!! hoe kunnen ze die troep toch roken!
  Toen ik haar opbiechtte dat ik toch ook veel gerookt heb, en C. ook, en G. ook…, toen was ze oprecht geschokt.
  Ik heb een braaf kind!

 38. jnnk schreef:

  mijn oma ging altijd heroïne halen voor haar zoon/junk, die is nu dood, maar ze durfde geen ‘nee’ te zeggen. (En om u voor te zijn: jahaa, dit is een heel ander verhaal.)

  mijn zusje krijgt al jaren – ja, u leest het goed, jarEN en ze is nét 16 – op elk concert waar ze naartoe gaat, de drank die ze wil hebben.

 39. magzzz schreef:

  spijt is nergens voor nodig op dit moment…

 40. Persephone schreef:

  Luna ik veroordeel je niet hoor, maar ik vroeg me nog steeds af of je het weer zou doen? als kinderen aan jou zouden vragen om een jointje voor hun te halen.

 41. Michelle schreef:

  De leeftijds-regel is niet voor niks opgesteld, maar goed spijt hebben is al een beetje te laat, en ik vind t eigenlijk ook wel leuk voor die jochies…;-)

 42. tijger schreef:

  in amerika mag wettelijk pas vanaf de leeftijd van 21 jaar alcohol geconsumeerd worden, maar bijna elke jongere is lang voor die tijd al eens hartstikke zat geweest. volgens mij is het percentage alcoholvergiftigingen bij jongeren in amerika ook hoger dan in nederland… en was het niet zo dat meer amerikaanse dan nederlandse jongeren meer dan een keer blowen?
  de vraag is welke oplossing het beste is? oogluikend toestaan, of verbieden met een straf eraan verbonden. ik kies voor goed voorlichting en toestaan en ik stem voor zwitsers drugbeleid!

  groetjes

 43. tijger schreef:

  oja, ze zeiden “Mevrouw” tegen Luna! ;-)
  doei!

 44. Menno schreef:

  Ja hoor Tijger, klopt allemaal. Maar dta is toch nergens een excuus voor? En Amerika met Nederland vergelijken…. Nederland past geografisch ruim in New Hampshire, en heeft evenveel inwoners als Greater New York, en heeft een Angelsaksische grondwet… toch een beetje een alles-is-anders show..

 45. Marlous schreef:

  Laten we wel alsjeblieft het verschil blijven zien tussen een blowtje en een extasypil, ok??
  Wiet is amper schadelijk voor je gezondheid, in ieder geval niet meer dan een normale sigaret, terwijl middelen als extasy en coke “brainblowers” zijn! En wat dacht men van alcohol???
  Ik heb persoonlijk een bloedhekel aan vervelende bezopen gasten, terwijl een blower over het algemeen totaal geen overlast veroorzaakt.
  Bovendien is alcohol vele malen schadelijker voor je dan een wietje.
  Maar als iemand zich zit te bezatten, hoor ik niemand roepen dat dat belachelijk is!!

 46. karin schreef:

  Heb ooit op een camping in Frankrijk twee knulletjes dolblij gemaakt met een sjekkie. Ze waren absoluut in de veronderstelling dat het jointjes waren. Maar in dat geval wist ik natuurlijk wel beter en heb ze in elk geval niet “aan de drugs” geholpen.

 47. Paul schreef:

  Karin, misschien had je die ’twee knulletjes’ over je heen moeten laten gaan. Dat is wat ze wilden. Tenzij je lelijk bent. Dan waren er andere beweegredenen. Hoor mij. ‘Beweegredenen.’ Nou nou.
  .

 48. Kaiser schreef:

  Een voorgedraaide kun je amper een echt jointje noemen!

 49. Karin schreef:

  Paul, je hebt een zieke geest.

 50. sjon schreef:

  Kwam die boois net tegen bij de poli van het VU…hadden fout gesjineesd!!!

 51. tssjaa schreef:

  iedereen regeert op stukje maar de kern zit in je titel, FUCK THE SYSTEM! Typisch Nederlands, van af je 16de mag je in iedere straat hash kopen, mag je sigaretten kopen, mag je weet ik veel…. Hoeveel probleem blowers bestaan er onder de 16? Hoeveel kinderen onder de zestien willen uberhaupt iedere dag blowen, hebben het nodig om het dagelijkse leven te doorstaan?? Fuck the system en wees eens eerlijk Nederland en laat zien dat ook zogenaamde ‘soft’-drugs een gevaar zijn voor een bepaalde groep. Dat het wel degelijk effect heeft op je hersenactiviteiten heeft een te langdurig gebruik. Fuck al die honderden coffeeshops om een bepaalde groep rustig te houden en te gelijkertijd ongelukkig te maken (+hun omgeving). Ik spreek helaas uit ervaring, xtc kan ik niet ieder dag gebruiken en te gelijkertijd carriere maken. (En je moest eens weten hoeveel met mij)

  Gewoon voor ze kopen hoor Luna! Je houd ze heus niet tegen zolang het zogenaamd ongevaarlijk, wel (in honderden coffeeshops) verkocht, gerookt maar niet verbouwd mag worden (leg dat maar eens uit aan een buitenlander????)

  Excuus als ik een beetje overdrijf, FUCK THE SYSTEM!!! FUCK the moraal ridders en fuck oneerlijke voorlichting over hash en alcohol!!

 52. miss bitch schreef:

  Luun, ik volg je nu toch een anderhalf jaar, heb gelezen hoe je ongeveer alles probeerde wat God verboden had. Ikzelf ben ook niet braaf geweest, maar hou het nu bij mijn wijntje. En nee ik ben geen alcoholist, dat word je niet van 3 wijntjes op een zondagmiddag. Toch vind ik het niet fijn om te weten dat mijn toekomstige kinderen (ben met de pil gestopt en we zijn hard aan het oefenen) met hun jong uitziende koppies bij de eerste de beste het voor elkaar kunnen krijgen soft drugs voor ze te kopen. Nee, fuck the system was bij mij de fucking limit. Ik zal je forum niet meer lezen. Allen de groeten, het was (vaak) gezellig.

 53. ElectricCat schreef:

  Iemand nog een joint?

 54. Paul schreef:

  Die naam miss bitch is PERFECT gekozen, miss bitch.

 55. Bisquit schreef:

  @MissBitch:
  Misschien zou je toch weer kunnen overwegen om met de pil te beginnen want je steekt je kop in het zand.

  @Luna volgens mij heb je correct gehandeld. De kids zelf zijn verantwoordelijk voor hun daden en als ze dat nog niet kunnen (volgens de moraalridders) dan ligt de verantwoording bij de ouders. Maar ja, daar wordt niet naar gekeken want zo zit het ´system´ niet in elkaar. Geef maar lekker een ander de schuld…

 56. Jan schreef:

  @MissBitch Ik zou me even laten testen, volgens mij ben nl. al zwanger, je reageert iets te emotineel

 57. Vijfzinnen schreef:

  Ze zijn opgepakt! Wat een opluchting..

 58. GJ schreef:

  [zucht]

  tssjonge..
  ik moet hier eigenlijk niet op reageren..
  Maar het lijkt wel een beetje op dat verhaal van die 2 visjes in die blender..
  Luna is de museumdirecteur.. En de 2 gozertjes zijn de guppies in de blender..

  Elke internerd weet wel waar over ik het heb,
  Enfin.

 59. verbal jam schreef:

  Ik pleit voor een wet die iedereen beneden de 80 jaar verbiedt om z’n capslock aan te zetten in een reactiescherm.

 60. Carmen schreef:

  Zelfs ik (een moraalridder!) vind het niet de verantwoordelijkheid van Luna. In dit geval is een coffeeschop zeker betrouwbaarder dan de pillenbrug. Bovendien weten kinderen van 14/15 echt wel wat drugs is en wat het met je zou kunnen doen. De voorlichting op middelbare scholen is tenslotte uitgebreid. Nieuwsgierigheid, denk ik. En zelfs deze moraalridder kan niet erkennen dat dit ongezond is.

 61. Paul schreef:

  Nu ben ik blij, op mijn eenentachtigste! Eindelijk!
  Dank je, Verbale Jam!

 62. roland schreef:

  @Carmen: er is ook nix ongezonds aan blowen (nou ja minders erg dan roken & zuipen in ieder geval) en bovendien Nederlands cultuurgoed. Ik heb er dan ook geen bezwaar tegen, alleen nogmaals ik als vader wil dat graag zelf bepalen en niet een toevallig voorbijlopende Luna. Gewoon niet doen. Niet bemoeien met andermans kinderen/zaken. Daar kom je nog wel eens achter hoop ik voor jou Luna.

 63. Rood schreef:

  Back to the old days,net als toen ik zelf om mijn vijftiende naar de coffeeshop ging ! Met de huidige regelgeving haal ik ook wel eens wat voor -18 jarige, had ik zelf kunnen zijn vijftien jaar terug. Tevreden smokers zijn geen onrust stokers :-)

 64. Gooly schreef:

  @vj: Helemaal met je eens. Er moest een capslock politie in het leven worden geroepen. Volgens mij richten capitals meer schade aan dan wiet.

 65. Paul schreef:

  Misschien moest er maar eens ’n Gooly-politie komen. Die ervoor waakt dat bepaalde mensen zich zonder vergunning Gooly noemen, terwijl het toch echt Goofy behoort te zijn.

 66. Katy schreef:

  Zonder me verder te willen mengen in de discussie, wil ik wel even opmerken dat wiet niet minder slecht is dan tabak. Integendeel: de laatste onderzoeken wijzen uit dat een jointje (simpelgezegd) 20x slechter is dan een sigaret. En alcohol en wiet zijn ook al niet met elkaar te vergelijken…

 67. Paul schreef:

  @Roland: Jij bent heel goed in doordacht geleuter. Cursusje gevolgd?

 68. Gooly schreef:

  En misschien ook een Paul politie, die mensen met een IQ onder de 85 van internet houdt.

 69. Kris schreef:

  Ongeacht mijn mening over het ja/nee verstrekken van een wietje aan kinderen onder de 16 jaar…
  Ik zie dat veel mensen suggereren dat wiet wat effect betreft peanuts is. Maar softdrugs zijn al lang niet meer zo schattig als de jaren ’60 hippiejointjes. Tegenwoordig spuiten we haarlak op de toppen van de planten om het stoned-effect te versterken. Leg een top onder de microscoop en verbaas u. Met die reden ben ik dan ook gestopt, na vijf jaar dag-in-dag-uit-gebruik.
  Mochten mijn ongeboren kinderen ooit de neiging hebben te gaan blowen ga ik persoonlijk de plantjes voor ze verbouwen. Stuk gezonder!

 70. Hans schreef:

  En dan te bedenken dat Journal Spread 11 zero reacties kreeg… :)

 71. RJ schreef:

  @ Kris

  Vijf jaar lang dagelijks aan ’t welriekende gras: hoe zag je er in godsnaam uit? Voel je je niet een stuk beter nu?

 72. Flippo! schreef:

  Morrie heeft helemaal gelijk. Wacht maar af tot jullie zelf kinderen in die leeftijd hebben, eikels, gemakzuchtige genotzoekers wiens enige angst is dat hun dagelijkse shotje wordt afgepakt en daarom pleiten voor totale vrijheid — ook als dat kleine kinderen verslaafd maakt. Eigenbelang! Viezerds! En nou niet over fatsoenrakkerij beginnen en dat soort gemakzichtige goedkoop linkse gemeenplaatsen.

 73. tijger schreef:

  volgens mij ben je niet helemaal in orde Flippo! ik rook zelf niet, maar toch ben ik ervoor dat wiet legaal wordt. en als mijn broertje het over 3 a 4 jaar nodig vindt om eens een jointje te proberen en hij dat niet aan moeder, vader of zus durft te vragen, en het mannetje het niet in de winkel mag kopen, dan mag Luna het best voor hem gaan halen. denk nou niet dat ik niet van mijn broertje houd, want ik ben dol op hem. laat hij nou ook net de persoon zijn die juist absoluut niet moet beginnen met blowen, toch vind ik dat hij de ervaring mag hebben…

  groetjes

 74. Kris schreef:

  @RJ: I looked like shit…whaha:)
  Nee serieus, het hangt samen met een hele levensstijl die ongezond is. Veel blowen beinvloed je uiterlijk niet zolang je maar voldoende eet en slaapt.
  en ja….ik voel me stukken beter nu!:) Zoals bij ieder gewoon mens zegmaar;)

 75. elizabeth schreef:

  jongen van 15 jaar
  ga een boek lezen
  over – bijvoorbeeld – winners en losers
  blowers en boozers
  ga daarna fietsen langs het water
  neem een pauze
  denk na over nu, denk na over later
  over het sprookje dat leven heet
  vergeet het spookje dat je onderscheet
  steek een sigaretje op
  steek je kop uit
  laat je steken
  ga naar huis
  pak pen en papier
  lees wat je hebt geschreven
  gooi het weg
  begin opnieuw
  wees dankbaar voor de tijd die je samen hebt gehad
  wees vatbaar voor de tijd die je alleen zult hebben
  wees kneedbaar in de tijd die jou niet op waarde schat
  Schat, wees bloot maar niet blowt.
  jouw tijd komt nog wel

 76. Paul schreef:

  @Gooly (once more): Die Paul-politie is er niet, en wees maar blij, want jij had in dat geval nooit internettoegang gekregen.

  @Elizabeth: Dat was echt mooi om te lezen!

 77. Huug schreef:

  Wat als ze je nu hadden willen neuken ?

 78. Paul schreef:

  Huug, een bezemsteel in je reet. In jouw reet, bedoel ik. Wie weet stel je die op prijs?

 79. Roland schreef:

  Paul wrote>@Roland: Jij bent heel goed in doordacht geleuter. Cursusje gevolgd?

  Nee hoor paul, maar als Consultant is dat wel een beetje je ding ja.

 80. brillie schreef:

  Ik ben altijd tegen roken geweest. Een smeerig goedje dat je leven ook nog eens knap kan verkorten. Tevens wordt je er niet rijk van. Niet dat ik rijk ben geworden door niet te roken, maar het geeft mij wel het gevoel dat ik langer van mijn rijkdom kan genieten. Nu vreed ik mij wel weer dood. Maar dat is een ander verhaal. Nee, iemand helpen om een verslaving te geven, daar werk ik nooit aan mee. Ik had ze niet geholpen, wel hadden ze een ijsje mogen hebben van mij. Ook dat kan slecht zijn, ik weet het. Nee, dan toch maar wat wiet, en wel zoveel dat ze de wereld aan zouden zien voor een groot speelveld, waar ze groen en geel uit zouden komen. Zodat ze nooit meer wiet voor 5 euro zouden gaan kopen.

 81. Jenny schreef:

  Krijgt de honderdste reageerder een prijs?

 82. Jan schreef:

  @Flippo! Blij zeker he met Balkenende II?

 83. Puckster schreef:

  Naar aanleiding wat ik gelezen heb, even een kleine reactie. De statement van Roland (als ik het goed heb) over het feit dat je niet wil dat dingen voor je kinderen bepaald wordt door andere ipv jijzelf als vader kan ik erg goed begrijpen. Daarentegen hebben we het wel over een meest geaccepteerd verschijnsel, blowen. Ikzelf heb vanaf me 16e regelmatig geblowd (dwz elk weekend vanaf vrijdag tot zondag en regelmatig doordeweeks) en ben nu (ik ben 20 jaar) gestopt. Ik denk dat blowen niet te vergelijken is met andere drugs (hierbij te denken aan drank, sigaretten) en dan ook niet beter is of slechter. Alleen is het wel zo dat blowen geestelijk slechter voor je is, althans zo heb ik het bevonden… (geestelijk slechter bedoel ik, leven in een roes, emoties wegstoppen, muur om je heen bouwen)

 84. karim schreef:

  Ach, je bent een jongen van 15. Je hebt al een tijdje geleden je eerste fiets gejat, spijbelen ken je nu wel, neuken is niets nieuw meer. Dan nu de spanning van blowen.
  Kom op man. Elke puber heeft recht op zijn eigen sores zonder dat al die kutvolwassenen hun mening weer ongevraagd moeten opdringen.

  rot op

 85. Paul schreef:

  Sorry, Roland.
  Wel wil ik dan nog even kwijt dat je Consultant tegenwoordig met een kleine letter mag schrijven: consultant, dus. En iedereen begrijpt het.

 86. Roland schreef:

  @Paul: sorry voor de type: schijven is niet de stekste kant van de consultant. Lullen (MET hoofdletter) weer wel. En begrijpen? Haha da’s nou net de lol van de term consultant. Ik denk niet dat er een onduidelijker omschijving van een baan bestaat

 87. Roland schreef:

  en met “type” bedoelde ik natuurlijk “typo”……….

 88. Marlous schreef:

  @Katy:
  Ik heb nog nooit gehoord dat iemand longkanker kreeg van het roken van een jointje.
  En ik ken niemand die z’n leven vergooit door het roken van joints. Ik ken er wel meerdere die hun leven vergooien door het drinken van alcohol.

 89. Paul schreef:

  @Rolend Consultent (English spoken): Het wordt geloof ik tijd dat ik jou maar eens ga consulteren. Maar niet voor boven de 6 euro per uur. Please?

 90. Katy schreef:

  @marlous: het feit dat jij nog nooit gehoord hebt van het krijgen van longkanker van het roken van een jointje (nee, je moet er inderdaad wel wat meer voor roken, DUH) ligt aan jou. En lees eens wat vaker de krant, het heeft er echt ingestaan. Door toevoeging van wiet aan de shag (maar ook wanneer je de wiet puur zou roken)wordt het 20x slechter voor je gezondheid en JA, je kunt daar dus ook ‘gewoon’ longkanker van krijgen. En je kunt je leven werkelijk door alles (laten)vergooien, dus dat is ook al geen goed argument…

 91. Majoor Snorkum schreef:

  Gatverdamme! Dat krijg je nou! Iemand die toegeeft dat hij ijsjes aan jongetjes wil geven! Mag dat wel los op het internet???

 92. Huug schreef:

  Vragje anders stellen: wat als ze nu naar de hoeren zouden willen gaan ? Zou je dan ook binnen gaan in een tent en zegeen dit is mijn broertje, maar hij ziet er wel wat jonger uit en is zijn pas kwijt. Sommige dingen doe je gewoon niet voor je 16e. Waar blijft de onschuld. Jongeren hebben ook recht op onschuld. Dat ben ik zo vroeg kwijtgeraakt en ik ben er die klootzak nog steeds kwalijk om. En nee, het was geen bezemsteel in mijn reet…

 93. Karim schreef:

  Huug,

  Wanneer je op je op 16e nog steeds de onschuld uithangt is wel iets mis, dunkt me. En wat zoal doe je niet voor 16e? rukken?

 94. Marlous schreef:

  @Katy:
  Nou nou, je hoeft niet meteen je stekels op te zetten hoor.
  Zeker nog nooit van discussieren gehoord?

 95. Katy schreef:

  @marlous: dat noem jij een discussie? Volgens mij kun je pas een discussie beginnen als je van het een en ander op de hoogte bent en jij bent dat duidelijk niet. Einde discussie ;-)

 96. Marlous schreef:

  Waarom is dit geen discussie?
  En het lijkt me nogal overtrokken om op basis van één artikel wat jij in de krant hebt gelezen te beweren dat jij helemaal op de hoogte bent.
  Het werkt me lichtelijk op de zenuwen dat je allerhande conclusies over mij trekt zonder mij te kennen of het me gevraagd te hebben (ja, ik lees wel de krant en ja, ik ben wel degelijk op de hoogte, alleen net niet over dat ene artikeltje wat jij toevallig wel gelezen hebt)

  Maar aangezien jij al alles weet, heeft het weinig zin om er een discussie met je over te voeren.

 97. bart schreef:

  Ik heb geloof ik maar één conclusie. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.

  Ik bedoel maar, we hebben allemaal ons morele rugzakje vol morele gereedschapjes, en daarmee proberen we onszelf een huisje te bouwen. Om vervolgens in dat huisje te gaan zitten en iedereen ervan proberen te overtuigen dat het eigen huisje toch echt de beste is.

 98. Flippo! schreef:

  Jan is een van die vele mensen die links zijn verwarren met alles mag en rechts met niets mag. Van roken krijg je kanker en ga je 7 jaar eerder dood, Jan. Van blowen is wetenschappelijk bewezen dat je hersen er door worden aangetast. De kans dat je van XTC slikken een levertransplantatie krijgt is gewoon groot; vraag het maar eens aan verpleegkundigen op de EHBO van een ziekenhuis in de Randstad. Probeer de waarheid toch niet altijd te ontkennen met flauwe dwarsstraten over politici van andere, waarschijnlijk ‘foute’ partijen.

 99. Cunningham schreef:

  Het gaat zeker weer over drugs, aan de hoeveelheid reacties te zien. Een onderwerp waar de voorstanders proberen de ‘strijd’ op rationele gronden te winnen (niet doen, win je nooit. Gewoon zeggen dat je een relaxter(!?) mens wordt) en waarin tegenstanders met feiten komen die inderdaad onweerlegbaar zijn. Ja, je gaat eerder dood en het is slecht voor je. Net zoals het potje bier en het glaasje wijn (alleen voor de gezelligheid!) dat de niet blowers wel eens consumeren. En net zoals de luchtvervuiling en programma’s op TV die de geest doden maar avond aan avond volle huiskamers trekken.
  Ja Luna heeft minderjarigen een joint verstrekt. Schande! Maar dat concludeert ze zelf ook. Joints die ze anders wel ergens vandaan hadden gehaald maar ik geloof dat dat niet meer van belang is. Dat daarna door sommigen geconcludeerd word dat Luna ook wel sex had geleverd als de kids daarom hadden gevraagd is natuurlijk beledigend en ongenuanceerd.
  Ongenuanceerd, misschien wel het grootste gevaar voor onze gezondheid. Kijk maar naar de wereldpolitiek.
  Mocht je je afvragen waar ik sta in dit drugsdebat; ja ik blow wel eens. Voor de gezelligheid.

 100. 100 schreef:

  !

 101. GRAPJAS schreef:

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  101

 102. theo ploeg schreef:

  prachtig om te zien hoe hier altijd discussies ontstaan die plots overal over lijken te gaan behalve over het thema waarover Luna schreef. een prachtige sociologische dierentuin. dankjewel Luna!

 103. Puck schreef:

  Dat je jointjes hebt gekocht voor minderjarigen is je eigen zaak, om het hoogdravend te zeggen: “een zaak tussen jou en je geweten”. Ik had het nooit gedaan, maar dat is gewoon een kwestie van persoonlijke normen en waarden. En ik ben een stuk ‘braver’, soms misschien braver dan goed voor me is.
  Maar aankomen met ‘Als ik het niet doe, dan doet een ander het wel’, of woorden van gelijke strekking, is werkelijk te slap. Sta achter jezelf en je acties, of doe dat niet en twijfel openlijk. Maar ga het niet met dit soort drogredeneringen goedpraten.

 104. sepi schreef:

  Gelukzakken, jullie kunnen dat teminste zonder probleem kopen in Nederland. Hier in België hebben ze sinds kort een belachelijke wet: je mag wel jointjes roken, maar niet in het openbaar, niet in het bijzijn van minderjarigen en het mag geen overlast veroorzaken (‘overlast’ is heel vaag natuurlijk), maar je mag het niet kopen en je mag ook niet naar Nederland om het te kopen. Hmm, daar zijn we vet mee!

 105. Karyokinese schreef:

  Ik vind het goed gedaan van Luna, mijn moeder heeft ook liever dat een vriend of bekende of iemand anders voor mij in de coffeeshop weed gaat halen, inplaats van dat ik een dealer bel, die even langs komt rijden met wat “shit”. En zo slecht is blowen geeneens, waarom maakt iedereen altijd zo’n gedoe over blowen, terwijl bijna iedereen zelf rookt of drinkt of heel veel chocola snoept, dat is toch ook heel slecht voor je?!

 106. Reykjavik schreef:

  Verder All Respect, Luna, maar als je dat zou flikken met mijn zoontje (ook 15) was je toch wel zeer behoorlijk aan de beurt. Mafkees! Ben je nou toch helemaal besodemieterd?

 107. Jordaan schreef:

  Zijn jullie nou helemaal van de godverdomde pot gerukt? Kutmongolen, allemaal een enorm drama maken alleen over het feit dat Luna voor hun tween wiet gekocht heeft. Je zou denken aan de hand van die zeikreacties dat ze al met een naald in hun slagader gereed stond om hun een shot te geven. En al die ouders lullen van: als je dit bij mijn kind zou doen dan dan was je aan de beurt, en al die andere dreigementen. Op die leeftijd weten ze zelf wel waar ze aan beginnen, en onderdrukking en dreigementen maken het alleen maar erger. Dus haal nou eindelijk eens die schijt uit je hersenloze kop, en kom niet aanzetten met die schijnheilige teringzooi want dat is gelul. En die ouders zijn helemaal een goed voorbeeld. Roken zich de kanker en zuipen zich kapot, en dan ook nog het godverdomde lef te hebben om zich druk te maken over 1 stomme joint. Kijken jullie nou maar eerst eens naar jullie gedrag voordat je meteen uit gaat halen naar iemand anders.

 108. kanker schreef:

  ik hoop dat het weer goed komt in goede tijde slechte tijde ik wil niet dat ze dood gaat snik snik

 109. rtr schreef:

  hoi

 110. kiok schreef:

  kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARASDFHZXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

 111. Matthijs schreef:

  Toppertje! Als ze het niet van jou hadden gekregen uit een normale koffieshop, dan misschien wel troep van een of andere dealer, die er misschien nog wat anders tussendoor heeft gedaan! Toppertje!

 112. bart schreef:

  ik rook zelf elke dag.. maakt nie uit of je het in de shop of bij een dealer(thuisshop koopt) is allemaal gemisch had vandaag nog voor 10 euro met een paar maten.. was me toch gemische troep man daar gaa ik niet meer halen.. en of het goed was om die 2 jointjes te haalen.. ik weet het niet. ik denk het wel.. maarja en nog een ding.. voorlichting en shops maken het probleem niet kleiner MAAR GROOTER!! egt waar.. toen ik hoorde van weed met voorlichting op school wou ik het meteen proberen en ja nou elke dag.. en toen ik van mijn tante hoorde toen ik samen met haar in de stad was; dat je daar een winkel had waar je drugs kon halen. Verschoot ik me tog de tering kon het niet begrijpen mag dat zomaar?? ja ut LIJKT nou normaal. als kinderen niet weten wat het is en hoe het moet zullen ze er nooit aan denken en al helemaal niet aan beginnen. wil je het weed helemaal verbannen of alleen voor de Medische hulp. dan zul je de shops moeten sluiten ja allemaal. de voorlichting niet meer geven. polite moeten grote onderzoeken doen en proberen alle zelf teelers te betrappen.. 5 planten mag dan dus ook nie meer.als je dat goed doet is naa 5 generaties het probleem al sow ontigelijk laag. je moet er gwn niks van hooren klaar.. heb zin in een joint door al deze tekskten.. daar komt het door je weet dat het er is en dat het kan vooral als je elke dag rookt mahjaa dit was geen onzin dit was wijse ervaring van een jongen van 16 jaar:P.. ik kon zo degeene zijn die toevallig niet mee kreeg en jou vroeg weed te haalen( ik ben 16 maar in de shop denken ze zogenaamd altijd dak 18 ben.. geld geld geld.. wil je meer als 5 gram in de shop? voor zon 100 euro?? dat kan geen probleem maar zeg wel ff da je het op straat het gekocht als je betrapt wordt door de blauwe vriendjes. ( eigen ogen meegemaakt in een shop waar ik met mijn 16 jaarige kop zat een joint te roken. tja dan schiet het niet op.. harde feiten.. harddrugs weet er alles vanaf ken mensen zat die het doen en zelfs verslaafd zijn.. maar ikheb dat nog nooit gedaan. dha heb ik wel van blowen geleerd… Wat een verslaving is in ieder geval de drang om het te doen

 113. Hans schreef:

  Een siciliaanse vagina is prachtig en tevens heerlijk!
  doei!