web analytics

7

#4 – LUNA OP DE BASISSCHOOL

Dagboek, 23 maart 1986: ‘Ik ben niet meer op G. en J., maar op M. Ik ken hem van de Dierenbescherming. Ik zeg het tegen niemand.’ Op 4 mei 1986: ‘Weet je op wie ik nu verliefd ben? Op de broer van D.’ En 12 oktober 1986: ‘In het zwembad had ik een bewonderaar, maar hij was 13 en ik ben 10.’ Op de basisschool was ik iedere week verliefd op een ander. Soms zelfs op 2 tegelijk. Maar er was nooit iemand op mij. Ik vond het niet eens vervelend, want ik had een vriendinnetje C. met precies hetzelfde probleem. We hadden samen een afspraak; ook al zou iemand ons verkering vragen, dan zouden we altijd ‘nee’ zeggen. Want iemand die aan ons verkering zou vragen, die kon dat vast niet menen. Wij waren de meisjes die altijd een 10 haalden voor proefwerken. De meisjes die nooit vervelend deden in de klas. De meisjes met kort haar. De meisjes met jeugdpuistjes. De meisjes die als laatste gekozen werden met gym. Volgens mij is het later allemaal goed gekomen met mij. Toen ik een paar jaar terug een uitnodiging kreeg voor een reünie van de basisschool ben ik niet gegaan. Geen behoefte aan. Ik moet er niet aan denken om al die zeikverhalen aan te horen. Mij boeit het weinig dat S. waarschijnlijk net als zijn vader arts is geworden. Ik verwacht dat mijn vriendinnetje C. van toen na de middelbare school gewoon getrouwd is. Fulltime huisvrouw, met 2 kinderen. Het interesseert me niet. Het zijn namen uit een verleden waar ik nooit meer bij stilsta. Onbekenden. Ik wil mijn zeikverhaal ook niet aan hen vertellen. Hoe goed mijn zeikverhaal momenteel ook is.
www.schoolbank.nl (als je wél op zoek bent naar klasgenootjes)

(p.s: Luna logt vandaag 24 uur. Ieder uur een update!)

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Bolivian schreef:

  Het blijft scherp…

 2. Kim schreef:

  Damn, fucking herkenbaar, haha…
  Hier ook laatste gekozen met gym, jeugdpuistjes en getrouwd. :-D
  Vaak van die types die van zichzelf zeggen dat ze zo “lekker gek” zijn. Op een libelletoontje. Maar dát krijg ik dus mn strot niet uit. Er is nog hoop…

 3. Da Bunny schreef:

  Hmm, ik was nog ’t beste terecht gekomen van m’n hele klas… en ik ben nog steeds nergens :)

  Nee, reünies kunnen me eigenlijk gestolen worden…
  Vooral als ze worden georganiseerd door de etterbakken van toen om zichzelf een beter gevoel te geven dat ze nu toch wel iets goeds voor je doen…

  Fuck it, zolang ik ’t maar zo ver mogelijk achter me kan laten :)

 4. Wybo schreef:

  Alle mensen van de basisschool wonen allemaal nog in hetzelfde dorp.. leuk om te zien dat degene die “het gingen maken” nu volledig de andere kant zijn opgeslagen.. Geeft me toch wel een “bevredigend” gevoel..

 5. docter_dudz schreef:

  Ik ben er een maand geleden “ingetrapt”. Het was een prachtig zonnige dag en beloofde iets leuks te worden. Des te groter was de teleurstelling. Mijn conclusie was dat ik een klas vol met losers heb gezeten………..NOOIT MEER

 6. tijger schreef:

  tijgertje heeft nog steeds contact met veel van haar vroegere klasgenootjes en is eigenlijk ook wel benieuwd naar de rest. maar tijgertje heeft bijna haar hele schoolcarriere van haar klasgenootjes genoten en werd door hen met respect behandeld.
  maar ergens is tijgertje ook huiverig voor de zeikverhalen van die paar mensen die ze nooit heeft gemogen…
  pootje

 7. miss bitch schreef:

  Kim, hier nog een! Al mijn vorige klasgenootjes van de basisschool kunnen dood neervallen en dan stap ik er lachend overheen. Stelletje klerelijers.