web analytics

29

ENTER THE DRAGON

“Ze hebben weer kleine poesjes bij de dierenwinkel”, zei vriendin D. vanmorgen toen ze een kier tussen de deur en de muur aan het kitten was. “Dat moet je niet vertellen”, zei ik. “Ze hebben een zwarte”, zei ze. Ik heb altijd al een zwarte gewild. Een pikzwarte. Dagelijks een zwarte kat tegenkomen moet zoveel ongeluk brengen dat het uiteindelijk weer geluk brengt. Als je bijgelovig bent dan. “Echt?”, vroeg ik. Hij zat er echt. Bellen met de dierenwinkel. “Zit die zwarte er nog?” Die zat er nog. “Is het wel een mannetje?” Het was een mannetje. “Dan kom ik er nu aan.” Een ongeïnteresseerde dierenwinkelman pakte het katje uit de etalage. Ik vond de dierenwinkelman niet leuk en ik vond het katje niet leuk. Het katje deed niks en hij zag eruit als een Chinees. “Hij beweegt niet”, zei ik tegen de dierenwinkelman. “En hij lijkt op E.T.” “Dat kan gebeuren”, zei de dierenwinkelman. “Ik hoef ‘m niet”, zei ik en verliet de winkel om vervolgens een half uur buiten naar het katje in de etalage te staren. Om te kijken hoe hij speelde met de andere katjes. Ik werd verliefd in 30 minuten. “Ik wil ‘m toch”, zei ik even later tegen de ongeïnteresseerde dierenwinkelman en zette mijn meegenomen kattenmand op de toonbank. Even later zat het beestje thuis een uur in m’n T-shirt met z’n kopje naar buiten. Te spinnen. “Ooooooh, wat is-ie lief”, zeiden partner P. en vriendin D. eenstemmig. En hij is écht lief. Al de hele avond. Stoer rondlopen, op de bank, achter John Digweed aanrennen, John Digweed achter hem aanrennen, aan Skinner snuffelen en nog maar weer een rondje door het huis.”Oooh, wat is-ie lief”, roep ik de hele tijd. En we noemen ‘m Bruce Lee.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. marco schreef:

  Maar Bruce Lee was helemaal geen chinees…!

 2. Majoor Snorkum schreef:

  *snif!!*

 3. Michelle schreef:

  Bruce Lee was echt wel chinees! Nix tegen chinezen hier he ;-)

 4. Marc schreef:

  Foto!!

 5. henk schreef:

  BIJNA even leuk als een parkiet (zie link)

 6. me schreef:

  AAAaaaaaay, veel liefs en geluks van me!

 7. Jan schreef:

  Foto!!!!!!!!!!!!!!!

 8. sjimmie schreef:

  Ja, Foto!!!

 9. She schreef:

  Oh, Luna, je bent er ingetuind.
  Dierenwinkels zouden helemaal geen dieren moeten verkopen, maar zich beperken tot de verkoop van de artikelen waar ze hun winstmarges op kunnen behalen: voer, speeltjes, kattenbakgrind, huisvesting e.d. Je eerste gevoel klopte: dierenwinkels zijn i.h.a. helemaal niet zo geïnteresseerd in het welzijn van de dieren die ze verkopen, enkele goede niet te na gesproken (maar die zijn écht zeldzaam). Dieren worden vaak ziek, te jong, in slechte voedingstoestand, of (bij knagers van het vrouwelijk geslacht) zwanger verkocht.
  Aan de andere kant kan ik me ook wel weer voorstellen dat je je laat verleiden door zo’n charmant, aandoenlijk poezenbeest. Maar toch: er zijn legio andere manieren om aan een pikzwart kattenbeest te komen: asiel, uit huiskamer-opgegroeid nestje, als je er even naar zoekt lukt dat.

  Enfin, natuurlijk wens ik Bruce Lee een lang en ongecompliceerd kattenleven toe, en ik hoop heel erg voor jou dat je geen kat in de zak gekocht hebt…

 10. Paul schreef:

  30 minuten om op een jonge kat verliefd te worden? Bij mij kost het veel minder tijd.

 11. mixologist schreef:

  inderdaad in het dierenasiel zitten genoeg leuke zwarte katten. Bij de dierenwinkel fokken ze steeds weer nieuwe en als mensen dr op uitgekeken zijn dumpen ze ze in het asiel.

  je hebt die campagne toch wel gezien op tv? een huisdier? denk eerst even na!

 12. odette schreef:

  Afijn. Luna heeft Bruce nu al dus het heeft weinig zin om te *denk-even-na-en* Ik hou helemaal niet van zwarte katten maar deze heeft wel een érg lief koppie. Misschien nog effe laten tjekkuh bij de dierenarts en dan komt het vast helemaal goed met Bruce. Hij heeft z’n naam in elk geval al mee;-)

 13. Ap schreef:

  Toevallig was ik vandaag op de poezenboot om te kijken naar een nieuwe kat, maar geen zwarte daar. Wel een ernstige leuke dikke rode kater.

 14. Eveline schreef:

  Ben blij dat onze zwarte dame inmiddels een ex-dame is, anders zou ze hevig verliefd worden op deze Bruce….

 15. mevrouw B. schreef:

  En stel nu eens dat er geen jonge katjes meer, worden GEkocht in een dierenwinkel? waar belanden deze dan? Deze jonge katjes hebben dus geen recht op een warm thuis ook al zijn ze ziek etc.?

 16. Sabine schreef:

  @Mevrouw B.: Hopelijk belanden die in het asiel (beste van vele kwaden), en dan beseft die winkelier na een tijdje wel dat het geen zin heeft, omdat ‘ie er niets aan verdient. Gebeurt sowieso weinig in Nederlandse dierenwinkels (volgens mij) dat er katjes of hondjes worden aangeboden. ’t Blijft meestal bij de knaagdieren, vogels en vissen. Soms reptielen en amfibieen.

 17. theo schreef:

  tuut tuut tuut. de naïviteit is hier weer eens niet van de lucht. laatst zei iemand nog tegen me: ‘jij als vegetariër denkt niet goed na. wat moeten we met al die dieren als we de bio industrie afschaffen?’. het had mevrouw b kunnen zijn. oké, zij kan er ook niets aan doen dat ze niet al te slim is, maar moeten mensen als ik altijd met dit soort volk opgescheept zitten? She heeft gelijk. natuurlijk. katten horen niet eens verkocht te worden. maar ja.

 18. mevrouw B. schreef:

  Ik ben het ook niet eens dat katten verkocht worden in een dierenwinkel.
  T’gaat erom dat als deze katten niet verkocht worden, zij alsnog eindigen in een dierenasiel…en dan moet ik blij zijn dat een dierenwinkel nu eindelijk inziet dat katten en honden verkopen in een winkel niet werkt? wat een achterlijke kijk op de mensheid zeg!
  Mensen kun je niet veranderen. Er blijven mensen die vlees eten en dieren mishandelen, dat verander je niet.
  En ik ben toch echt vegetarier.
  Misschien moet Theo toch eens nadenken over wie hij slim of niet slim noemt.
  Want Theo zegt veel, maar eigenlijk niets….jammer

 19. theo ploeg schreef:

  zo dom is theo ook weer niet hoor mevrouw b. mensen veranderen wel degelijk, desnoods onder dwang. het is ook meer dat mensen niet willen veranderen, niet willen nadenken. geen punt wat mij betreft. dan denken anderen toch voor ze?

 20. mevrouw B. schreef:

  Mag ik me bij uw mening aansluiten?

 21. theo plpeg schreef:

  graag ;-)
  dan vormen wij vanaf heden het front van twee.

 22. mevrouw B. schreef:

  Goed, wat is je eerste standpunt om te mensheid te veranderen?

 23. sya schreef:

  katten en honden zouden eigenlijk niet in dierenwinkels mogen worden verkocht. Iedere zichzelfrespecterende dierenarts zegt dit ook. Ze komen vaak uit Oost-Europa alwaar ze met 40 tegelijk in de kofferbak op weg hier naar toe gaan. Je kunt dit trouwens zo navragen bij de dierenbescherming. kan me wel voorstellen dat je er verliefd op wordt hoor. Het is een scheet.

 24. mevrouw B. schreef:

  Mee eens (voor de 10e keer, iedereen schreeuwt hetzelfe)
  Maar hoe zit het met de jonge katjes die aangeboden worden via advertenties in de supermarkt ofzo?
  Daar weet je toch ook niet of deze katjes goed zijn behandelt?

 25. theo ploeg schreef:

  oke,

  eerste standpunt:
  het devalueren van dieren tot objecten is verboden. derhalve is het in gevangenschap houden van dieren vanaf heden strafbaar.

 26. junkie xtra small schreef:

  ok wie volgt?
  niemand Theo….
  aard van het beestje

 27. Dicky ! schreef:

  John Digweed? (valt van de stoel van het lachen). Wat een leuke originele naam. Ik kan me er ook levendig iets bij voorstellen hoe je daar aan komt.
  :-)

 28. Insect schreef:

  Ik denk dat het in het beginsel een heel goed idee is. Ik ben het ermee eens dat dieren niet in gevangenschap zouden moeten leven. Als mensen over 100 jaar terugkijken op de manier waarop wij met dieren omgaan zullen ze die hoogstwaarschijnlijk vergelijken met slavernij. Levende wezens moeten zelf kunnen beslissen waar en hoe ze leven en daarbij niet belemmerd worden door anderen. Ons dus.

  Maar toch vraag ik me af…

  of het voor inmiddels tam gefokte huisdieren wel zo erg is om in gevangenschap te leven. “Gevangenschap” houdt voor velen van hen namelijk in: altijd genoeg en goed te eten krijgen, genoeg gezelschap aandacht en liefde, een warme veilige slaapplaats en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Zijn wij dierenminnende honden/kattenbazen nou slavendrijvers of beschermengelen? Quite confused… * * *

 29. mevrouw B. schreef:

  Kijk, met dat probleem zit ik nou ook altijd!!