web analytics

17

“WAAROM HEB JE EIGENLIJK EEN WEBLOG?”

Vanmorgen werd ik wakker met het hoofd van Dolf Jansen al scherp op mijn netvlies. In mijn slaap-waak-toestand had hij een microfoon onder m’n neus geduwd en gevraagd: “Waarom doe je dat eigenlijk, dat webloggen?” “Eh”, had ik geantwoord. En toen wist ik niet wat ik verder moest zeggen. En ik weet het antwoord nu nog niet. Niet in 1 spitsvondige zin verpakt in ieder geval. Als Dolf dat maar niet gaat vragen vanavond, dacht ik de hele dag. Tijdens elk interview dat ik de afgelopen 4 jaar heb gehad over dit weblog is die vraag me gesteld. En het enige antwoord dat ik steeds kon verzinnen was dat ik het gewoon hartstikke leuk vind om te loggen. “Ik vind het gewoon hartstikke leuk”, zei ik dan met een grote glimlach. En dat moest ik daarna dan uitleggen, want iets gewoon leuk vinden, dat kan natuurlijk niet. En dan probeerde ik het uit te leggen, maar ik heb soms het idee dat niet-loggers het nooit echt snappen. En het ook nooit zullen snappen. Dat ik nu, na 4 jaar loggen, bijna vergroeid ben met mijn weblog. Dat ik het heerlijk vind om mijn stukjes te schrijven. Om überhaupt te schrijven. Het is een verslaving en ik kan me een leven zonder haast niet voorstellen. Het is een verplichting aan mezelf en af en toe het enige constante in mijn leven. Dat ik de dingen wil vastleggen voor ik ze vergeet. Het is ijdelheid. Het is trots. Het is exhibitionisme. Het is een uitdaging. Het is allemaal van alles. Maar het is vooral gewoon leuk. En ik moet dingen doen waar ik blij van word. Net als aanstaande zaterdag weer samen met 10e een nachtje doorloggen op www.weblogqueens.nl. Dat is ook vooral gewoon leuk. En die ene vraag; “Waarom heb je eigenlijk een weblog”, die had ik dus verwacht. Ik zat er heel hard op te wachten. En die vraag stelde Dolf Jansen nou net niet. En wat hij wel vroeg ben ik alweer vergeten.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Wout schreef:

  Ik heb ook meer aandacht voor jou dan voor Dolf.

 2. Kaat schreef:

  We vinden je erg goed hoor. liefs ex M van ex S., ex S. en Kaat

 3. Partner P. schreef:

  Gaat ie lekker tijger?

 4. Wout schreef:

  Bij mar10e sterft het van de reacties. Omdat zij veel visueler is? Of is de mens tegenwoordig te lui om te lezen? Zijn jouw doorwrochte stukjes te lang? Ze weten niet wat ze missen. Je bent een moordwijf.

 5. GJ schreef:

  Zoo, weer even rust!

 6. BaZZ schreef:

  Wout > Te lui, te vermoeid, maar reakties kan ik nog wil uit mijn vingers wringen.

 7. Marti schreef:

  Jullie gaan goed meis!!

 8. tito schreef:

  [quote]
  Bij mar10e sterft het van de reacties. Omdat zij veel visueler is? Of is de mens tegenwoordig te lui om te lezen? Zijn jouw doorwrochte stukjes te lang?
  [quote]
  Het grote publiek heeft enkel het 2de url in beeld kunnen onthouden… 10e.nl ik wou het eerste, dit, ook weten , maar niemand zit met pen en papier in de hand voor tv… mss wel achter pc… swoit fout ligt bij montage… deze site is beter…

 9. charlotte schreef:

  oh! dit is echt een heel fijn stukje!

 10. BaZZ schreef:

  Tito > ach, de echte mensen weten deze url nog op te noemen 5 seconden uit de slaap.

 11. b°b schreef:

  Tsjezis Luun, zelfs op teevee kom je cool over… tsjezis (christ superstar)

 12. joal schreef:

  gewoon verslaafd aan webloggen, net als ik en veel van mijn kennissen. ik dacht even dat dit postje voor joal.tk bedoeld was (op Dollefie na dan *LOL*), oftewel:
  heel herkenbaar!

  grtz Da Joal

 13. Wout schreef:

  @tito: Wat suf dat ze maanisch niet kunnen onthouden. Het was toendertijd zo’n superb woordgrapje van Luna, ontstaan uit nood.

 14. Maurice schreef:

  Kristus. Ik zag je bij Dolf Jansen!!!
  Luna, jij gaat strak! Ik ben er nog van ondersteboven.
  Een foto, een stem, een laptoppie…..

  *zucht*

 15. nove schreef:

  Ik heb het eerder aangeraden, leg het weblog ,inclusief inhoud, beeldmateriaal, artifarti funky stuff etc. vast bij de notaris voor de erfgenamen en stel het zeker voor het onvermijdelijke Weblog Museum van ons heilige nederland en de rest van de verdomde wereld.

 16. D.W. schreef:

  Luna lezen is verslavend

 17. Webchick/Marlous schreef:

  Ik leg bij deze een liefdesverklaring af;
  Ik kan ook niet meer zonder je, Luna! S’ochtends: Aankleden, tandenpoetsen, bakkie koffie en Luna lezen. S’avonds: Eten, afwassen, bakkie koffie en kijken of Luna nog wat geschreven heeft.
  Ik ben verslaafd!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *