web analytics

11

#18 – ‘LIEVE’ LOLITA

Een beetje schrijver heeft minstens 1 kat. Dat hoort gewoon. Luna heeft er 2. Skinner, het mannetje, heb ik al bijna 4 jaar, Lolita, het vrouwtje, net een paar maanden. Nu is Skinner een goed beest. Vanaf dat ik hem uit het asiel haalde kroop-ie bij me in bed en is daar nooit meer weggegaan. Als ik achter m’n pc zit, dan ligt-ie op schoot of op de scanner. Hij is sociaal en heeft geen moeite met vreemden. Gaat tegen iedereen aanliggen en geeft iedereen kopjes. Skinner is aandachtsgeil. Net als Luna. Lolita is een ander verhaal. Lolita is een zielig, angstig meisjespoesje. Naar mij toe dan. Vanaf dag 1 al. Geen flikker aan, die hele Lolita. Ze is bang voor me en ik heb alles geprobeerd, maar ze moet me niet. Daarvoor heb ik haar niet uit het asiel gehaald. Ik wil er wel eentje waar ik wat aan heb. Beetje aaien. Beetje kopjes geven. Beetje miauwen. Dat ik, zeg maar, merk dat ik nog een poes in huis heb. Nu merkt P. wél dat Lolita in huis is, want bij hem gaat ze meteen op schoot als hij thuiskomt. Als P. in z’n eentje in bed ligt, dan springt Lolita meteen op z’n kussen. En P. kan haar overal aaien, van boven tot beneden. Omdraaien naar links en omdraaien naar rechts. Ondertussen kwijlt ze op het dekbed. “Hé, kom eens kijken”, zegt P. dan. “Lolita is zo lief.” Lief? Lief? Vanaf het moment dat ze mij ziet, dan vlucht ze onder de tafel of onder de bank. Ze moet me echt niet. Ze is echt bang. En ik doe echt niks. Een eenkennig sletje is ze. Ze wil P. van me afpakken. Ik heb haar wel door. Beetje oudere mannen versieren. Ik had geen betere naam voor haar kunnen verzinnen.

(p.s.: Luna logt vandaag 24 uur. Ieder uur een update!)

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. D.W. schreef:

  D.W. haat katten.
  Ze zijn vals en doen nooit wat je wilt. Geef mij maar m’n hond

 2. carin schreef:

  Heel herkenbaar (again) Ik heb ook zo’n stoephoertje. Lief Lientje, jaja. Alleen de kerels brengt ze het hoofd op hol, ik ben hooguit goed voor de kattebak.

 3. Yuroen schreef:

  De meeste vrouwtjes(katten) zijn eenkennig, mijn vriendin had “haar” Shiva al voor dat ik bij haar kwam wonen. Shiva moest niks van me hebben. Maar ik heb haar nu waar ik haar hebben wil, ze is al bijna meer gericht op mij dan op mijn vriendin. Het kost even tijd en aandacht maar het kan wel!

 4. Geertjan schreef:

  >Geen flikker aan, die hele Lolita< Genoten van dit komisch stukje.

 5. k1m schreef:

  “Een eenkennig sletje is ze”
  Whahahaha ja wat een humor zeg…

 6. Miranda schreef:

  Zo heb ik een Kater (zonder ballen)
  die alleen maar bij mannen lief gaat lopen doen…

 7. Wollie schreef:

  Katten zijn sowieso kut. Ik moet geen katten en mensen die wel katten habben moeten die bij zich houden. Je moest eens weten wat een berg kattedrollen ik uit de zandbak van mijn kinderen moet scheppen voordat er gespeeld kan worden wanneer ik de deksel weer eens vergeten ben…. om gek van te worden! Nu hoor ik de katteliefhebbers al denken “doe de deksel er dan op” maar nee, het is anders: mensen horen geen last te hebben van andermans huisdieren. Stel dat ik mijn rottweiler (die ik niet heb hoor) in de tuin van die katteliefhebbers zou laten schijten, moet je ze DAN eens horen. Nee, katten horen niet los te lopen. Katten horen binnen, of aan de lijn of in een tuin waar ze niet uit kunnen. Net zo goed als honden, olifanten en nijlpaarden. Zou een mooie bende geven zeg!

  Ik heb gesproken

 8. Chantal schreef:

  @ Wollie, wat een fanatisme zeg. Als je dan toch bezig bent, wat dacht je van al die smerige gore honden stront op straat? Heb je ooit iemand met een zakje zien lopen om die drollen op te ruimen? Als je katten(eigenaars) aan het afzeiken bent, moet je de honden(bezitters) niet vergeten!

 9. sera schreef:

  Wollie sucks!
  Honden lopen toch ook los rond te rennen en schijten daar waar ze er zin in hebben! Vogels schijten ook overal. Vissen schijten ook in vijvers en eenden ook. Moeten we dan al die klote-beesten afschieten en ze in jouw voortuin komen neerleggen. Als ik ooit last zou hebben van jou kinderen zou ik ze een tyfus rotschop verkopen en ze bij jouw in je tuin flikkeren!

  Wil je niet? Denk dan eerste even na voordat je gaat blaten!

 10. Stefanie schreef:

  Katten zijn kut? kijkt eerst naar u eigen dikken egoist en hopelijk sterfde snel

 11. Zwollie schreef:

  Mijn beste vrienden.
  Honden katten nijlpaarden, het maakt niet uit.
  Zelf mensen. Of wenst U mijn persoonlijk bezoek om in uw kinderens zandbak komen kakken?
  Zwollie Vlugsterver