web analytics

51

DANCEVALLEY 2003

Als ik heel eerlijk ben vond ik het een beetje tegenvallen. Dancevalley 2003. Het was wel leuk, maar de magie van de voorgaande jaren was er een beetje af voor mij. Misschien word ik te oud en misschien heb ik al te veel écht goede feestjes meegemaakt. Maar dit jaar Dancevalley verdient met recht een prijs voor de meeste slecht geklede mensen bij elkaar. Ik heb nog nooit zoveel meisjes in outfits van de Dappermarkt of de Albert Cuijp bij elkaar gezien. Waarschijnlijk niet eens daar gekocht, maar op een willekeurige andere markt in een provinciaals dorp. Niet zo’n leuk publiek dus om naar te kijken als de andere jaren. En al was het allemaal goed georganiseerd, toch hing er een naar smaakje aan. Eerst een kaartje kopen voor € 67,50 met daarboven op nog eens € 7,50 ‘administratie- en reserveringskosten’. Een biertje koste € 4,- en een flesje water van 0,2 liter € 2,-. Het ergste was nog dat je de doppen van de flesjes niet meekreeg, zodat je je flesje water niet kon bewaren. Flauw, heel flauw. Verder heb ik een matig broodje met kip naar binnen gewerkt waar ik € 5,- voor moest betalen. Ik had misschien beter een mini-bakje aardbeien kunnen kopen voor € 4,-. Nu zijn P. en ik natuurlijk 2-verdieners, dus eigenlijk moeten we niet zeiken over geld. Ik vraag me alleen af hoe die massa 16-jarige meisjes uit de provincie dit kon betalen. Een ‘sexy’ outfit, een kaartje, de reserveringskosten, een treinkaartje, minstens 10 drankjes, een paar keer naar de wc á € 0,50, een broodje beenham en hoogstwaarschijnlijk ook nog een xtc-pilletje of iets anders chemisch. Daar moet je heel lang voor achter de kassa zitten tegen het minimumjeugdloon. Voor dat geld kun je ook een weekje naar Spanje. En misschien hadden P. en ik dat ook moeten doen, maar dan hadden we wel een fantastische set van Sacha en John Digweed gemist.

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. Rick schreef:

  Zelf broodjes en fris meenemen staat ook zo lullig hè. Sterker nog, mag dat wel?

 2. Luna schreef:

  Nee, dat mag dus niet :-)

 3. Sasja schreef:

  … en wat had jij aan…?

 4. CasaSpider schreef:

  “Ik vraag me alleen af hoe die massa 16-jarige meisjes uit de provincie dit kon betalen.”

  Ja, want die meisjes uit Amsterdam worden tenminste met gewoon geld betaald, die uit de provincie krijgen na een dag ploeteren op het land een doosje aardbeien of een zak aardappelen in hun handen gedrukt… :-)
  En als ze geluk hebben kunnen ze dat dan later weer ruilen, ergens op een ‘willekeurige andere markt in een provinciaals dorp’ tegen een boerenkiel ofzo, ha ha, ik moet wel lachen om jouw kijk op je landgenoten Luna… :-)

 5. Michiel schreef:

  @CasaSpider: lol :)

 6. Suffie schreef:

  Mwah… het Jordaanfestival was inderdaad goedkoper…

 7. buurman schreef:

  Och buurvrouwtje, ik zag het op tv en had al zo’n vermoeden dat je dit jaar een beetje zou vinden tegenvallen. Trouwens check novatv.nl want er was een reportage (Nederland als dance-eldorado) zaterdag die precies aansluit bij deze column!

 8. verbal jam schreef:

  @ Suf: En daar hadden ze bovendien lekker Manke Nelis! (of is die al dood?) Anyway: kom daar bij Dancevalley eens om!

 9. Paul schreef:

  @Morrie, bij voorbaat: Is Schorriemorrie geen betere nick voor je? Ik zeg het maar even voordat je hier weer in KAPITALEN uitpakt.

  Luna houdt ijzingwekkend de vinger aan de pulserende pols van de tijd. Net als Merel en verbal jam.

  Genoeg geslijmd! (Maar ook gemeend.)

 10. draakje schreef:

  “uit de provincie dit kon betalen”

  Net of ze hier geen normaal werk hebben :-S

 11. chant schreef:

  gottegod, je kunt wel op alle slakken zout gaan leggen. tis toch duidelijk wat ze bedoelt?

 12. eddie kledder schreef:

  Ja, het is duidelijk wat ze bedoeld: er waren teveel provinciaaltjes op ons grachtengordelfeestje en daarom was er niks aan.

  Nou bedankt he, Luna!

 13. samsara schreef:

  Je had ook naar Gaypride moeten gaan!

 14. renske schreef:

  Helemaal eens! Vorig jaar verbaasde ik me nog over al die mooie mensen, maar dat was dit jaar precies tegenovergesteld. Heb helaas Sasha en John Digweed gemist, maar zag in plaats daarvan een geweldige set van Carl Cox!

 15. jan schreef:

  Waaaat? € 67.50 voor een stelletje platendraaiers. Wij voelden ons indertijd al zwaar genaaid als we een onbekende danstent binnen gingen en er bleek,geen live band,maar zo`n platen-
  draaier te zitten. Weg Fl. 3.50 entree.
  De opkomst van de Disco , een flinke stap terug. Toen wel.
  Luna alweer te oud. Welnee. Het is simpel van bijna alle leuke dingen is de eerste keer het mooist daarna komt de overtreffende trap om de hoek kijken.
  Ze verzinnen wel weer iets nieuws, want de kassa moet wel door blijven rammelen.
  Dat is het voornaamste.

 16. Ajande schreef:

  Volgend jaar ga je gewoon niet en koop je de cd die ongetwijfeld zal verschijnen. Hoef je ook niet meer zo te mopperen na afloop :-)

 17. Boer Harms schreef:

  “Een ‘sexy’ outfit, een kaartje, de reserveringskosten, een treinkaartje”

  Een treinkaartje? Wij provincialen komen met z’n allen op een trekker met een grote kar erachter, Luna. Veel plezier nog in je bekrompen grachtengordelwereldje met al je trendy vriendjes!

 18. Rnow schreef:

  Probeer je het North Sea Jazz toch een keer. Kun je nog heel wat jaren mee ook.

 19. Flashheart schreef:

  De minderwaardigheidcomplexjes zijn weer niet niet van de lucht…

 20. tuinman schreef:

  Die plees … Die waren pas erg! Vies en vies en vies. En dan was Ecotoilet nog zo trots op zijn order verleden week! Maar schoonmaken ho maar. Dus DV-people. Volgend jaar ff wat netter piezen en poepen, dan is mijn girlie weer tevreden.

  En de kosten? Tjaaa. Leve de Euro! Schreeuwde hij cynisch.

 21. Roos schreef:

  @Flashheart: de meerderwaardigheidscomplexjes ook niet!

 22. Rick schreef:

  North Sea Jazz hoef je voor de financïen niet te doen. Daar mag je trouwens wel je eigen broodjes en fris meenemen, maar de ‘hapjes’ zijn er zo lekker.

 23. Stille Genieter schreef:

  Wat een zo`n woordje teweeg kan brengen. Het zal vast niet rottig bedoeld zijn van iemand die in de gordel bekend maakt “gewoon” uit Tiel te komen. Luna heeft er maar een vinger voor nodig. Dat vindt ik nou “klasse”.

 24. GRAPJAS schreef:

  Mocht je iets vaker uit je gordel komen,had je al lang kunnen weten dat zowat driekwart van Nederland er zo bijloopt!

 25. Cis schreef:

  hmm, vond dancevalley super! jammergenoeg roog gemist, dat was even (in die state of mind) te ver lopen, maar verder: SUPER! En ik stoor me totaal niet aan de ‘massa 16-jarige meisjes uit de provincie’ in sexy outfits… laat iedereen lekker gaan toch?

 26. samsara schreef:

  Waarom spa flesjes zonder doppen??

 27. karim schreef:

  Luna volgens is lowlands wel wat voor jou.
  Of heb ik het nu erg mis?

 28. nathalie schreef:

  Ik dacht dat wij (Y en ik) de enige waren die het tegen vonden vallen. De dopjes van de flesjes water bleven achter de toonbank ook na een lieve vragende blik onzerzijde. Tja, ik kon er geen logica in ontdekken en we zijn erg vroeg terug gereden naar het “zogenaamde” brabantse provinciale land. Met de blik op de volgende party. Aan te raden als outdoor event is natuurlijk Extrema (al was daar dit jaat het water op), maar de sfeer en mensen maakt dat weer goed. Was eventjes leuk dus Dancevalley, maar volgend jaar doe ik met die 70 eurootjes toch liever wat anders. Een hippe outfit kopen waarmee ik in amsterdam niet opval (ofwel?. Zal wel bij een t shirtje blijven mijn smaak kennende..

 29. bas schreef:

  Tsss, dat je uberhaupt een verwachting hebt van zo’n megafestatie! De eerste twee waren leuk totdat (zoals altijd) dat bekend wordt en dan krijg je een hele andere publiekssamenstelling. TIP: Ga met veel leuke vrienden en doe je oogkleppen op, dan krijg je dat oude gevoel weer een beetje terug. Of denk realistisch over het soort mensen dat zo’n bedrag neerlegt voor zo’n feestje. Mijn beste feestje ooit was gratis op Bloemendaal met flesjes Grolsch (zonder dop) voor 2,50 gulden. (Wel 6 jaar geleden….vroeger…)

 30. GRAPJAS schreef:

  Het begint hier steeds meer op een Zeeuws meisje festival te gelijken;
  GEEN CENT TE VEEL HOOR!

  Beste luitjes:
  Van een keuken tot een avondje stappen; VALUE FOR MONEY!

  Groeten aan de krentenkakkers!

 31. Eva schreef:

  ik begin altijd even eerst met:

  “EHHHHMM…”

  Het is inderdaad een beetje een misplaatste formulering moet ik zeggen, waarbij ik wel snap over welk soort kleding jij het waarschijnlijk hebt; en welk “soort” mens er volgens jou in mag steken. Ik vind ze maar grappig die teenies, ze zijn maar wat grenzen aan het verleggen, ik wil niet weten hoe ik stiekem uit werd gelachen van ouderen op feestjes… ;-) om mijn “kewle” kleding.

  Maar inmiddels ik ben lekker niet meer zo vreselijk serieus over kleding en de status die deze kan verlenen aan de draag(st)er. En dat werkt buitengewoon bevrijdend.

  Soms lach ik nog wel eens om de zakdoekjes die sommigen shirt noemen, en die gewoonweg niet staan, maar daaruit maak ik niet meteen een stigma voor een hele bevolkingsgroep. Dat gaat ietwat te ver.

  Over de gigafestivals in het Danceland (na de UK) Nederland: ze sucken als er meer dan tweehonderd mensen komen, ik ben meer van de intieme sfeer .
  Een keer mystery land- nooit meer.

 32. Eva schreef:

  Nou had ik toch echt wel even niet door dat nep html tags ook weg gehaald worden… ik wil zeggen: *slickmode* intieme sfeer */slickmode*

 33. Stille Genieter schreef:

  Luna,we weten nog steeds niet wat jij dan wel aan had.

 34. Sjaak Swart schreef:

  Beetje 2 much al die prijzen.. en dat voor wat hauze music… 7,50 reserverings kosten??? damn, moet dat nou zoveel kosten dan? Overpriced allemaal hoor.. maakt het dan niemand wat uit?

 35. Cis schreef:

  @Sjaak: nope, maakt mij niets uit! Ik ga als ik wil ga en als ik niet wil ga, dan ga ik niet. En waar maakt iedereen zich zo druk om hier? Iedereen kraakt DV af en vindt het ‘commercieel’ en dan nog zeiken over € 75,- … Laat die ‘dombo’s’ die dat er wel voor over hebben toch lekker gaan man… Zijn wel andere dingen om je druk over te maken. Succes!

 36. Cis schreef:

  de 2e en 3e ‘ga’ hierboven moet natuurlijk zijn ‘gaan’…

 37. You may find it interesting to check out some relevant information in the field of video strip poker online video strip poker online http://www.computerxchange.com/ http://www.computerxchange.com/

 38. Free Strip Poker schreef:

  You may find it interesting to check some relevant pages about Jackie s Strip Poker Party VIDEO Jackie s Strip Poker Party VIDEO http://www.adspoll.com/party-poker.html http://www.adspoll.com/party-poker.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 39. You can also take a look at some relevant pages in the field of rules of pacific poker rules of pacific poker http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html
  … Thanks!!!

 40. You are invited to take a look at the sites dedicated to poker party texas online poker party texas online http://www.bitlocker.net/poker-party.html http://www.bitlocker.net/poker-party.html … Thanks!!!

 41. You can also take a look at some relevant information in the field of code pacific poker code pacific poker http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html – Tons of interesdting stuff!!!

 42. You are invited to check some helpful info dedicated to pill .

 43. win schreef:

  Take your time to check out some relevant information about play free roulette secret – Tons of interesdting stuff!!!

 44. old schreef:

  whimsical zoning legendary Presbyterian resurrected defenestrates,emptying pulsed.drifts teen teen http://www.realestateseller.net/well-fargo-mortgage.html http://www.realestateseller.net/well-fargo-mortgage.html