web analytics

20

BRUCE LEE ZOEKT PAASEIEREN

“Dat wordt niks”, zei P. rustig. “Hoezo niet?”, vroeg ik. “Is toch gezellig, zo’n paasboom. Vinden onze ouders ook leuk als ze volgende week komen.” Ik was bezig met het versieren van de paasboom. Bij Xenos en Blokker had ik verschillende houten paasversieringen gekocht. Bij de HEMA kocht ik een paar doosjes nepkuikens. Leek me allemaal reuzegezellig. Ik haalde 20 takken met krullen bij m’n bloemenvrouwtje op de Nieuwmarkt en ik had er zin in. De takken stonden nog niet in een vaas of Bruce Lee zat er al naast. Tiktik. Tiktik met z’n pootje tegen de takken. “Ga weg”, zei ik. Maar hij ging niet weg. In plaats daarvan kwam John Digweed er gezellig bij zitten. Tiktik met z’n pootje tegen de takken. En tiktik tegen de houten paaseitjes die ik net uit hun verpakking had gehaald. Tiktik, van de tafel af, tiktik door het hele huis. “Niet doen”, zei ik. “Dat wordt echt niets met die paasboom, meisje”, zei P. nog steeds rustig. “Ik wil het, ik wil het”, zei ik. “Dat is gezellig. En een paasboom hoort gewoon bij Pasen.” Tiktik. Tiktik deden Bruce en Digweed met het volgende houten eitje. Ze tikten net zo lang tegen de paastakken aan totdat de eieren er vanzelf uitvielen. Tiktik tegen de paastak, tiktik door het hele huis over de betonnen vloer. Als ze het houten eitje kwijt waren kwamen ze terug om het volgende eitje uit de boom te tikken. Tiktik. De hele week. Elke ochtend lag de woonkamer vol met houten eitjes, paashazen en kuikens. Die ik dan weer keurig terughing om ze de volgende ochtend weer op de grond te vinden. “Ik word hier gek van”, heeft P. een paar keer gezegd toen Bruce ’s nachts met z’n paaseieren bezig was. Tiktik. “Nog een paar dagen, liefje”, zei ik. Tiktik. “Tweede Paasdag gaat die boom meteen de deur uit.” Tiktik.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Aliëtte schreef:

  Die foto! Geweldig. Maar ik ken het probleem. Zo kan ik nooit verse bloemen met blaadjes eraan in huis halen. Worden ongenadig opgevroten en uitgespuugd. Ik zit dus vast aan tulpen en gerimini’s (of hoe die dingen ook mogen heten). Dat gaat prima.

 2. Daphne schreef:

  Gave foto!

 3. Kikkertje schreef:

  Geweldig verhaal en dito foto!
  Mijn pasen is weer goed :)

 4. Suffie schreef:

  In feite is die boom dus gewoon een doorslaand succes!

 5. juffie schreef:

  Probeer het eens met eendagskuikens!!

 6. goblin schreef:

  wat un gave paaspoes!

 7. Luna schreef:

  Voor straf heeft Bruce een gele paasstrik omgekregen!

 8. B-U schreef:

  :-) leuk die paaspoezen.

 9. Merel schreef:

  Ik heb mijn narcissenbollen nu uiteindelijk maar op het allerhoogste ding in mijn huis gezet – zo ongeveer uit het zicht maar wel beschermd tegen het kattengeweld.

  Moorddadige beesten, die katten.

 10. Skar schreef:

  Tja… katten zijn zoooooo lief. Alleen hebben ze wel aantal nadelen :D

 11. Mannetje schreef:

  Even de tekst Vrolijk Pasen in de foto shoppen en hij kan in het rek bij de andere Hallmark ansichtkaarten…

 12. brtk schreef:

  http://www.cyberpounce.com/

  misschien is dat ook wat voor em, computerspellen speciaal voor katten ! :D

 13. CasaSpider schreef:

  Die Paasboom was toch niet de wraak voor Chloe?
  (Neen, dan zou hij na tweede Paasdag ook nog wel blijven staan)

 14. mireille schreef:

  En? Is de boom al met vliegende vaart het huis uitgegooid?

 15. Peena schreef:

  Mijn katten hebben de paastakken ook hardhandig onder handen genomen, een aantal eitjes zijn weg en de takken zijn centimeters korter…

 16. Corine schreef:

  Wat ben ik blij dat Mieps favo speeltje een stukje spons is. Dat maakt geen geluid! En als ie zoek is heb binnen 3 tellen weer een nieuwe. Het leukste vindt ze als je ‘m de trap af gooit, dan rent ze erachteraan en brengt ‘m weer terug. Dat geroffel over de trap maakt trouwens wel weer herrie ;)

  En Luna, bedankt voor het lachen, had ik even nodig vandaag.

 17. Jenny schreef:

  Oh ja, paasboom. Leuk. Doen we noodgedwongen niet meer. :-)

 18. Manuel schreef:

  Luna jij kent vast wel het mannetje bij Foxy die de site beheert. Zou jij kunnen vragen voor wat nieuwe trekplaatjes want die andere wekken geen enkele lust meer bij me op. Zou fijn zijn luun, wanneer je je lezertjes een beetje tegemoed komt.

 19. Rick schreef:

  Geinige kat!

  Manuel: Een heel internet tot je beschikking en dan je trekplaatjes halen bij Foxy?! Nog niet zo lang aan het surfen, zeker? Hier vind je waarschijnlijk wel wat naar je smaak: http://www.thumbzilla.com/main.html#archives. Ook voor jou Luna, alleen ´s-avonds en ´s-nachts, natuurlijk. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *