web analytics

20

DINGEN WAAR IK DUS NIET TEGEN KAN

What the fuck, dacht ik toen ik vanmorgen, 8.30 uur, voor een houten balk stond, en daarachter mijn favoriete marktkraam op de Noordermarkt zag. Ik ga bijna elke maandagmorgen naar de Noordermarkt en ik zorg er altijd voor dat ik 1 van de eersten ben die kan staan graaien tussen de balen kleding van deze kraam. Maar wat moet die houten balk daar? Per vandaag hebben de mannetjes van deze marktkraam besloten om pas open te gaan als zij alle kleding in hun kraampje hebben neergestort. Terwijl normaal gesproken de hippe vrouwen om 8.00 uur al klaar stonden om de kleding uit hun bestelbusje te rukken. En hoewel ik het volledig niet met hun beslissing eens ben, kan ik hun besluit toch respecteren. Een marktkraam opbouwen terwijl er allerlei vrouwen om je heen staan te graaien, dat is voor niemand leuk. Dus ik legde me neer bij mijn lot en liep eerst nog maar wat rondjes over de rest van de Noordermarkt. Maar toen de houten balk verwijderd werd stond ik toch als 1 van de eersten te graaien tussen de balen kleding. Mine! Mine! Mine! En binnen 10 minuutjes had ik de buit binnen. Dacht ik. “Ik heb er 5”, zei ik tegen het marktkraam-mannetje en ik had mijn 25 euro al in de aanslag. “Ik moet er wel even bij zeggen dat de jurken per vandaag 10 euro zijn in plaats van 5”, antwoordde het mannetje. Ja, hoho, dit waren iets te veel veranderingen in 1 dag voor mijn autistische geest. Dat je je verkoopprijzen af en toe verhoogt; prima. Maar dat je dan maar meteen je prijzen verdubbelt; daar ben ik het niet mee eens. “Oh”, zei ik, “dan leg ik er een paar weg.” En eigenlijk wilde ik, puur om een statement te maken, alle 5 mijn uitgezochte jurkjes wegleggen. Klootzakken! Dat zou ze leren. Ze zouden aan mij een hele vaste klant verliezen! Maar ik kon het niet. Want ik had in mijn handen toch zeker wel 2 briljante en kekke 70’s jurkjes die ik gewoon móest hebben. Dus ik legde 3 jurkjes weg en ik betaalde braaf 20 euro en liep gelukkig, maar iets minder gelukkig dan als ze gewoon 5 euro per stuk waren geweest, weer richting huis. Zucht. Aan alles komt een eind. Dus ook aan mijn 5-euro-jurkjes periode.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Lous schreef:

  Muuh, dat is nog eens flink balen. Maareh, ik zou ook al heel blij zijn met jurkjes voor 10 euro. Helaas vind je dat alleen in Amsterdam :(

 2. Janeway schreef:

  Niet normaal die inflatie in Nederland!

 3. rb schreef:

  Zeker balen zeg! Maar ken het wel, toch niet alles weg leggen. Je wilt het hebben. Hebben ze daar trouwens ook herenkleding

 4. Luna schreef:

  Yep, ze hebben ook herenkleding… en 10 euro is nog steeds niet veel natuurlijk… :-)

 5. seriouzz schreef:

  waar in amsterdam kun je eigenlijk goeie (2e hands)cd’s voor weinig scoren?

 6. Brownie schreef:

  IK vind het opzich al een hele prestatie dat je om 8 uur al strijdlustig aan een kraam ga staan voor wat jurkjes….

  Als je nu weet wat voor leverancier ze zouden hebben kan je zelf met al die niet zo kekke jurkjes weer zelf gaan verkopen, met jezelf als wandelend model !!

  Even rekenen 5 per week , 260 jurkjes per jaar……… ‘a 7.50 Euro…..

 7. Claudia schreef:

  Jammer man! Maar 10 euro is nog steeds goed te doen… alleen één ding: ik zie nooooit spelfouten in je stukken, en nu opeens twee! VerhoogT, verdubbelT. Foei! ;-) Maar ik geniet altijd enorm van je stukken hoor!

 8. M%n schreef:

  Nou… Ja… Nee… Dat zuigt. Toch wel.

 9. Janssen schreef:

  Tja…..jullie zijn misschien te gretig bij die kraam :):) en hij is niet gek natuurlijk.
  Wel goed van je door er toch 3 weg te leggen…

 10. Brooklyn schreef:

  Fottotje van je nieuwe aanwinst?

 11. Nina schreef:

  Misschien is het zelfs wel goed voor je, uit zelfbescherming…. Straks zie je partner P. niet eens meer door die enorme berg jurkjes in je slaapkamer! ;-)

 12. Jannie schreef:

  hmmmm…
  Dat had ik nou echt niet uit kunnen staan en ik had ze mooi allemaal weer terug gegeven… uit principe, want verdubbeling is belachelijk.

  Maar ja, daar heb je dan ook jezelf weer mee he, met die verdomde principes o;) heb je al die tijd staan dralen achter een balk om vervolgens jurkloos naar huis te gaan. Das ook nix, je hebt gelijk.

 13. c. schreef:

  ik zeg: tijd voor een flopshop.. :-) xxx

 14. Toch jammer dat hebberigheid het wint van opstandigheid. Ik had hetzelfde gedaan maar het is schandalig!

 15. Maurice schreef:

  Dat je niet gevraagd hebt waarom? Toch niet de olieprijs?
  Of die taalfouten die Claudia heeft ontdekt kloppen, weet ik niet. Volgens mij zijn die zinnen wel goed en anders maakt het niet uit. Onze spelling verandert toch elke keer :-P

 16. Ellen schreef:

  Wat was de reden van de prijsverdubbeling, of gaf hij die niet op?
  Mooi shit als je een statement wil maken maar het eigenlijk toch ook niet kan. *grijns*

 17. Deedee schreef:

  verhoogT en verdubbelT is wél met een “T”, want het is tegenwoordige tijd hier en geen voltooid deelwoord.
  Sorry Claudia ;-)

 18. Luna schreef:

  Ik had mijn fouten aangepast na de reactie van Claudia… dus Claudia had helemaal gelijk :-)

 19. Suffie schreef:

  Ongetwijfeld was deze prijsverhoging noodzakelijk in verband met de invoeren van de nieuwste spellingsregels.

  Een goed zakenman welke invloeden van buitenaf belangrijk zijn en welke niet… ;-)

 20. Tirza schreef:

  @ seriouzz: probeer de Plaatboef eens. Enorme collecties, aan de Rozengracht volgens mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *