web analytics

18

DE REISSCHEMA’S VAN LUNA EN P.

Ons vliegtuig zou donderdagochtend om 6.30 vertrekken. Zo’n 2 uur van tevoren inchecken, dus 4.30, dan nog een half uurtje van tevoren met de trein, dus 4.00, en dan nog een uurtje om de laatste dingetjes thuis te regelen, dus ik zette de wekker ’s nachts om 3.00. Ik had een strak reisschema gepland. En in dat reisschema had ik ook wat kleine dingetjes zitten die partner P. op zich moest nemen. Zoals bijvoorbeeld de vuilniszakken uit de vuilnisbakken halen en buiten zetten en de afwasmachine uitruimen. Nu had P. vooral een eigen reisschema, dat allereerst al later dan het mijne begon en daarna vooral bestond uit heel veel sigaretten roken en staren naar de muur. Dus, naast het doen van de kattenbakken, het schrijven van een briefje voor vriendinnetje P. en het doen van een aantal dingetjes die ik die middag niet had gedaan, moest ik ook nog eens partner P. activeren én zijn dingetjes overnemen. Genoeg reden voor mij om volledig in de stress te schieten. “P., de trein gaat om 3.58”, zei ik chagrijnig, dus we moeten om 3.45 hier weg, want we moeten ook nog een kaartje kopen.” “Meisje, doe eens even relaxt”, zei hij. “Hoe kan ik nou relaxt zijn als ik al die dingen nog moet doen?”, vroeg ik. “We hoeven echt niet 2 uur van tevoren op Schiphol te zijn”, vond hij, “als we daar een uur eerder aankomen zijn we ruim op tijd.” “Maar ik wil het. Ik wil daar niet hoeven haasten of stressen”, zei ik. “Dus doe je het maar nu?”, reageerde hij op al net zo’n chagrijnige toon als ik. “Ja, dus de trein gaat over een half uur. Schiet je even op?”, vroeg ik. Hij: “Meisje, dan nemen we toch een taxi!” Ik: “Ik wil met de trein.” Hij: “Doe nou even rustig, we gaan op vakantie hoor.” Ik: “Als jij me nou zou helpen.” Zucht. De paar keer dat P. en ik samen op vakantie gingen verliepen altijd volgens bovenstaand patroon. Ze eindigden trouwens ook altijd met hetzelfde sarcastische zinnetje van P. op Schiphol: “Nou, ik ben blij dat we in ieder geval ruim op tijd zijn ingecheckt.”

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Cindy schreef:

  Maar het was voor de rest wel leuk zeg maar :P

 2. Luna schreef:

  De rest was top!!!

 3. Doinja schreef:

  WHAHAHAHA…. zal vast weer veel herkenning opleveren dit stukje!

 4. Doinja schreef:

  Oh ja.. misschien bij de volgende vakantie nog wat meer karbonaadjes bakken voor P..?! ;-)

 5. Johannet schreef:

  Ja nu lacht hij, maar als jullie 1.5 uur over het inchecken doen, en er wordt al omgeroepen dat het vliegtuig bijna gaat vertrekken en dat de passagiers moeten opschieten. En dan met twee kinderen (die in slaap gevallen zijn van het vroege tijdstip en het lange wachten) en de handbagage hollen naar gaten E78 (het is ook nooit gate E2) piept hij wel anders.
  Tip: spreek samen een streeftijd van vertrek af. (het sleutelwoord hierbij is: samen)

 6. Marloes schreef:

  Welkom thuis!

  Ik heb mijn vriendinnetje D. zondagavond naar R’dam airport gebracht. “Ach,”, zei ze, “20.00 uur is boarding time als je om 20.30 uur vliegt, dus om 5 voor 8 aankomen is wel goed.” En zo geschiedde. :)

 7. Kaat schreef:

  Hahaha, ik ben ook zo. En soms is dat maar goed ook, want met ex. B heb ik ooit bijna een vliegtuig gemist omdat hij nog een uur extra wilde slapen.

 8. Nina schreef:

  Hoe herkenbaar!!!!
  Dat hebben David en ik nu ook altijd, hij vind 40 minuten van tevoren inchecken wel goed genoeg, terwijl ik er het liefst 3 uur van tevoren ben, om hyper door de incheckhal rond te stuiteren!
  Stel je voor dat er een immense trij staat, dat kan toch?

  Goed argument voor P., voor de volgende keer:
  Een keer stonden we 1 uur voor het sluiten van de incheckbalie in de rij, op Schiphol. Het ging angstaanjagend langzaam, maar na 55 minuten (!!!) waren we eindelijk aan de beurt. De vrouw aan de balie zei, nadat we de bagage hadden ingecheckt: “u bent de laatste. ”
  De mensen achter ons moesten het maar uitzoeken! Of zij de volgende vlucht konden nemen, of gewoon een nieuwe ticket moesten kopen, dat weet ik niet, maar beide opties lijken met niet echt geweldig.
  Dat zijn echt nachtmerrie-scenario’s!

  P. moet maar blij zijn met zo’n strak georganiseerde vriendin! ;-) Kus!!!

 9. Nina schreef:

  Trouwens, met ex C. heb ik op deze manier dus wel eens een vliegtuig naar Barcelona gemist! Meneer wilde nog wat werken, dus kwamen we een half uur te laat bij de incheckbalie. Hahaha!
  Ja, nu lach ik er om, maar toen had ik een gevoel ergens tussen extreme woede en verdriet! Gelukkig zwaaide meneer toen met zijn creditcardje, en een uur later zaten we alsnog in het vlliegtuig. De tickets waren knetterduur, ik geloof tegen de 400 euro per persoon voor een enkele reis, maar dat was maar net goed. Moest hij maar niet ons vliegtuig missen.
  (hee, het is niet voor niets een ex!)

 10. koen schreef:

  P eens goed afdreigen als hij zijn to do lijstje niet op tijd afwerkt, Luna ! ook om drie uur dertig zit er hier wel één of andere neurd die met jou mee naar Barcelona wil, en wel uit z’n bed kan ! ;-)
  ps barcelona is toch echt de fijnste stad ter wereld hé … ben al benieuwd naar Gaudi’s invloed op je werkjes …

 11. Floor Kik schreef:

  Echt zó herkenbaar… De laatste keer toen we vlogen probeerde ik ook relaxed te doen. Thuis al ingecheckt, nog lekker wat eten op Schiphol, nog even naar de w.c. nog wat kopen. Het was eigenlijk best gezellig. Tot we bij de gate kwamen en zagen dat de die aan het sluiten was. We waren dus echt de laatsten en als we 1 minuut later waren hadden we dus gewoon ons vliegtuig gemist. Volgende keer ga ik ‘m dus weer gewoon opjagen! Die gezellige dingen doen we dan wel als op plaatts van bestemming zijn!

 12. Suzanne schreef:

  Whaha erg herkenbaar! En het is heel verstandig hoor om zo vroeg te zijn op Schiphol, zeker met die strenge regels sta je nu veel langer in de rij!

 13. Eveline schreef:

  Arrggggg, mannen! Dit is pijnlijk herkenbaar, dat ‘maar we hebben tijd zat’, of, nog erger ‘maar dat is in 5 minuten gebeurd’. Nou, doe het dan nu even, in 5 minuten, dan is ’t tenminste gebeurd. Vreselijk!

 14. Menno schreef:

  Ik breng zo’n beetje mijn halve leven in de lucht door, moet je zeggen dat ik liever op Schiphol wacht dan in JFK. Hier zijn mijn tipjes: maak een afspraak dat je samen ontbijt / luncht / dineert op Schiphol. Het eten is er hier en daar heel goed, en de sapjes ook. Dan moet je wel op tijd zijn. Verder doe ik altijd ontzettend veel luxe boodschappen op Schiphol – jullie zullen wel niet zoveel aan diepvriesharing hebben, maar de electronica, kleren, boeken, drankjes, snuisterijen, elektronica, etc. gaan er altijd prima in. Cadeautjes zijn ook goed in te slaan. Ja, ik weet dat jullie tegenwoordig BTW moeten betalen, binnen Europa, maar kijk toch maar eens, ze hebben altijd aardige koopjes. Als je iets leuk vindt, of speciale wensen hebt, kun je dat vooraf al bestellen via http://seebuyfly.com. Verder is een Privium-kaartje heel handig, al was het alleen al om de gezichten als je die hele lange paspoortrij voorbijloopt, en door de machine stormt. Tegenwoordig hebben ze ook een basis-abonnement en een partner-abonnement, en je mag bij de deelnemende airlines aan de business class balie inchecken. Dus.

 15. Nina schreef:

  Menno, jij werkt zeker voor Seebuyfly? ;-P

 16. GJ schreef:

  Zeg Luna, jij gaat zeker ook direct in de rij staan zodra de deuren van het vliegtuig open gaan!?? :)

  Tijd genoeg..
  Ik vlieg zondag naar Rome en heb de planning nu al klaar! :)

 17. Pollie schreef:

  Toch zou ook ik zo reageren als jij doet, anders schiet ik nog veel meer in de stress bij te laat komen.

 18. fred schreef:

  ik vind die p. maar een eikel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *