web analytics

17

DON’T PUSH IT

In mijn eigen straat word ik aangesproken door een enigszins groezelig type: “Mag ik wat vragen?” Het groezelige type is een jaar of 40 en mist 2 tanden. “Als het maar geen geld is”, zeg ik, “ik heb net al m’n geld weggegeven aan straatmuzikanten.” “Laat me nou uitpraten”, zegt het groezelige type, “ik wil geen geld, ik wil weten waar het Centraal Station is.” “Dat komt goed uit”, zeg ik, “die kant moet ik ook op.” We lopen samen een stukje, maar ik voel dat hij geld wil. “Mag ik misschien toch nog even mijn belangrijkste vraag stellen?”, hoor ik even later naast me. “Ik heb écht geen geld bij me”, zeg ik. “Laat me nou even uitpraten”, schreeuwt het groezelige type en om zijn uitspraak kracht bij te zetten springt hij met beide benen op de straat. Ik ga ook springen en roep dat hij toch niet naar me luistert. “Ik wil geen geld voor drugs, maar geld voor eten”, zegt hij. “Dat is toch ook gewoon geld?”, vraag ik. Vindt hij niet. Hij wil boodschappen doen bij de LIDL in plaats van een shotje zetten. Ik vind het groezelige type ineens best grappig. En ik ben zwaar gecharmeerd van de LIDL. Ik vraag hem of hij even buiten wil wachten. “Dan haal ik even wat kleingeld thuis, zodat jij kan shoppen bij de LIDL.” Een paar minuten later geef ik hem wat muntjes. “Hoeveel heb je eigenlijk gegeven?”, vraagt de groezelige man en hij bekijkt z’n muntjes. “Eh, nou, dat is wel bijna 10 euro. Dus, eh, zeg, eh, kan ik je misschien een keer terugbetalen in natura?” Ik zeg hem dat dat helemaal niet nodig is. Liever niet zelfs. Doei. “Ja, maar je ziet er zo goed uit”, zegt hij. “Ik krijg een stijve pik van je.” “Hè, dat had je nou niet moeten zeggen”, meld ik hem. “Maar ik bedoel het als een compliment hoor. Echt waar. Je ziet er gewoon geil uit. Laat me even uitpraten”, zegt hij. Ik loop weg en laat hem niet uitpraten.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Frank schreef:

  Volgende keer: boodschappenlijst vragen en hem in natura doneren. weet je tenminste zeker dat het niet alsnog een shotje wordt.

  Mannen geven soms rare complimenten….

 2. Demos schreef:

  Jamaar misschien heeft hij wel écht bij de Lidl geshopt! En van kassière wisselgeld gekregen.

 3. goblin schreef:

  Rare jongens, die verslaafden!
  Echte grappenmakers!

 4. Job schreef:

  Wat een mafketel.
  Gezellig, die straat van jou…

 5. eddy kledder schreef:

  Geld toekrijgen bij het maken van een wip. Dat is toch de droom van elke man.

 6. Swampy schreef:

  Getver.

 7. Opa-Buiswater schreef:

  Gave truc, én geld vragen én een wip toe!
  Opa gaat een rondje maken langs de verpleegsters…….

 8. ientje schreef:

  Blij dat dat overdag was! :) Bah!!

 9. Mannetje schreef:

  1: Luna is te goed voor deze wereld
  2: Luna is goed in schrijven
  3: Luna is goed bezig, lekker veel stukjes!

 10. Maks schreef:

  Ik zeg 1, 2 èn 3!

 11. bokbok schreef:

  Nou Luna dat vind ik nou ZO flauw van je!
  Geef die vent een beurt! kom op zeg!

 12. Erwin schreef:

  Was dat met of zonder je witte laarsjes?

 13. Morpurgo.tk™ schreef:

  Het lukt ze altijd weer he, maar gelukkig heb je niet echt geld gegeven toch :)

 14. Grenouille schreef:

  Luna jij bent raar. Je had er bijna huisdieren – in de vorm van platjes – bij kunnen krijgen :)

  En ik loop nog steeds smachtend – als blije kleuter – mijn brievenbus te legen maar geen kaartje. Je vingers plakken blijkbaar door die suikerspin.

 15. novecento schreef:

  Had met hem de Lidl ingestapt en alleen supersensueel fruit gekocht. Eat that, my friend..

 16. Stille Genieter schreef:

  Luna op haar best.

 17. Suffie schreef:

  Betalen in natura…! Ongetwijfeld is er op de zwarte markt genetisch materiaal te verkrijgen dat meer opbrengt..!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *